Author |
Topic |
anto
Advanced Member
Serbia
21217 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 28/01/2017 : 14:10:13
|
quote: Originally posted by Zagor-te-nay
I ja sam se mislija jel joj mater il svekrva...ipak san cita OVO prije misec dana...zao mi je i sta se ovoliko sicam. Eto, tila je dokazat svekrvi da je prava zena, koja se zna pobrinit za njezinog sincica, da se ne sekira...kakva duboka psihologija...ej...ovaj strip se ne da objasniti...koliko god se covik pokusa potrudit...
da je bila majka,bila bi druga sitacija - mogla je žena da primeti (čak i sa te visine),da ćerka ne radi posao kako treba;a onda da siđe i pokaže joj kako iskusna žena radi radnju.I tako je da važnu životnu lekciju.
edit:znam da ovo nije u duhu Sage, i njene ženske strane priče;samo maštam. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 28/01/2017 14:14:34 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26955 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 28/01/2017 : 14:16:03
|
Zabavan strip. Nista vise a ni manje. Papir odlican. Psovvke i seks svih kombinacija se podrazumijeva. Ubija satipo na poslu. Potrosija nula kuna. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21217 Posts
Posted - 28/01/2017 : 14:19:01
|
quote: Originally posted by Mord
quote: Originally posted by Shaner
Anto se prebacio na skalu 1-5!
Njemu bi dosta bila skala 4-5. Eventualno 3 ako mu se nesto bas bas ne svidi.
nema te na forumu x godina i prvim postom najašeš starog prijatelja! e morde,morde
quote: Originally posted by jaki
Ubija satipo na poslu.
kojim li se poslom baviš,da možeš da čitaš stripove u toku radnog vremena? lekar,sudija,vatrogasac? |
Edited by - anto on 28/01/2017 14:21:11 |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10399 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 28/01/2017 : 14:22:05
|
quote: Originally posted by Zagor-te-nay ... na silu oće da nas iznenadi na bilo kakav način s iducom stranicom ...
Postoji sva sila američkih stripova (i tv serija) koji se baziraju na konceptu da sadrže što više nasilja, ideologiji tvoja smrt (bezvrijedni stvoru) moj (predragocjeni, a zapravo potpuno beskorisni) život, uz nedostatak bilo kakve grižnje savjesti, a po mogućnosti (zapravo to je poželjno) i nedostatak morala.
Kao takvi (ili maltene samo takvi) nailaze na ovacije nemalog broja forumaša.
Nisam nikakav konzervativac, ali ja ih uredno zaobilazim. Ne vidim što bih njihovim čitanjem postigao, osim ako to nije utrošak vremena na čitanje bezrazložnih gadarija glavnih likova koji su i sami nerijetko psihopati. Čini mi se da je jedan od rodonačelnika tog trenda Frank Miller, a u profitabilni čamac brzo su uskočili i drugi autori.
Tko voli nek izvoli.
Iako me pomalo brine njihov mogući utjecaj na mentalni razvoj mlađih naraštaja. Mišljenja sam da nam empatija nije usađena po rođenju.
|
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 28/01/2017 : 14:25:40
|
quote: Originally posted by Peyo
quote: Originally posted by Zagor-te-nay ... na silu oće da nas iznenadi na bilo kakav način s iducom stranicom ...
Postoji sva sila američkih stripova (i tv serija) koji se baziraju na konceptu da sadrže što više nasilja, ideologiji tvoja smrt (bezvrijedni stvoru) moj (predragocjeni, a zapravo potpuno beskorisni) život, uz nedostatak bilo kakve grižnje savjesti, a po mogućnosti (zapravo to je poželjno) i nedostatak morala.
Nisam nikakav konzervativac, ali ja ih uredno zaobilazim. Ne vidim što bih njihovim čitanjem postigao, osim ako to nije utrošak vremena na čitanje bezrazložnih gadarija glavnih likova koji su i sami nerijetko psihopati. Čini mi se da je jedan od rodonačelnika tog trenda Frank Miller, a u profitabilni čamac brzo su uskočili i drugi autori.
Tko voli nek izvoli.
Iako me pomalo brine njihov mogući utjecaj na mentalni razvoj mlađih naraštaja. Mišljenja sam da nam empatija nije usađena po rođenju.
Osobno sam već potpuno lud pa me ovaj strip mentalno neće pomjeriti na milimetra. zabavno, a to je sve što tražim. Za nešto više čitat ću Zločin i kazna od Semjuela Beketa. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26955 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21217 Posts
Posted - 28/01/2017 : 14:40:18
|
izvini na mom lošem hrvatskom - šta je to zaštitar? radnik obezbeđenja?
ako je to,prepostavljam da ti posao negde gde sediš u objektu na ulazu u preduzeće ili nešto slično;ne verujem da si zaštitar u banci;bilo bi čudno da stojiš naoružan u holu banke,paziš da je sve ok i usput čitaš stripove. |
|
|
Mrkva
Senior Member
1184 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 28/01/2017 : 14:52:07
|
E da ti budem iskrena, to je i meni palo na pamet kad sam citala Sagu: da ako budem ipak imala potomke, ne bih htjela da prerano budu izlozeni gnojnom pristavom penisu onog diva na planetu-jajetu. Ali to se odnosi na sve moje stripove, zbog cega mislim da bih bila los roditelj. |
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 28/01/2017 : 14:53:08
|
Tko voli nek izvoli.
Drago mi je da si se potrudija sve to ukratko elaborirat. Jer znam da iman istomišljenika po forumu al iz nekih razloga niko se ne javlja...Ako je cilj stripa da te malo zabavi ok...al ajd dobro u nas čita stripove (pogotovo ove) mizeran broj ljudi, al medij kao strip je poprilično jako sredstvo na zapadu, pogotovo u SAD-u...ciljana populacija ovih stripova je teen generacija...recept uvik isti...10 x beštimi, 10 x ubijanja, 10 x brutalnosti i kreativnih načina ubijanja...10 x bezveznih preokreta...10 x perverzija...rezultat...apsolutni nedostatak empatije...al opet...neki se kunu da je ovo vrh 9te umjetnosti, remek dijelo...ovo je forum...svak može reć šta oće...tako triba bit. |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29431 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
klaudye
Starting Member
76 Posts
Member since 02/12/2014 |
Posted - 28/01/2017 : 15:26:32
|
quote: Originally posted by Markos
Ništa, idem izdavati Bibliju i biografije svetaca u stripu. Nećemo kvariti djecu.
Počni s gospom međugorskom, rasprodati će se u rekordnom roku |
|
|
Mrkva
Senior Member
1184 Posts
Posted - 28/01/2017 : 15:36:04
|
Ništa, idem izdavati Bibliju i biografije svetaca u stripu. Nećemo kvariti djecu.
Nemoj, samo cemo staviti Sagu na najgornju policu dok ne narastu. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10399 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 28/01/2017 : 15:45:18
|
Nisam se referirao na konkretno na Sagu nego na dio američkih stripova (budući da je o njima bilo riječi u postu Zagor-te-naya) i neke trendove.
Ne mislim nikome ništa ni zabranjivati ni određivati što treba čitati, a kamoli tiskati.
O Sagi ću se izjasniti kada i ako je pročitam. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26955 Posts
Posted - 28/01/2017 : 16:01:17
|
od biblije (sz) je sve i pocelo:) |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26955 Posts
Posted - 28/01/2017 : 16:02:56
|
quote: Originally posted by anto
izvini na mom lošem hrvatskom - šta je to zaštitar? radnik obezbeđenja?
ako je to,prepostavljam da ti posao negde gde sediš u objektu na ulazu u preduzeće ili nešto slično;ne verujem da si zaštitar u banci;bilo bi čudno da stojiš naoružan u holu banke,paziš da je sve ok i usput čitaš stripove.
tako je.
|
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6303 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 28/01/2017 : 16:18:41
|
quote: Originally posted by jaki
Zabavan strip. Nista vise a ni manje. Papir odlican. Psovvke i seks svih kombinacija se podrazumijeva. Ubija satipo na poslu. Potrosija nula kuna.
Vjerovatno sam jedini koji misli da je papir malo prekrut za ova manja izdanja (premda to nisam spominjao dosada; ali da Hitman,Skalpirani, Saga, Bajke, na njih mislim), po meni bolje bi legao nekakav malo meksi/savitljiviji papir. Ali to je samo moje misljenje, vecina pobjeduje
A sto se strripa tice, svoje misljenje sam vec napisao, meni je odlican! I jedva cekam drugu knjigu
A o ovom da je strip vulgaran, krvolocan i slicno...pa nije to strip za dijecu, kao ni Hitman, Skalpirani, Bajke...to su sve stripovi za malo starije. Djetetu das fino Alan Forda, Bonelli-a, Asterixa, Talicnog, Spiroua i slicne... A to da cemo postat krvolocni bas i ne stoji, ajde kao mali sam citao gore navedene stripove, od knjiga 5 prijatelja, Sherlock Holmesa i hrpu nekrvolocnih knjiga, ali sam zato igrao Doom, Dreamweb i svu silu nasilnih igara pa eto ne idem po ulici i ubijam ili sto ja znam sto vec tako da ni to ne stoji. Ako je neko psiho, njega bilo sto okinut.
Vidjeli smo kako je to bilo sa Douglasom u Falling Down (ko nije, OBAVEZNO neka pogleda film). |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 28/01/2017 16:27:13 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 28/01/2017 : 17:52:49
|
Ne čini li vam se da Saga nosi antiratnu poruku unutar svojh korica ? |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12931 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 28/01/2017 : 17:58:10
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Ne čini li vam se da Saga nosi antiratnu poruku unutar svojh korica ?
Svakako, i više od toga. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 29/01/2017 : 01:05:34
|
I promini krilaticu u "samo moralni stripovi". Pazi, nisam licemjer, kad je erotika i seks fino doziran to je uvik plus kod dosta stripova, npr. neki dan Dzin me toliko odusevija da ne mogu opisat. Al ovo...nema to veze s nicim...bez imalo stila, i da oces sekund zaboravit da si izda ovo, nemoj ni odgovarat, nema smisla, al nemos me uvjerit da ti, covik koji je procita iljade stripova, mozes nac nesto kvalitetno u ovom...nazvat ga jedino mogu...projektu. Zadovoljit cu se s tim da si ga izda jer ce imat svoju publiku i to mogu razumit. To je ok. A Diskac brate bas si ga izruga u stripu za odrasle...jasno ti je da...saga to nije...bestimanje ne znaci da je to strip za nekoga ko je...odrastao...fizicki ajd...a nikako psihicki...nadam se samo da si bacija klasicnu jesku... Antiratni strip...i dublje od toga...sta je iduce, Kapetan Miki kao preteca zajednice za celik i ugljen?
|
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
Edited by - Zagor-te-nay on 29/01/2017 01:08:20 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29431 Posts
Posted - 29/01/2017 : 09:12:00
|
Ja ne objavljujem stripove zato što imaju publiku ili zato što bi se možda mogli dobro prodati, objavljujem stripove koji sam pročitao i koji su me oduševili, ili u najmanju ruku, bili dobri. A Saga me baš oduševila, i to toliko da sam bio spreman poprilično se isprsiti da bih je objavio. |
Trouble will find me |
|
|
Mrkva
Senior Member
1184 Posts
Posted - 29/01/2017 : 10:05:27
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Vjerovatno sam jedini koji misli da je papir malo prekrut za ova manja izdanja (premda to nisam spominjao dosada; ali da Hitman,Skalpirani, Saga, Bajke, na njih mislim), po meni bolje bi legao nekakav malo meksi/savitljiviji papir. Ali to je samo moje misljenje, vecina pobjeduje
Stavljam si Falling Down na popis, a ti bi se mogao malo uključiti i u filmski podforum, ne viđam te tamo. Što se papira tiče, nisi jedini. Kad sam šogoru pruzila Bajke u ruke, imao je navlas istu zamjerku: da mrzi kad se papir izvitoperi (onako valovito, svi koji ste drzali u ruci novi Transmetro ili Bajke znate o čemu pričam). Meni uopće ne smeta, a i sigurno Markos ima svoje razloge za izbor papira i vjerojatno prednosti tog papira prevladavaju sve eventualne mane: ali evo da znaš da nisi usamljen u svemiru.
Što se tiče ovog komentara iznad mene (EDIT: sad više nije iznad mene, nego dva posta iznad); ok, direktno si apelirao na Marka da bi on trebao biti pametniji i optuzio ga da je izdao Sagu jer je znao da će se prodavati, a ne zato što strip valja. Ali čak i da je tako, ja opet ne mogu dokučiti u čemu je problem: pa neka čovjek izdaje stripove za Mrkvu, a ne za Peru Perića. Opet se vraćamo na istu priču: postoji jedna struja forumaša koja se ljuti što je izdavaštvo (pa i stripova) biznis i misli da djelovanje Fibre treba biti prosvjetiteljsko, ali ne zaustavlja se na neblagonaklonim komentarima, nego baš aktivno pokušava svima slomiti volju.
Stripaši su skloni pucanju na emociju, umjesto pucanju na logiku: ljudi, Fibra vam ništa ne duguje i nikome ne mora biti lojalna, a vaše napadanje i kmečanje samo je vapaj u prazno. Kazeš da Saga ne moze biti strip za odrasle, kao i da Transmetropolitan ima istančani wc humor koji ne moze biti zabavan odraslome. Pošteno. Ja kazem da je iznad svega toga djetinjasto očekivati da netko tko se bavi izdavaštvom izdaje samo stvari koje se tebi sviđaju.
Ovo nije baš upućeno tebi, Zagor-te-nay, više sam samoj sebi postavila pitanje potaknuta prijašnjim raspravama o duznostima strip-izdavača (u njima su sudjelovali stinky, cv, jurica i ne znam tko sve ne). Zato molim te, nemoj me sad verbalno izrešetati. Nema baš ni smisla. |
Edited by - Mrkva on 29/01/2017 10:07:06 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29431 Posts
Posted - 29/01/2017 : 12:29:06
|
Razlog za valovitost stranica su trenutne vremenske prilike, vlaga u zraku i hladnoća. Kad se to unormalni, sobna temperatura, bez vlage, papir se vraća u normalu. To vrijedi za više manje svaki papir.
Što se prosvjetiteljstva tiče, bez lažne skromnosti, ne znam za izdavača koji je "prosvjetiteljskiji" od Fibre, ili, da se vratim na malo ranije primjedbe, koji ima "empatičnije" stripove od Fibrinih. Ili, ako baš hoćete, koji se ne ponaša prema izdavaštvu samo kao prema biznisu (osim dekare, ali on je van konkurencije). |
Trouble will find me |
|
|
Mrkva
Senior Member
1184 Posts
Posted - 29/01/2017 : 13:36:41
|
Što se prosvjetiteljstva tiče, bez lažne skromnosti, ne znam za izdavača koji je "prosvjetiteljskiji" od Fibre, ili, da se vratim na malo ranije primjedbe, koji ima "empatičnije" stripove od Fibrinih. Ili, ako baš hoćete, koji se ne ponaša prema izdavaštvu samo kao prema biznisu (osim dekare, ali on je van konkurencije).
Ok, ali niti bi ti tu ulogu trebao podrazumijevati, niti bi itko tu ulogu trebao očekivati, a pogotovo se nitko ne bi trebao ponašati "razočarano" jer to što se u Fibri radi nije naše a priorno pravo, nego bonus. Ukratko, ne mogu čitatelji šiziti kad se Fibra ne vodi onako kako bi oni to željeli jer im ništa nije oduzeto što im nije prethodno dano, jer "prosvjetiteljski" karakter Fibre temelji se na faktoru dobrovoljnosti izdavača. Malo mi je nezajažljivo ovo ponašanje ostavljenih ljubavnika koje neki čitatelji zauzimaju. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29431 Posts
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 29/01/2017 : 15:04:30
|
Pa sad... Ja ću tražiti i željeti do iznemoglosti. No, daleko od toga da baš očekujem da se sve ispuni. Recimo da je naše da priželjkujemo (i dajemo to na znanje), a izdavač da to uzme u obzir kod planiranja izdavačke politike (na obostrano zadovoljstvo). |
|
|
Topic |
|