Author |
Topic |
Peyo
Advanced Member
Croatia
10403 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 01/02/2017 : 17:58:09
|
quote: Originally posted by Golub
Imam prvi trejd Sage i da budem iskren, iako ima nekih zanimljivih ideja i trenutaka, strip me se nije nešto posebno dojmio. Štoviše, mislim da se radi o jednom od slabijih Vaughanovih radova. Čak bih ga nazvao pretencioznim.
Molim te nemoj mi zamjeriti, ali ne mogu se suzdržati od komentara:
"Evo, sada se i golub pokakao!"
|
|
|
Golub
Average Member
Croatia
568 Posts
Member since 01/02/2017 |
Posted - 01/02/2017 : 19:15:05
|
quote: Originally posted by Peyo
Imam prvi trejd Sage i da budem iskren, iako ima nekih zanimljivih ideja i trenutaka, strip me se nije nešto posebno dojmio. Štoviše, mislim da se radi o jednom od slabijih Vaughanovih radova. Čak bih ga nazvao pretencioznim.
Očekivao sam nešto originalnije! |
|
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32401 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 01/02/2017 : 19:45:57
|
Pročitao sam prvi dio. Šta da kažem, niti previše miriše, niti previše smrdi. Nešto ima, vuče da i sve ostalo pročitam. Pročitat ću, narednih dana. Priča, scenarij, na brzini se ne štedi. Crtež, stvar navike, moj ukus baš i ne pogađa. Nije to toliko strašno. Kod ovakvih stvari, važnije mi je, da priča drži vodu, uredan scenarij itd. . Nešto strašno, odbitačno ili vulgarno, nisam primjetio. Više mi je funny.
E sad, pročitao sam američko izdanje. Neću sad puno, samo malo o Fibrinom prevodu.
"Holy fuck" se prevodi sa "Jebo ti mater" ???
Prijedlog - Te kratke psovke, ostaviti u orginalnu, uopće ne prevoditi. Pa danas svaki stanovnik Tibeta, zna što to znači.
|
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10403 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 01/02/2017 : 20:02:03
|
quote: Originally posted by Peyo
Očekivao sam nešto originalnije!
Nisam ja Vaughan da budem originalan!
Drago mi je da si prihvatio šalu . |
|
|
Sarghan
stripovi.com suradnik
Croatia
1800 Posts
Member since 26/01/2011 |
Posted - 01/02/2017 : 23:12:58
|
Preview me ostavio skroz ravnodušnim i nezainteresiranim, al sam odlučio pružiti drugu šansu preko knjižnice.
Jako zabavno i otkačeno, ali ništa više od toga. Scenaristički ništa pretjerano originalno, ali ima nešto što te vuče čitati dalje. Još me iznenadilo što se jako brzo čita i što mi je sve skupa trebalo nekih dva sata za pročitati cijelu knjigu (plus dodatak).
Najveća zamjerka mi je što se u ovih 18 brojeva/3 trejdova sve nekako sporo odvija. Kad se na kraju pogleda što se sve dogodilo u tih 450+ stranica, nemam baš neki dojam da su prešli toliko daleki put. A i dosta mi djeluje razvučeno. Mislim, sam kraj 12. broja biva nastavljen i razriješen tek u 18. broju, i to pomalo zbrzano. Još je gore kad se to stavi u kontekst vremena izlaženja (koliko sam shvatio, saga nije klasični mjesečnik u punom smislu te riječi s obzirom da između svakog story arca/1 trejda/6 brojeva ima tromjesečnu pauzu). Ono, radnja Walking Dead mi osobno djeluje kao da se brže odvija. Iz tog razloga mi je drago što je ovo ipak izdano na ovakav način s 3 trejda po knjizi.
S druge strane, crtež je sjajan i jako privlačan. Mislim da me upravo on najviše kupio i podigao mi sveukupni dojam cijele priče tako da ću vjerojatno u skorije vrijeme nabaviti prvu knjigu.
Uglavnom, svidjelo mi se, no nadam se zanimljivijem razvoju u drugoj knjizi, ali i da neće postati još razvučenije kao Y: the last man. Za priču bih rekao 7/10, no zbog crteža sveukupno 8/10. |
|
|
roland
New Member
Serbia
187 Posts
Member since 09/07/2007 |
Posted - 02/02/2017 : 14:53:26
|
quote: Originally posted by www2
Rolande, samo pitanjce jedno......daj molim te osim ovog šta si napisao (šta voli svaki iole normalan stripofil) napiši neki tvoj top stripova i filmova samo da vidim, da ti probam ući u glavu.....jako me zainteresirala ova tvoja "borba" protiv Sage.
Prvo niti si ti psihijatar, niti sam ja tvoj pacijent, da bi se tebi pravdao i objašnjavao bilo šta
Druga stvar kakva crna borba protiv sage, ja sam izneo svoje mišljenje par forumaša me pitalo da pojasnim neke stvari o kojima sam pisao i to je to. Nema borbe niti imam šta više da pričam na tu temu, koga je pogodilo to šta sam napisao njegov problem.
Ja sada tebe da pitam nije ti možda čudnija "borba" protiv Zagora, jer malo malo kada neki stripadžija želi da iskaže svoj prefinjeni strip ukus i intelekt malo opljuje po Zagoru, to ti ne smeta, ne zanima te šta je u njihovim glavama?
(da me ne shvatite opet pogrešno i da ovo ode u nedogled ne branim Zagora samo ukazujem na činjenice, što se tiče mojih Boneli favorita ja sam više struja Dilan-Magični-Parker, ali Zagora kao strip izuzetno poštujem i smatram da obiluje mnoštvom pravih vrednosti i kao takav sigurno je kvalitetnije štivo u razvoju deteta nego more destruktivno-nemoralnih-tričajija)
Što se tiče top favorita strip-film dobra ti je ideja, pokreni topik napiši svoj Top of the top, i vrlo rado ću te podržati i napisati moje favorite, mislim da nije mesto da to pišemo u okviru Saga topika. |
Edited by - roland on 02/02/2017 18:49:48 |
|
|
www2
Senior Member
Croatia
1054 Posts
Member since 11/02/2009 |
Posted - 03/02/2017 : 11:22:03
|
quote: Originally posted by roland
Rolande, samo pitanjce jedno......daj molim te osim ovog šta si napisao (šta voli svaki iole normalan stripofil) napiši neki tvoj top stripova i filmova samo da vidim, da ti probam ući u glavu.....jako me zainteresirala ova tvoja "borba" protiv Sage.
Prvo niti si ti psihijatar, niti sam ja tvoj pacijent, da bi se tebi pravdao i objašnjavao bilo šta
Druga stvar kakva crna borba protiv sage, ja sam izneo svoje mišljenje par forumaša me pitalo da pojasnim neke stvari o kojima sam pisao i to je to. Nema borbe niti imam šta više da pričam na tu temu, koga je pogodilo to šta sam napisao njegov problem.
Ja sada tebe da pitam nije ti možda čudnija "borba" protiv Zagora, jer malo malo kada neki stripadžija želi da iskaže svoj prefinjeni strip ukus i intelekt malo opljuje po Zagoru, to ti ne smeta, ne zanima te šta je u njihovim glavama?
(da me ne shvatite opet pogrešno i da ovo ode u nedogled ne branim Zagora samo ukazujem na činjenice, što se tiče mojih Boneli favorita ja sam više struja Dilan-Magični-Parker, ali Zagora kao strip izuzetno poštujem i smatram da obiluje mnoštvom pravih vrednosti i kao takav sigurno je kvalitetnije štivo u razvoju deteta nego more destruktivno-nemoralnih-tričajija)
Što se tiče top favorita strip-film dobra ti je ideja, pokreni topik napiši svoj Top of the top, i vrlo rado ću te podržati i napisati moje favorite, mislim da nije mesto da to pišemo u okviru Saga topika.
Ne ne nije uopće riječ o pravdanju ikakvom nego jednostavno si ne mogu pomoći i čuditi se kako neki ljudi danas još uvijek traže i nalaze nekakva dublja značenja kako u svakodnevnim stvarima tako i u ovom slučaju stripa.
Mislim većina stvari koju si napomenuo (za Sagu) je tamo namjerno stavljena u cilju ostvariavanja radnje i nadasve komedije. Mislim baš ta prva scena sa rađanjem je nešto najsmješnije šta sam pročitao u zadnje vrijeme kad je riječ o stripu.
Nevjerojatno je da ti toliko smeta da je lik pičkica a žena alpha u vezi. Pa to i je jedna od posebnijih stvari u ovom stripu (koji ultimativno je borba jedne obitelji prvotiv svih mogućih predrasuda i problema koji nastaju nakon toga).
MIslim to mi je nevjerojatno....pretpostavljam da su za tebe muževi koji uzimaju porodiljni a žene rade također debilana ili ne znam šta.
Smeta me šta se ne sjećam sad sviih scena u stripu ali nije niti bitno.
Pitao sam te za tvoj top filmova ili stripova samo da mogu steknuti dojam o tvom ukusu.
Mislim tu pljuješ po Sagi i onda hvališ Once upona time????? daj nemoj me peglat.....serija je loša do bola, od glume, scenarija (osim možda prve sezone ili dva) do finalne izvedbe. Ne znam dali si primjetio da su i tu dominantne glavna glumica, snjeguljica i zla maćeha......dalje ne znam nisam moga o gledati dalje ood treće sezone.
|
|
|
kasper
Advanced Member
10902 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
www2
Senior Member
Croatia
1054 Posts
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
|
roland
New Member
Serbia
187 Posts
Posted - 03/02/2017 : 13:14:35
|
Što se tiče top favorita strip-film dobra ti je ideja, pokreni topik napiši svoj Top of the top, i vrlo rado ću te podržati i napisati moje favorite, mislim da nije mesto da to pišemo u okviru Saga topika.
Ne ne nije uopće riječ o pravdanju ikakvom nego jednostavno si ne mogu pomoći i čuditi se kako neki ljudi danas još uvijek traže i nalaze nekakva dublja značenja kako u svakodnevnim stvarima tako i u ovom slučaju stripa.
Mislim većina stvari koju si napomenuo (za Sagu) je tamo namjerno stavljena u cilju ostvariavanja radnje i nadasve komedije. Mislim baš ta prva scena sa rađanjem je nešto najsmješnije šta sam pročitao u zadnje vrijeme kad je riječ o stripu.
Nevjerojatno je da ti toliko smeta da je lik pičkica a žena alpha u vezi. Pa to i je jedna od posebnijih stvari u ovom stripu (koji ultimativno je borba jedne obitelji prvotiv svih mogućih predrasuda i problema koji nastaju nakon toga).
MIslim to mi je nevjerojatno....pretpostavljam da su za tebe muževi koji uzimaju porodiljni a žene rade također debilana ili ne znam šta.
Smeta me šta se ne sjećam sad sviih scena u stripu ali nije niti bitno.
Pitao sam te za tvoj top filmova ili stripova samo da mogu steknuti dojam o tvom ukusu.
Mislim tu pljuješ po Sagi i onda hvališ Once upona time????? daj nemoj me peglat.....serija je loša do bola, od glume, scenarija (osim možda prve sezone ili dva) do finalne izvedbe. Ne znam dali si primjetio da su i tu dominantne glavna glumica, snjeguljica i zla maćeha......dalje ne znam nisam moga o gledati dalje ood treće sezone.
Znaš šta je meni smešno patetični pokušaji odbrane Sage da je kvalitet, pravo da ti kažem puca mi ona stvar za Sagu da se i dalje upuštam u besmislene rasprave i da malo malo neko vadi iz konteksta šta sam napisao i da mu to obrazažem.
Šta si se ti zakačio za mene i iznosiš nebulozne pretpostavke, to što se tebi sviđa govori o tebi, a ne o meni, ja sam svoj stav izneo.
Kada nešto čitaš malo i promisli glavom, nisam siguran da li znaš uopšte šta je sarkazam, ovo sam napisao
(Preporučujem svima koji nisu gledali seriju “once upon a time”, na šta su svedeni heroji a gde jedino imaju kičmu i čine muškarce u pravom smislu te reči ipak negativci kao što su Kuka i Ramplnstinski, veoma dobra serija degradacije klasičnih bajki i mitova, a imamo i novi film o Tarzanu gde je Džejn veći Tarzan od Gospodara džungle)
Dakle ovo sam napisao za ljubitelje neo-liberalnog bulšita, jel trebam da ti crtam da mislim da je Once upon a time đubre od serije?
Nisi mi odgovorio, kako to da ti nije čudno što se gotovo na svakom topiku pljuje Zagor, a na topiku o Sagi ti je čudno kada se iznese kritika?
Da tebe nije nešto drugo povredilo?
|
Edited by - roland on 03/02/2017 13:16:19 |
|
|
www2
Senior Member
Croatia
1054 Posts
Posted - 03/02/2017 : 14:05:00
|
Isssssoooo miki...sve 5 sve 5....nemaš frke, nisam te se uopće zakačio, ne znam ko si niti sam ijedan tvoj post prije ovoga pročitao. Pokušao sam voditi raspravu dalje ali OK nema veze.....samo ti uživaj
PS
Ovo za Zagora me apsolutno ne zanima i također mi je smiješno, ali znam da ljudi (velika većina) koji za Zagora i Bonelli općenito tvrde da su vrh (ili pri vrhu) stripova ili zasljepljeni nostalgijom (razlog zbog kojeg ja kupujem Zagora) ili jednostavno tu da se mogu s nekim svađat (raspravljat). U takve polemike se ne upuštam jer su 100% uzaludne.
Na tvoj osvrt sam odgovorio jer me je jako zaintrigirao i još više začudio....
,.,....ali nije bitno , kako reko, samo ti odmori i drž se Bluberija i Kena (tu nemožeš pogriješiti slažem se).
Jednom kad opet pročitam Sagu odpočetka ću i ja napisati nešto valjda....
|
|
|
roland
New Member
Serbia
187 Posts
Posted - 03/02/2017 : 16:03:44
|
Isssssoooo miki...sve 5 sve 5....nemaš frke, nisam te se uopće zakačio, ne znam ko si niti sam ijedan tvoj post prije ovoga pročitao. Pokušao sam voditi raspravu dalje ali OK nema veze.....samo ti uživaj
PS
Ovo za Zagora me apsolutno ne zanima i također mi je smiješno, ali znam da ljudi (velika većina) koji za Zagora i Bonelli općenito tvrde da su vrh (ili pri vrhu) stripova ili zasljepljeni nostalgijom (razlog zbog kojeg ja kupujem Zagora) ili jednostavno tu da se mogu s nekim svađat (raspravljat). U takve polemike se ne upuštam jer su 100% uzaludne.
,.,....ali nije bitno , kako reko, samo ti odmori i drž se Bluberija i Kena (tu nemožeš pogriješiti slažem se).
Slušaj me dobro paćeniče isfrustrirani.
Ti pre svega uopšte nisi sposoban da vodiš raspravu bilo koje vrste.
Jer jedino što si pametno izneo je tvoje površno zapažanje
Majko mila....veće gluposti (većina teksta) nisam JAKO dugo pročitao.....nemam sad vremena zaista jer sam na poslu i ne sjećam se svake scene iz teksta (čitao sam ovo kako je izlazilo u USA) ali šta bi rekla braća Srbi:
"Promašio si ceo fudbal".
Kad ga ponovo pročitam osvrnut ću se na ove baljezgarije.
Kada sam ti napisao da napišeš nešto pametno i konstruktivno o kvalitetu Sage nisi napisao.
Zatim tražiš da ti pišem moj top stripova na Saga topiku, jesi li ti ograničen. Na to ti kažem da pokreneš topik o tome ti se praviš blesav.
Konstantno me smaraš debilnim konstatacijama jer nisi ni sposban ni mentalno vispren da možeš da razumeš o čemu pišem zato si mi i postavio glupo pitanje o Once upon a time seriji.
I sada mi ti ispaljuješ jajarske fore tipa samo ti odmori i drži se ti Bluberija i Kena... jer je tvoje plitkoumno razmišljanje na površan način opet iznelo pogrešan zaključak.
Ali očigledno tebi treba da se crta, opšte stripove i opšta mesta sam koristio kako bi napravio paralele jer predpostavljam da su te stripove većina ovde pročitali.
Što se tiče amera koje sam pročitao i koje posedujem, ti za većinu nisi ni čuo, da si pokrenuo topik prosvetlio bih te svojim znanjem, ali jbg. cilj tvoga pitanja o mojim favoritima je bila zla namera kako bi uperio prstom i rekao kao i ja čitam sranja.
Tako si i nastupio sa tvojim komentarom o Once upon a time.
Ako te toliko zanima moja kolekcija i stvari koje čitam, imaš moje ime u Kvadratu pa se malo raspitaj u strip krugovima.
A sada te lepo molim da mi se skineš sa kurca, isuviše vremena trošim da bukvi objašnjavam elementarne stvari.
|
Edited by - roland on 03/02/2017 17:17:20 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 04/02/2017 : 10:24:48
|
Koliko vidim po glasovima, Saga vrlo ozbiljan konkurent za izdanje godine 2016. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
www2
Senior Member
Croatia
1054 Posts
Posted - 04/02/2017 : 10:42:34
|
PS
Majko mila....veće gluposti (većina teksta) nisam JAKO dugo pročitao.....nemam sad vremena zaista jer sam na poslu i ne sjećam se svake scene iz teksta (čitao sam ovo kako je izlazilo u USA) ali šta bi rekla braća Srbi:
Kada sam ti napisao da napišeš nešto pametno i konstruktivno o kvalitetu Sage nisi napisao.
Zatim tražiš da ti pišem moj top stripova na Saga topiku, jesi li ti ograničen. Na to ti kažem da pokreneš topik o tome ti se praviš blesav.
Konstantno me smaraš debilnim konstatacijama jer nisi ni sposban ni mentalno vispren da možeš da razumeš o čemu pišem zato si mi i postavio glupo pitanje o Once upon a time seriji.
I sada mi ti ispaljuješ jajarske fore tipa samo ti odmori i drži se ti Bluberija i Kena... jer je tvoje plitkoumno razmišljanje na površan način opet iznelo pogrešan zaključak.
Ali očigledno tebi treba da se crta, opšte stripove i opšta mesta sam koristio kako bi napravio paralele jer predpostavljam da su te stripove većina ovde pročitali.
Što se tiče amera koje sam pročitao i koje posedujem, ti za većinu nisi ni čuo, da si pokrenuo topik prosvetlio bih te svojim znanjem, ali jbg. cilj tvoga pitanja o mojim favoritima je bila zla namera kako bi uperio prstom i rekao kao i ja čitam sranja.
Ako te toliko zanima moja kolekcija i stvari koje čitam, imaš moje ime u Kvadratu pa se malo raspitaj u strip krugovima.
A sada te lepo molim da mi se skineš sa kurca, isuviše vremena trošim da bukvi objašnjavam elementarne stvari.
Nisi ti bas cist u glavi frendi moj..... Zivio ti meni
Pusa |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6306 Posts
Member since 05/12/2016 |
|
roland
New Member
Serbia
187 Posts
Posted - 04/02/2017 : 12:11:11
|
PS
Nisi ti bas cist u glavi frendi moj..... Zivio ti meni
Pusa
Nema leba od tebe
Ajd pusa i tebi pa nek ide život |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 04/02/2017 : 13:24:19
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Saga o.......sagi :D :D
Što netko već reče, mislim da će se na konto ovog topica prodati bar 100 primjeraka Sage... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Mrkva
Senior Member
1184 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 04/02/2017 : 14:41:00
|
Gledam sad najave Fibre za 2016./2017. i namece mi se pitanje. Znam da je Markos vjerojatno vec negdje obznanio...kad ocekujemo Sagu 2? |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21229 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
Mrkva
Senior Member
1184 Posts
Posted - 04/02/2017 : 14:50:40
|
quote: Originally posted by anto
interliber
Predugo za moj ukus. Ali kako bi bilo licemjerno od mene poticati izdavaca na slijeđenje moje samovolje, reci cu samo...AJD DOBRO. :) |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6306 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 04/02/2017 : 18:00:10
|
ENG izdanje ide u 5-om mj, tako da je super ako dodje do interlibera! |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
Mrkva
Senior Member
1184 Posts
Posted - 04/02/2017 : 18:06:56
|
ENG izdanje ide u 5-om mj, tako da je super ako dodje do interlibera!
Haha, dobro si me spalio, ja sam mislila da je ENG izdanje već debelo uznapredovalo (ne informiram se dovoljno). (Znam da Bajke, koje su i tebi i meni drage, imaju štofa za štancati odmah, pa sam pretpostavila da je tako i sa Sagom.)
|
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12933 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 04/02/2017 : 18:25:51
|
quote: Originally posted by Mrkva
ENG izdanje ide u 5-om mj, tako da je super ako dodje do interlibera!
Haha, dobro si me spalio, ja sam mislila da je ENG izdanje već debelo uznapredovalo (ne informiram se dovoljno).
I jest uznapredovalo, ali nedovoljno da bi se skupilo materijala za izdanje kakvo objavljuje Fibra.
Postoje dva reprint-izdanja Sage. Jedno je mekoukoričeno, koje reprinta 6 mjesečnih sveščića. Drugo je tvrdoukoričeno, koje reprinta 18 mjesečnih sveščića. To je izdanje koje objavljuje Fibra. Tijekom prošle godine serijal je dosegao i prešao brojku od 36 sveščića. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Mrkva
Senior Member
1184 Posts
|
Topic |
|
|
|