Author |
Topic |
martiz
New Member
180 Posts
Member since 08/04/2011 |
Posted - 28/01/2017 : 16:40:33
|
Zanima me sledece: Koji strip vise vredi: Glanc ocuvan ali sa selotejpom na hrbatu ili drugi strip koji je malo ostecen ali bez selotejpa?Zamolio bih pomoc od nekih iskusniih forumasa za ovo pitanje.Hvala.
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31440 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 28/01/2017 : 16:48:23
|
više vrijedi malo oštećen bez sejlotepa. |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17043 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
martiz
New Member
180 Posts
Posted - 28/01/2017 : 17:06:43
|
Hvala.Ja sam mislio obrnuto.Da ima neke sanse da se selotejp otkaci ali da se strip ne osteti bilo bi odlicno ali sta je tu je. |
|
|
martiz
New Member
180 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12539 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 28/01/2017 : 17:13:14
|
quote: Originally posted by martiz
Imam lms 115,123 u takvom stanju ali nazalost selotejp ju tu😡
da nažalost....da nema tog selotejpa ti si mogao postati milijunaš sa tom dvojicom brojeva..... |
|
|
Dukidule
Advanced Member
Chile
4039 Posts
Member since 20/05/2014 |
Posted - 28/01/2017 : 17:15:21
|
Dva osnovna pitanja: - Ako ima selotejpa na hrbatu kako se onda može nazivati "glanc"? - Ako je glanc, zašto bi mu se lijepio selotejp na hrbat?
I još jedno (vječito diskutirano): Ukoliko ciljaš na ZS/LMS ili njima slična ex-YU izdanja (a pretpostavljam da je riječ o takvima, jer kod današnjih kiosk izdanja ne igra preveliku ulogu tu neka tračica selotejpa na hrbatu) - može li se ijednom stripu, starom između 26 do 47 godina, prikačiti ocijena "glanc"? |
Za koga ja navijam samo je moja stvar. A ljubav je jedna, jedina... |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
martiz
New Member
180 Posts
|
martiz
New Member
180 Posts
Posted - 28/01/2017 : 17:24:56
|
Tako sam ih nasao sa selotejpom.Aj cu da proverim sa lupom da ne ima mozda neka sitna ostecenja na hrbatu pa da je zato ta traka ulepljena. |
|
|
martiz
New Member
180 Posts
Posted - 28/01/2017 : 17:29:19
|
quote: Originally posted by Dukidule
Dva osnovna pitanja: - Ako ima selotejpa na hrbatu kako se onda može nazivati "glanc"? - Ako je glanc, zašto bi mu se lijepio selotejp na hrbat?
I još jedno (vječito diskutirano): Ukoliko ciljaš na ZS/LMS ili njima slična ex-YU izdanja (a pretpostavljam da je riječ o takvima, jer kod današnjih kiosk izdanja ne igra preveliku ulogu tu neka tračica selotejpa na hrbatu) - može li se ijednom stripu, starom između 26 do 47 godina, prikačiti ocijena "glanc"?
Lose sam se izrazio cilj mi je bio ko strip vise vredi(odlican sa selotejpom na hrbatu ili drugi isti strip ocena oko 4+. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 28/01/2017 : 17:49:17
|
Dva osnovna pitanja: - Ako je glanc, zašto bi mu se lijepio selotejp na hrbat?
Radi vječne trajnosti. Viđao sam stripove kojima je selotejp bio obljepljen (bez razloga) preko cijele površine korica. Imao sa Zarobljenike Crvene veštice takav... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Dukidule
Advanced Member
Chile
4039 Posts
Posted - 28/01/2017 : 18:05:08
|
quote: Originally posted by martiz Lose sam se izrazio cilj mi je bio ko strip vise vredi(odlican sa selotejpom na hrbatu ili drugi isti strip ocena oko 4+.
Moje mišljenje - suviše individualna stvar. Čak i da se ne koristi taj vještački i od strane preprodavača na tržište starih stripova uvaljen pojam "glanc", svako tu ima svoje osobne kriterije.
Nekima ne smeta ako jedna stranica stripa ima trag presavijanja, ali im ne vadi sličicu nastavka. Drugima opet možeš izrezati neki nagradni kupon na predzadnjoj ali im ne piši ni slova po naslovnici. Treće ne tangira čak ni napuknuti hrbat ali ne daj Bože ni pola cm selotejpa! Četvrte ovo, pete ono itd....itd. Ma sto ljudi, sto ćudi... Isto kao i činjenica da je jednima strip očuvan za "4+" a drugi jedan te isti ocijenjuju sa 4 ili čak "4-". Pa kad pogledam na aukcije i vidim uz šta sve neki prodavači dodaju onu ocijenu "5-" ili 4+", dođe mi da bi' ih najradije prijavio EU komisiji zaduženoj za zastupanje interesa i prava potrošača!
Mislim da tu jednostavno nemaš pravila, jer prioritete i težište u pogledu na kriterije mora svako za sebe postaviti. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15805 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 28/01/2017 : 18:19:08
|
Sve ti zavisi o osobnom pogledu na dotični strip. Ako ti je važno pročitati strip i nisi "pacijent", onda nisu ni oštečenja bitna. Ali ako si kolekcionar, pa tome još i zadrti, onda ti ide pravilo ;nije bitno imati svaki primjerak, već svaki primjerak savršeno očuvan. Ja osobno, ne trpim selotejp, šaranje imena, brojeva, žvrljotina, ispunjene križaljke, isječeni kuponi i tako to... Takvih stripova nemam uopče! |
Los cukar na fritulama! |
|
|
Dukidule
Advanced Member
Chile
4039 Posts
Posted - 28/01/2017 : 18:55:47
|
quote: Originally posted by ivanl
Sve ti zavisi o osobnom pogledu na dotični strip. Ako ti je važno pročitati strip i nisi "pacijent", onda nisu ni oštečenja bitna. Ali ako si kolekcionar, pa tome još i zadrti, onda ti ide pravilo ;nije bitno imati svaki primjerak, već svaki primjerak savršeno očuvan. Ja osobno, ne trpim selotejp, šaranje imena, brojeva, žvrljotina, ispunjene križaljke, isječeni kuponi i tako to... Takvih stripova nemam uopče!
Hmmmm....a ja mislio (negdje čuo ), baš "zadrtom" kolekcionaru je bitno imati (baš) svaki primjerak, savršeno očuvan?
|
|
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3514 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 28/01/2017 : 19:21:18
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Dva osnovna pitanja: - Ako je glanc, zašto bi mu se lijepio selotejp na hrbat?
Radi vječne trajnosti. Viđao sam stripove kojima je selotejp bio obljepljen (bez razloga) preko cijele površine korica. Imao sa Zarobljenike Crvene veštice takav...
plastificirane korice |
|
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3514 Posts
Member since 21/07/2004 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 28/01/2017 : 19:48:43
|
Sve ti zavisi o osobnom pogledu na dotični strip. Ako ti je važno pročitati strip i nisi "pacijent", onda nisu ni oštečenja bitna. Ali ako si kolekcionar, pa tome još i zadrti, onda ti ide pravilo ;nije bitno imati svaki primjerak, već svaki primjerak savršeno očuvan. Ja osobno, ne trpim selotejp, šaranje imena, brojeva, žvrljotina, ispunjene križaljke, isječeni kuponi i tako to... Takvih stripova nemam uopče!
Hmmmm....a ja mislio (negdje čuo ), baš "zadrtom" kolekcionaru je bitno imati (baš) svaki primjerak, savršeno očuvan?
Naziv igre je: Strip mora biti savršen da bih ga jednog dana eventualno mogao lako prodati. Posljedica besparice / krize / malih plata / lopovske države. Razmišljao sam o toj problematici i shvatio da bih u slučaju da imam puno novca kupovao i samo solidno očuvane stripove te bi ih posuđivao na čitanje i poklanjao. Ovako, ganjam glancere sa ostatkom čopora i ne dam nikome. Hobi mora biti sposoban održavati sam sebe jer od minimalca ne ostane viška novaca za luksuz. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 28/01/2017 19:49:31 |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15805 Posts
Posted - 28/01/2017 : 20:13:59
|
Ne znam što je tu čudno? Kod mene dolaze u obzir samo super očuvani stripovi. I znam masu takvih kolekcionara, ali oni uopče o tome ne pričaju... Skupljaju za sebe i izmjenjuju iskustva s malom grupom istomišljenika. Ja eto nemam problem o tome pričati. Osobno sam vidio nevjerovatno očuvane i vrijedne kolekcije, i to ljudi s ovog foruma, ali kako rekoh, oni ne izlaze u javnost s tim... Ali da se vratim temi: nešto što ima selotejp nikako ne može biti glanc!
|
|
|
Dukidule
Advanced Member
Chile
4039 Posts
|
zlatko900
Average Member
949 Posts
Member since 28/01/2012 |
Posted - 28/01/2017 : 22:36:30
|
Ocjene stripova su subjektivne. Zato bi najpoštenije bilo da se strip uslika iz svih strana,a nedostaci da se navedu u opisu. Imao sam "mušterija" koji su se našli i uvređeni kad im prigovorim da neki list fali. A za sve su to novci poslani i plaćeni. Očito da je većini bitno samo prodati,i to po što boljoj cijeni. Nema drugog objašnjenja. Zašto onda ti isti koji kažu da nije bitno ako nešto fali,a nije navedeno-zašto ne odu u trgovinu i kupe BEZ PRIGOVORA jaknu bez džepa, košulju bez jednog rukava, pola kile jabuka po cijeni kile...itd... A glanc-osobno mislim da ne postoji ni kod onih stripova koji su sada na kioscima. Ako imaju trake od uveza-jesu li glanc??? Ako su pogužvani od guranja na police-jesu li glanc??? Kad pogledaš korice naspram svjetla,pa vidiš otisak nečega na korici-jel to glanc??? I da-meni više vrijedi onaj bez selotejpa,a malo manje uščuvan nego onaj sa selotejpom,a bez šaranja i čist... Dobio sam nekoliko primjeraka sa ocjenom glanc,a on se raspada koliko je ljepilo popustilo. Kaže prodavač-pa očuvan je,nisam ja kriv što je ljepilo popustilo... Pa čovječe-kako ga onda možeš ocjeniti sa glanc... |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17840 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
1Euro
Advanced Member
12539 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 28/01/2017 : 23:56:19
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Naziv igre je: Strip mora biti savršen da bih ga jednog dana eventualno mogao lako prodati. Posljedica besparice / krize / malih plata / lopovske države. Razmišljao sam o toj problematici i shvatio da bih u slučaju da imam puno novca kupovao i samo solidno očuvane stripove te bi ih posuđivao na čitanje i poklanjao. Ovako, ganjam glancere sa ostatkom čopora i ne dam nikome. Hobi mora biti sposoban održavati sam sebe jer od minimalca ne ostane viška novaca za luksuz.
+1 |
|
|
iggyk23
New Member
281 Posts
Member since 02/09/2014 |
Posted - 29/01/2017 : 02:48:52
|
ajde ja sam pacijent koji skuplja glancere za sebe, necu ih nikad prodat ni dati a kad me ne bude bilo nek radi s njima tko sta hoce ali ti ameri nafureni koji skupljaju tisuce stripova koje nikada ali nikada u zivotu nece procitat i uopce se ne usude izvadit ih iz vrecica pa onda ekipa koja navlaci bugs bunny rukavice prije uzimanja stripa pa isto i ono 40 year old virgin skupljanje akcijskih figurica koje nikada nece biti otvarane, svi ti milioni igracaka s kojima se nikad nitko nece igrati a samo ih svi skupljaju i preprodaju a nemaju nikakve svrhe, to je kao razmjenjivanje dionica, sustinska poanta tih proizvoda ogromnom broju ljudi uopce ne postoji. pricam naravno o samoj konzumaciji proizvoda |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6357 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 29/01/2017 : 08:03:00
|
quote: Originally posted by iggyk23
ajde ja sam pacijent koji skuplja glancere za sebe, necu ih nikad prodat ni dati a kad me ne bude bilo nek radi s njima tko sta hoce ali ti ameri nafureni koji skupljaju tisuce stripova koje nikada ali nikada u zivotu nece procitat i uopce se ne usude izvadit ih iz vrecica pa onda ekipa koja navlaci bugs bunny rukavice prije uzimanja stripa pa isto i ono 40 year old virgin skupljanje akcijskih figurica koje nikada nece biti otvarane, svi ti milioni igracaka s kojima se nikad nitko nece igrati a samo ih svi skupljaju i preprodaju a nemaju nikakve svrhe, to je kao razmjenjivanje dionica, sustinska poanta tih proizvoda ogromnom broju ljudi uopce ne postoji. pricam naravno o samoj konzumaciji proizvoda
+1 Ovoga ima jako puno opcenito kod sakupljaca. Nabave nesto sto nikad nece otvorit i upotrijebit. Ne kuzim bas to, ali svakom svoje |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15805 Posts
Posted - 29/01/2017 : 09:28:29
|
Ja se slažem. To što skupljaš, valjda i uzimaš da ti prođe kroz ruke. Mislim na stripove. Ja ih imam, neznam im broj ali svakoga sam pročitao/proučio najmanje jednom, a mnoge dvaput, triput ili više puta kroz ovu silu godina. Volim im se vračat i nešto dodatno proučiti... Zato i služe i zato ih skupljam. Ali svi su 5/glanc i jbg. ne posuđujem ih i ne napuštaju moju kuću... A te američke šeme neotvaranja i nečitanja su mi neshvatljive i bezveze. Jednostavno nema svrhe, to je bolest, ali nezdrava. Ne ona fina grozničava, kolekcionarska radosna bolest pronalaska željenog primjerka ili novog albuma, koji češ s guštom pročitat. |
|
|
Topic |
|