najpre da odmah naglasim da ovo nije nikakav atak na bilo kog izdavača,niti bih voleo da diskusija krene u tom pravcu;i ako se dotaknemo tih stvari,nadam se da će to samo biti u ciju dobijanja nekih informacija.
Dakle, koji od vaših stripova su na "stend-baju";odnosno,ne izlaze više godina;bilo da su zvanično ukinuti (bilo izdavač,bilo edicija (ako je iko zvanično ukinuo neki serijal)).A znamo da je popriličan broj takvih edicija,serijala,... Što se tiče tih "zakinutih",tu smo pre svega krivi mi čitaoci što nismo ih kupovali u dovoljnom broju.
evo moje liste: Srbija Spajdermen esencijal (ČK) Magični vetar (SC/Sfera,Wizard) Tarzan (DW)
za Tarzana se ne bojim toliko,nadam se da će ga Darkvuđani jednog lepog dana nastaviti;za Spajdija i nisam neki optimista (mada i tu imam neka nadanja),a kod Magičnog sam već teški pesimista.Wizard i Sfera ne postoje,a ne verujem da bi se neko sad ubacivao u igru.
Hrvatska Tintin (Algoritam) Usagi,Linkoln,XIII,Žil Žurdan,Plave bluze,Nataša,Maslin Granko (Bukgrob!)
Algoritam je prso,a i kod Tin tina se nekako nadam nekom srpskom A4 izdanju jednog lepog dana;Bukgrob je stvarno napravio teški pičvajz sa mnogim započetim serijalima.Osim nabrojanih,voleo bih videti nastavke i Teodora Pusena,Badi Longveja,Lika Orijenta i Bruna Brazila (pa i Kartlanda).BG je srećom opet živ,ali kreću sa skroz nekim novom projektima . Ipak se nadam da će nastaviti i sa nekim od gore pobrojanih.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Od Bonellija mi je žao što se taj Jan Dix nije kompletirao, a posebno mi je žao radi Martyja (SA) što je prekinut. Dakle, oni nisu na ledu već su propali u hladnu vodu.
Albuma sam malo pratio, zanima me samo je li Bernard Prince s 3 albuma kompletiran i koliko bi još Bruna Brazila moglo biti objavljeno? Ovdje bi mi valjala nečija pomoć.
Propovednika je nastavio Darkvud tamo gde su stali Beloputasi, isto kao i Sendmena i Sin City. Ostaju jos dva trejda da se objave tokom ove godine i to je to sto se tice Propovednika.
A za Magicnog je i meni najvise zao. Izuzetan serijal! Imam svega 20ak epizoda ali svaka je malo blago! Kad bi nas Darkvud obradovao nekim izdanjem posle Kena Parkera ako on bude dobro isao. Ja bih bio zadovoljan i sistemom VCa 7 epizoda u jednu knjigu, 2-3 knjige godisnje i to bi bilo bas po mojoj meri, ali ko zna da li je isplativo objavljivati Magicnog uopste u narednih 10ak godina.
Propovednika je preuzeo Darkvud i uskoro ga završava;8. knjiga je u štampi,a verujem da ni na 9. nećemo dugo čekati.
Originally posted by Dwayne_Looney
Albuma sam malo pratio, zanima me samo je li Bernard Prince s 3 albuma kompletiran i koliko bi još Bruna Brazila moglo biti objavljeno? Ovdje bi mi valjala nečija pomoć.
kompletiran je Hermanov trk na Bernard Prinsu;epizode koje crta Greg su za tri klase lošije.
Bruno Brazil - 11 albuma;znači još jedan integral i gotovo.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Vidim da prednjače Bookglobe izdanja pa ću i ja navesti Cartlanda i Buddy Longwaya. Od ostalih tu su serijali koje je gurao Phoenix Press (valjda tu još ima nade) i Kom. Mark od Ludensa.
Originally posted by going going A za Magicnog je i meni najvise zao. Izuzetan serijal! Imam svega 20ak epizoda ali svaka je malo blago! Kad bi nas Darkvud obradovao nekim izdanjem posle Kena Parkera ako on bude dobro isao. Ja bih bio zadovoljan i sistemom VCa 7 epizoda u jednu knjigu, 2-3 knjige godisnje i to bi bilo bas po mojoj meri, ali ko zna da li je isplativo objavljivati Magicnog uopste u narednih 10ak godina.
Kao kioski izdanje Magični vjerojatno nije isplativ. 130 epizoda je previše za objavljivanje, a neki čitatelji koji su bili zainteresirani za serijal su nabavili Libellus knjige koje su na Interliberu znale ići po velikom sniženju.
Hvala, anto. Znači, za Bernarda mogu biti miran a za Brazila se nadati da će im doći žuta minuta da ga objave. Eh, kad si dobre duše, znaš li koliko bi Sammyja još trebalo izaći? To mi je drag strip
Hvala, anto. Znači, za Bernarda mogu biti miran a za Brazila se nadati da će im doći žuta minuta da ga objave. Eh, kad si dobre duše, znaš li koliko bi Sammyja još trebalo izaći? To mi je drag strip
Za Bernarda slobodno budi spokojan;to bi bilo to. Mislim da će treći tom Brazila sigurno objaviti.
Za Bernarda slobodno budi spokojan;to bi bilo to. Mislim da će treći tom Brazila sigurno objaviti.
Tintin, Algoritam, Usagi, XIII-tica, Nataša, J.Cartland, Luc Orient, Plave bluze, Bruno Brazil, Buddy Longway od Bookglobea, Tanguy i Laverdure i Aster Blistok ubrzati Strip Agent, Hellboy Systemcomics, Tajna povijest Algoritam/Bookglobe Tino da ubrza Modesty Blaise, Libellus pod hitno ubrzati Nathana Nevera, i Dagda koja nikad nije završila Izbacivača...
Nešto presporo izlazi, a za nešto uopće ne znam hoće li nastavljati... B Brazil, B. Longway i Ramiro od Bookglobea, Adam Wild od PP i Dragonero od VČ Zaboravio sam na Dragonera, vrhunski strip, koji je presporo izdavan na ovim prostorima
Grafika Bucik Semic Slovenija.. Blek,Miki, Mark....zaledeni skoro 20 godina,vreme da se odlede...
Koje pitanje...MARK komandant valjda...od Ludensa.. Ostalo da je vredelo nebi zaledelo...kod Marka je problem bio ne prodaja vec previse nasljednika seronja.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!