Author |
Topic |
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
cerichus
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1615 Posts
Member since 01/02/2007 |
Posted - 10/06/2017 : 16:00:15
|
Panter mi je bio jedan od omiljenih stripova. Volio bih da ovo neko objavi, ali čisto sumnjam da bi dobro prošao. Inače, Štulić se nazvao Džoni upravo po ovome stripskom junaku. |
Elvis has just left the building! |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Posted - 10/06/2017 : 16:54:08
|
quote: Originally posted by cerichus
Panter mi je bio jedan od omiljenih stripova. Volio bih da ovo neko objavi, ali čisto sumnjam da bi dobro prošao. Inače, Štulić se nazvao Džoni upravo po ovome stripskom junaku.
Nikad cuo. Stoji podatak, da mu se to ime svidjelo po Chuck Berryevoj pjesmi, Johnny be good... |
Los cukar na fritulama! |
|
|
cerichus
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1615 Posts
Posted - 10/06/2017 : 20:40:26
|
quote: Originally posted by ivanl
Panter mi je bio jedan od omiljenih stripova. Volio bih da ovo neko objavi, ali čisto sumnjam da bi dobro prošao. Inače, Štulić se nazvao Džoni upravo po ovome stripskom junaku.
Nikad cuo. Stoji podatak, da mu se to ime svidjelo po Chuck Berryevoj pjesmi, Johnny be good...
Naišao sam na taj podatak u onoj knjizi o Džoniju čiji je cover rađen u fazonu magazina Rollingstone. Da me ubiješ ne znam sad kako se zove knjiga. |
|
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Posted - 10/06/2017 : 21:25:07
|
Nikad cuo. Stoji podatak, da mu se to ime svidjelo po Chuck Berryevoj pjesmi, Johnny be good...
Naišao sam na taj podatak u onoj knjizi o Džoniju čiji je cover rađen u fazonu magazina Rollingstone. Da me ubiješ ne znam sad kako se zove knjiga.
Ako se sjetis naslova knjige, I ko je izdavac, javi pls. Koliko ja znam, nadimak je dobio na radnoj akciji 1969 godine u novom Beogradu... |
|
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 10/06/2017 : 22:29:01
|
Čekaj, je l' to onaj strip za kojeg se pričalo da je naivniji od Mikija i Bleka zajedno. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
|
El Morisco
Junior Member
Croatia
459 Posts
Member since 10/12/2007 |
Posted - 10/06/2017 : 23:07:38
|
Ako me sjećanje dobro služi...Indijanac u tada modernim 60-im šampion slobodnog hrvanja...i nikako kao Miki ili Blek. |
---
<b></b> |
|
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Posted - 10/06/2017 : 23:22:38
|
quote: Originally posted by vronski 3
Ako su nove generacije prihvatile Magičnog vetra i Saguara prihvatiće i njihovog brata po krvi Džonija Pantera!
Saguaro je o.k. ali gdje usporedivati Magicnog s Panterom? Sorry, al Magico je jedno 7 kopalja naprijed. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 10/06/2017 : 23:53:40
|
Da li su Blek ili Zagor ikada imali ovakav udarac?
Pih... Zagor je imao puno bolje udarce, pitaj Rochasa koliko je daleko letio nakon njih. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Dukidule
Advanced Member
Chile
4039 Posts
Member since 20/05/2014 |
Posted - 10/06/2017 : 23:59:31
|
Ako su nove generacije prihvatile Magičnog vetra i Saguara prihvatiće i njihovog brata po krvi Džonija Pantera!
Saguaro je o.k. ali gdje usporedivati Magicnog s Panterom? Sorry, al Magico je jedno 7 kopalja naprijed.
A imaju se i čega prihvatiti, s obzirom na to koliko Saguara su se kod nas načitali... |
Za koga ja navijam samo je moja stvar. A ljubav je jedna, jedina... |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38059 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8000 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3513 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 11/06/2017 : 01:54:31
|
Naišao sam na taj podatak u onoj knjizi o Džoniju čiji je cover rađen u fazonu magazina Rollingstone. Da me ubiješ ne znam sad kako se zove knjiga.
Ako se sjetis naslova knjige, I ko je izdavac, javi pls. Koliko ja znam, nadimak je dobio na radnoj akciji 1969 godine u novom Beogradu...
Branimir Štulić - prilozi za biografiju Johnnyja B. Štulića : kad Miki kaže da se boji |
Edited by - Vlaadisha on 11/06/2017 01:58:02 |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Posted - 11/06/2017 : 02:26:26
|
quote: Originally posted by Vlaadisha
Ako se sjetis naslova knjige, I ko je izdavac, javi pls. Koliko ja znam, nadimak je dobio na radnoj akciji 1969 godine u novom Beogradu...
Branimir Štulić - prilozi za biografiju Johnnyja B. Štulića : kad Miki kaže da se boji
Thx! |
|
|
Jozzinelli
Senior Member
1644 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 11/06/2017 : 05:55:04
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Čekaj, je l' to onaj strip za kojeg se pričalo da je naivniji od Mikija i Bleka zajedno.
Možda si mislio na moje reči? Radi preciznosti, nisam izjavio da je naivniji, već da mi je najveće smeće od stripa (ili bar u top 5, a konkurencija u toj disciplini je jaka među britanskom treš produkcijom) i da ću radije da čitam naivne stripove kao što su Miki i Blek. Nazivati njih smećem pored ovakvog velikana kao što je Džoni Panter je skoro pa verbalni delikt. |
Mek Koj nema alternativu |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
etmgosa
Senior Member
1731 Posts
Member since 15/07/2002 |
Posted - 11/06/2017 : 08:40:14
|
Sjecam se Dzonija odlicno, citao sam ga jos prije nego sto sam posao u osnovnu skolu. Tada mi se jako svidjao. Vjerujem da je jako naivan i da mi se sada ne bi dopao cak ni iz nostalgicnih razloga. |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 11/06/2017 : 09:26:47
|
Kao sto danasnji kvazi urednici na Pinku kreiraju sta ce se prikazivati po sistemu ''narod to voli'' i na taj nacin vode u debilanu, tako su svojevremeno britanski magazini ''gradili ukus'' pomocu imbecilnih stripova tipa Dzoni Panter, Ludi monah, Toma Tajfun, Crna strela, Piton... Eks almanah je bio pun tog radioaktivnog djubreta. Kombinovano sa nasim kvazi urednicima, imali smo vrlo zalosnu sliku izdavastva u kome je slucajna pojava Fort Vilinga izgledala kao sletanje svemirskog broda na deponiju... |
|
|
cerichus
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1615 Posts
Posted - 11/06/2017 : 09:37:40
|
quote: Originally posted by cat claw
Kao sto danasnji kvazi urednici na Pinku kreiraju sta ce se prikazivati po sistemu ''narod to voli'' i na taj nacin vode u debilanu, tako su svojevremeno britanski magazini ''gradili ukus'' pomocu imbecilnih stripova tipa Dzoni Panter, Ludi monah, Toma Tajfun, Crna strela, Piton... Eks almanah je bio pun tog radioaktivnog djubreta. Kombinovano sa nasim kvazi urednicima, imali smo vrlo zalosnu sliku izdavastva u kome je slucajna pojava Fort Vilinga izgledala kao sletanje svemirskog broda na deponiju...
Slažem se s tobom i vjerujem da danas ne bih mogao privesti kraju niti jednu epizodu pobrojanih stripova. Ali kao klincu od 6-7 godina Panter mi je bio cool. Čudna je stvar nostalgija. |
|
|
Dukidule
Advanced Member
Chile
4039 Posts
Member since 20/05/2014 |
Posted - 11/06/2017 : 09:42:44
|
quote: Originally posted by cat claw
Kao sto danasnji kvazi urednici na Pinku kreiraju sta ce se prikazivati po sistemu ''narod to voli'' i na taj nacin vode u debilanu, tako su svojevremeno britanski magazini ''gradili ukus'' pomocu imbecilnih stripova tipa Dzoni Panter, Ludi monah, Toma Tajfun, Crna strela, Piton... Eks almanah je bio pun tog radioaktivnog djubreta. Kombinovano sa nasim kvazi urednicima, imali smo vrlo zalosnu sliku izdavastva u kome je slucajna pojava Fort Vilinga izgledala kao sletanje svemirskog broda na deponiju...
Potpisujem! Dodao bih još da mi konkretno Dž. P. nije djelovao samo "naivno" nego mi, svaki put kad ga se sjetim, padne na um opis poput "prvi koraci crtanog romana"... |
Za koga ja navijam samo je moja stvar. A ljubav je jedna, jedina... |
|
|
Topic |
|