Author |
Topic  |
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 15/06/2017 : 19:43:17
|
quote: Originally posted by Mali_Mate
Edit: a pade mi na pamet da ni ne znaš (s obzirom da nisi nikad bio u knjižnici) da "X-box gejmere" već plaćamo. Konzole ne mogu, al se igre mogu posudit u knjižnici. Kao i DVD-i/CD-i. Plaćamo i rekete (subvencijom sporta) i kino-ulaznice (subvencijom kina)....itd.
Kad kažem x-boxe, mislim na konzole. U knjižnici sam bio, ali se nisam bavio igricama, nego knjigama i stripovima. Kad sam trenirao tenis, reket sam si morao sam kupiti. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 15/06/2017 : 19:45:18
|
quote: Originally posted by tinton
Mogu i ja napraviti zamjenu teza, ako hoćeš da ljudi ne raspolažu svojim novcem i da država vrši odluke za njih, sretno. Ali onda nema privatnog vlasništva niti samoodlučivanja. Nikakvog.
Dobrodošao u svijet. I Nema. Nikakvog. Sloboda u državi/društvu ne postoji.
Hoćeš reći da ti je država odredila koji strip ćeš kupiti, koga ćeš ugostiti na tribini i koliko ćeš djece imati? |
|
 |
|
swamp thing
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 15/06/2017 : 20:04:10
|
Edit: a pade mi na pamet da ni ne znaš (s obzirom da nisi nikad bio u knjižnici) da "X-box gejmere" već plaćamo. Konzole ne mogu, al se igre mogu posudit u knjižnici. Kao i DVD-i/CD-i. Plaćamo i rekete (subvencijom sporta) i kino-ulaznice (subvencijom kina)....itd.
Kad kažem x-boxe, mislim na konzole. U knjižnici sam bio, ali se nisam bavio igricama, nego knjigama i stripovima. Kad sam trenirao tenis, reket sam si morao sam kupiti.
Dobro, nemojmo pretjerivati. Reket si nisi SAM kupio. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 15/06/2017 : 20:05:10
|
quote: Originally posted by swamp thing
Kad kažem x-boxe, mislim na konzole. U knjižnici sam bio, ali se nisam bavio igricama, nego knjigama i stripovima. Kad sam trenirao tenis, reket sam si morao sam kupiti.
Dobro, nemojmo pretjerivati. Reket si nisi SAM kupio.
Jasno je što sam mislio. |
|
 |
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
Posted - 15/06/2017 : 20:07:33
|
Mogu i ja napraviti zamjenu teza, ako hoćeš da ljudi ne raspolažu svojim novcem i da država vrši odluke za njih, sretno. Ali onda nema privatnog vlasništva niti samoodlučivanja. Nikakvog.
Dobrodošao u svijet. I Nema. Nikakvog. Sloboda u državi/društvu ne postoji.
Hoćeš reći da ti je država odredila koji strip ćeš kupiti, koga ćeš ugostiti na tribini i koliko ćeš djece imati?
Da. Odredila mi je što će biti subvencionirano i što će biti dostupno u prijevodu. Odredila mi je ekonomski sitem i shodno s tim prihode (ako kupujem izvan države). Odredila je Booksi koliko će para imati i shodno tome koga se može pozvati. Određuje mi i koliko ću djece pristati imati (jednako ima veze s ekonomijom) i da ne idem dalje u prošlost s ostalim odredbama meni i mojoj famliji. U svemu tome postoje izvjesni stupnjevi slobode. Danas. Sutra, nek se malo nadrkamo na suvremene križarske ratove, ti će se stupnjevi slobode smanjiti.
Dok god netko ima monopol na gan i primjenu istoga, slobode nema. |
http://matanovogumno.blogspot.com |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 15/06/2017 : 20:15:06
|
Napisao si "nikakvog", ovdje navodiš stvari koje ti smanjuju opseg odlučivanja, ali ništa obvezujuće. A riječ "nikakvog" je jasna. Ti i dalje odlučuješ hoćeš li kupiti Zagora extra ili redovnog. I dalje odlučuješ koga ćeš od crtača koji žive u Zagrebu pozvati. Kao što si rekao, postoje određeni stupnjevi slobode, koji se mogu smanjiti, ostati isti ili povećati. Ako ih želim povećati, ne znači da želim ići u krajnost u kojoj država ne postoji. U ostalom ja nisam čak ni minarhist (to sam bio rekao u polušali), a kamoli anarhist, samo sam podosta liberalniji od većine Hrvata. |
|
 |
|
Spiderman
Senior Member

Croatia
2755 Posts
Member since 06/11/2001 |
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts
Posted - 15/06/2017 : 20:24:10
|
quote: Originally posted by Stripiti Upoznao sam ljude koji su doktorirali na stripovima u Mađarskoj a pretpostavljam da ih ima i u Austriji, možda je došlo vrijeme da opet uvozimo njihovu pamet u Bosnu i Hrvatsku?
Jel ono i Dunja Janković doktorirala negdje u New Yorku....ili samo bila na studiju tamo, zaboravio sam.
Al da, nek nam Mađari opet kroje kulturnu politiku  |
 |
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts
Posted - 15/06/2017 : 20:28:08
|
Napisao si "nikakvog", ovdje navodiš stvari koje ti smanjuju opseg odlučivanja, ali ništa obvezujuće. A riječ "nikakvog" je jasna. Ti i dalje odlučuješ hoćeš li kupiti Zagora extra ili redovnog. I dalje odlučuješ koga ćeš od crtača koji žive u Zagrebu pozvati. Kao što si rekao, postoje određeni stupnjevi slobode, koji se mogu smanjiti, ostati isti ili povećati. Ako ih želim povećati, ne znači da želim ići u krajnost u kojoj država ne postoji. U ostalom ja nisam čak ni minarhist (to sam bio rekao u polušali), a kamoli anarhist, samo sam podosta liberalniji od većine Hrvata.
Stupnjevi slobode nisu sloboda, to je jasno nadam se. Sloboda odlučivanja i privatno vlasništvo su samo privremene manifestacije volje ljudi s ganom.
U kontekstu druge rasprave. Ok, ti želiš povećat slobodu. Mi ne želimo. Ima nas x i trenutno imamo veću političku moć od tebe. Suck it.  |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 15/06/2017 : 20:32:55
|
U kontekstu druge rasprave. Ok, ti želiš povećat slobodu. Mi ne želimo. Ima nas x i trenutno imamo veću političku moć od tebe. Suck it. 
Slažem se. Nema problema što se toga tiče, samo mi je došlo da iskažem svoje mišljenje i navučem forumaški bijes na sebe, ne znači da mislim da ću nešto time promjeniti. |
|
 |
|
Stripiti
New Member

Bosnia and Herzegovina
103 Posts
Member since 02/04/2015 |
Posted - 15/06/2017 : 20:40:07
|
Jel ono i Dunja Janković doktorirala negdje u New Yorku....ili samo bila na studiju tamo, zaboravio sam.
Ne znam, mislim da nisam s njom kontaktirao prije, a i neka je, ništa nam ne znači; kao što reče, uvijek će se naći neko ko misli da ne valja jer je studirala u New Yorku i sl.
No ozbiljno, u stvarima u kojima je vlada nesposobna, civilni sektor kroji politike. Jednako kao što je za premijera Kantona Sarajevo došao bivši košarkaš pa doveo ergelu tutmaka sa fakulteta za sport na mjesta od značaja u ministarstvima, tako bi bio dovoljan samo jedan ministar iz oblasti kulture a koji je pročitao tipa, ma ni Korta ili Watchmene, neka je jedan barem prelistao Tintina s razumijevanjem...
Ili, što je logičnije i što sam govorio i Ireni Jukić Pranjić kad su onomad ulagali u uvođenje stripova u lektire, da svi izdavači (jer im je SVIMA u interesu) i sve udruge u Hrvatskoj koje se bave stripom sastave spisak stripova za lektiru (šta je to, jedan domaći jedan strani naslov po godini osnovne škole, 8 - 16 naslova pobogu) i lobirajte. Sastavite neki rezon i pravila prilikom dodjeljivanja sredstava za izdavaštvo i otkupljivanje stripova, pa lobirajte kod vlade. Vi i Srbi makar imate samo po jednu adresu na koju trebate pisati i zvoniti, pa iskoristite je majku mu božju!
Nema veze ko je na vlasti, ugled i značaj u politici se stječe vidljivošću, strpljivošću i inatom više nego završenom školom uvijek. |
Ja kada psujem, makar psujem s dobrom namjerom. |
Edited by - Stripiti on 15/06/2017 20:43:16 |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 15/06/2017 : 20:46:40
|
Napisao si "nikakvog", ovdje navodiš stvari koje ti smanjuju opseg odlučivanja, ali ništa obvezujuće. A riječ "nikakvog" je jasna. Ti i dalje odlučuješ hoćeš li kupiti Zagora extra ili redovnog. I dalje odlučuješ koga ćeš od crtača koji žive u Zagrebu pozvati. Kao što si rekao, postoje određeni stupnjevi slobode, koji se mogu smanjiti, ostati isti ili povećati. Ako ih želim povećati, ne znači da želim ići u krajnost u kojoj država ne postoji. U ostalom ja nisam čak ni minarhist (to sam bio rekao u polušali), a kamoli anarhist, samo sam podosta liberalniji od većine Hrvata.
Stupnjevi slobode nisu sloboda, to je jasno nadam se. Sloboda odlučivanja i privatno vlasništvo su samo privremene manifestacije volje ljudi s ganom.
U kontekstu druge rasprave. Ok, ti želiš povećat slobodu. Mi ne želimo. Ima nas x i trenutno imamo veću političku moć od tebe. Suck it. 
koja je veća nego ikad prije. |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
KOMIKO
Senior Member

.jpg)
Serbia
1950 Posts
Member since 05/02/2012 |
|
KOMIKO
Senior Member

.jpg)
Serbia
1950 Posts
Member since 05/02/2012 |
Posted - 15/06/2017 : 21:20:44
|
Što se tiče državnog otkupa za biblioteke, kod nas se izvodi drugačije, bude veći broj naslova otkupljen, ali u manjem broju primeraka po naslovu.
Ove godine su nas prilično sasekli i otkupljeno je oko 2600 primeraka strip izdanja iz 2016.
Za poređenje, prošle godine je otkupljeno oko 3500 primeraka strip izdanja iz 2015. |
www.komiko.rs www.zlatnodoba.com info@komiko.rs |
 |
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6319 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8619 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 15/06/2017 : 21:56:35
|
Ljudi zovite moderatore, Hasanbegović je hakirao tintonov nick! |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
|
Stripiti
New Member

Bosnia and Herzegovina
103 Posts
Member since 02/04/2015 |
Posted - 15/06/2017 : 22:04:42
|
quote: Originally posted by Beva
Pretpostavljam da onda isto misliš i za muzeje.
Pa da, ukinuti sve što ne privlači pažnju i što se ne prodaje, neka propadne sve što ne zanima nove generacije. Vidiš kako to lijepo rade ona gamad što se nazivaju Islamska država, od ruševine do ruševine, od hrama do hrama, sve što ih ne zanima, sravni sa zemljom, kakva historija kakve trice. |
Ja kada psujem, makar psujem s dobrom namjerom. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 15/06/2017 : 22:32:51
|
U ostalom ja nisam čak ni minarhist (to sam bio rekao u polušali), a kamoli anarhist, samo sam podosta liberalniji od većine Hrvata.
OK, mene samo čudi da baš na knjižnicama povlačiš crtu. Pretpostavljam da onda isto misliš i za muzeje.
Čini mi se da je za muzeje bolje rješenje davanje u koncesiju, a ne privatizacija.
quote: Originally posted by paro
Ljudi zovite moderatore, Hasanbegović je hakirao tintonov nick!
Da, poznati liberal Hasanbegović.
quote: Originally posted by andjusticeforall
quote: Originally posted by paro
Ljudi zovite moderatore, Hasanbegović je hakirao tintonov nick!
Ošo čojk u libertarijance, pobjedom revolucije će ići na preodgoj...
U RH je valjda svatko tko nije za nacionalizaciju svega živoga libertarijanac.
quote: Originally posted by Stripiti
Pretpostavljam da onda isto misliš i za muzeje.
Pa da, ukinuti sve što ne privlači pažnju i što se ne prodaje, neka propadne sve što ne zanima nove generacije. Vidiš kako to lijepo rade ona gamad što se nazivaju Islamska država, od ruševine do ruševine, od hrama do hrama, sve što ih ne zanima, sravni sa zemljom, kakva historija kakve trice.
Hvala na divnoj usporedbi.
|
|
Edited by - tinton on 16/06/2017 16:49:21 |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 15/06/2017 : 22:44:00
|
Pa da, ukinuti sve što ne privlači pažnju i što se ne prodaje, neka propadne sve što ne zanima nove generacije. Vidiš kako to lijepo rade ona gamad što se nazivaju Islamska država, od ruševine do ruševine, od hrama do hrama, sve što ih ne zanima, sravni sa zemljom, kakva historija kakve trice. [/quote] Hvala na divnoj usporedbi.
[/quote]
https://youtu.be/jSVqclCr4fI  |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
usagi77
New Member

256 Posts
Member since 26/01/2015 |
Posted - 15/06/2017 : 22:52:19
|
Bravo tintone, lijepo je vidjeti da tako mlad dečko ima puno toga pametnog za napisati. A ovi odgovori forumaša su ti ono što smo još davnih dana raspravljali. Cijena slobode ;) |
Edited by - usagi77 on 15/06/2017 22:52:45 |
 |
|
andi
Junior Member

Croatia
306 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 15/06/2017 : 22:54:53
|
quote: Originally posted by tinton Mnoge stvari su privilegirane samo za one koji si ih mogu priuštiti. Ne vidim razlog da knjiga bude posebna po tom pitanju.
quote: Originally posted by tinton Ja nikad nisam bio u knjižnici, niti sam ikad pročitao niti slovo enciklopedije.
Čitam i ne vjerujem... Ako išta u životu želim najviše, onda je to da moja djeca ne odrastu sa ovakvim iskrivljenim stavovima i mjerilima, i bahatošću uvjeravanja drugih u ispravnost istih. Barem ne prije nego počnu zarađivati sami svoj kruh i postignu nešto u životu. |
Edited by - andi on 15/06/2017 22:56:11 |
 |
|
Topic  |
|