forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Otkup knjiga 2017 Ministarstvo kulture RH
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 16

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 15/06/2017 : 19:43:17  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mali_Mate

Edit: a pade mi na pamet da ni ne znaš (s obzirom da nisi nikad bio u knjižnici) da "X-box gejmere" već plaćamo. Konzole ne mogu, al se igre mogu posudit u knjižnici. Kao i DVD-i/CD-i. Plaćamo i rekete (subvencijom sporta) i kino-ulaznice (subvencijom kina)....itd.

Kad kažem x-boxe, mislim na konzole. U knjižnici sam bio, ali se nisam bavio igricama, nego knjigama i stripovima.
Kad sam trenirao tenis, reket sam si morao sam kupiti.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 15/06/2017 : 19:45:18  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by tinton

Mogu i ja napraviti zamjenu teza, ako hoćeš da ljudi ne raspolažu svojim novcem i da država vrši odluke za njih, sretno. Ali onda nema privatnog vlasništva niti samoodlučivanja. Nikakvog.

Dobrodošao u svijet. I Nema. Nikakvog. Sloboda u državi/društvu ne postoji.

Hoćeš reći da ti je država odredila koji strip ćeš kupiti, koga ćeš ugostiti na tribini i koliko ćeš djece imati?

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 15/06/2017 : 20:04:10  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Edit: a pade mi na pamet da ni ne znaš (s obzirom da nisi nikad bio u knjižnici) da "X-box gejmere" već plaćamo. Konzole ne mogu, al se igre mogu posudit u knjižnici. Kao i DVD-i/CD-i. Plaćamo i rekete (subvencijom sporta) i kino-ulaznice (subvencijom kina)....itd.

Kad kažem x-boxe, mislim na konzole. U knjižnici sam bio, ali se nisam bavio igricama, nego knjigama i stripovima.

Dobro, nemojmo pretjerivati. Reket si nisi SAM kupio.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 15/06/2017 : 20:05:10  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

quote:

quote:

Dobro, nemojmo pretjerivati. Reket si nisi SAM kupio.

Jasno je što sam mislio.

Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 15/06/2017 : 20:07:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Mogu i ja napraviti zamjenu teza, ako hoćeš da ljudi ne raspolažu svojim novcem i da država vrši odluke za njih, sretno. Ali onda nema privatnog vlasništva niti samoodlučivanja. Nikakvog.

Dobrodošao u svijet. I Nema. Nikakvog. Sloboda u državi/društvu ne postoji.

Hoćeš reći da ti je država odredila koji strip ćeš kupiti, koga ćeš ugostiti na tribini i koliko ćeš djece imati?

Da. Odredila mi je što će biti subvencionirano i što će biti dostupno u prijevodu. Odredila mi je ekonomski sitem i shodno s tim prihode (ako kupujem izvan države). Odredila je Booksi koliko će para imati i shodno tome koga se može pozvati. Određuje mi i koliko ću djece pristati imati (jednako ima veze s ekonomijom) i da ne idem dalje u prošlost s ostalim odredbama meni i mojoj famliji. U svemu tome postoje izvjesni stupnjevi slobode. Danas. Sutra, nek se malo nadrkamo na suvremene križarske ratove, ti će se stupnjevi slobode smanjiti.

Dok god netko ima monopol na gan i primjenu istoga, slobode nema.

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 15/06/2017 : 20:15:06  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Napisao si "nikakvog", ovdje navodiš stvari koje ti smanjuju opseg odlučivanja, ali ništa obvezujuće.
A riječ "nikakvog" je jasna. Ti i dalje odlučuješ hoćeš li kupiti Zagora extra ili redovnog. I dalje odlučuješ koga ćeš od crtača koji žive u Zagrebu pozvati. Kao što si rekao, postoje određeni stupnjevi slobode, koji se mogu smanjiti, ostati isti ili povećati. Ako ih želim povećati, ne znači da želim ići u krajnost u kojoj država ne postoji.
U ostalom ja nisam čak ni minarhist (to sam bio rekao u polušali), a kamoli anarhist, samo sam podosta liberalniji od većine Hrvata.

Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2755 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 15/06/2017 : 20:15:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Stripiti
A oni ne kupuju ništa ni sebi ni narodu korisno.

A sad nemoj sve u isti koš trpati...

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 15/06/2017 : 20:24:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Upoznao sam ljude koji su doktorirali na stripovima u Mađarskoj a pretpostavljam da ih ima i u Austriji, možda je došlo vrijeme da opet uvozimo njihovu pamet u Bosnu i Hrvatsku?

Jel ono i Dunja Janković doktorirala negdje u New Yorku....ili samo bila na studiju tamo, zaboravio sam.

Al da, nek nam Mađari opet kroje kulturnu politiku

Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 15/06/2017 : 20:28:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:

Napisao si "nikakvog", ovdje navodiš stvari koje ti smanjuju opseg odlučivanja, ali ništa obvezujuće.
A riječ "nikakvog" je jasna. Ti i dalje odlučuješ hoćeš li kupiti Zagora extra ili redovnog. I dalje odlučuješ koga ćeš od crtača koji žive u Zagrebu pozvati. Kao što si rekao, postoje određeni stupnjevi slobode, koji se mogu smanjiti, ostati isti ili povećati. Ako ih želim povećati, ne znači da želim ići u krajnost u kojoj država ne postoji.
U ostalom ja nisam čak ni minarhist (to sam bio rekao u polušali), a kamoli anarhist, samo sam podosta liberalniji od većine Hrvata.

Stupnjevi slobode nisu sloboda, to je jasno nadam se. Sloboda odlučivanja i privatno vlasništvo su samo privremene manifestacije volje ljudi s ganom.

U kontekstu druge rasprave. Ok, ti želiš povećat slobodu. Mi ne želimo. Ima nas x i trenutno imamo veću političku moć od tebe. Suck it.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 15/06/2017 : 20:32:55  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

U kontekstu druge rasprave. Ok, ti želiš povećat slobodu. Mi ne želimo. Ima nas x i trenutno imamo veću političku moć od tebe. Suck it.

Slažem se.
Nema problema što se toga tiče, samo mi je došlo da iskažem svoje mišljenje i navučem forumaški bijes na sebe, ne znači da mislim da ću nešto time promjeniti.

Go to Top of Page

Stripiti
New Member

Bosnia and Herzegovina
103 Posts

Member since 02/04/2015

Posted - 15/06/2017 : 20:40:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Stripiti's Homepage  Send Stripiti a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jel ono i Dunja Janković doktorirala negdje u New Yorku....ili samo bila na studiju tamo, zaboravio sam.

Ne znam, mislim da nisam s njom kontaktirao prije, a i neka je, ništa nam ne znači; kao što reče, uvijek će se naći neko ko misli da ne valja jer je studirala u New Yorku i sl.

No ozbiljno, u stvarima u kojima je vlada nesposobna, civilni sektor kroji politike. Jednako kao što je za premijera Kantona Sarajevo došao bivši košarkaš pa doveo ergelu tutmaka sa fakulteta za sport na mjesta od značaja u ministarstvima, tako bi bio dovoljan samo jedan ministar iz oblasti kulture a koji je pročitao tipa, ma ni Korta ili Watchmene, neka je jedan barem prelistao Tintina s razumijevanjem...

Ili, što je logičnije i što sam govorio i Ireni Jukić Pranjić kad su onomad ulagali u uvođenje stripova u lektire, da svi izdavači (jer im je SVIMA u interesu) i sve udruge u Hrvatskoj koje se bave stripom sastave spisak stripova za lektiru (šta je to, jedan domaći jedan strani naslov po godini osnovne škole, 8 - 16 naslova pobogu) i lobirajte. Sastavite neki rezon i pravila prilikom dodjeljivanja sredstava za izdavaštvo i otkupljivanje stripova, pa lobirajte kod vlade. Vi i Srbi makar imate samo po jednu adresu na koju trebate pisati i zvoniti, pa iskoristite je majku mu božju!

Nema veze ko je na vlasti, ugled i značaj u politici se stječe vidljivošću, strpljivošću i inatom više nego završenom školom uvijek.

Ja kada psujem, makar psujem s dobrom namjerom.

Edited by - Stripiti on 15/06/2017 20:43:16
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 15/06/2017 : 20:46:40  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Stupnjevi slobode nisu sloboda, to je jasno nadam se. Sloboda odlučivanja i privatno vlasništvo su samo privremene manifestacije volje ljudi s ganom.

koja je veća nego ikad prije.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

KOMIKO
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 05/02/2012

Posted - 15/06/2017 : 20:50:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit KOMIKO's Homepage  Send KOMIKO a Private Message  Reply with Quote
Da li tražimo ljude koji su magistrirali/doktorirali radom u mediju stripa, ili radom iz oblasti teorije stripa?

Kod nas ima i jednih i drugih.

www.komiko.rs
www.zlatnodoba.com
info@komiko.rs
Go to Top of Page

KOMIKO
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 05/02/2012

Posted - 15/06/2017 : 21:20:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit KOMIKO's Homepage  Send KOMIKO a Private Message  Reply with Quote
Što se tiče državnog otkupa za biblioteke, kod nas se izvodi drugačije, bude veći broj naslova otkupljen, ali u manjem broju primeraka po naslovu.

Ove godine su nas prilično sasekli i otkupljeno je oko 2600 primeraka strip izdanja iz 2016.

Za poređenje, prošle godine je otkupljeno oko 3500 primeraka strip izdanja iz 2015.

www.komiko.rs
www.zlatnodoba.com
info@komiko.rs
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 15/06/2017 : 21:30:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

koja je veća nego ikad prije.

ma je, al nekako mi fali jus primae noctis, ko je god to ukinija bija je nerazuman

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6319 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 15/06/2017 : 21:49:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

OK, mene samo čudi da baš na knjižnicama povlačiš crtu. Pretpostavljam da onda isto misliš i za muzeje.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8619 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 15/06/2017 : 21:56:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Ljudi zovite moderatore, Hasanbegović je hakirao tintonov nick!

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 15/06/2017 : 22:03:45  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

Ošo čojk u libertarijance, pobjedom revolucije će ići na preodgoj...

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

Stripiti
New Member

Bosnia and Herzegovina
103 Posts

Member since 02/04/2015

Posted - 15/06/2017 : 22:04:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Stripiti's Homepage  Send Stripiti a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Pretpostavljam da onda isto misliš i za muzeje.

Pa da, ukinuti sve što ne privlači pažnju i što se ne prodaje, neka propadne sve što ne zanima nove generacije. Vidiš kako to lijepo rade ona gamad što se nazivaju Islamska država, od ruševine do ruševine, od hrama do hrama, sve što ih ne zanima, sravni sa zemljom, kakva historija kakve trice.

Ja kada psujem, makar psujem s dobrom namjerom.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 15/06/2017 : 22:32:51  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

OK, mene samo čudi da baš na knjižnicama povlačiš crtu. Pretpostavljam da onda isto misliš i za muzeje.

Čini mi se da je za muzeje bolje rješenje davanje u koncesiju, a ne privatizacija.

quote:

Da, poznati liberal Hasanbegović.

quote:
Originally posted by andjusticeforall

quote:

Ošo čojk u libertarijance, pobjedom revolucije će ići na preodgoj...

U RH je valjda svatko tko nije za nacionalizaciju svega živoga libertarijanac.

quote:

quote:

Pretpostavljam da onda isto misliš i za muzeje.

Pa da, ukinuti sve što ne privlači pažnju i što se ne prodaje, neka propadne sve što ne zanima nove generacije. Vidiš kako to lijepo rade ona gamad što se nazivaju Islamska država, od ruševine do ruševine, od hrama do hrama, sve što ih ne zanima, sravni sa zemljom, kakva historija kakve trice.

Hvala na divnoj usporedbi.

Edited by - tinton on 16/06/2017 16:49:21
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 15/06/2017 : 22:36:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ali zato je Vjekoslava Huljić odlično prošla s otkupom svog romana za djecu ne baš pismenog naslova "Mnogi misle da ja lažem"!

Otkupljen joj je najveći mogući broj primjeraka.

Unutra sve Amer i Rus, korov i hibiskus... tako nekako valjda...

http://www.forum.tm/vijesti/nova-paradigma-nine-obuljen-ministarstvo-kulture-salje-knjizicama-maksimalni-broj-primjeraka

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 15/06/2017 : 22:40:37  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Ali zato je Vjekoslava Huljić odlično prošla s otkupom svog romana za djecu ne baš pismenog naslova "Mnogi misle da ja lažem"!

Otkupljen joj je najveći mogući broj primjeraka.

Unutra sve Amer i Rus, korov i hibiskus... tako nekako valjda...

http://www.forum.tm/vijesti/nova-paradigma-nine-obuljen-ministarstvo-kulture-salje-knjizicama-maksimalni-broj-primjeraka

i kojeg ovo ima smisla? bacat pare na huljičku?

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 15/06/2017 : 22:44:00  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
[/quote]
Hvala na divnoj usporedbi.

[/quote]

https://youtu.be/jSVqclCr4fI

Go to Top of Page

usagi77
New Member

256 Posts

Member since 26/01/2015

Posted - 15/06/2017 : 22:52:19  Show Profile Show Extended Profile  Send usagi77 a Private Message  Reply with Quote
Bravo tintone, lijepo je vidjeti da tako mlad dečko ima puno toga pametnog za napisati. A ovi odgovori forumaša su ti ono što smo još davnih dana raspravljali. Cijena slobode ;)

Edited by - usagi77 on 15/06/2017 22:52:45
Go to Top of Page

andi
Junior Member

Croatia
306 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 15/06/2017 : 22:54:53  Show Profile Show Extended Profile  Send andi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Mnoge stvari su privilegirane samo za one koji si ih mogu priuštiti.
Ne vidim razlog da knjiga bude posebna po tom pitanju.

quote:
Ja nikad nisam bio u knjižnici, niti sam ikad pročitao niti slovo enciklopedije.

Čitam i ne vjerujem...
Ako išta u životu želim najviše, onda je to da moja djeca ne odrastu sa ovakvim iskrivljenim stavovima i mjerilima, i bahatošću uvjeravanja drugih u ispravnost istih.
Barem ne prije nego počnu zarađivati sami svoj kruh i postignu nešto u životu.

Edited by - andi on 15/06/2017 22:56:11
Go to Top of Page
Page: of 16 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000