forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Otkup knjiga 2017 Ministarstvo kulture RH
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 16

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 14/06/2017 : 18:02:25  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Za Dom Spremni idiote!

Ovo samo pokazuje tvoju kulturu.
Živio.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26829 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 14/06/2017 : 18:04:50  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
A vrli moderator ako neće moderirat kako treba bolje da onda ni ne moderira.
A ne da se pojavi na kraju od bojazni šta će mu gazda reći pa ono upozoravanje dosta više i slijedeći koji....

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 14/06/2017 : 18:06:17  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by Beva

Sad sam pogledao i podijeljeno je 4.850.000 kuna potpore, Fibri 57.000 kuna. To je 1,1 % ukupnih sredstava. Kad ubrojimo i ostale nakladnike koji se bave stripom, iznos je 3,1 % potpore za izdavanje stripova. Mislim da se nijedan ljubitelj stripa ne bi trebao buniti na ovako skroman postotak potpore.

Druga je stvar protiviti se potporama u globalu, ali kad se već podupire izdavanje ja bih bio sretan da se strip podupre i s preko 10 % sredstava. Nitko se od te potpore neće obogatiti, a trebala bi pomoći da stripova u globalu bude više.

Uostalom, zašto se te potpore uopće daju? Nije sigurno zato što kultura cvjeta i samoodrživ je biznis.

A Hrvatska godišnje za financiranje katoličke crkve izdvaja minimalno 300 milijuna kuna, za razne udruge navodno i preko milijardu kuna. Prema tome se ovih manje od 5 milijuna za izdavaštvo čini mizerijom i ne vidim razloga za bunu.

to sve triba ukinit

24 sata.
Držite se teme.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/06/2017 : 18:19:13  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mali_Mate

quote:
Originally posted by tinton
Da, bravo, ne treba trošiti na policiju, pravosuđe, izvršnu i zakonodavnu vlast, nego na kupnju stripova za knjižnice.
Mislim, koje ideje.

Da, zaista, koje ideje Imat javne knjižnice u državi. Nečuveno!

Ne, to mi je ok ideja iako se ne moram slagati s njom.
Ideja da je novce bolje trošiti na to nego na gore pobrojane stvari stvarno jest nečuvena.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 14/06/2017 : 18:19:20  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by andjusticeforall

Pa to sam mu i rekao, i sad surfaš tko su ti ljudi, i tako možeš naći i za prethodna povjerenstva, njihove međusobne svađe, stavove, tko su i što su, te posljedično formirati svoje mišljenje o temi.

Nisam htio biti zlonamjeran time, da ne bude zabune.

Replicirao si mi kao da sam nešto krivo napisao.
Po mojim proučavanjima, nitko od ljudi iz povjerenstva nema veze sa stripom (a pogotovo nije stručnjak za isti), kao što sam na na početku i pretpostavio. Tako da ne razumijem, u čemu je problem s mojim upisima.

Pardon.

Ali eto sam si došao do nekih podataka, a to je bio i cilj

Tak da, sudeći po tomu, da baš i nemaju veze s stripom, ta kao šatro povjerenstva (koja se mijenjaju s promjenom ministra, iako onaj primjer (dva ocjenjivača, anonimna koji moraju imati istu raspodjelu bodova sukladno kriterijima za ocjenjivanje - to bi bilo najpoštenije)), zapravo nije ni loše, iako marginalno, al' s druge strane svašta se i šalje na te natječaje, if you know what I mean

Treba napraviti usporedbu uokolo, kontam da smo vodeći uzevši u obzir zemlje s kojima graničimo...

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/

Edited by - andjusticeforall on 14/06/2017 18:32:23
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 14/06/2017 : 18:29:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Mali_Mate

quote:
Da, bravo, ne treba trošiti na policiju, pravosuđe, izvršnu i zakonodavnu vlast, nego na kupnju stripova za knjižnice.
Mislim, koje ideje.

Da, zaista, koje ideje Imat javne knjižnice u državi. Nečuveno!

Ne, to mi je ok ideja iako se ne moram slagati s njom.
Ideja da je novce bolje trošiti na to nego na gore pobrojane stvari stvarno jest nečuvena.

E, lupi još dio proračuna u tajne službe i vojsku (to je sve dio istog paketa) i imat ćemo raj na zemlji kad je već bolje ulagat pare u to....

Najbolje osnovat stranku sa sloganom "Više para policiji i pravosuđu!"

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/06/2017 : 18:41:25  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Da, treba se više trošiti na policiju i pravosuđe, kao i tajne službe i vojsku nego na stripove za knjižnice.
Mislio sam da je to samo po sebi jasno, ali eto.

Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 14/06/2017 : 18:53:44  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, treba se više trošiti na policiju i pravosuđe, kao i tajne službe i vojsku nego na stripove za knjižnice.
Mislio sam da je to samo po sebi jasno, ali eto.

Misliš više nego sada? Da im prebacimo?

Mislim ko pr trik bi bilo odlično.

Otvorimo, štajaznam, neki servis javnog financiranja i stripaši uplaćuju za npr. Đuro Đaković Specijalna vozila napravi neko vozilo za raščišćavanje mina - Andrija 2030

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/06/2017 : 18:56:32  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Ne, mislim općenito više.

Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 14/06/2017 : 18:57:25  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
quote:

K vragu

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4967 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 14/06/2017 : 19:03:38  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

Malo si se zapetljao, ponavljas jedno te isto, ali izgleda da ni sam nisi siguran sto zelis da kazes.

Pa opcenito vise drzava vec trosi na vojsku, policiju, tajne sluzbe itd. nego na strip, i to enormno vise. Tako treba biti i tako vec je. TO je valjda jasno.
Go to Top of Page

Garfield_Mo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1258 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 14/06/2017 : 19:34:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Garfield_Mo's Homepage  Send Garfield_Mo a Private Message  Reply with Quote
Kakvi smo mi ljudi to je cudo. Ne mogu da vjerujem da nekome smeta sto neki izdavac dobija podrsku od bilo koga. Zar nam ne bi trebalo biti drago ? Da je srece svaki izdavac bi dobijao financijsku podrsku i to puno vecu i imali bi vise izdavaca, vise stripova, veci izbor, konkurenciju i td.
Da me neko pita u sta da uloze pare koje drzava uzima od mene, jedan od mojih izbora bi sigurno bio strip.

http://www.mostrip.ba/

https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/
Go to Top of Page

Humbert Coe
Average Member

Croatia
592 Posts

Member since 17/02/2005

Posted - 14/06/2017 : 20:02:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Humbert Coe a Private Message  Reply with Quote
Sve mi je jasnije i jasnije ono sto mi je oduvijek bilo jasno.
A to je zasto toliko puno sjajnih ljudi koji su, izmedju ostaloga, i veliki ljubitelji stripa - izbjegavaju povelik broj ljudi koji "sve o tome znaju".
Bilo strip ili sto drugo, nevjerojatan je broj malogradjana i neugodno mi bude kada neki pomisle da smo slicni samo jer, zamisli, citamo stripove (pa nitko se toliko ne razveseli kad spoznamo da nam je zajednicko i gledanje filmova ili citanje knjiga). Jer postoje razlike izmedju Bresana i Aralice, kao i izmedju Corta i Bleka, Bacha i Brene...

Elitizam ili ne, publika (iznad 13 godina) ovih primjera prilicno je razlicita. I nemamo dodirnih tocaka!
Moj je komentar na vecinu malignih postova (koji su opci odraz kulturne i duhovne dekadencije, nema to veze sa stripom), kako je netko vec naznacio - ako nije ukradeno, sta te briga?! Te kako vam se da?!

I kako je netko opet naznacio, ne smeta sto se novac uzima od svih nas da bi se donirao poklonicima ono(NA)stranosti koji ne pridonose drustvu ni blizu koliko sami koristi imaju (iako uspijevaju tisucama godina uvjeravati da da), ne smeta srati, nista ne raditi, krasti, pljuvati, mrziti, sto jos sve ne...

Smetaju otkupi i minimalne potpore za vrijedne stvari. Pa taman i da su otkupljena sranja, taj novac ce se obrnuti za 80 % drugih odlicnih stvari istoga izdavaca.
I mi cemo moci citati. (Ali kad takvi ne citaju...)

Ne citajte odredjene stripove, ne pratite odredjene izdavace i to je to.
Ali umjesto da ste sretni jer imamo puno odlicnih stripova zahvaljujuci odredjenim izdavacima, vi se sramotite. I da fora bude veca, od pljuvaca su neki preprodavaci. Ajme!

Zato sam i ja, iako u stripu 30 godina, dosta nepoznati forumas. Uostalom i zato jer, iako daleko od asocijalnog lika, ne sjedim po birtijama.
I to me veseli!
Kao i naklapanja koja mogu uslijediti.

Ali me ukupno stanje svijesti i namjere pojedinaca ili rastuzuju ili zbunjuju.

P. S. Zanimljivo da nitko nije spomenuo tko je otkupio one silne tvrdoukoricene Dzagor-specijale koji stoje u knjiznicama barem desetljece. Ministarstvo ili same knjiznice, nebitno, ali to nikad nije bila tema. Ovim putem ne aludiram na izdavacku kucu koja je to izdala, vec na izbor - bilo ciji.
Vjerojatno nije bilo zanimljivo jer se nije pisalo u novinama i od strane kulturnijih ljudi. Isti nisu pratili Dzagora.

Humbert Coe

Edited by - Humbert Coe on 14/06/2017 20:06:09
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/06/2017 : 20:24:50  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

quote:

Malo si se zapetljao, ponavljas jedno te isto, ali izgleda da ni sam nisi siguran sto zelis da kazes.

Pa opcenito vise drzava vec trosi na vojsku, policiju, tajne sluzbe itd. nego na strip, i to enormno vise. Tako treba biti i tako vec je. TO je valjda jasno.

Ma moguće da izgleda kao da sam se zapetljao.
Jasno je da to tako već jest i tako treba ostati. Klaudye je ponudio jedan drugi model koji nema nikakvog smisla ("smeta vam što se troši na fibru, a ne smeta vam što trošimo na saborske zastupnike"). Sve drugo je stvar mišljenja.
Zbog velikog broja replika, ispalo je krivo.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/06/2017 : 20:49:59  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Humbert Coe

I kako je netko opet naznacio, ne smeta sto se novac uzima od svih nas da bi se donirao poklonicima ono(NA)stranosti koji ne pridonose drustvu ni blizu koliko sami koristi imaju (iako uspijevaju tisucama godina uvjeravati da da), ne smeta srati, nista ne raditi, krasti, pljuvati, mrziti, sto jos sve ne...

Ali umjesto da ste sretni jer imamo puno odlicnih stripova zahvaljujuci odredjenim izdavacima, vi se sramotite. I da fora bude veca, od pljuvaca su neki preprodavaci. Ajme!
Ali me ukupno stanje svijesti i namjere pojedinaca ili rastuzuju ili zbunjuju.

Preprodavač je jaki pretpostavljam, a s obzirom da su pljuvači u množini, ja jedini ostajem da popunim to mjesto.
Stvarno ne razumijem zašto sam "pljuvač", a pogotovo zašto sam te toliko rastužio i zbunio, s obzirom da sam samo napisao svoje mišljenje da nije u redu da država kupuje stripove. A pogotovo što kupuje samo neke stripove, a o tome koji će to biti odlučuju ljudi koji sa stripom nemaju veze.
Tu stvarno nema ničeg zlonamjernog.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29381 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 14/06/2017 : 21:17:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Hvala.To ti je 5 dana zatvora po novome.
Ja tebe necu vrijedati samo cu napisati da si nezahvalan drzavi,ministarstvu kulture i poreznim obveznicima RH.

Ti mene nećeš vrijeđati? TI MENE NEĆEŠ VRIJEĐATI? Pa pročitaj što si mi sve napisao. Jako si me uvrijedio, jako. Ne bi me bila toliko briga da je neki padobranac u pitanju, ali znamo se godinama i dobri smo i onda me ovako između redova, sve ufino izvrijeđaš ko da sam ne znam tko. Uz takve prijatelje, neprijatelji mi ni ne trebaju.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 14/06/2017 : 21:18:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Stvarno ne razumijem zašto sam "pljuvač", a pogotovo zašto sam te toliko rastužio i zbunio, s obzirom da sam samo napisao svoje mišljenje da nije u redu da država kupuje stripove.

Zašto, manje su vrijedni od knjiga? Ili smatraš da stripovi ne bi trebali biti besplatni u knjižnicama za one koji bi ih htjeli posuditi?

Danas sam računao, ukupno je svaka zaposlena osoba u Hrvatskoj izdvojila 44 lipe za poticaj stripovima, uključeni su i otkup i potpora.

Ako uzmemo ukupan broj stanovnika, izdvojeno je 14 lipa po stanovniku za potporu strip izdavaštvu. Smatraš li to prevelikim iznosom i koliko bi ti odvojio?

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29381 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 14/06/2017 : 21:19:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Markos

quote:

Bookglobe je barem ima muda kandidirat naslov koji bi se ionako dobro proda.

Nisam mislio da ću ti to ikad reći, ali natjerao si me. Stvarno, ali stvarno si podmuklo govno.

Jasno mi je da je jaki malicioznošću isprovocirao ove uvrede, ali možda bi bilo dobro razmisliti o ukidanju pravila foruma s obzirom da očito ni vlasnik stranice ne vjeruje u njih.

Ne, samo ćemo nadopuniti pravila da vlasnik stranice smije što poželi na svojoj stranici.
A ovo je valjda jedina stranica gdje vlasnik dopušta da ga se nekažnjeno vrijeđa. Mislim da je vrijeme i da tom mom mazohizmu stanem na kraj.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 14/06/2017 : 21:57:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Stvarno ne razumijem zašto sam "pljuvač", a pogotovo zašto sam te toliko rastužio i zbunio, s obzirom da sam samo napisao svoje mišljenje da nije u redu da država kupuje stripove.

Zašto, manje su vrijedni od knjiga? Ili smatraš da stripovi ne bi trebali biti besplatni u knjižnicama za one koji bi ih htjeli posuditi?

Danas sam računao, ukupno je svaka zaposlena osoba u Hrvatskoj izdvojila 44 lipe za poticaj stripovima, uključeni su i otkup i potpora.

Ako uzmemo ukupan broj stanovnika, izdvojeno je 14 lipa po stanovniku za potporu strip izdavaštvu. Smatraš li to prevelikim iznosom i koliko bi ti odvojio?

Samo ovo boldano: formalno ni knjige ni stripovi ni filmovi itd. u knjižnicama nisu besplatni, jer se plaća godišnja članarina od 50 odnosno 100 kn.

Ono što mene neugodno iznenađuje da je baš tinton na temi o stripovima i knjigama u knjižnicama žestoki zagovornik tržišta, u smislu da se knjižnice isključivo same trebaju brinuti o vlastitom opstanku, bez ikakvih potpora i državne / javne skrbi.

Kad bi tome bilo tako, u knjižnicama bi se mogli posuđivati samo bestseleri, 50 nijansi smeća, Dan Brown, Sidney Sheldon, ljubići i krimići, a od stripova valjda samo Zagor i Alan Ford.

Sve ostalo prepušteno tržištu, odnosno interesu članova knjižnica, bilo bi osuđeno na propast, odnosno ne bi bilo otkupljivano.

A u tome i jest dobrim dijelom smisao otkupa i potpora, da se pomogne izdavanje i distribucija vrijednih ali nekomercijalnih stvari, što je u Fibrinu slučaju otprilike 50 % izdavačkog programa.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18881 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 14/06/2017 : 22:19:50  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Hvala.To ti je 5 dana zatvora po novome.
Ja tebe necu vrijedati samo cu napisati da si nezahvalan drzavi,ministarstvu kulture i poreznim obveznicima RH.

Ti mene nećeš vrijeđati? TI MENE NEĆEŠ VRIJEĐATI? Pa pročitaj što si mi sve napisao. Jako si me uvrijedio, jako. Ne bi me bila toliko briga da je neki padobranac u pitanju, ali znamo se godinama i dobri smo i onda me ovako između redova, sve ufino izvrijeđaš ko da sam ne znam tko. Uz takve prijatelje, neprijatelji mi ni ne trebaju.

nešto sam propustio izgleda....meni je izgledalo obrnuto ali ajde...zakopajte sekiru,popušite lulu mira i zavlada forumski mir...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/06/2017 : 22:54:11  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Gdje sam napisao da bi država trebala kupovati knjige.
Jedina je razlika što o otkupu knjiga odlučuju ljudi koji su za književnost stručni, pa je bar ta točka zadovoljena.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/06/2017 : 23:01:36  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

quote:

quote:

Ono što mene neugodno iznenađuje da je baš tinton na temi o stripovima i knjigama u knjižnicama žestoki zagovornik tržišta, u smislu da se knjižnice isključivo same trebaju brinuti o vlastitom opstanku, bez ikakvih potpora i državne / javne skrbi.

Kad bi tome bilo tako, u knjižnicama bi se mogli posuđivati samo bestseleri, 50 nijansi smeća, Dan Brown, Sidney Sheldon, ljubići i krimići, a od stripova valjda samo Zagor i Alan Ford.

A u tome i jest dobrim dijelom smisao otkupa i potpora, da se pomogne izdavanje i distribucija vrijednih ali nekomercijalnih stvari, što je u Fibrinu slučaju otprilike 50 % izdavačkog programa.

1. Zašto? Zar sam negdje na forumu propagirao nešto suprotno? Ili u razgovorima uživo?
2. Vjerojatno bi mogućnost posuđivanja bila manja, ali ne vjerujem u to što govoriš. Sigurno bi postojao određen broj knjižnica koji bi zadovoljavao naše potrebe jer je broj ljudi koji čita Fibru i Fibrine ekvivalente u književnosti ipak dovoljno velik. Ako ipak nije, ne znam zašto bi država kupovala stripove samo da bi zadovoljila tako mali broj ljudi.
3. "Vrijednih, ali nekomercijalnih" Ponovno, tko o tome odlučuje? Očito nitko stručan za strip, dakle njihove procjene bi trebale biti irelevantne.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 14/06/2017 : 23:32:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Stvar je u tome što tržište u svim segmentima po svojoj prirodi u pravilu sve glahšaltuje na najmanji zajednički nazivnik.

Nije bitna kakvoća, bez obzira tko ju procjenjivao, nego prodaja, pa ono što se dobro prodaje ujedno i "valja", a ono što se ne prodaje za tržište i "ne valja". Jer da valja, valjda bi to kupilo dovoljno ljudi da se isplati objavljivati.

Pa recimo Brodeckov izvještaj nikad ne bismo čitali jer je to teško, mračno, tko će se s tim gnjaviti... već čitateljima treba ponuditi nešto ležerno, lepršavo, zabavno.

Teller je otprilike idealan tržišni konzument stripova, jer traži najjednostavnije, najelementarnije, najmanje zahtjevne i isključivo zabavne, a sve drugo je gnjavaža.

Tako da bi, kad ne bi bilo otkupa i izdavačkih potpora, i u knjižnicama i općenito čitali samo eskapističku trivijalu. Otprilike kao što nas na svim televizijama (čast HTV 3 s početaka) zatrpavaju kojekakvim smećem jer se to gleda, to ljudi traže, to opušta i zabavlja...

Edited by - Johnny Difool on 15/06/2017 00:10:46
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/06/2017 : 23:57:57  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Kako ne bismo čitali Brodeckov izvještaj kad ga čitamo?
Misliš da ga čitamo zahvaljujući potpori ministarstva?
Ja sam uvjeren da bi ga Markos izdao i bez potpore/otkupa.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 15/06/2017 : 00:09:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ja se bojim da ne bismo da već godinama nema programa potpore i iz ministarstva i iz europskih fondova. Ne samo Brodecka, može i Asteriosa Polypa ili Blasta.
Ili računaš da je Markos suicidalni tip koji je spreman uložiti zadnju kunu samo da nešto objavi.
Odnosno, nekoliko puta bi možda i riskirao nemali vlastiti novac, recimo n puta, ali n+1 put ne bi jer jednostavno ne bi imalo smisla u ne-prijateljskom i publisher unfriendly okruženju.
Pa bi se ili okrenuo onome što u našim uvjetima predstavlja komercijalu, dakle Bonelliju i BD-klasicima koje izdaju SA, BG i LL, ili bi bio prisiljen staviti ključ u bravu.

Go to Top of Page
Page: of 16 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000