Author |
Topic  |
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 15/06/2017 : 14:18:44
|
quote: Originally posted by Spiderman
Ne vjerujem što pišeš... A jel znaš da ima ljudi koji čitaju stripove nisu na ovom forumu, nemaju mogućnosti kupiti stripove koji nisu jeftini? Što onda s tim ljudima? Evo ne kupujem stripove jer nemam otkuda i meni su knjižnice izvor gdje mogu pročitati knjige i stripove koje si ne mogu priuštiti.
Dakle, zato što si ti i drugi možete priuštiti stripove nek ovi drugi trunu u ne čitanju stripova, knjiga?
Volim i film pa ne odem pogledati sve filmove u kino, zadovoljim se i s onime što ima na tv koju nažalost MORAM plaćati jer eto posjedujem TV...
Malo tko si može priuštiti sve što želi. Ja sam rekao da kupujem koliko mogu Markosove stripove. Htio bih više, ali ne mislim da mi je država dužna omogućiti to. Kao što bih možda htio putovati u Brazil, ali ne mogu si priuštiti, i ne tražim zbog toga da mi država plati put. A i to bi doprinosilo kulturnom i intelektualnom razvoju stanovnika RH. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8619 Posts
Member since 30/03/2005 |
|
Vlladimir
Senior Member

2045 Posts
Member since 26/08/2009 |
Posted - 15/06/2017 : 14:43:37
|
Ako mu pukne biznis, može da skokne u kruševac, tamo je svojevremeno bila picerija Markos. Dobio bi je u pola cene, jer ne bi morao da joj menja ime. I onda bi odatle mogao da opet počne da deluje, po principu kladionica mozzart koje podržavaju vč. znači s jedne strane 'rani ljude, a ovamo izdaje strip, još može da deli strip pamflete po piceriji.
I zamisli sutra oduševljenost kruševljana, svi hrle u piceriju... I naiđe pandur i pita: kuda? kruševljanin: U Markos piceriju, da čitamo strpovi! |
Ana Tomaskovic kraljica! |
 |
|
Glori
Starting Member
38 Posts
Member since 05/03/2013 |
|
swamp thing
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 15/06/2017 : 15:09:49
|
quote: Originally posted by tinton
Ne vjerujem što pišeš... A jel znaš da ima ljudi koji čitaju stripove nisu na ovom forumu, nemaju mogućnosti kupiti stripove koji nisu jeftini? Što onda s tim ljudima? Evo ne kupujem stripove jer nemam otkuda i meni su knjižnice izvor gdje mogu pročitati knjige i stripove koje si ne mogu priuštiti.
Dakle, zato što si ti i drugi možete priuštiti stripove nek ovi drugi trunu u ne čitanju stripova, knjiga?
Volim i film pa ne odem pogledati sve filmove u kino, zadovoljim se i s onime što ima na tv koju nažalost MORAM plaćati jer eto posjedujem TV...
Malo tko si može priuštiti sve što želi. Ja sam rekao da kupujem koliko mogu Markosove stripove. Htio bih više, ali ne mislim da mi je država dužna omogućiti to. Kao što bih možda htio putovati u Brazil, ali ne mogu si priuštiti, i ne tražim zbog toga da mi država plati put. A i to bi doprinosilo kulturnom i intelektualnom razvoju stanovnika RH.
Koliko znam, ti imaš nekih 17-18-19 godina? Kontam da studiraš ili planiraš studirati. Vjerovatno si još izdržavan? Ispravi me ako griješim. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 15/06/2017 : 15:22:47
|
I to znači da mi roditelji kupuju sve što poželim? Ili da se nemam pravo zalagati da se s novcem mojih roditelja postupa odgovorno? Koja god da je poanta, u pravu si. |
|
 |
|
Stripiti
New Member

Bosnia and Herzegovina
103 Posts
Member since 02/04/2015 |
Posted - 15/06/2017 : 15:35:08
|
I to znači da mi roditelji kupuju sve što poželim? Ili da se nemam pravo zalagati da se s novcem mojih roditelja postupa odgovorno?
Pitaj roditelje koliko i kako su koristili knjižnice dok nisu sve informacije imali u džepu. I pitaj ih hoće li da izdvoje 40 lipa godišnje (ako se dobro sjećam da je neko tako stavio u topicu ranije) da ih nastave puniti zanimljivim sadržajima (koje njihov sin, zbog toga što su njih dvoje imali biblioteke, može sebi priuštiti) za djecu koja nisu te sreće.
It's OK. We'll wait. |
Ja kada psujem, makar psujem s dobrom namjerom. |
 |
|
Garfield_Mo
Senior Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
1258 Posts
Member since 11/06/2009 |
Posted - 15/06/2017 : 15:36:05
|
tinton je kralj. Dobro je neko napisao zelen.Uporedba ti je da ne povjerujes. U vecini drzavi postoji potpora za kulturu i to je jednostavno tako, a tvoje nebuloze da te salje u Brazil to je smjesna konstatacija. Mozda bi da te isto pogura da nadjes neku zensku ili kupis auto ili jednostavno da ti drzava udjeli par stotina hiljada kuna ? E vidis za to vec ne postoji projekat da se mozes prijaviti. Ako se otvori neki natjecaj i neko se prijavi na to i prodje u cemu je tu problem ? Ministarstvo kulture ima budez kojim raspolaze i da nisu otkupili u ovom slucaju Fibrina izdanja, otkupili bi neka druga i to je to, ali kako sam skontao tebi smeta sto to rade? AKo ti smeta sto u to ulazu pare trebao bi se obratiti njima a ne Markosu. |
http://www.mostrip.ba/
https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/ |
 |
|
swamp thing
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 15/06/2017 : 15:38:49
|
Ne pali se odmah. Za koju godinu možda završiš faks, i onda možda ne uspiješ nigdje naći posao sa VSS pa počneš raditi neki lijevi (pun intended!) posao s mizernom platom, pa ne možeš više kupovati ni par Fibri godišnje, ma ni knjige. A možda, MOŽDA, će ti se čitati nešto novo. I onda čekam tog tintona da u sebi kaže "ma ko me jebe, kad nisam u stanju zaraditi sebi za knjige i stripove, što da ih i čitam uopšte. E, ali baš lijepo onomad što su odlučili da ukinu finansiranje biblioteka, pa nek se čovjek sam bori za svoju ličnu biblioteku. Hmmm, možda da prodam ovo što su mi starci kupili, pa kupim nešto novo..?" |
 |
|
swamp thing
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 15/06/2017 : 15:43:23
|
Tinton se samo dokazuje. To je ta mladalačka odlika, i kad vidi da je pojeo govno, pokušava na neki način da ga zašećeri. Čim mu dokažeš da je omašio, on pokušava obrnuti situaciju tako da mu glava ostane nad vodom. Nije to ništa čudno. Čudno je jedino da neko tih godina piše kao neki sjebani đed. |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8225 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 15/06/2017 : 16:01:48
|
quote: Originally posted by ken2
kad bi tome tako bilo, onda knjižnice ne bi ni postojale od članarina i zakasnina knjižnice mogu financirat samo tekuće troškove i eventualno kupit neke knjige koje nisu prošle u vrijeme otkupa i slično knjižnice imaju prostore koje treba održavati, plaćati režije, treba knjige održavati, puniti fond a gdje su plaće za ljude koji rade u njima, pa troškovi ovoga i onoga... knjižnice su javno dobro i javno su financirane ovo što tinton piše su gluposti i neznanje glumi nekog ljevičara, a zatro bi čak i knjižnice halucinirati o tome da bi knjižnice trebale živjeti od donacija i drugih vidova samoodržanja, a ne iz lokalnog i(ili) državnog proračuna - ne znam što bih na to rekao
Znači, po tvojem mišljenju, knjižnice su apsolutno neodržive same po sebi, pa ih zato država treba održavati u interesu ljudi koji su očito ogromna manjina (s obzirom da privatne knjižnice ne bi mogle funkcionirati). Oprosti, ali za mene je to apsolutno nepošteno i ne mogu zauzeti takav stav. I to nema veze s glupostima ili neznanjem.
i po mom mišljenju i po mišljenju svih koji se time bave svugdje su knjižnice javne u cijeloj europi ćeš možda pronaći par privatnih knjižnica (napamet govorim, možda nema nijedna, a možda ih je i sto) o interesu kojih ljudi govoriš? nisam te shvatio o interesu zaposlenih u knjižnicama, ili o interesu onih koji posuđuju knjige
evo ti recimo primjer kgz-a u svim knjižnicama u zagrebu imaš nešto preko 500 zaposlenih (puno je, sigurno može manje, ali je tako kako je) članarina je 50 kn, a ima negdje oko 130 tisuća članova, što ovisi od godine do godine u tom broju imaš barem 10-20% besplatno upisanih na neke akcije, osnovoškolce i slično, ali to ćemo zanemarit dakle, od članarina kgz ima godišnje oko 6ipo milijuna kuna sa zakasninama mogu doći eventualno do 7 milijuna a 500 zaposlenih treba za plaće cca 4,5 milijuna - mjesečno dakle, oko 54 milijuna godišnje za obnovu fonda im treba godišnje barem nekoliko milijuna, režije ih koštaju još barem nekoliko milijuna i još nekoliko milijuna na troškove koje se ni ne možemo sjetiti, niti znamo da ih imaju ne zaboravi da knjižnice rade i razne izložbe, tribine, da omogućuju čitanje novina penzićima itd, itd ajmo sve skupa zaokružit na 70 milijuna - a sigurno je i više - ja bih rekao i preko 100 milijuna, ali i ovih 70 je dovoljno za ilustraciju dakle, ako hoćeš da knjižnice grada zagreba posluju neovisno od proračuna grada zagreba, trebalo bi slijedeće: - smanjit broj zaposlenih za 20% - smanjš trošak za 10 milijuna godišnje - povećat članarinu na 100 kn - poveća se prihod 6,5 milijuna, što nije dovoljno - pa povećaš članarinu na 200 kn i povećaš prihode 19,5 milijuna godišnje, ali avaj, smanji ti se članstvo barem za 30% - pa si opet na nuli i još se rješavaš onih koji to ne mogu platiti, a zbog kojih knjižnice i postoje - pa trebaš dobiti donacije u visini barem 15ak milijuna kuna, i to svake godine imat stalnu visinu, a ne da jedne imaš 15, a druge 4 -hahahaha, možda od agrokora dobiješ, ili u splitu od keruma ajde da zaključimo: morali bi srezat broj zaposlenih, broj poslovnica, ne izgubit više od 20 tisuća članova i podići članarinu na 300 kn, i dobiti donacija preko 10 milijuna godišnje
dakle, tintone, nema tu ništa nepošteno knjižnice su javni interes i javno su financirane vidiš da ni privatne knjižare ne mogu opstati, a kamoli da se netko odluči na privatnu knjižnicu da li imaš isti stav i o obrazovanju i zdravstvu |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 15/06/2017 : 17:08:27
|
quote: Originally posted by Stripiti
Pitaj roditelje koliko i kako su koristili knjižnice dok nisu sve informacije imali u džepu. I pitaj ih hoće li da izdvoje 40 lipa godišnje (ako se dobro sjećam da je neko tako stavio u topicu ranije) da ih nastave puniti zanimljivim sadržajima (koje njihov sin, zbog toga što su njih dvoje imali biblioteke, može sebi priuštiti) za djecu koja nisu te sreće. It's OK. We'll wait.
Pretpostavljaš, pretpostavljaš, pretpostavljaš.
quote: Originally posted by Garfield_Mo
ali kako sam skontao tebi smeta sto to rade? AKo ti smeta sto u to ulazu pare trebao bi se obratiti njima a ne Markosu.
A gdje se ja obraćam Markosu, pobogu?
quote: Originally posted by swamp thing
Ne pali se odmah. Za koju godinu možda završiš faks, i onda možda ne uspiješ nigdje naći posao sa VSS pa počneš raditi neki lijevi (pun intended!) posao s mizernom platom, pa ne možeš više kupovati ni par Fibri godišnje, ma ni knjige. A možda, MOŽDA, će ti se čitati nešto novo. I onda čekam tog tintona da u sebi kaže "ma ko me jebe, kad nisam u stanju zaraditi sebi za knjige i stripove, što da ih i čitam uopšte. E, ali baš lijepo onomad što su odlučili da ukinu finansiranje biblioteka, pa nek se čovjek sam bori za svoju ličnu biblioteku. Hmmm, možda da prodam ovo što su mi starci kupili, pa kupim nešto novo..?"
Ne palim se. Čujemo se za par godina. |
|
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 15/06/2017 : 17:26:47
|
i po mom mišljenju i po mišljenju svih koji se time bave svugdje su knjižnice javne u cijeloj europi ćeš možda pronaći par privatnih knjižnica (napamet govorim, možda nema nijedna, a možda ih je i sto) o interesu kojih ljudi govoriš? nisam te shvatio o interesu zaposlenih u knjižnicama, ili o interesu onih koji posuđuju knjige Ovih drugih. dakle, tintone, nema tu ništa nepošteno Tvoj stav. knjižnice su javni interes Tvoj stav. i javno su financirane Jasno mi je da jesu. Da nisu, ne bi bilo ove teme. vidiš da ni privatne knjižare ne mogu opstati, a kamoli da se netko odluči na privatnu knjižnicu Što će reći da nema dovoljno zainteresiranih, što će reći da se zbog potreba manjine oduzimaju novci većini. Što će reći, nije pošteno. da li imaš isti stav i o obrazovanju i zdravstvu Jer to su jednake razine potreba? Obrazovanje, zdravstvo i knjige u knjižnicama?
|
|
 |
|
dupli
Senior Member

Croatia
1152 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 15/06/2017 : 17:33:06
|
Naravno da svako društvo koje drži do sebe mora imati knjižnice, kazališta, znanstvene institute, fakultete..., jer je to civilizacijski doseg.
Ali, također je sasvim opravdano pitanje koje tinton cijelo vrijeme postavlja: Koliko veliki "ansambl" si to društvo može priuštiti i koje su reference onoga koji odlučuje tko će u tom "ansamblu" plesati?
E da, bilo bi lijepo kad bi se forumaši iz susjednih zemalja suzdržali od objašnjavanja hrvatskom građaninu tintonu kako bi hrvatsko ministarstvo kulture trebalo raspolagati hrvatskim proračunom za kulturu. |
 |
|
Spiderman
Senior Member

Croatia
2755 Posts
Member since 06/11/2001 |
Posted - 15/06/2017 : 17:36:50
|
quote: Originally posted by tinton Malo tko si može priuštiti sve što želi. Ja sam rekao da kupujem koliko mogu Markosove stripove. Htio bih više, ali ne mislim da mi je država dužna omogućiti to. Kao što bih možda htio putovati u Brazil, ali ne mogu si priuštiti, i ne tražim zbog toga da mi država plati put. A i to bi doprinosilo kulturnom i intelektualnom razvoju stanovnika RH.
Nećeš vjerovati ali ima ljudi da si mogu priuštit sve... Knjižnice su potrebne narodu.
I bolje da se financiraju takve stvari nego političke stranke koje ništa ne donosi za razliku od knjižnica, izložbi,...
Pa ja bi i na Mjesec htio pa još nisam otišao još osim teleskopom :) |
Moj strip Moje aukcije |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8225 Posts
Posted - 15/06/2017 : 17:38:55
|
tintone počeo si pit pivo i to je već veliki napredak sad još da kad vidiš da pišeš gluposti, da se zaustaviš, kažeš, ok, nisam u pravu i gdje bi ti bio kraj ne da mi se više odgovarat na ove nebuloze pogotovo ovo o manjini i većini, jer uz promjenu konteksta zvučiš kao član vigilarea
a zdravstvo, obrazovanje i kultura su javni interes a knjige u knjižnicama su dio i obrazovanja i kulture |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 15/06/2017 : 17:39:58
|
Bez političkih stranaka, nemaš ni vlasti, ni ministarstva, ni proračuna, pa tako ni novaca za knjižnice. |
|
 |
|
Spiderman
Senior Member

Croatia
2755 Posts
Posted - 15/06/2017 : 17:44:37
|
Bez političkih stranaka, nemaš ni vlasti, ni ministarstva, ni proračuna, pa tako ni novaca za knjižnice.
E Tintone sad si ga zaglibio onak ne do koljena u blatu nego preko glave i to 2x koliko si visok :)
Kao što ti je Ken2 rekao... stani na loptu :) |
Moj strip Moje aukcije |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 15/06/2017 : 17:48:22
|
tintone počeo si pit pivo i to je već veliki napredak sad još da kad vidiš da pišeš gluposti, da se zaustaviš, kažeš, ok, nisam u pravu i gdje bi ti bio kraj ne da mi se više odgovarat na ove nebuloze pogotovo ovo o manjini i većini, jer uz promjenu konteksta zvučiš kao član vigilarea
a zdravstvo, obrazovanje i kultura su javni interes a knjige u knjižnicama su dio i obrazovanja i kulture
Ne, ken, ti zvučiš kao član vigilarea. Oni žele oduzimati ljudima slobode, ti im želiš oduzimati slobode. Kao što si rekao, promjena konteksta, odnosno promjena vrste slobode.
Školske knjižnice su dio obrazovanja i na njih se ne odnosi većina onoga što ovdje pišem. One bi trebale biti vezane za ministarstvo obrazovanja, a ne kulture. I u njima bi se trebale nalaziti knjige važne za obrazovanje, ne Bouncer.
|
|
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8225 Posts
Posted - 15/06/2017 : 17:49:11
|
quote: Originally posted by dupli
Naravno da svako društvo koje drži do sebe mora imati knjižnice, kazališta, znanstvene institute, fakultete..., jer je to civilizacijski doseg.
Ali, također je sasvim opravdano pitanje koje tinton cijelo vrijeme postavlja: Koliko veliki "ansambl" si to društvo može priuštiti i koje su reference onoga koji odlučuje tko će u tom "ansamblu" plesati?
E da, bilo bi lijepo kad bi se forumaši iz susjednih zemalja suzdržali od objašnjavanja hrvatskom građaninu tintonu kako bi hrvatsko ministarstvo kulture trebalo raspolagati hrvatskim proračunom za kulturu.
koliko se ja mogu sjetiti, 1% ukupnog (državnog) proračuna koji ide u kulturu je dugo bio nedosanjani san - po čemu smo ispod standarda razvijenog svijeta (po postotku, a o stvarnim ciframa da i ne govorimo) a ko tu koga, po kojim linijama i kako se sve to troši.... to je sasvim drugo pitanje (barem) ja sa tintonom raspravljam isključivo o tome da li uopće treba financirati čitanje onih koji ne mogu sami kupiti knjige (ali i onih koji mogu, a ipak ne kupe nego posude), a ne o tome kako se novac troši, tko zaslužuje dobiti i koliko toga treba biti
|
 |
|
fasnik
New Member

.jpg)
112 Posts
Member since 14/07/2010 |
Posted - 15/06/2017 : 17:50:46
|
Bez političkih stranaka, nemaš ni vlasti, ni ministarstva, ni proračuna, pa tako ni novaca za knjižnice.
Jaki je pisao degutantne stvari, ali ovaj post ti je elementarno netočan i teško mi je zamisliti da jedna osoba na izlasku iz srednje škole uopće može ovako nešto napisati. |
 |
|
Spiderman
Senior Member

Croatia
2755 Posts
Posted - 15/06/2017 : 17:51:56
|
koliko se ja mogu sjetiti, 1% ukupnog (državnog) proračuna koji ide u kulturu je dugo bio nedosanjani san - po čemu smo ispod standarda razvijenog svijeta (po postotku, a o stvarnim ciframa da i ne govorimo) a ko tu koga, po kojim linijama i kako se sve to troši.... to je sasvim drugo pitanje (barem) ja sa tintonom raspravljam isključivo o tome da li uopće treba financirati čitanje onih koji ne mogu sami kupiti knjige (ali i onih koji mogu, a ipak ne kupe nego posude), a ne o tome kako se novac troši, tko zaslužuje dobiti i koliko toga treba biti
Naravno da treba financirati javne knjižnice. Pa da nema knjižnica onda bi knjiga bila privilegirana samo na one koji si je mogu priuštiti što nije ok.
quote: Originally posted by fasnik
Jaki je pisao degutantne stvari, ali ovaj post ti je elementarno netočan i teško mi je zamisliti da jedna osoba na izlasku iz srednje škole uopće može ovako nešto napisati.
Mislim da je obrazovanje prije bilo kvalitetnije dok nismo imali ovako lagan pristup informacija...
To ti je "internet" generacija... gdje se sve "dobije" servirano upisivanjem pojma na Google...
Ja sam išao u knjižnicu i čitao enciklopedije i tražio po knjigama što mi je trebalo... |
Moj strip Moje aukcije |
Edited by - Spiderman on 15/06/2017 17:54:02 |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 15/06/2017 : 17:53:56
|
Naravno da treba financirati javne knjižnice. Pa da nema knjižnica onda bi knjiga bila privilegirana samo na one koji si je mogu priuštiti što nije ok.
Mnoge stvari su privilegirane samo za one koji si ih mogu priuštiti. Ne vidim razlog da knjiga bude posebna po tom pitanju.
|
|
 |
|
Spiderman
Senior Member

Croatia
2755 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 15/06/2017 : 17:55:59
|
quote: Originally posted by fasnik
Jaki je pisao degutantne stvari, ali ovaj post ti je elementarno netočan i teško mi je zamisliti da jedna osoba na izlasku iz srednje škole uopće može ovako nešto napisati.
Mislim da je obrazovanje prije bilo kvalitetnije dok nismo imali ovako lagan pristup informacija...
To ti je "internet" generacija... gdje se sve "dobije" servirano upisivanjem pojma na Google...
Ja sam išao u knjižnicu i čitao enciklopedije i tražio po knjigama što mi je trebalo...
Ja nikad nisam bio u knjižnici, niti sam ikad pročitao niti slovo enciklopedije.
|
|
 |
|
Topic  |
|
|
|