Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
TrOMISLAWSKI
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
863 Posts
Member since 16/06/2004 |
Posted - 17/09/2017 : 11:45:23
|
![](http://www.graferkon.hr/ZagorKlasik47KoriceA1.jpg)
![](http://www.graferkon.hr/ZagorKlasik47KoriceB2.jpg)
26.09.17. u snk 27.09.17. na kioscima
|
Nisam ja kriv za tipfelere, sami su se pojavili. |
Edited by - solar on 17/09/2017 12:07:16
|
|
wolf
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 17/09/2017 : 12:45:42
|
Demoni u rijeci... Kao da je bilo jučer kad sam ovo uzimao na kioscima. Slijedeća dva ako se dobro sjećam su Sierra Blanca i Crvena orhideja, a onda Hellingen (taj bi mogao ići i u 4 izvedbe naslovnica). Potom ona storija s boksom, pa onda onaj luđak koga svaki put zaboravim kako se zove (iz ZS 603/604), a onda vampir v2. Solidni klasici za neko vrijeme. |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
teller
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/kit.gif)
Slovenia
19102 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 17/09/2017 : 12:56:39
|
Obe naslovnice su prekrasne...a strip..zabavan,nije neko mozganje veliko ali mi je to oduvjek dobra prica..Donatelli odlican..
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
anto
Advanced Member
![](avatars/w601093823423.6784.jpg)
Serbia
21384 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 17/09/2017 : 14:17:00
|
uvek me zbuni kad vidim ovakva gramatička konstrukcija. U srpskom je to Male ubice,a u hrvatskom Mali ubojice. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 17/09/2017 14:17:16 |
|
DODSFERD
Advanced Member
![](AvatarUpload/sick0019.gif)
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 17/09/2017 : 15:17:24
|
Čitao je samo jednom u extra izdanju, dosta toga sam zaboravio iako nije bila loša priča. Prva naslovnica puno bolja od druge. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
RAKOSI4
Advanced Member
![](AvatarUpload/vampir(2).jpg)
5076 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 17/09/2017 : 15:46:01
|
Mislija sam ga ne kupit , nedavno sam ga pročita priko interneta .Priča je pitka i dobra ,uz olovku dobrog Donatelija , mislim da ću kupit 1 primjerak ,obe naslovnice su dobre ![](icon_smile.gif) |
|
Curunir
Advanced Member
![](avatars/saruman2.gif)
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 17/09/2017 : 15:51:55
|
quote: Originally posted by anto
uvek me zbuni kad vidim ovakva gramatička konstrukcija. U srpskom je to Male ubice,a u hrvatskom Mali ubojice.
naravno da te zbuni kad su i u hrv. male ubojice. riječ je o ribama, a ne dječacima ili pigmejima. jedino što je ovdje malo je prevoditeljičin mozak. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
ivanl
Advanced Member
![](AvatarUpload/motorhead.jpg)
Croatia
15808 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 17/09/2017 : 22:19:21
|
quote: Originally posted by Curunir
uvek me zbuni kad vidim ovakva gramatička konstrukcija. U srpskom je to Male ubice,a u hrvatskom Mali ubojice.
naravno da te zbuni kad su i u hrv. male ubojice. riječ je o ribama, a ne dječacima ili pigmejima. jedino što je ovdje malo je prevoditeljičin mozak.
yep, moram se složiti s konstantacijom! Ali na ovoj prvoj copertini, ovaj prvi,u prvom planu, "mali ubojica", je sve samo ne mali... kompoziciji slike unatoć, pogrešnoj ili ne? |
Los cukar na fritulama! |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
![](avatars/1078464506.png)
USA
7143 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 17/09/2017 : 23:43:43
|
naravno da te zbuni kad su i u hrv. male ubojice. riječ je o ribama, a ne dječacima ili pigmejima. jedino što je ovdje malo je prevoditeljičin mozak.
![](lol.gif) Kad sam procitao sto si napisao, imao sam deja vu. E sad ne znam jel je bila jos neka taka epizoda sa slicnom upotrijebom rijeci mali u naslovu i tvojim slicnim komentarom, ili je stvarno deja vu.![](icon_smile_big.gif) |
https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 18/09/2017 : 11:30:50
|
Ne sjećam se točno, ali valjda ova ista epizoda kad je izašla u ediciji ZsEKS![](icon_smile_big.gif) |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
![](avatars/1078464506.png)
USA
7143 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Croatia
2260 Posts
Member since 26/03/2008 |
|
zeljko
Advanced Member
![](AvatarUpload/egdfthrthrzjthzjth.JPG)
Bosnia and Herzegovina
17842 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
zlatan bihac
Advanced Member
![](AvatarUpload/Bihac.gif)
Bosnia and Herzegovina
7794 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 19/09/2017 : 11:27:05
|
pa tako nekako i dodje...previse se zamaramo oko prevoda, gramatike i sl. meni je to najmanji problem..ionako imate slike pa i sami vidite sta se desava u stripu...nije to sad neka strucna literatura ili neki bestseleri.. |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15808 Posts
Posted - 19/09/2017 : 11:46:02
|
quote: Originally posted by zeljko
na kraju krajeva koga briga sve je to prdimahovina
Prdimahovina! Nisam to do sad čuo... Dobra! Može i prdiludana što mi koristimo... Ali smatram da se na prijevod mora paziti. Nije svaki isti i istog značenja. Najbolji primjer za to je legendarni Alan Ford koji nakon prijevoda legendarnog Nenada Brixia nije više bio iste snage, šarma i kvalitete kod nekih drugih izdavaća. Nakon Vijesnika naravno. |
|
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 19/09/2017 : 15:55:26
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
pa tako nekako i dodje...previse se zamaramo oko prevoda, gramatike i sl. meni je to najmanji problem..ionako imate slike pa i sami vidite sta se desava u stripu...nije to sad neka strucna literatura ili neki bestseleri..
da, to su samo glupi stripovi, je l' de? zato i jesmo i ostat cemo zauvijek balkan ilitiga supak svijeta. posve zasluzeno. treba nas sve zgazit', ionako samo pognemo glavu, blejimo i klanjamo se mitskim bicima. |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Patschak.jpg)
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 19/09/2017 : 16:02:37
|
pa tako nekako i dodje...previse se zamaramo oko prevoda, gramatike i sl. meni je to najmanji problem..ionako imate slike pa i sami vidite sta se desava u stripu...nije to sad neka strucna literatura ili neki bestseleri..
da, to su samo glupi stripovi, je l' de? zato i jesmo i ostat cemo zauvijek balkan ilitiga supak svijeta. posve zasluzeno. treba nas sve zgazit', ionako samo pognemo glavu, blejimo i klanjamo se mitskim bicima.
Stara balkanska "ne talasaj". Dobro je što imamo išta, ne valja menjati, samo ćuti i jbš to. |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15808 Posts
Posted - 19/09/2017 : 17:57:51
|
da, to su samo glupi stripovi, je l' de? zato i jesmo i ostat cemo zauvijek balkan ilitiga supak svijeta. posve zasluzeno. treba nas sve zgazit', ionako samo pognemo glavu, blejimo i klanjamo se mitskim bicima. Ma iako se donekle slažem, nije valjda sve tako crno... Ja sam masu vani RH-a i nije ti ni prilično idealno ni na zapadu ili istoku ove"balote". Nije nama ovde loše. A za stripove se itekako slažem da su sve samo ne glupi, dapače, ima ih masa inteligentnih i zanimljivih. Možda je problem u onome ko ih pročita pa ih ne razumije.
|
|
senokute
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/salko_2.jpg)
Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 19/09/2017 : 18:28:54
|
Totalno pogrešan stav Zlatane. Loš papir-može. Loš otisak-može. Najgori crtež na svijetu-može. Loš prijevod-može. Ali gramatika mora diti ispravna-to nema alternativu. (Nadam se da sam ovo gramatički korektno napisao:)jbg, 23 godine odsutan. |
|
zlatan bihac
Advanced Member
![](AvatarUpload/Bihac.gif)
Bosnia and Herzegovina
7794 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 20/09/2017 : 00:57:47
|
hajmo ovako: ludensov zagor pokriva trziste od 20 miliona ljudi, od cega 10 mozda 15 hiljada ljudi koji to citaju, od cega je mozda jednoj cetvrtini to maternji jezik i na njih se odnosi gramatika, jer je kod ostalih u vecini slucajeva pravilno nesto drugo. dakle, imamo 2-3 hiljade ljudi sa hrvatskog govornog podrucja, i koliko ima medju njima profesora hrvatskog, lektora, intelektualaca sta citaju zagora i koji vide te sitne gramaticke greske? 100-200? koliko njih ima da im to toliko smeta? 10-20? |
|
going going
Advanced Member
![](AvatarUpload/x43qkm.jpg)
Serbia
11913 Posts
Posted - 20/09/2017 : 01:03:32
|
Meni u hrvatskim izdanjima ne smetaju gramaticke greske jer nemam pojma ni da li jesu ili nisu greske jer se gramatika razlikuje od srpske, ali u srpskim izdanjima mi itekako para usi pri citanju greske koje se prave, pogotovo nepravilna upotreba glagola ,,treba". Za sta sluze lektori nego da ispravljaju takve stvari? |
|
velka031
Advanced Member
![](AvatarUpload/zagor2(2).jpg)
Croatia
17048 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 20/09/2017 : 11:37:31
|
Meni ne smeta toliko, puno grešaka ni ne skužim, jer mi to nije struka, ali mi i ne smeta, kako kaže Patak, dobro je i da imamo to što imamo. Ali organski ne podnosim kada netko ne radi posao za koji je, pretpostavljam, dobro plaćen. E, pa gospoda koja rade prijevode i lekturu u dotičnim firmama očito pojma nemaju, a bogami im i opća kultura debelo šteka. |
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 20/09/2017 : 17:40:00
|
Ne vjerujem da su u tom sektoru neke ozbiljnije plaće. Inače bi dobro pazili na distribuciju stripova, tj. da ne bude tako ogroman postotak škarta i remitende kao posljedice oštećivanja. Jbg, ne dam 18 kn za utore i gotovo.
Edit: mislio sam na redovna izdanja od 18 kn. Za ovo pogotovo ne dam 40 kn ako je oštećen. |
Edited by - wolf on 20/09/2017 17:40:53 |
|
morski
Senior Member
![](AvatarUpload/Igor Morski 1960.jpg)
2662 Posts
Member since 09/08/2014 |
Posted - 20/09/2017 : 18:49:56
|
smesno je sto se na gramatiku zale oni koji pate od nedostatka iste citajuci njihove postove, barem ![](icon_smile.gif) uostalom, otkud ideja da se svi likovi u stripovima moraju izrazavati gramaticki ispravno? da li mislite da bi se zaista tako izrazavali u uslovima i okolnostima u kojima zive? ko to od vas cini u svakodnevnom govoru i komunikaciji? sigurno necu od stripa ocekivati da me uci pravilnom izrazavanju. dok god je prevod dobar, smislen i primeren, gramatika je nebitna. |
Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15808 Posts
Posted - 20/09/2017 : 20:24:18
|
quote: Originally posted by wolf
Ne vjerujem da su u tom sektoru neke ozbiljnije plaće. Inače bi dobro pazili na distribuciju stripova, tj. da ne bude tako ogroman postotak škarta i remitende kao posljedice oštećivanja. Jbg, ne dam 18 kn za utore i gotovo.
Edit: mislio sam na redovna izdanja od 18 kn. Za ovo pogotovo ne dam 40 kn ako je oštećen.
Da to sa utorima postaje trajan i veliki problem na kioscima. Vec smo o tome razglabali, i taj problem me je udaljio od kioska, ustvari uskratio mije jednu veliku radost odlaska po novi broj na kiosk. Nekad sam ih vise znao obilaziti, dok ne dobijem pravi primjerak, a sad striparnica ili uzimam direktno kod izdavaca. Ali izgubila se ona nekadasnja draz potrage za stripom. |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|