forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: KOLORKA SP 17 - Oko sokolovo
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

anto
Advanced MemberSerbia
11652 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 20/12/2017 :  17:19:34  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

u čemu je fora sa ispremeštanim poglavljima?
5.,7.,6.,17.,8.,9.,10.,11.,12.,godišnjak,13.,14.,15.,16.,18...
Stranice su normalno numerisane,a koliko vidim,nigde nije dato objašnjenje za pretumban redosled.
Fora je sledeća: svojevremeno je Marvel odvojio zasebnu grupu Avengersa, koja je živela u Los Anđelesu, West-Coast Avengers. U ovom Hawkeyeu imamo dva junaka s tim imenom, Klinta i malu Kejt. Kada ga ona napusti, mazne mu psa i zapali za L. A. I to je omaž starim West-Coast Avengersima... A priča postavljena da ima smisla, zato su epizode razbacane, jer je svaka druga bila za Klinta, odnosno Kejt

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

ivke80
New Member122 Posts

Member since 24/06/2017

Posted - 28/12/2017 :  09:46:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ivke80 a Private Message  Reply with Quote
Meni je priča bila na trenutke konfuzna, jako dobro mi je počela i poslije se to pretumbalo sve, moguće radi potreba izlaženja u pojedinačnim sveskama. Dio u LA mi nije sjeo. Clint mi je kao junak puno jači od Kate. Crtež od Aje mi je dobar, kod drugih kako kod koga. I boje na momente znaju bit teške, iako daju tu neku drugačiju atmosferu. Za prijevod, mislim da je dio sa Ba-kanjem odlično ispao, kao i ono sa psima. Primjedba glede prijevoda je na početku: kaže se sparirati a ne sparingovati, zdjelica a ne karlica, to dvoje mi je bas upalo u oko. Nije mi zao šta sam kupio strip ali nije me ni oborio sa nogu.
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
11652 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 02/01/2018 :  16:40:09  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
U ovom integralu koji skuplja 23 sveske i jedan godišnjak,pratimo Klinta Bartona aka Oko sokolovo šta radi kad nije Osvetnik.Kao i drugo Oko sokolovo,Kejt Bišop.
Vrlo neobičan pristup superherojskom stripu,ako je ovo uopšte ta tematika.Ovo mi više dođe kao neka parodija superherojštine,iako dosta blaža nego Dedpulovska.
Čak sam se u više trenutaka zapitao otkud se Klint smatra superjunakom - osim što vešto barata lukom i strelama,a njih baš i ne koristi nešto u prikazanim pričama,u svemu drugom je prilično običan.
Jedino je dvodelna priča,Vrpca (kao i uvodna epizoda), sa elementima svojstvenim marvelovštini.Što nikako nije minus,svakako.

Klint Barton u najvećem broju priča se suprostavlja nekakvim "drakulama" u trenerkama(pretpostavljam rusima),te se sukobljavaju oko zgrade,odnosno vlasništvom nad njom.U jednom trenutku će se Kejt i Klint,između kojih sevaju romantične varnice (na koje se oni ne obaziru) popičkarati,te će ženska polovina Oko sokolovog otići u LA i tamo doživeti razne avanture(najviše protiv Madam Maske;i moram reći da mi taj deo u LA lošiji).Ali se na kraju vraća, da pomogne Klintu i njegovom bratu u sukobu sa dripcima u trenerkama i opakim poljskim ubicom.

A šta znam...Hawkeye od Aje i Frekšna mi je dobar strip;naslućujem čak i potencijal u smislu da će mi se u narednim čitanjima otkrivati možda neki novi detalji,da će mi još bolje sesti,ali za sada me nije oborio s' nogu.

Crtež - Aja mi je ovde i najbolja stvar u stripu.Moj najdublji . Ostali su mi tako-tako.U stvari,osim Havier Pulida,svi su prilično lošiji.

3.5/5

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 02/01/2018 17:39:40
Go to Top of Page

Cromwell
Senior MemberCroatia
2537 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 04/01/2018 :  17:51:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Plusevi: odlične ideje! Što kompozicijom u kadrovima, što zajebancijom na tragu filmskim akcićima iz zlatnog doba (kraj 80tih do sredine 90tih)
Minusevi: (uglavnom) prejednostavan crtež, setting se meni osobno ne sviđa jer na kraju mi dođe ko da gledam Friends ili Seinfield tako da mi je dopizdilo na pola knjige i odustao sam od daljnjeg čitanja i sumnjam da ću se natjerati završiti.
Jebigau akcijskim stripovima mi se čitaju neke džungle, sibiri panišeri itd ali priznajem Okusokolovu određenu izvrsnost u netipičnosti.

Only this and Nothing more
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000