forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: KOLORKA SP 17 - Oko sokolovo
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

anto
Advanced MemberSerbia
11135 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 20/12/2017 :  17:19:34  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

u čemu je fora sa ispremeštanim poglavljima?
5.,7.,6.,17.,8.,9.,10.,11.,12.,godišnjak,13.,14.,15.,16.,18...
Stranice su normalno numerisane,a koliko vidim,nigde nije dato objašnjenje za pretumban redosled.
Fora je sledeća: svojevremeno je Marvel odvojio zasebnu grupu Avengersa, koja je živela u Los Anđelesu, West-Coast Avengers. U ovom Hawkeyeu imamo dva junaka s tim imenom, Klinta i malu Kejt. Kada ga ona napusti, mazne mu psa i zapali za L. A. I to je omaž starim West-Coast Avengersima... A priča postavljena da ima smisla, zato su epizode razbacane, jer je svaka druga bila za Klinta, odnosno Kejt

"Bez sekire si niko,bez pištolja ništa"
Go to Top of Page

ivke80
New Member111 Posts

Member since 24/06/2017

Posted - 28/12/2017 :  09:46:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ivke80 a Private Message  Reply with Quote
Meni je priča bila na trenutke konfuzna, jako dobro mi je počela i poslije se to pretumbalo sve, moguće radi potreba izlaženja u pojedinačnim sveskama. Dio u LA mi nije sjeo. Clint mi je kao junak puno jači od Kate. Crtež od Aje mi je dobar, kod drugih kako kod koga. I boje na momente znaju bit teške, iako daju tu neku drugačiju atmosferu. Za prijevod, mislim da je dio sa Ba-kanjem odlično ispao, kao i ono sa psima. Primjedba glede prijevoda je na početku: kaže se sparirati a ne sparingovati, zdjelica a ne karlica, to dvoje mi je bas upalo u oko. Nije mi zao šta sam kupio strip ali nije me ni oborio sa nogu.
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
11135 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 02/01/2018 :  16:40:09  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
U ovom integralu koji skuplja 23 sveske i jedan godišnjak,pratimo Klinta Bartona aka Oko sokolovo šta radi kad nije Osvetnik.Kao i drugo Oko sokolovo,Kejt Bišop.
Vrlo neobičan pristup superherojskom stripu,ako je ovo uopšte ta tematika.Ovo mi više dođe kao neka parodija superherojštine,iako dosta blaža nego Dedpulovska.
Čak sam se u više trenutaka zapitao otkud se Klint smatra superjunakom - osim što vešto barata lukom i strelama,a njih baš i ne koristi nešto u prikazanim pričama,u svemu drugom je prilično običan.
Jedino je dvodelna priča,Vrpca (kao i uvodna epizoda), sa elementima svojstvenim marvelovštini.Što nikako nije minus,svakako.

Klint Barton u najvećem broju priča se suprostavlja nekakvim "drakulama" u trenerkama(pretpostavljam rusima),te se sukobljavaju oko zgrade,odnosno vlasništvom nad njom.U jednom trenutku će se Kejt i Klint,između kojih sevaju romantične varnice (na koje se oni ne obaziru) popičkarati,te će ženska polovina Oko sokolovog otići u LA i tamo doživeti razne avanture(najviše protiv Madam Maske;i moram reći da mi taj deo u LA lošiji).Ali se na kraju vraća, da pomogne Klintu i njegovom bratu u sukobu sa dripcima u trenerkama i opakim poljskim ubicom.

A šta znam...Hawkeye od Aje i Frekšna mi je dobar strip;naslućujem čak i potencijal u smislu da će mi se u narednim čitanjima otkrivati možda neki novi detalji,da će mi još bolje sesti,ali za sada me nije oborio s' nogu.

Crtež - Aja mi je ovde i najbolja stvar u stripu.Moj najdublji . Ostali su mi tako-tako.U stvari,osim Havier Pulida,svi su prilično lošiji.

3.5/5

"Bez sekire si niko,bez pištolja ništa"

Edited by - anto on 02/01/2018 17:39:40
Go to Top of Page

Cromwell
Senior MemberCroatia
2537 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 04/01/2018 :  17:51:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Plusevi: odlične ideje! Što kompozicijom u kadrovima, što zajebancijom na tragu filmskim akcićima iz zlatnog doba (kraj 80tih do sredine 90tih)
Minusevi: (uglavnom) prejednostavan crtež, setting se meni osobno ne sviđa jer na kraju mi dođe ko da gledam Friends ili Seinfield tako da mi je dopizdilo na pola knjige i odustao sam od daljnjeg čitanja i sumnjam da ću se natjerati završiti.
Jebigau akcijskim stripovima mi se čitaju neke džungle, sibiri panišeri itd ali priznajem Okusokolovu određenu izvrsnost u netipičnosti.

Only this and Nothing more
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000