Author |
Topic |
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17829 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10267 Posts
Member since 08/02/2006 |
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6412 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 13/02/2018 : 12:17:34
|
Zašto koristite riječ 'djelatnik' koja je ideološki pokušaj odbacivanja tobože nepoćudne riječi 'radnik', prevaziđen još početkom 2000-ih, pa danas ni s desnice ne ustrajavaju na njoj? Nemamo Zakon o djelatništvu nego Zakon o radu, a radnik je i onaj s doktoratom, ako prima naknadu za svoj rad.
Što se tiče teme, meni danas stiže SMS, oko 7,30, da će mi dostavu izvršiti danas između 7 i 10, a ako mi ne odgovara, da na internetskoj stranici aranžiram drugačije. S HP Expressom bar nema ovakvih nebuloza i gnjavaža. |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17829 Posts
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10267 Posts
Posted - 13/02/2018 : 13:46:09
|
quote: Originally posted by zeljko
pa da orkestriram filozofiju
Neće moći. U orkestre primaju sve svirače osin svirača kurcu. Svirači kurcu se traže po županijama, gradovima i općinama. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17829 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 13/02/2018 : 14:49:08
|
kod nas "na Zapadu" veliki Štrajk državnih radnika. Jučer su štrajkali Policajci, danas mislim da Medicina i Sociala, sutra mislim da Učiteljice,....a koliko pratim, Državi se jebe za sve to i mislim da neče nikome dignuti plaču.
A i podržavam, da nikome ne dignu plače iz više razloga:
-ionako su preplačeni za uloženi trud (dugački redovi na Medicini, neljubazni kod Sociala, Opština ...i tih uredskih poslova a učiteljice nesposobne i lijene, a Policajci, njih bi onako raspustio, ima ih previše i samo kasiraju novac za prebrzu vožnju,...umjesto njih bi uveo posao Šerifa, kao na Divljem Zapadu, jednog Šerifa i njegovog zamjenika pa da rade red u Gradu)
-bit če to domino efekt, jer kada budu jednom sektoru digli plače, onda če trebati svima a to če još dodatno koštati i zaduživati državu a ionako nisu zaslužili ni cent, več sada su previše plačeni pa bi im ja čak snizio plaču (hahaha)
-neka štrajkaju, ko ih jebe, bar neče pisati tikete za prebrzu vožnju, a redovi su ionako predugački kod Medicine, pa mijesec dva tri ionako se neče primjetiti, a i djeca če uživati kada ne budu imali Školu itd,...
Znači riješnje kako ga ja vidim:
-umjesto dignuti plaču, sniziti plaču za jedno 100 eura na mijesec po radniku, kome se to ne sviđa, neka ode u Njemačku ili na Burzu rada, imamo dosta nezaposlenih koji jedva čekaju, da se neki posao nađe, jer svi ovi koji štrajkaju nemaju ispod 1000 eura plate a željeli bi još i ako im se da, onda če za neko vrijeme opet još i još,....neče biti nikada dovoljno, zato treba uvesti nove ljude, a ovi neka odu. A njihove vođe, oni koji organiziraju štrajk baciti u Zatvor, sindikate zabraniti,....
Treba to malo oštrije, dosta je bilo zajebancije i iskorištavanje države.
Sjetite se onog Kenedijevog govora: "Ne pitajte šta država može učiniti za vas, nego se pitajte šta vi možete učiniti za državu!"
|
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17829 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 13/02/2018 : 18:08:24
|
quote: Originally posted by zeljko
u nas ti je ne pitaj što može izdavač učiniti za tebe nego što ti možeš učiniti za izdavača :D
|
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17829 Posts
Posted - 13/02/2018 : 19:07:14
|
Izdavač je uvijek u pravu a kada nije primjenjuje se pravilo šta ti znaš obični forumaš i kolekcionar kad nisi izdavač kao ja |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10267 Posts
Posted - 13/02/2018 : 20:55:53
|
quote: Originally posted by VALTER
Zašto koristite riječ 'djelatnik' koja je ideološki pokušaj odbacivanja tobože nepoćudne riječi 'radnik', prevaziđen još početkom 2000-ih, pa danas ni s desnice ne ustrajavaju na njoj? Nemamo Zakon o djelatništvu nego Zakon o radu, a radnik je i onaj s doktoratom, ako prima naknadu za svoj rad.
Čarlamijuse |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
Topic |
|