forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zlatna serija - Veseli četvrtak
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 346

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17906 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 26/10/2018 : 15:38:39  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
zapravo misliš da plaćaš kvalitetu
ono ravna i nemaštovita daska
mrtva kao složenih metar iscijepanih drva

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

maelstrom
Senior Member

1262 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 26/10/2018 : 18:44:50  Show Profile Show Extended Profile  Send maelstrom a Private Message  Reply with Quote
Ta krilatica, neka kupuje ko šta hoće, ko ima para kupovaće skuplja izdanja, ko nema, niko ga ne tera da kupuje, ima i drugu stranu.OK je to i ne treba nikoga blatiti zato što kupuje nešto skuplje, ali ponavljam, to onda ima i svoju drugu stranu.

Ako upravo tom koji nema para odgovara sporiji tempo nekih drugih izdavača u odnosu na Libellus, a Libellusovi ljubitelji dođu na topik vezan za tog drugog izdavača i non-stop kukaju zašto ovo ili ono ne izlazi brže, šta je to onda nego posredno teranje onog što nema para da kupuje nešto što nije planirao ili za šta se nije spremio ili navikao?

Nemamo svi para na bacanje kao pojedinci koji se time ovde hvale, je li to toliko teško shvatiti?

Ali vrhunac licemerja je to što svi mi znamo da pojedinci koji kupuju određene izdanja recimo Veselog četvrtka (a može da važi i za Ludens i neke druge izdavače koji prodaju dostupnija izdanja), ne bi ih nikako kupovali da imaju Libellus alternativu.Ta priča kako i oni vole da izlaze kiosk izdanja mačku o rep.Znamo da je do vas, najbolje bi bilo da postoji 10 Libellus izdavačkih kuća i to bi po vama rešilo sve probleme.
Evo vezano za Dragonera već skoro celu godinu možemo da slušamo priče kako se pojedinci jedva čekaju rešiti knjiga od Veselog četvrtka jer eto kreće i Libellus sa time kako oni kažu ''Kako Bog zapoveda''.Samo ne znam da li taj Bonelli Bog zaista zapoveda takva izdanja jer znamo kako izgledaju Bonelli stripovi u Italiji, zemlji koja ih je i stvorila.Znači, po pojedincima Veseli četvrtak je samo nužno zlo, Ludens takođe.A svi znamo šta je ono pravo, jel te?
I nema to nikakve veze sa bilo kakvim tempom, slične bi priče bile da Veseli četvrtak i ubrza neka izdanja jer svakako nije na nivou znamo već koga.Evo koliko možmo da čujemo, problem je i Darkwood sa JDJP, ni to nije dovoljno dobar tempo, a i izdanje bi moglo biti malo luksuznije zar ne?Na stranu to kako se strip prodaje, važni su samo pojedinci, ne strip scena u celini, ne to da strip bude dostupan i novim generacijama.Pa zar nije tako?
Ah da, a i taj Libellus najavljuje Dragonera još sa početka proleća, a njega još nema, ali gde mi obični smrtnici da zakeramo u vezi toga, ipak su Veseli četvrtak, Ludens i ostali pogodniji za tako nešto.

Edited by - maelstrom on 26/10/2018 18:46:11
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14545 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 26/10/2018 : 19:13:48  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

Naravno da je to u redu. Naravno da je potrebno da su stripovi na trafikama. Naravno da je u redu da stripovi budu dostupni svima. Ali Libellus izdaje kolekcionarske primjerke. I tocka. Ako nije za svakoga, nije. Nema razloga blacenju tih knjiga... (koje su po mom skromnom misljenju perfektne) A za Nathana ti nikad nije kasno, iako imas tu sta analizirati I usvajati gradiva. Cijeli su univerzumi u pitanju. Kompleksno stivo.

Naravno, što se tiče mene, nemam ništa protiv LL-a i mislim da rade odličan posao, baš si dobro rekao - za kolekcionare. Samo mislim da su ljudi ogorčeni više što nemaju te neke junake dostupne na kioscima i to naravno nema s tim Libellus nikakve veze. Oni imaju svoj posao i to je to.

Vjerujem da ne bi ovakvih rasprava bilo da imamo pored recimo LL Martina i Martina koji izlazi redovito na kioscima, ili Nathana primjerice na kioscima i LL.. onda bi svi bili zadovoljni, i oni sa kolekcionarskim izdanjima koji vole takve stripove u ultimativnom izdanju i oni sa kiosk izdanjima. Pa zato ne kužim zašto je nekome Libellus kriv što ne može nešto pratit određeni junak/junaci, a ovi kiosk izdavači nikako da se odluče za te neke junake nego većinom Zagor reprinte (i ovo govori Zagor fan), a recimo jedan Mister No je zapostavljen.

Never leave it in the hands of the judges
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 26/10/2018 : 19:20:25  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Kupci diktiraju prodaju i brzinu izlazenja. Mnoga izdanja su bila na kioscima i to mjesecnim ritmom, to sto ih vise nema ili su usporili, znaci da se izdavacima nisu isplatili.
Izdavaci bi bili srecniji od kupaca da mogu na kioske lansirati sto vise izdanja u sto vecem tirazu. Shodno tome i cijene bi bile pristojne.
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14545 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 26/10/2018 : 19:27:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Izdavaci bi bili srecniji od kupaca da mogu na kioske lansirati sto vise izdanja u sto vecem tirazu. Shodno tome i cijene bi bile pristojne.

Istina, i moramo se pomirit da su danas došla neka dr. vremena, nije to ni približno kao prije nekih 30-40 god što se tiče strip fanova.

Never leave it in the hands of the judges
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 27/10/2018 : 00:54:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ReemCP

quote:
Originally posted by ivanl

Naravno da je to u redu. Naravno da je potrebno da su stripovi na trafikama. Naravno da je u redu da stripovi budu dostupni svima. Ali Libellus izdaje kolekcionarske primjerke. I tocka. Ako nije za svakoga, nije. Nema razloga blacenju tih knjiga... (koje su po mom skromnom misljenju perfektne) A za Nathana ti nikad nije kasno, iako imas tu sta analizirati I usvajati gradiva. Cijeli su univerzumi u pitanju. Kompleksno stivo.

Naravno, što se tiče mene, nemam ništa protiv LL-a i mislim da rade odličan posao, baš si dobro rekao - za kolekcionare. Samo mislim da su ljudi ogorčeni više što nemaju te neke junake dostupne na kioscima i to naravno nema s tim Libellus nikakve veze. Oni imaju svoj posao i to je to.

Vjerujem da ne bi ovakvih rasprava bilo da imamo pored recimo LL Martina i Martina koji izlazi redovito na kioscima, ili Nathana primjerice na kioscima i LL.. onda bi svi bili zadovoljni, i oni sa kolekcionarskim izdanjima koji vole takve stripove u ultimativnom izdanju i oni sa kiosk izdanjima. Pa zato ne kužim zašto je nekome Libellus kriv što ne može nešto pratit određeni junak/junaci, a ovi kiosk izdavači nikako da se odluče za te neke junake nego većinom Zagor reprinte (i ovo govori Zagor fan), a recimo jedan Mister No je zapostavljen.

Eto, sve si sam rekao. Sta drugo reci? Tako stoje stvari.
P.s. pokusaj malo Nathana prouciti, ako mozes...velika preporuka!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17119 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 27/10/2018 : 09:16:56  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Jedina je istina da stripova na kioscima nema zbog toga što su se isti slabo prodavali, mnogi su super sretni što stripova još ima za kupiti (ne mislim na ljude sa foruma, ove znam osobno), ali im NE PADA PAMET da ih kupuju, jer čitaju skenove.
Neki dan mi kolega što je bio kod mene kaže "vauu, kako ovo fino izgleda! Ali meni je fora imati sve to na par CD-ova"...
E, pa jebiga.
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5243 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 27/10/2018 : 09:40:23  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote

Podizanje ljestvice kvalitete koju je znatno podigao Libellus hvale je vrijedan potez u našem strip izdavaštvu. Ako je nešto najbolje - najbolje je. Ali, to ne znači da ono dosadašnje više "ništa ne valja" (da netko krivo ne shvati).

Kiosk stripove trebamo podržati kupovinom, a ne kupovati samo cigarete, a stripove čitati na CD-u.

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 27/10/2018 : 10:04:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DOMI

Podizanje ljestvice kvalitete koju je znatno podigao Libellus hvale je vrijedan potez u našem strip izdavaštvu. Ako je nešto najbolje - najbolje je. Ali, to ne znači da ono dosadašnje više "ništa ne valja" (da netko krivo ne shvati).

Kiosk stripove trebamo podržati kupovinom, a ne kupovati samo cigarete, a stripove čitati na CD-u.

Sjajno,jednostavno i posteno kazano! Do u dlaku se slazem sa ovim postom! Da sad ponovo ne objasnjavam 'pojedincima' odozgo, ponovo i ponovo, odnos vrijednosti,validnosti,dostupnosti,zelja,mogucnosti inih drugih cinidbenika...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 27/10/2018 : 10:17:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Osobno, cijeli zivot kupujem stripove na kiosku. Jos od Dnevnika i raznih strip casopisa... masu onih davnih magazina kao sto je bila/bio Stripoteka,Super,Giganat,Strip art,Denis,koliko ih je sve bilo da ne nabrajam bespotrebno...od Vjesnika do Slobodne Dalmacije, preko Ludensa i VC-a. Zar to nije golemi doprinos strip izdavastvu? Imam bar 90% albumskih izdanja sa ovih prostora tokom ovih desetljeca. Cijeli zivot sam sanjao o kvalitetnim i lijepo ukoricenim stripovima. I to docekao, prvenstveno zahvaljujuci Libellusu i Fibri. Pa zatim i ostalim nakladnicima. Hvala im. Zar zato treba izvlaciti i postavljati neke implikacije spram mene i takvih ostalih ljubitelja i entuzijasta stripova? Ja sam odavno u ovom, sve samo ne vise obicnom,pukom hobiju, i onome tko ne razumije takvu strast, ja ionako ne mogu nista objasniti...a i zasto? Ili kuzis i volis, ili ne...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 27/10/2018 : 11:08:31  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

Jedina je istina da stripova na kioscima nema zbog toga što su se isti slabo prodavali, mnogi su super sretni što stripova još ima za kupiti (ne mislim na ljude sa foruma, ove znam osobno), ali im NE PADA PAMET da ih kupuju, jer čitaju skenove.
Neki dan mi kolega što je bio kod mene kaže "vauu, kako ovo fino izgleda! Ali meni je fora imati sve to na par CD-ova"...
E, pa jebiga.

Naravno da mu je fora s obzirom da nije ništa platio, da i papirnate stripove može nabaviti mukte sigurno bi mu i oni bili fora.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29657 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 27/10/2018 : 11:43:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 30/10/2018 : 03:58:04  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Nas' kako je...mukte je najslade...
Al' nema dzabe ni u stare babe...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7623 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 30/10/2018 : 22:57:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Izvinjavam se na upadu, ali moze li mi netko reci postoji li kod prvog broja ove edicije razlika u sadrzaju ovisno o naslovnici, i sto uopce tocno taj broj sadrzi? Takodjer me zanima planiraju li Veseljaci objaviti i ostale brojeve Tex magazina.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 30/10/2018 : 23:00:30  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Izvinjavam se na upadu, ali moze li mi netko reci postoji li kod prvog broja ove edicije razlika u sadrzaju ovisno o naslovnici, i sto uopce tocno taj broj sadrzi? Takodjer me zanima planiraju li Veseljaci objaviti i ostale brojeve Tex magazina.

Donijet ću ti ja svoj primjerak na posao sutra pa prouči detaljno 😀 Jel važi ?
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7623 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 30/10/2018 : 23:08:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sumohrvat

quote:

xovi

Ma nema potrebe. Proucio malo temu i shvatio. Zbunilo me sto su na originalnoj naslovnici dva naslova, a na onoj retro samo jedan. Vise me brine hoce li i ostali Texovi magazini u ovu ediciju.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 30/10/2018 : 23:11:23  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sumohrvat

quote:

Sadržaj je isti bez obzira na naslovnicu. Unutra je desetak strana uvoda o zlatnoj seriji. Onoj orginalnoj. Osim toga imaš dvije priče texa. Jednu od 80 strana i jednu od 30. Između dva lista teksta o Texu. Na kraju dva lista nekog kratkog stripa. U italiji je izašlo tri broja pa vjerujem da ce veseli objaviti vremenom sve tri.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 31/10/2018 : 04:30:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

Isti sadrzaj, neivisno o naslovnici.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 02/11/2018 : 10:56:41  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
I Burattini je fan Zlatne serije!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19524 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 02/11/2018 : 14:55:51  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Bure kralj.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 02/11/2018 : 15:38:31  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

I Burattini je fan Zlatne serije!

Kako god okrenes, ispada da smo svi. Nikako se dozvati zdravom razumu i stati sa ovom zbrkanom, nekonceptualnom edicijom. Mislim ja osobno...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

7140 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 02/11/2018 : 20:36:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
Mali rezime:
ZS 7 - Mister No Almanah,
ZS 8- Marty Mystere Almanah i...
ZS 9 - Neki Tex iz redovne serije što obara s nogu?

Usput, sinoć pročitao prvi broj Sudije Beana (ZS 3 i ZS 4), sasvim ok epizoda za to doba, onako, malo mi baca na Dječaka s Divljeg zapada.
Tko je taj crtač bio: Tarkvinio (vjerojatno Tarquinio)? Jel to umjetničko ime?

loading...

Edited by - Dwayne_Looney on 02/11/2018 22:22:46
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7887 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 02/11/2018 : 22:18:55  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
zs 7 mister no + drugi dio broja 2 sudije beana
zs 8 marti almanah 3 + almanah 4 (broj 2 libelus)
zs 9 nije potvrdjeno da je tex iz dnevnika, barem se ja nadam da nije...
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

7140 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 02/11/2018 : 22:26:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlatan bihac

zs 7 mister no + drugi dio broja 2 sudije beana
zs 8 marti almanah 3 + almanah 4 (broj 2 libelus)
zs 9 nije potvrdjeno da je tex iz dnevnika, barem se ja nadam da nije...

Da, da, obje epizode iz LL 2 almanaha.

A što se tiče Texa pa ako i bude tako, to je zbog velike godišnjice, nećemo rezati vene, još ako je priča dobra a očito jest. Redoslijed je "kupus" ali sam zadovoljan izdanjem, ima svega pa ako nećete sve neka bira tko što voli.

loading...
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19524 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 03/11/2018 : 06:42:47  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
I meni se taj nacin svida..iako nisam neki veliki fan dilana i martija uzimam sve sa velikim veseljem...kad se izpucaju magazini nek se krenr sa najboljim pricama iz specijala i redovnih...kad je vec stara ZS bila takvog kupus koncepta zasto ne i ova..u tome je draz..sve po redu imamo u dosta drugih izdanja.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page
Page: of 346 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.5 seconds. Snitz Forums 2000