Author |
Topic |
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
tico
Starting Member
39 Posts
Member since 02/12/2003 |
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7721 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 29/06/2019 : 17:04:08
|
Kad sam sinoc vidio na fb naslov broja 14, razocao sam se jer sam mislio da je opet rijec o zs reprintu..sreca pa me morski demantovao...
@ zeljko feri, steta sto iz vc te nisu kontaktirali da i ti odradis jednu naslovnu...volio bih vidjeti tvog ferijevskog zagora..mozda u nekom drugom broju.. @Dwayne, pa nije bas da si ti nesto ispunio svoj profil.. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9403 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 29/06/2019 : 17:28:57
|
quote: Originally posted by Zeljko Ferri
Sto se tice ovog projekta VC o 13 razlicitih verzija naslovnica, ideja je dobra, ali losa izvedba. Ako je VC vec isao na nostalgiju i zute trake Zlatne Serije, trebao je da ostane dosledan u tome. Ne mozes da najavis citaocima "Ohohoooj, cuujte i pocujtee..legendarna Zlatna Serija, zuta traka, Nasilej u Darkvudu bla bla bla..." ...i onda da nam podvale neke amerikanizovane, DC-jevsko Marvelovske, zombirane, Dzoni Bravisane verzije Zagora. To jednostavno NE IDE ZAJEDNO. Od svih 13 naslonica koje smo videli, ima par koje su dostojne Zlatne Serije, ali ostale su, blago je reci katastrofa. Ne mozes Zagora da crtas kao zombija ili kao Dzoni Brava. Zamisli da crtac Talicnog Toma ili Asteriksa crta Zagora. PA na sta bi to licilo? NE IDE. Oni jesu majstori za Talicnog Toma i Asterixa. Ali crtati Zagora u tom istom stilu je teski nonsens.
Mislim da je Veseli Cetvrtak trebao da angazuje NEAFIRMISANE crtace iz cele Ex Jugoslavije, pa da odabere 13 najboljih. Citaoci bi bili sigurno zadovoljniji nego sto su sad. A koliko sam ja cuo, velika vecina nasih crtaca stripova koji rade za inostrano trziste, smatra Zagora za teski kic i smece. A da ne pricam kakvo misljenje imaju o Feriju. Stoga je mozda i zato sve ovo ispala velika sprdacina. Ja licno ovaj komplet ne bi kupio. Jer to nema veze sa Zlatnom Serijom i sa Zagorom. Italijani fanovi ako vide ovo, zamrzece nas definitivno.
Ja samo da ti kažem da bih ja bio mnogo srećan da mi je npr. Vč omogućio da imam Morisove ili Uderzove crteže Zagora. I za to bih rado platio, bez dvojbe. S druge strane, sigurno ne bih uzimao kutiju sa radovima 13 anonimnih crtača, niti vidim smisla tome, mada nemam ništa protiv da daju I anonimnim crtačima šansu na neki način. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9403 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13078 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 29/06/2019 : 17:34:30
|
quote: Originally posted by Dukidule
quote: Originally posted by tosha
Imal slika toga idućeg texa?
Hvala Dule na slici :) jel ovo retro naslovnica? Nisam vidio orginal kako izgleda.. |
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 29/06/2019 : 17:36:00
|
quote: Originally posted by Elderane84
Sto se tice ovog projekta VC o 13 razlicitih verzija naslovnica, ideja je dobra, ali losa izvedba. Ako je VC vec isao na nostalgiju i zute trake Zlatne Serije, trebao je da ostane dosledan u tome. Ne mozes da najavis citaocima "Ohohoooj, cuujte i pocujtee..legendarna Zlatna Serija, zuta traka, Nasilej u Darkvudu bla bla bla..." ...i onda da nam podvale neke amerikanizovane, DC-jevsko Marvelovske, zombirane, Dzoni Bravisane verzije Zagora. To jednostavno NE IDE ZAJEDNO. Od svih 13 naslonica koje smo videli, ima par koje su dostojne Zlatne Serije, ali ostale su, blago je reci katastrofa. Ne mozes Zagora da crtas kao zombija ili kao Dzoni Brava. Zamisli da crtac Talicnog Toma ili Asteriksa crta Zagora. PA na sta bi to licilo? NE IDE. Oni jesu majstori za Talicnog Toma i Asterixa. Ali crtati Zagora u tom istom stilu je teski nonsens.
Mislim da je Veseli Cetvrtak trebao da angazuje NEAFIRMISANE crtace iz cele Ex Jugoslavije, pa da odabere 13 najboljih. Citaoci bi bili sigurno zadovoljniji nego sto su sad. A koliko sam ja cuo, velika vecina nasih crtaca stripova koji rade za inostrano trziste, smatra Zagora za teski kic i smece. A da ne pricam kakvo misljenje imaju o Feriju. Stoga je mozda i zato sve ovo ispala velika sprdacina. Ja licno ovaj komplet ne bi kupio. Jer to nema veze sa Zlatnom Serijom i sa Zagorom. Italijani fanovi ako vide ovo, zamrzece nas definitivno.
Ja samo da ti kažem da bih ja bio mnogo srećan da mi je npr. Vč omogućio da imam Morisove ili Uderzove crteže Zagora. I za to bih rado platio, bez dvojbe. S druge strane, sigurno ne bih uzimao kutiju sa radovima 13 anonimnih crtača, niti vidim smisla tome, mada nemam ništa protiv da daju I anonimnim crtačima šansu na neki način.
Anonimnim? |
Los cukar na fritulama! |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26835 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
cerichus
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1621 Posts
Member since 01/02/2007 |
|
verab
Senior Member
Croatia
2752 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 29/06/2019 : 18:15:21
|
quote: Originally posted by tico
quote: Originally posted by drogsy
quote: Originally posted by jaki
Šteta što Tico nije ostao kod svojeg stila.
Tico ima više stilova. Ja se sjećam onih njegovih ilustracija koje je napravio za Znanje u hiperrealističnom stilu. Ali da je tako nacrtao, opet ovim stručnjacima nebi bilo dobro.
EDIT: Ilustracije za Znanje je radio Tomislav Tikulin (moj bratić). Tico je Tihomir Tikulin!
http://arhiva.ulupuh.hr/hr/my_documents/my_users/884/04The_deep.jpg
već si imao gotovu naslovnicu
|
hejt, jal & rock 'n' roll |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 29/06/2019 : 18:36:31
|
quote: Originally posted by ivanl
quote: Originally posted by Elderane84
Ja samo da ti kažem da bih ja bio mnogo srećan da mi je npr. Vč omogućio da imam Morisove ili Uderzove crteže Zagora. I za to bih rado platio, bez dvojbe. S druge strane, sigurno ne bih uzimao kutiju sa radovima 13 anonimnih crtača, niti vidim smisla tome, mada nemam ništa protiv da daju I anonimnim crtačima šansu na neki način.
Anonimnim?
Ma, odgovaram Željku. On je predložio anonimne crtače. Ove koje je VČ izdao ću kupiti sve, baš zato što je ovo unikatna prilika da imam npr. Živkovićev rad na Zagoru. |
|
|
tutto maxim
Senior Member
Serbia
1355 Posts
Member since 07/01/2007 |
|
morski
Senior Member
2658 Posts
Member since 09/08/2014 |
|
Anto_123
Average Member
773 Posts
Member since 16/01/2015 |
Posted - 29/06/2019 : 21:00:41
|
Dobra mi je ova texova retro, samo da je malo bolje slikana, ali svejedno se već vidi da je to dosta dobro a i Villina orginal je odlična za ovaj broj valja obije naručiti |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 29/06/2019 : 21:03:33
|
Nemam običaj uzimati iste stripove, a ovdje će mi biti teško odlučiti koju verziju odabrati. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Anto_123
Average Member
773 Posts
|
morski
Senior Member
2658 Posts
Member since 09/08/2014 |
|
Anto_123
Average Member
773 Posts
Posted - 29/06/2019 : 21:12:29
|
Dobra, dobra baš vuče na one iz stare ZS. Tko je nacrtao , podsjeća me na nečije radove , naročito tex ali neide,ne mogu se sjetiti |
|
|
maelstrom
Senior Member
1262 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 29/06/2019 : 21:29:46
|
quote: Originally posted by maelstrom
quote: Originally posted by ReemCP
Jeste li vidjeli mozda na poledjini stripa, sto pise u najavi, koji junak je u 14. broju?
Izgleda nikog nije briga, a ovamo su zaluđeni da dobiju te "raritete" (kakav crni raritet od nečeg što je glanc novo štampano) i kao stalo im je do sadržaja stripa.
Aaaaa. Nije crni raritet. Cveni je uglavnom. Malo i zuckast...
Kakav god, nije onaj što je izašao 1968.A priznaj da te to ipak malo kopka. I šta je to "cveni", nisam upoznat sa datim pojmom?
Kopka? Aaaa, ne... Onaj iz sestosme, sta ti mislis imam li ga? Crveni, pojam? Pa za gospu blazenu, crveni je box. Sta ne vidis? Mozda je daltonizam u pitanju? No ne ona braca iz Lucky Lukea...
Crveni znam šta je, ali cveni ne znam, izem li mu ga. |
|
|
maelstrom
Senior Member
1262 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 29/06/2019 : 21:33:00
|
Mislim da bi bilo najbolje da je Veseli četvrtak dao priliku svim profesionalnim strip crtačima na svetu da nacrtaju naslovnicu Nasilja u Darkvudu, mislim da bi onda Elderane84 bio najzadovoljniji jer bi konačno dobio priliku da se upozna sa njihovim radom na Zagoru i da to ima u posedu.Ne sumnjam ni u to da mu ne bi bio ni najmanji problem da plati sve to. |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4741 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 29/06/2019 : 21:49:17
|
quote: Originally posted by tico
quote: Originally posted by drogsy
quote: Originally posted by jaki
Šteta što Tico nije ostao kod svojeg stila.
Tico ima više stilova. Ja se sjećam onih njegovih ilustracija koje je napravio za Znanje u hiperrealističnom stilu. Ali da je tako nacrtao, opet ovim stručnjacima nebi bilo dobro.
EDIT: Ilustracije za Znanje je radio Tomislav Tikulin (moj bratić). Tico je Tihomir Tikulin!
http://arhiva.ulupuh.hr/hr/my_documents/my_users/884/04The_deep.jpg
Znači, zadnjih 14 godina živim u laži |
Go kneel and weep
|
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13078 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 29/06/2019 : 23:45:31
|
@jaki, tutto maxim & morski - hvala na linkovima i slikama, odlično izgleda a bome i ove table :)
quote: Originally posted by Anto_123
Zna li netko zašto je ona zadnja od br.13 bijela.
Možda da si kao fanovi nacrtaju svoju verziju naslovnice ili možda poklon za kolekcionare koji često idu na strip festivale, pa možda da ponesu taj broj i daju jednom od njihovih favorit crtača da im nacrta svoju verziju nasilja, npr. ako je Piccineli gost, pa bi možda netko htio vidjet i imat njegovu verziju :)
- -
edit: sad vidim da su oni tako i zamislili to
quote: Po uzoru na slične bele korice širom sveta, nju nije nacrtao niko, ali ona sadrži i žutu traku i naslov, podrazumeva se. Na njoj možete sami nacrtati vašu verziju „Nasilja u Darkvudu”, ili zamoliti nekog ilustratora da to uradi umesto vas, i tako u kolekciji imati unikatno remek-delo... :)
- -
edit 2:
quote: Originally posted by tutto maxim
@ReemCP Evo imaš ovde kako izgleda orginalna naslovnica za Teksa: https://www.limundo.com/kupovina/Casopisi-stripovi-i-igre/Stripovi/Zlatna-Serija/ZLATNA-SERIJA-BR-13-NASILJE-U-DARKVUDU-KORICA-A/79091431
Išao sam je sad malo "okrenuti", baš je super
|
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
Edited by - ReemCP on 30/06/2019 00:06:50 |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 30/06/2019 : 00:38:17
|
quote: Originally posted by ReemCP
Jeste li vidjeli mozda na poledjini stripa, sto pise u najavi, koji junak je u 14. broju?
Izgleda nikog nije briga, a ovamo su zaluđeni da dobiju te "raritete" (kakav crni raritet od nečeg što je glanc novo štampano) i kao stalo im je do sadržaja stripa.
Aaaaa. Nije crni raritet. Cveni je uglavnom. Malo i zuckast...
Kakav god, nije onaj što je izašao 1968.A priznaj da te to ipak malo kopka. I šta je to "cveni", nisam upoznat sa datim pojmom?
Kopka? Aaaa, ne... Onaj iz sestosme, sta ti mislis imam li ga? Crveni, pojam? Pa za gospu blazenu, crveni je box. Sta ne vidis? Mozda je daltonizam u pitanju? No ne ona braca iz Lucky Lukea...
Crveni znam šta je, ali cveni ne znam, izem li mu ga.
He,he...Izem mu srecu...jbg...😀 |
Los cukar na fritulama! |
|
|
cerichus
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1621 Posts
Member since 01/02/2007 |
Posted - 30/06/2019 : 01:01:02
|
quote: Originally posted by Anto_123
Dobra, dobra baš vuče na one iz stare ZS. Tko je nacrtao , podsjeća me na nečije radove , naročito tex ali neide,ne mogu se sjetiti
I ja sam isto ranije upitao, ali nema odgovora. Da nije Darko Perović? |
Elvis has just left the building! |
|
|
Topic |
|