forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zlatna serija - Veseli četvrtak
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 345

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/02/2018 : 12:40:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by ivanl

Kako vec rekoh, dobro se sjecam kupovanja stripova po kioscima u Jugoslaviji. I definitivno su roto izdanja bila jeftinija nego sad.

I ja se dobro sićan, a koliko se sićan nisan stripove kupova jer su bili jeftini nego zato šta su me interesirali i zato šta san za zabavu ima na raspolaganju 2 medija.
Današnja dica(I odrasli naravno) ne kupuju stripove jer ih stripovi ne interesiraju i zato šta za zabavu na raspolaganju imaju 572 medija.
18 Kn za kiosk strip je današnjen klincu sića isto ka šta je i tebi to bila sića. Ne kupuju jer ih ne interesira a ne zato šta je skupo.

A u to ne mogu i necu ulazit, zasto ih ne interesira. Moja oba sina znaju za vecinu junaka i edicija. Mogu govorit o sebi i svojoj ekipi onda, mi smo svi zapravo volili strip. Cuvali ga i raspravljali o njemu. Cak dosta i kuzili,(barem od onoga sta se nudilo). Sican se kad smo shvatili koliko je zajeban Ken Parker, vec onda ka dica smo ga smatrali ozbiljnijim stivom. Alan Ford da ne spominjen. Uglavnom, cini mi se da smo zbilja gustali u romanima, i masu tih tipova danas su zagrizeni kolekcionari. Ostalo je to u genskom kodu...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14530 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 07/02/2018 : 12:42:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ddeki

Kupio sam danas prvi broj nove Zlatne serije. Verovatno cu sledece nedelje kupiti i verziju sa ZT.

Baš mi je drago da si uspio kupiti prvi broj, a nadam se da ćeš ti, a i ostali koji pišu u ovoj temi uspjet doći i do tog sa ŽT

Što mislite, dal za sljedeći 2.broj otvorimo posebnu temu? Ako netko može (a valjda se sad već smije), da napravi screenshot od zadnje korice ovog 1.broja, onaj dio gdje je mini naslovnica Dylana, pa to ubacimo u 1.post nove teme. A kasnije, kad izađe orginal slika naslovnice, onaj tko je otvorio temu samo editira i ubaci u taj uvodni post. Kao što je SPQRoma editirao i ubacio orginalne naslovnice u uvodni post ove teme.

Mislim da bi nam tako bilo preglednije, kao što TrOMISLAWSKI otvara one najave. Da za svaki broj imamo posebnu temu.

Npr. naziv sljedeće teme "Zlatna serija broj 2 - Veseli četvrtak".

Never leave it in the hands of the judges
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27624 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 07/02/2018 : 12:46:16  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ili drugim riječima:ti se bija geek i družija si se samo sa drugim geekovima:)
Da je danas strip (bonelli)5 kn na kioscima prodalo bi se možda dvista komada više.
Nije stvar u cijeni a iskreno sumnjam i ja kad bi bija dite danas da bi kupova stripove pored npr,video igara.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 07/02/2018 : 12:56:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Hvala mnogo na odgovorima za Marka i Mister Noa. Ovo za Marka ne mogu da verujem, ne znam sta naslednici prava misle i ocekuju, pa prodaja stripova i u Italiji je ocajna, a kamoli izvan, a posebno retro izdanja koja imaju sve manje publike. Za neka izdanja su se dobijala prava i za tristotinak eura, i ako to podelite na njih sedmoro, to je njihova prosecna poludnevna plata u Italiji. U tom pogledu mi je potpuno nejasno sto neko pravi problem sa pravima. Eto, za razliku od junaka kao sto je Mark, sad imamo antijunake koji su nosioci prava za tog istog Marka. Bilo bi sobro da se napravi prica u kojoj se Mark i Vukovi sa Ontarija bore protiv Crvenih mundira sa likovima ovih naslednika prava koji nece da potpisu :)))

No, ispada da je "Ludens" do sad uspevao da dobije svih sedam potpisa ali sad to ne uspevaju jer su se neki pokondirili, mislio sam da je stvar sa pravima i do sad bila jednostavnija, ali nije tako izgleda...
Go to Top of Page

Nebojša
Starting Member

Serbia
84 Posts

Member since 21/10/2015

Posted - 07/02/2018 : 12:57:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Nebojša's Homepage  Send Nebojša a Private Message  Reply with Quote
Колико се ја сећам, када сам куповао Златну Серију на киосцима, Вечерње Новости су биле 5 динара, а стрип 10.
Ето, уз услов да ме сећање не вара, тај однос данас би био 40 динара Новости, а стрип 80. Наравно, тадашњи тиражи и квалитет издања се не могу поредити са данашњим.

the man without fear
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14530 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 07/02/2018 : 13:01:52  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nebojša

Колико се ја сећам, када сам куповао Златну Серију на киосцима, Вечерње Новости су биле 5 динара, а стрип 10.
Ето, уз услов да ме сећање не вара, тај однос данас би био 40 динара Новости, а стрип 80. Наравно, тадашњи тиражи и квалитет издања се не могу поредити са данашњим.

Nemam pojma što si napisao, pa sam stavio tvoj post u google prevoditelj:

Koliko se ja sećam, kada sam kupovao Zlatnu Seriju na kioscima, Večernje Novosti su bile 5 dinara, a strip 10.
Eto, uz uslov da me sećanje ne vara, taj odnos danas bi bio 40 dinara Novosti, a strip 80. Naravno, tadašnji tiraži i kvalitet izdanja se ne mogu porediti sa današnjim.

Ako možeš samo na engleskom odgovoriti sa "Yes" ili "No" jel to u biti to što si napisao..

Edited by - ReemCP on 07/02/2018 13:02:58
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4683 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 07/02/2018 : 13:04:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Pa ima smisla što se Dylana tiče. Dobrodošli u Wickedford izlazi tek krajem drugoga tako da prije toga ne bi bilo poželjno očekivati epizodu Ponovo radi bioskop.

Deers, jel ovo Ponovo radi bioskop I u originalu, ili je VC prevodio (sjajnim) slobodnim stilom?
(mali omaz maratoncima, jelte :) )

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

ddeki
Advanced Member

3504 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 07/02/2018 : 13:07:11  Show Profile Show Extended Profile  Send ddeki a Private Message  Reply with Quote

http://ddeki.deviantart.com/gallery/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009518400153

Edited by - ddeki on 07/02/2018 13:09:21
Go to Top of Page

djukak
Senior Member

2980 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 07/02/2018 : 13:13:08  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ReemCP

Koliko se ja sećam, kada sam kupovao Zlatnu Seriju na kioscima, Večernje Novosti su bile 5 dinara, a strip 10.
Eto, uz uslov da me sećanje ne vara, taj odnos danas bi bio 40 dinara Novosti, a strip 80. Naravno, tadašnji tiraži i kvalitet izdanja se ne mogu porediti sa današnjim.

Ako možeš samo na engleskom odgovoriti sa "Yes" ili "No" jel to u biti to što si napisao..

To je identično, samo na latinici.

They have money for wars, but can't feed the poor!

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14530 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 07/02/2018 : 13:13:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Odlicno ddeki ako hoces, mozes sa tim slikama otvoriti novu temu za 2.broj. U ovoj temi smo svega i svacega ispisali, pa ce mozda buducim forumasima, a i nekim drugima biti jasnije o cemu se radi, jer nekima se i neda citat sve ove stranice.

A mislim da bi nam bilo preglednije

Go to Top of Page

ddeki
Advanced Member

3504 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 07/02/2018 : 13:16:00  Show Profile Show Extended Profile  Send ddeki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Odlicno ddeki ako hoces, mozes sa tim slikama otvoriti novu temu za 2.broj. U ovoj temi smo svega i svacega ispisali, pa ce mozda buducim forumasima, a i nekim drugima biti jasnije o cemu se radi, jer nekima se i neda citat sve ove stranice.

To bih ipak prepustio nekom drugom...

http://ddeki.deviantart.com/gallery/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009518400153
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14530 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 07/02/2018 : 13:16:05  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by djukak

quote:

To je identično, samo na latinici.

Aha, hvala ti, zanimljivi su mi komentari, rasprava u temi pa me bas zanimalo sto je pisao :)

Go to Top of Page

gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 07/02/2018 : 13:16:36  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
Deki ako nije problem poslikaj malo strip, predgovor i najvaznije hrbat.

Junak stavlja na kocku cak i prst!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/02/2018 : 13:18:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Ili drugim riječima:ti se bija geek i družija si se samo sa drugim geekovima:)
Da je danas strip (bonelli)5 kn na kioscima prodalo bi se možda dvista komada više.
Nije stvar u cijeni a iskreno sumnjam i ja kad bi bija dite danas da bi kupova stripove pored npr,video igara.

Druzin se ja i danas sa takvima. A da san opet dite, i iman romane i igrice, cita bi romane. Definitivno.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14530 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 07/02/2018 : 13:19:05  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ddeki

quote:

To bih ipak prepustio nekom drugom...

Hoću ja onda otvoriti nema problema, dal da stavimo naziv teme "Zlatna serija broj 2 - Veseli četvrtak"?

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 07/02/2018 : 13:19:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ako je suditi po najavi 2. broja, to je ritam od 7 sedmica, skoro 2 meseca jedan broj? Ili ce mozda ubrzati, zivi bili pa videli.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/02/2018 : 13:26:59  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma osamdesetih je strip bio oko 10 dinara, a Slobodna dalmacija 3 dinara. I sta, to je bilo skupo? Naravno da nije. Svi su kupovali stripove...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14530 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 07/02/2018 : 13:33:06  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
@Solar - možeš pobrisati te slike, ddeki je gore iznad već stavio iste. Sorry, nisam znao da se ne smije otvoriti nova tema.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 07/02/2018 : 13:35:50  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ma osamdesetih je strip bio oko 10 dinara, a Slobodna dalmacija 3 dinara. I sta, to je bilo skupo? Naravno da nije. Svi su kupovali stripove...

Dakle za razliku od danas kada za cijenu jednoga stripa možeš dobit otprilike 3 dnevne novine, prije si za cijenu jednog stripa moga dobit otprilike 3 dnevne novine?
Interesantno...

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/02/2018 : 13:41:32  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Ne moze interesantnije, jer je na 90 postotnu radnu masu bilo isto dinara i platezne moci. A danas su razlike strasne. U odnosu place u kunama radne populacije.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19507 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 07/02/2018 : 13:44:17  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
izgleda odlično, šteta jedino spori ritam...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 07/02/2018 : 13:47:00  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zatrpali bi pdf, a već imamo mikadovu temu, imamo ovu i onda otvarati za svaki broj zasebnu bi bilo zaista previše.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 07/02/2018 : 13:52:20  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

quote:

Dakle za razliku od danas kada za cijenu jednoga stripa možeš dobit otprilike 3 dnevne novine, prije si za cijenu jednog stripa moga dobit otprilike 3 dnevne novine?
Interesantno...

Pa po ovome su stripovi tada bili skuplji.
Tada je jedna Slobodna bila vrijedna 30% stripa.
Danas je vrijedna 39% stripa.
Možda je Slobodna dobila na vrijednosti?

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 07/02/2018 : 13:52:24  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne moze interesantnije, jer je na 90 postotnu radnu masu bilo isto dinara i platezne moci. A danas su razlike strasne. U odnosu place u kunama radne populacije.

Ja ne tvrdin da su romani tada bili skupi.
Ja ne tvrdin da su romani tada bili jeftini.
Ja ne tvrdin da su romani sada skupi.
Ja ne tvrdin da su romani sada jeftini.

Ja tvrdin da su koštali isto, i da su bili jednako opterećenje na kućni budžet ili dječji đeparac ka šta imaju danas.

Ja se recimo iz osandesetih ne sićan nikakvih kolekcionara. Malo ljudi je stripove skupljalo. Ono čega se ja sićan iz toga vrimena je ogromna cirkulacija romana, nikakvo konzerviranje.
Meni se čini da ti previše toneš u svijet snova kad su romani u pitanju.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9563 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 07/02/2018 : 13:52:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Nadao sam se da će ovisno o junaku silueta biti drukčija ali što ćeš....

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page
Page: of 345  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.84 seconds. Snitz Forums 2000