forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zlatna serija - Veseli četvrtak
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 346

manhunter
Moderator

Switzerland
25994 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/04/2022 : 20:20:32  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Nego je li još netko osim mene dok smo bili klinci Zlatnu seriju zvao Zlatna strip serija? Znam da sam izraz Zlatna serija vidio u specijalcu 8 ali mislim da sam ranije još negdje na to nabasao

Ne poznajem nikoga na ovoj planeti koji je koristio naziv ZSS. Nije ni čudo što si otišao u politiku.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12258 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/04/2022 : 00:01:08  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Podrzavam izlazak Zagora protiv Zagora jer je to jedna od retkih prica koju nisam citao i nemam u extra izdanju. Bas se radujem sto cu konacno procitati tu epizodu pa makar bila i losa, prvi susret sa Olafom mi je bio jako simpatican kao klincu, tada su mi skoro sve epizode bile vrhunske, a trece i poslednje pojavljivanje u Buretovom i Vernijevom Gigantu je stvarno odlicno.
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14537 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 08/04/2022 : 08:35:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Podrzavam izlazak Zagora protiv Zagora jer je to jedna od retkih prica koju nisam citao i nemam u extra izdanju. Bas se radujem sto cu konacno procitati tu epizodu pa makar bila i losa, prvi susret sa Olafom mi je bio jako simpatican kao klincu, tada su mi skoro sve epizode bile vrhunske, a trece i poslednje pojavljivanje u Buretovom i Vernijevom Gigantu je stvarno odlicno.

Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1940 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 08/04/2022 : 09:51:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message  Reply with Quote
Evo i naredne B korice, mislim da niko jos nije postavio:

Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14537 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 08/04/2022 : 10:07:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Parodija. Zdepasti pačići.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27639 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 08/04/2022 : 10:19:22  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Guzati Zagori:)

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5244 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 08/04/2022 : 10:56:53  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
Vrlo mračno, ne znam zašto, stvarno....

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17628 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 08/04/2022 : 13:32:28  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Baš loš crtež. Mislim da u Dnevnikovoj ZS nije bilo mnogo gorih.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19530 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 08/04/2022 : 15:58:15  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Podržavam taj reprint jer je dobar a naslovnica je remek dijelo.. Zato se vam ne dopada jer ste navikli na sablonske amaterske radove od Ferija nadalje..

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!

Edited by - teller on 08/04/2022 15:59:11
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7889 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 08/04/2022 : 16:08:25  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
Moj prvi strip je bio pećina mumija..bio je bez naslovnice..i ovome bi bilo bolje da je bez naslovnice..
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14537 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 08/04/2022 : 16:09:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlatan bihac

Moj prvi strip je bio pećina mumija..bio je bez naslovnice..i ovome bi bilo bolje da je bez naslovnice..

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27639 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 08/04/2022 : 16:39:01  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by delboj

Baš loš crtež. Mislim da u Dnevnikovoj ZS nije bilo mnogo gorih.

Da se podsjetiš proskrolaj ponovo naslovnice

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14537 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 08/04/2022 : 17:07:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Zdepasti. Lovačke čizme. Markirane hlače. I tako...
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7889 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 08/04/2022 : 18:03:12  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
Niskoprofilni..kao shaqiri..
Go to Top of Page

tomas.hokenberi
Average Member

Serbia
523 Posts

Member since 31/07/2017

Posted - 08/04/2022 : 20:05:25  Show Profile Show Extended Profile  Send tomas.hokenberi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki
Ko je ovako lijepo precrtao Ferijevu naslovnu i ubacio malo svog autorskog pečata?Plavšić?

Mislim da jeste.
Moglo bi da posluži za naslovnicu "C" ako se može dobiti odobrenje nadlednika pokojnog Plavšića.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19530 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 08/04/2022 : 20:14:59  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Ciko i pejsaz odlični.. Zagor dupli malo manje odlican.. Posebna je, valja priznat..

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 08/04/2022 : 20:36:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Guzati Zagori:)

San ti se ostvario!

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 08/04/2022 : 20:41:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

quote:
Originally posted by Curunir

quote:
Originally posted by Hercule Poirot

Nije.

Nego, ja sam to uvijek doživljavao kao isključivo Zlatnu seriju, a ovo STRIP kao oznaku da je riječ o stripu.
"Zlatna strip serija" nema smisla, morala bi biti, pogotovo u srpskom koji se Bogu hvala i danas tu drži pravilno, Zlatna stripska serija ili Zlatna serija stripa. Zato to, Renky, nije pravilno, i prvi put čujem da je netko i pomislio tako zvati

A to je sad samo osobni doživljaj ili suprotno, nikad kao klinac pa sve do početka stoljeća ( ovog ) nikoga nisan čuja da ispusti "strip" u spominjanju izdanja. Logikom naziva LMS di se koristi ime edicije kako je i zamišljeno ne vidim razlog da se "strip" ispušta u originalno zamišljenom imenu edicije... osim kad se želite osigurati da vas netko ne tuži za autorska prava.

Na žalost, mislim da nije rič o gramatičkom problemu , mada ne sporim da nije pravilno ( osim što je možda šezdesetih godina važilo neko drugo pravilo ), nego valjda pričamo o učestalosti upotrebe naziva/imena edicije. Možda je onaj natpis "strip" bija premalen pa su ga mnogi preskakali kao tekst u Princu Valijantu.

U biti... svejedno. Svi znamo na koju ediciju se misli.

Sve pet, ali samo primijeti da je u LMS ovo "strip" imenica, a u izrazu ZSS strip bi glumio pridjev (umjesto pravilno stripska serija). I to ti je u srpskom amen. Ali eto, kako je tebe i mladju začudilo da su govorili ZS, tako se i ovdje nas više čudi da je netko i pomislio ubaciti sve tri riječi (ZSS).

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1688 Posts

Member since 01/02/2007

Posted - 08/04/2022 : 21:18:17  Show Profile Show Extended Profile  Send cerichus a Private Message  Reply with Quote
Mikica je za ovo Mikelanđelo.

Elvis has just left the building!
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 08/04/2022 : 22:02:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
Mikilanđelo

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 09/04/2022 : 13:50:57  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
Jel ovo opet grujic

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14537 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 09/04/2022 : 14:34:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

Jel ovo opet grujic

Ne može ni on svaku
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 09/04/2022 : 17:03:24  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Renky

quote:

quote:
Originally posted by Hercule Poirot

Nije.

Nego, ja sam to uvijek doživljavao kao isključivo Zlatnu seriju, a ovo STRIP kao oznaku da je riječ o stripu.
"Zlatna strip serija" nema smisla, morala bi biti, pogotovo u srpskom koji se Bogu hvala i danas tu drži pravilno, Zlatna stripska serija ili Zlatna serija stripa. Zato to, Renky, nije pravilno, i prvi put čujem da je netko i pomislio tako zvati

A to je sad samo osobni doživljaj ili suprotno, nikad kao klinac pa sve do početka stoljeća ( ovog ) nikoga nisan čuja da ispusti "strip" u spominjanju izdanja. Logikom naziva LMS di se koristi ime edicije kako je i zamišljeno ne vidim razlog da se "strip" ispušta u originalno zamišljenom imenu edicije... osim kad se želite osigurati da vas netko ne tuži za autorska prava.

Na žalost, mislim da nije rič o gramatičkom problemu , mada ne sporim da nije pravilno ( osim što je možda šezdesetih godina važilo neko drugo pravilo ), nego valjda pričamo o učestalosti upotrebe naziva/imena edicije. Možda je onaj natpis "strip" bija premalen pa su ga mnogi preskakali kao tekst u Princu Valijantu.

U biti... svejedno. Svi znamo na koju ediciju se misli.

Sve pet, ali samo primijeti da je u LMS ovo "strip" imenica, a u izrazu ZSS strip bi glumio pridjev (umjesto pravilno stripska serija). I to ti je u srpskom amen. Ali eto, kako je tebe i mladju začudilo da su govorili ZS, tako se i ovdje nas više čudi da je netko i pomislio ubaciti sve tri riječi (ZSS).

Isto tako ide i sa "stripovima".
Kakvi "stripovi" - "romani!"

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 09/04/2022 : 18:08:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
Da, crtani romani ili kraće romani.
Tako smo govorili i to je bilo daleko bolje, ljepše i pravilnije.
Nisu ovo novinske pasice (kaiši).
Ali eto, engleski je nadvladao.

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17119 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 09/04/2022 : 18:55:24  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Jebote, taman sam na manhunterovom pollu napisao da su mi ok ZS naslovnice i onda je autor odlučio Đerdana Šaćirija obući u Zagorov kostim... I to puta dva.
Go to Top of Page
Page: of 346 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.72 seconds. Snitz Forums 2000