forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zlatna serija - Veseli četvrtak
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 348

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7147 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 15/02/2018 : 08:19:15  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

quote:
Originally posted by vronski 3

Kakva prava na žutu traku? Od koga da traže prava, od rahmetli Dnevnika? I Svetov Alan Ford već 15 godina izlazi na kioscima u istovetnom grafičkom obliku kao nekada zagrebački Vjesnik, odnosno VPA, pa što ne bi to mogao i VČ sa Dnevnikovom ZS?

Ne misli se baš na žutu traku, već naslovnicu koja nije originalna kao u Italiji... ti proveri pa nam javi, valjda ti je to posao ;)

Naravno da se mora dobiti odobrenje za naslovnicu (ilustraciju) koja je drugacija od originalne SBE-ijeve. Ja svaki put strijepim kad SBE-iju saljem svoje naslovnice posto najcesce koristim nove ilustracije za naslovnice Epicenter izdanja. Znaci svaki put postoji mogucnost da mi odbiju naslovnicu.

www.epicentercomics.com
http://kck.st/45sjwvZ
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15857 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 15/02/2018 : 09:05:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Kaze se da nije zlato sve sto sija. Tako i ova "nova", Zlatna serija nikad nece biti ona "stara". Sad dok traje fama, "hvatanja" svog prvog primjerka, dize se prasina. Poslije kad se sve slegne, pitanje je koliko ce se prodavati...svi su do sad, sa svim krenili naglo, a poslje; smanjen tiraz, usporavanje...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27658 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 15/02/2018 : 10:03:45  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.
Naravno da se mora dobiti odobrenje za naslovnicu (ilustraciju) koja je drugacija od originalne SBE-ijeve. Ja svaki put strijepim kad SBE-iju saljem svoje naslovnice posto najcesce koristim nove ilustracije za naslovnice Epicenter izdanja. Znaci svaki put postoji mogucnost da mi odbiju naslovnicu.

Di su ona stara lipa vrimena od Dnevnika

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Marenovic
Junior Member

Serbia
426 Posts

Member since 08/01/2009

Posted - 15/02/2018 : 12:23:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Marenovic a Private Message  Reply with Quote
U kolekcijama koje se polako rasprodaju...

Ni ova traka nije kao što je ona bila.

Kolekcionar starina....
Imate li stogod staro a ocuvano? Moze i neka tetka...
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4910 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 15/02/2018 : 12:25:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

Kaze se da nije zlato sve sto sija. Tako i ova "nova", Zlatna serija nikad nece biti ona "stara". Sad dok traje fama, "hvatanja" svog prvog primjerka, dize se prasina. Poslije kad se sve slegne, pitanje je koliko ce se prodavati...svi su do sad, sa svim krenili naglo, a poslje; smanjen tiraz, usporavanje...

+1

sangue navajo
Go to Top of Page

mikado
Senior Member

Serbia
1710 Posts

Member since 01/06/2009

Posted - 15/02/2018 : 12:26:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit mikado's Homepage  Send mikado a Private Message  Reply with Quote
Ja uzeh ovu sa redovnom naslovnicom. Žuta traka odavno ne budi nostalgiju kod mene, važno mi je ono unutar korica. Uostalom, ova sa kioska mi je lepša (spreman sam da budem proglašen za jeretika ).

https://religiopedija.blogspot.com/
https://bonelistripovi.blogspot.com/

Edited by - mikado on 15/02/2018 12:26:28
Go to Top of Page

miskod66
New Member

Serbia
170 Posts

Member since 13/04/2010

Posted - 15/02/2018 : 13:05:26  Show Profile Show Extended Profile  Send miskod66 a Private Message  Reply with Quote
Kupio primerak "nove ZS"-dva komada po 220 din. Suviše sjajna naslovnica, možda je bolji izbor bio neki mat karton.
Papir unutar stripa debeo. Font na hrbatu ok.

Edited by - miskod66 on 15/02/2018 13:06:33
Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member

2374 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 15/02/2018 : 13:07:20  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by miskod66

Kupio primerak "nove ZS"-dva komada po 220 din. Suviše sjajna naslovnica, možda je bolji izbor bio neki mat karton.
Papir unutar stripa debeo. Font na hrbatu ok.

Gde si našao po toj ceni?
Go to Top of Page

miskod66
New Member

Serbia
170 Posts

Member since 13/04/2010

Posted - 15/02/2018 : 13:08:07  Show Profile Show Extended Profile  Send miskod66 a Private Message  Reply with Quote
Od preprodavaca VČ
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27658 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 15/02/2018 : 13:09:12  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mikado

Ja uzeh ovu sa redovnom naslovnicom. Žuta traka odavno ne budi nostalgiju kod mene, važno mi je ono unutar korica. Uostalom, ova sa kioska mi je lepša (spreman sam da budem proglašen za jeretika ).

Zašto?
Villa Vs.Kerac-potpuno je jasno ko pobjeđuje.
I dizajna same naslovnice je bolji od kiosk inačice.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

miskod66
New Member

Serbia
170 Posts

Member since 13/04/2010

Posted - 15/02/2018 : 13:10:15  Show Profile Show Extended Profile  Send miskod66 a Private Message  Reply with Quote
Nije loša cena. Tex 58 standarno 150din, patagonija 2000din mada to nisam uzeo.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 15/02/2018 : 14:19:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

I meni je regularna naslovnica lepsa, ali sve vise razmisljam da uzmem i ovu sa "zutom trakom" ... za preprodavanje ako nista drugo.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15857 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 15/02/2018 : 15:18:13  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Što se naslovnice tiće, Kerac mi je drag i veliki umjetnik, kako god okreneš,(onim starim naslovničkim "bucanjima" usprkos). Ali Villa, to je "rasturač". Iako na ovoj , konkretnoj copertini ima strašnu grešku desne ruke,(položaj totalno neprirodan). Od desnog ramena do desnog lakta ta ruka bi po nacrtanom bila nekih 80 cm. Ej? Tako da svoj glas ipak ,ovde, dajem šjor Banetu.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

956 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 15/02/2018 : 21:29:12  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by maelstrom

Najgore od svega je činjenica da se ta retro naslovnica već koristi u svrhu toga da pojedinci koji to ne bi trebali na njoj zgrnu veliku svotu novca prodajući je po preskupim cenama.To nije poenta stripa, to je ono što je ružna strana celokupne strip scene.
A mislim da ni ovde na forumu ne vlada potpuni imunitet na to i da neki, barem podsvesno nemaju ideju da bi to jednog dana mogli da unovče.
Sa te strane gledano, mnogi se varaju, nikada to neće doseći vrednost nekadašnje Zlatne serije jer jednostavno u ono vreme niko nije znao da će to toliko vredeti i u tome je sva poenta.
Bilo bi suludo da sada neki na ovu novu Zlatnu seriju daju veće pare nego za one stare stripove.

Potpisujem ovakvo razmišljanje. Jednom iskrenom zaljubljeniku u Dnevnikove ZS i LMS ovo se nemože usporediti,a kamoli staviti u istu rečenicu. Dovoljno je uzeti u jednu ruku Texa iz zs-a,otprilike oko 200-300-tog broja,a u drugu ovaj novi primjerak. Pravi znalac osjetit će kolika je razlika u "težini"...
Go to Top of Page

tekumze
New Member

125 Posts

Member since 20/05/2012

Posted - 15/02/2018 : 22:20:07  Show Profile Show Extended Profile  Send tekumze a Private Message  Reply with Quote
Nema više ni tih vremena, ne te ZLS. Prohujalo je s vihorom.
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5261 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 15/02/2018 : 22:22:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
Sva sreća da sam naručio prije par dana,
ponavlja se priča kao s Libellusovim izdanjima (dan-dva predbilježbe i nema više, pa - pa)

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17120 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 15/02/2018 : 22:22:29  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Simpatično je i odličan potez, ali naravno da to nije stara ZS, ni blizu, nikada neće i ne može biti.
Suvišno je uopće objašnjavati nekome tko nije živio u vrijeme stare ZS ovakva razmišljanja.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15857 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 15/02/2018 : 22:56:21  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DOMI

Sva sreća da sam naručio prije par dana,
ponavlja se priča kao s Libellusovim izdanjima (dan-dva predbilježbe i nema više, pa - pa)

Meni bi trebao,(trebali), doci iz Srbije, preko BiH, u Split...kakav tramak...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7672 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 16/02/2018 : 16:29:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote

Moj primjerak stigao zahvaljujući striparnici Tarantula.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21802 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/02/2018 : 16:45:04  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Camberleti&Venturi/Dikson&Rubini:Teks-Ranč slobode/Teror u šumi (Veseli četvrtak,Zlatna serija #1)

A joj majko mila,šta je ovo?? U stvari,foliram se sad sa ovim čuđenjem -savršeno sam znao šta me čeka u ovoj Zlatnoj seriji (i opet sam bio u pravu sa prognozama) sa obzirom da će u njoj ići škartovi iz Magazina.

Ranč slobode:scenario na nivou lošeg Bleka Stene.Crtež na granici podnošljivosti.Najgori Teks kojeg sam čitao
1.5/5 (nije najgora ocena jer je crtež ipak nije toliko dno)
Teror u šumi:ovo je već pristojna pričica,mada dosta kraća od Ranča slobode.Jako lep crtež Rubinija (nisam imao prilike da ga ranije vidim) uz simpatičan scenario stanovitog Diksona nam donosi solidan uradak na 32 stranice. 3/5

Sve u svemu,ovde se rastajemo Zlatna serija i ja.
A ovaj primerak će izleteti iz kolekcije brzinom svetlosti.

Markose,do neba ti hvala!!!
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14599 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 16/02/2018 : 17:08:55  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by selanne
Moj primjerak stigao zahvaljujući striparnici Tarantula.

Uh, jedva čekam svoj primjerak mislim da je kolega Gerilac isto tu naručio koliko se sjećam..

Never leave it in the hands of the judges
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15857 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 16/02/2018 : 17:09:40  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Camberleti&Venturi/Dikson&Rubini:Teks-Ranč slobode/Teror u šumi (Veseli četvrtak,Zlatna serija #1)

A joj majko mila,šta je ovo?? U stvari,foliram se sad sa ovim čuđenjem -savršeno sam znao šta me čeka u ovoj Zlatnoj seriji (i opet sam bio u pravu sa prognozama) sa obzirom da će u njoj ići škartovi iz Magazina.

Ranč slobode:scenario na nivou lošeg Bleka Stene.Crtež na granici podnošljivosti.Najgori Teks kojeg sam čitao
1.5/5 (nije najgora ocena jer je crtež ipak nije toliko dno)
Teror u šumi:ovo je već pristojna pričica,mada dosta kraća od Ranča slobode.Jako lep crtež Rubinija (nisam imao prilike da ga ranije vidim) uz simpatičan scenario stanovitog Diksona nam donosi solidan uradak na 32 stranice. 3/5

Sve u svemu,ovde se rastajemo Zlatna serija i ja.
A ovaj primerak će izleteti iz kolekcije brzinom svetlosti.

Auuu, Anto, zar toliko loše? Ja još nisam primjerak provrtio u ruci, al čuvaću bar prvih 10 za uspomenu.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member

2374 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 16/02/2018 : 17:13:10  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Nemoj tako Antoane, žuta traka je ipak žuta traka... ;)
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 16/02/2018 : 23:33:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Trakavica?

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17120 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 17/02/2018 : 07:03:01  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
A gdje je striparnica Tarantula?
Go to Top of Page
Page: of 348 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.89 seconds. Snitz Forums 2000