Author |
Topic |
teller
Advanced Member
Slovenia
18895 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 01/12/2024 : 08:32:22
|
quote: Originally posted by mike
Pa telleru, tempo izdavanja verovatno svih edicija ovisan je od prodaje. Da se Zlatna, Lunov, Tex itd. prodaju ko Zagor ili Dylan, verovatno bi izlazili mjesecno. A da se ne prodaju, verovatno nije kriv izdavac nego kupci, kojima smeta hiljadu i jedna stvar..
No posto pojma nemam o tim stvarima, necu vise ulaziti u te rasprave. Jednostavno sam zadovoljan Zlatnom i Lunovim oba izdavaca.
Pa.. Ok.. Netko zadovoljan, netko nije.. Golkondin LMS izlazi trotjedno a imaju da tako kažem 2 Ligu junaka.. bolje ima VČ... Ne mi kazat da jedan mali izdavac može a veliki ne može.. Samo trebaju svakih 14 dana izbacit jedan je eni svescic na 94 stranice na roto papiru... valjda se Zagor Dilan i Tex bolje prodaju od Julije, Raiderja, Bleka, Parkera... Volim jih i ok su.. ali da su ZS i LMS sjebali.. sjebali su. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18895 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 01/12/2024 : 08:33:36
|
quote: Originally posted by night
Što se tiče prodaje, mislim da su negde pre par godina rekli da im Teks i MrNo baš loše idu, i da ne dobace ni 100 prodatih komada.
Ovo ne verujem.. jedino ako se misli 1000.. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11522 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
SPQRoma
Average Member
Italy
939 Posts
Member since 30/06/2015 |
Posted - 01/12/2024 : 10:04:58
|
quote: Originally posted by night
Što se tiče prodaje, mislim da su negde pre par godina rekli da im Teks i MrNo baš loše idu, i da ne dobace ni 100 prodatih komada.
Nema šanse da je ovo istina. Da je tako, ugasili bi ga davno, ne bi izdavali ni ovo što izdaju. |
HOKA-HEY |
|
|
night
Senior Member
Serbia
1615 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 01/12/2024 : 10:51:21
|
Baš ću ih pitati kad vidim nekoga od njih, ali sam skoro siguran da su tako rekli. Čak se sećam da je jedno vreme deo izdanja imao i dobru pauzu.
Kolekcionarska izdanja imaju publiku i idu im, tako da tu ne vidim problem. Ja imam samo par, i dobro su urađena.
Smatram da nemamo potpuni uvid u tržište, da je na forumu prisutan relativno mali broj ljudi koji kupuju njihove stripove. Naravno da bih i ja voleo Teksa u odabranim pričama, ili MrMo-a u knjigama češće, ili Dragnera i Napoleona. Kako god, od 2008. su tu i nadam se da će biti još dugo. |
|
|
Kontrast 2
Senior Member
2308 Posts
Member since 12/09/2016 |
Posted - 01/12/2024 : 11:12:55
|
Mislim da je za Mister Noa bila cifra od nekih dvestotinak komada (manje-više). I to uopšte nije čudno. Mister No je u tom trenutku bio davno završen serijal, a objavljivanje jednog broja u tri meseca svakako nije nešto što će zadržati čitaoce (od kojih su mnogi to već nabavili iz drugih izvora). Isto je i sa novim avanturama tog junaka. "Objavićemo ih kada završimo sa tekućim brojevima" - dakle, za 4-5 godina. Gvoždje se kuje dok je vruće i to su trebali da objave odmah, ili nikad. Ko će da čeka četiri godine da se oni smiluju i u pauzi Dilanovih kolekcionarskih izdanja stignu da objave i pilota? |
|
|
Topic |
|