Author |
Topic  |
culture vulture
Senior Member

1595 Posts
Member since 21/02/2004 |
Posted - 27/03/2018 : 15:40:03
|
Ovo s Nesvrstanim je zzzz, ali ovo je odlicno:
quote: Originally posted by Oki
quote: Originally posted by jaki
mene je jedanput jedan pogledom provocira.
...a mene jedanput jedna pogledom toliko provocirala...ustvari ne jedanput nego tri puta i svaki od ta tri puta je za posljedicu imao besanu noć. Pamtim te noći i dan danas jer sam nakon treći puta morao kupiti novi krevet pošto se stari raspao. A ti jaki...kako je svršilo to sa tobom i tim tipom?

|
Olovka je jedina stvar u mojem životu koju mogu kontrolirati. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25965 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17889 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
12930 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 27/03/2018 : 16:02:05
|
quote: Originally posted by culture vulture
To pitanje nema odgovora, jer nije na zrtvi da razmislja o tome kako treba postupiti - u napadacu je problem. Onaj tko provocira, provocira uvijek zato sto je procijenio da moze. Na neki nacin je u poziciji moci, ili je na sigurnoj distanci, ili je uvjeren da mu zrtva nece odgovoriti... pa to koristi. A to je najgore dno ljudskoga ponasanja i sasvim je svejedno u kojem se to kontekstu i na koji nacin radi. Procjenjivati da nekome mozes nesto raditi pa mu onda to svjesno raditi zato sto mozes - FUJ! Kako god ti odgovorio, budi svjestan da ce provokator i taj tvoj odgovor koristiti protiv tebe. Ako ne reagiras, to ce uzimati kao znak slabosti i samo jos vise provocirati. Ako uzvratis, cut ces da si nasilnik, primitivac, sirovina, kajgod. Na cisto ljudskoj razini, jedino sto mozes napraviti jest naci nacina da se od takve osobe jednom i zauvijek maknes. Od neznanaca jednostavno odes, na poslu jednostavno cekas svoj trenutak kad ces moci dati otkaz i otici negdje gdje je atmosfera bolja, u obitelji jednostavno prekines kontakt s takvom osobom. Jer nista sto ti mozes napraviti nece promijeniti cinjenicu da su provokatori - smece. Ovaj forum ti je najbolji dokaz: napravio si zaokret za 180 stupnjeva, poceo raditi na sebi, napredovao u pozitivnom smjeru u kratkom roku nekoliko svjetlosnih godina - pa sad provokatori tvoj rad na sebi ismijavaju. Nema te osobe kojom ti mozes postati, a da bi to rijesilo problem - sjeti se da su Isusa provocirali dok je visio na krizu. A dobar kao Isus neces ni izdaleka nikada biti. Jedna dobra taktika, medjutim, jest da ne dozvolis provokatoru da se skriva. Kazes mu, na primjer, nesto u stilu: "Gadis mi se". On zna jako dobro zbog cega i nakon toga mu ostaje jedino da ili prestane ili, svima na ocigled, svjesno nastavi s ponasanjem vrijednim gadjenja. Provokatori se vole skrivati iza neke privlacne krinke pa je najbolje sto im mozes napraviti - da im je skines. Recimo da si na poslu i da te netko nadredjen provocira - pricekas trenutak kad ima dosta svjedoka i, kad pocnu uobicajene provokacije, kazes nesto u stilu: "OK, ovo je maltretiranje. Jel ti stvarno hoces da ja dajem otkaz zbog tvojeg ponasanja?". Nakon toga smecu ostaje jedino da ili prestane ili da otvoreno pred svima pokaze tko je i sto je.
Naravno da postoji i ono "ne uzvracajte zlo zlim, okrenite i drugi obraz", ali to je zapravo samo duhovna varijanta onoga sto sam rekao da je jedino sto realno mozes napraviti - maknuti se od takve osobe. Kad postignes taj stupanj, jednostavno si se maknuo od citavog ovog svijeta. Ali do toga se ne dolazi tek tako da doneses odluku, to je put koji traje.
Uglavnom se držim zlatnog pravila. Tko mene kamenom ja njega čekićem. Zajebi ono s kruhom. Iz iskustva se to pokazalo ispravnim. Ljudi te više cijene.
Valja znati s kime čovjek ima posla. Bolje iskren neprijatelj nego neiskren prijatelj.
|
Have mercy |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15832 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27486 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 27/03/2018 : 16:15:59
|
quote: Originally posted by Oki
A ti jaki...kako je svršilo to sa tobom i tim tipom?
Oki,Oki...nisi upoznat sa slavnom povijesti našega foruma |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16589 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 27/03/2018 : 16:22:23
|
quote: Originally posted by manhunter Ovo već ide u moj (polu)profesionalni domen.  Uzrok stalnih i naizgled neizazvanih provokacija može biti u mnogo čemu: traženju pažnje (sindrom srednjeg deteta), sakrivanje sopstvene nesigurnosti, skretanje pažnje sa sopstvenih nedostataka, pokrivanje i hranjenje određenih kompleksa niže/više vrednosti, zavisno na koje stvari osoba reaguje i kada provocira. Postoje u psihologiji takozvani "okidači", koji nam uslovljavaju reakcije. I negativne i pozitivne. Ukoliko provokatori uvek reaguju na određene teme ili osobe, već može da se napravi određen profil.
Studirao si na filozofskom? Slazem se. Iz licnog iskustva - koristim cinizam i sarkazam, upravo iz razloga koje si ti naveo (sakrivanje sopstvene nesigurnosti, skretanje pažnje sa sopstvenih nedostataka), ali sam i svestan da je to jedna vrsta provokacije, odnosno da neko moze smatrati taj moj stav, provokacijom (zavisi od osobe do osobe), ali svakako nenamernom provokacijom. Ti u zelji da sebi olaksas, povredjujes/provociras nekog, ali ne sa tom namerom. Treba biti pazljiv.
Neko prihvati sve to, neko ne, a neko ume da se nosi sa tim. Ima i razlike medju provokatorima :) |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
Edited by - Caleb on 27/03/2018 16:25:20 |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15832 Posts
Posted - 27/03/2018 : 16:25:40
|
Nego za vid samog pojma provokacije, nas najveci bard stiha u r'n rollu, ovako ju je iskoristio u dijelu svoje pjesme; O cemu razmislja obrisano lice Izmedu dva osmjeha i Nakanom tamnijom od noci O cemu razmislja dok zuri u tvoju zenu Stvorenje niotkuda, mozda te provocira Mozda te provocira...
|
Los cukar na fritulama! |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 27/03/2018 : 19:31:17
|
Ima li ovde neko na višen intelektualnon nivou(osin CV-a naravno) da ovima na nižen intelektualnon nivou objasni da provokacija nije samo seljačko vrijeđanje kao što recimo manhunter radi nego provokacija ne mora bit osobna?
Inače manhunteru, koji kurac uvlačiš Tonku u raspravu? Šta se kriješ iza njega? Ne uvlači se Tonka nikome nego se ti iz nekog nepoznatog razlioga uvlačiš u dupe njemu. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4894 Posts
Member since 26/12/2009 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 27/03/2018 : 19:45:46
|
Provociram od jutra do mraka, sve oko sebe. Bacam upljuvke gdje i kad god stignem. Kenjam, serem i zajebavam od rođenja. Da ne postoje provokacije život bi mi se ugasio od dosade. Mora bit da sam loša, iskompleksirana i nesigurna osoba. |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 27/03/2018 : 20:10:26
|
quote: Originally posted by Tonto
Provociram od jutra do mraka, sve oko sebe. Bacam upljuvke gdje i kad god stignem. Kenjam, serem i zajebavam od rođenja. Da ne postoje provokacije život bi mi se ugasio od dosade. Mora bit da sam loša, iskompleksirana i nesigurna osoba.
Padni mi na grudi dete. Mnogo si mi se svideo.
|
 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10600 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 27/03/2018 : 21:57:14
|
quote: Originally posted by culture vulture Na cisto ljudskoj razini, jedino sto mozes napraviti jest naci nacina da se od takve osobe jednom i zauvijek maknes.
Nažalost, zbog provokatora su neki forumaši otišli sa foruma.
Po meni najbolje je isprovocirati provokatora na način da se ne odgovara na njegove provokacije.
Mislim da mnogo provokatora ima određeni patološki poremećaj. |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 27/03/2018 : 21:59:01
|
Odgovaram šakom, ako mi nekakva motka nije pri ruci. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 27/03/2018 : 23:05:49
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Odgovaram šakom, ako mi nekakva motka nije pri ruci.
Jesi li ikad udrija čovika šakon? Ako nisi stručnjak veća šansa je da ćeš ozljedit šaku nego protivnika. Ja nigdi ne izlazin bez palice ili boksera. Nikad neznaš kad će te neko iz čista mira isprovocirat. |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 27/03/2018 : 23:19:48
|
quote: Originally posted by Peyo
quote: Originally posted by culture vulture Na cisto ljudskoj razini, jedino sto mozes napraviti jest naci nacina da se od takve osobe jednom i zauvijek maknes.
Nažalost, zbog provokatora su neki forumaši otišli sa foruma.
Po meni najbolje je isprovocirati provokatora na način da se ne odgovara na njegove provokacije.
Mislim da mnogo provokatora ima određeni patološki poremećaj.
Nažalost, neki forumaši su i zbog raznoraznih idiota otišli sa foruma. Nažalost još više forumaša je otišlo zbog sramotne moderature.
Mene je recimo Shaner danas isprovocira da napišen osvrt na Magnusov omnibus. Koji patološki poremećaj muči Shanera? Taj Shaner i inače užasno provocira svojin ocijenjivanjen stripova. Da ima pravde zaključalo bi sve topice u kojima se on javlja.
Je li provociranje kad budali rečeš da je budala? Lošen moderatoru da je loš moderator?
Ljudi postaju prevelike pičke. Sve in smeta, sve ih vriđa, sve ih provocira. |
 |
|
karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 28/03/2018 : 00:44:38
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by Obi-wan
Odgovaram šakom, ako mi nekakva motka nije pri ruci.
Jesi li ikad udrija čovika šakon? Ako nisi stručnjak veća šansa je da ćeš ozljedit šaku nego protivnika. Ja nigdi ne izlazin bez palice ili boksera. Nikad neznaš kad će te neko iz čista mira isprovocirat.
Stručnjak sam. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15832 Posts
Posted - 28/03/2018 : 04:14:12
|
Provociranje je nekad bilo placeni posao. Postojali su agenti provokatori. Provociranje je bilo tad podignuto na profesionalni nivo. Tim su se bavile strucne osobe. Samo nikad ne znas kako ce reagirati doticna isprovocirana osoba...sto se vise nekog provocira, ulazi se u zonu opasnosti od povratnog efekta i obrane isprovociranog... kako odgovoriti na provokacije, stvar je osobnosti ili "alata" doticnog isproviciranog. Tu nema propisane procedure i svak ce reagirati po svom nahodenju. Neki napuste "boriliste", dok drugi mogu koristiti svakakve dostupne "alate". Stvar je kompleksna. |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 28/03/2018 : 07:54:18
|
Provocirati znači i predbacivati nekome da je provokator zbog kojeg su neki tobože kvalitetni forumaši "napustili"(oh, kako to tragično zvuči) forum. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19899 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15832 Posts
Posted - 28/03/2018 : 09:05:54
|
Migracije su prisutne danas,svugdje u svijetu. Ne znas vise ko je ko. Koliko je to dobro nije na meni da sudim, ali mislim da je to lose. Globalni agresivni kapitalizam je isprovocirao tolike migracije i emigracije. |
 |
|
morski
Senior Member

2665 Posts
Member since 09/08/2014 |
Posted - 28/03/2018 : 09:47:27
|
quote: Originally posted by Tonka24
Kako reagirate u životu na provokacije, kako ih rješavate, bilo neznanaca, obiteljski ili poslovno. Kako reagirate na konstantne provokacije?
ostrim jezik svakodnevno jer je to u doba politicke korektnosti jedini nacin da se izborite sa "provokacijama". zbog drugacijih (emotivnijih) reakcija mogu da vas hapse. neko je pomenuo sake. da, ali dokle to vodi? do zatvora ili bolnice... a to nije put. a i skupo je. neko je takodje pominjao sarkazam i ironiju kao provokaciju. ako su provokacija onda nisu ni sarkazam ni ironija jer su oni pozitivna stvar - trebalo bi da navode coveka na razmisljanje. to sto je neko operisan od istih ne znaci da ga neko time provocira. provokacija ne navodi na razmisljanje vec na reakciju koja obicno bude nasilna. sarkazam i ironija mogu da budu odgovor na provokaciju ali nikako provokacija. |
Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu |
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
14975 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 28/03/2018 : 13:10:28
|
quote: Originally posted by izivko
quote: Originally posted by culture vulture
To pitanje nema odgovora, jer nije na zrtvi da razmislja o tome kako treba postupiti - u napadacu je problem. Onaj tko provocira, provocira uvijek zato sto je procijenio da moze. Na neki nacin je u poziciji moci, ili je na sigurnoj distanci, ili je uvjeren da mu zrtva nece odgovoriti... pa to koristi. A to je najgore dno ljudskoga ponasanja i sasvim je svejedno u kojem se to kontekstu i na koji nacin radi. Procjenjivati da nekome mozes nesto raditi pa mu onda to svjesno raditi zato sto mozes - FUJ! Kako god ti odgovorio, budi svjestan da ce provokator i taj tvoj odgovor koristiti protiv tebe. Ako ne reagiras, to ce uzimati kao znak slabosti i samo jos vise provocirati. Ako uzvratis, cut ces da si nasilnik, primitivac, sirovina, kajgod. Na cisto ljudskoj razini, jedino sto mozes napraviti jest naci nacina da se od takve osobe jednom i zauvijek maknes. Od neznanaca jednostavno odes, na poslu jednostavno cekas svoj trenutak kad ces moci dati otkaz i otici negdje gdje je atmosfera bolja, u obitelji jednostavno prekines kontakt s takvom osobom. Jer nista sto ti mozes napraviti nece promijeniti cinjenicu da su provokatori - smece. Ovaj forum ti je najbolji dokaz: napravio si zaokret za 180 stupnjeva, poceo raditi na sebi, napredovao u pozitivnom smjeru u kratkom roku nekoliko svjetlosnih godina - pa sad provokatori tvoj rad na sebi ismijavaju. Nema te osobe kojom ti mozes postati, a da bi to rijesilo problem - sjeti se da su Isusa provocirali dok je visio na krizu. A dobar kao Isus neces ni izdaleka nikada biti. Jedna dobra taktika, medjutim, jest da ne dozvolis provokatoru da se skriva. Kazes mu, na primjer, nesto u stilu: "Gadis mi se". On zna jako dobro zbog cega i nakon toga mu ostaje jedino da ili prestane ili, svima na ocigled, svjesno nastavi s ponasanjem vrijednim gadjenja. Provokatori se vole skrivati iza neke privlacne krinke pa je najbolje sto im mozes napraviti - da im je skines. Recimo da si na poslu i da te netko nadredjen provocira - pricekas trenutak kad ima dosta svjedoka i, kad pocnu uobicajene provokacije, kazes nesto u stilu: "OK, ovo je maltretiranje. Jel ti stvarno hoces da ja dajem otkaz zbog tvojeg ponasanja?". Nakon toga smecu ostaje jedino da ili prestane ili da otvoreno pred svima pokaze tko je i sto je.
Naravno da postoji i ono "ne uzvracajte zlo zlim, okrenite i drugi obraz", ali to je zapravo samo duhovna varijanta onoga sto sam rekao da je jedino sto realno mozes napraviti - maknuti se od takve osobe. Kad postignes taj stupanj, jednostavno si se maknuo od citavog ovog svijeta. Ali do toga se ne dolazi tek tako da doneses odluku, to je put koji traje.
Uglavnom se držim zlatnog pravila. Tko mene kamenom ja njega čekićem. Zajebi ono s kruhom. Iz iskustva se to pokazalo ispravnim. Ljudi te više cijene.
Valja znati s kime čovjek ima posla. Bolje iskren neprijatelj nego neiskren prijatelj.
Odlična analiza CV-a i pogođena bit iz ugla provokatora,ne bih se složio s ovim djelom " OK, ovo je maltretiranje..." zato što,po meni, tim postupkom daješ pažnju tome tko provocira. Ovo što piše izivko je istina, samo ja bih tu nadodao da u tim slučajevima treba reagirati vrlo,vrlo pametno,nikako pokazivati agresivnost,ljutnju,bijes,neprijateljstvo i sve ostalo... Mislim da kada želiš razumjeti nečije motive da je uvjerljivo najbolja opcija, " izaći " iz svojega uma i postaviti se u " um " te osobe,kako bi ti reagirao da si u njegovoj koži,pretpostaviš najgore,što je najgori razlog koji mogu imati da govore što govore,rade to što rade... I onda se zapitaš koliko dobro taj razlog objašnjava što govore,što rade. I onda počneš s igrom i zapitaš se " što je najgore što ta osoba želi..." Nevjerojatno koliko je ljudski um u stanju doslovno pregaziti sve prepreke i na koje sve nevjerojatne načine, samo postoji jedan problem a taj problem ne može nadvladati minimalno 90% ljudi a to je isključivanje emocija i čisto razmišljanje svojom glavom u datom trenutku, pogotovo kada naletiš na provokatora.
|
 |
|
Topic  |
|