Author |
Topic |
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6137 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 13/06/2018 : 15:08:34
|
quote: Originally posted by KRAS Evo dolaze arapi u bosnu..naravno ne ova sirotinja vec ovi sa parama..sume livade potoci rijeke i bijele muslimanke na izvolte...al dobro neka ih kazem ja.nek dodju i donesu lovu..svakako mozemo opet sve nacionalizirat kad se rasproda..ono sto je vazno.niko nemoze tu didovinu iscupat iz zemlje i odnijet
Ja također nemam ništa protiv, nek dolaze. Mi bi pare, ali bi birali tko dolazi :)
Osobno mi je malo čudno vidjeti ih po Mostaru, totalno drugi svijet, ali neka ih. Neće se ni oni naseliti tu, nego će dolaziti na dugačke godišnje odmore. A i ako se nasele, tko nam je osim nas samih kriv što mi bježimo. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15796 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 13/06/2018 : 15:08:49
|
Ma nema tu ispod cijene...jednom kad si prodao, gotovo je. S dobrom ili losom cijenom. To vise nije tvoje. Sta sa tim novcem koji dobijes, nesto tako dobro kao sto si imao, neces naci ponovo... Ja ne bi prodao nikad, pogotovo ne strangeru. |
Los cukar na fritulama! |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 13/06/2018 : 15:09:11
|
Ma dajte ljudi..balkan je poluprazan prostor.. didovina je obicno na nekom krsu.dok postoji puno ljepseg prostora da se postavi nova didovina.. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47297 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47297 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 13/06/2018 : 15:10:35
|
quote: Originally posted by ivanl
Ma nema tu ispod cijene...jednom kad si prodao, gotovo je. S dobrom ili losom cijenom. To vise nije tvoje. Sta sa tim novcem koji dobijes, nesto tako dobro kao sto si imao, neces naci ponovo... Ja ne bi prodao nikad, pogotovo ne strangeru.
ako ti i nečeš oče nasljednici |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15796 Posts
Posted - 13/06/2018 : 15:18:14
|
quote: Originally posted by lwood
Ma nema tu ispod cijene...jednom kad si prodao, gotovo je. S dobrom ili losom cijenom. To vise nije tvoje. Sta sa tim novcem koji dobijes, nesto tako dobro kao sto si imao, neces naci ponovo... Ja ne bi prodao nikad, pogotovo ne strangeru.
ako ti i nečeš oče nasljednici
Auuuu. Progonicu ih kao duh, bude li tako... |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 13/06/2018 : 15:18:37
|
Jebe se vama kad je didovina na moru..a men je didovina tamo di turska noga nije mogla doci..pa eto fino kaze stara poslovica.uzelet ce se drumovi turaka ali turaka biti nece.. |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17829 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6137 Posts
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17829 Posts
Posted - 13/06/2018 : 15:39:11
|
neka hvala bio sam jednom prije 10 godina na tom sajtu i to da lovim trebe i to mi je dosta kad sam vidio situaciju
korijen problema seže u osmansko osvajanje preko komunizma do loše privatizacije
utjeha je i da se slovenci sele te da nijemci i norvežani idu u ameriku a brintanci u španjolsku dakle to je dio svjetskog procesa
|
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6137 Posts
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15796 Posts
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 13/06/2018 : 15:52:23
|
quote: Originally posted by Beva
quote: Originally posted by nagor Da, zašto bi trebalo na silu imati djecu. Odlika svakog civiliziranog društva je imati željenu djecu, a ne imati ih po 15 s minimalnom plaćom i od tih 15 jedva da si im popamtio imena (PS: bio neki cigo jednom u nekoj reportaži, imao ih više od deset, nije im znao ni sva imena).
To se zove demografska tranzicija.
Nitko ne kaže da treba imati 15-ero djece, ali kad nemaš nijedno a navikao si na neki standard, onda uvoziš radnu snagu da taj standard i održiš. A radnu snagu uvoziš iz zemalja u kojima je lošije nego kod tebe, pa je za očekivati da će biti problema u prilagodbi.
Mislim, kontradiktorno je žaliti za odumirućim bijelim Europljanima a onda govoriti kako je to moderno i bolje. Ako je moderno, čemu onda žal što nestaju? Nestajali bi svakako, i s migrantima i bez njih.
Da bi broj bijelih Europljana prestao opadati, potrebno je da u prosjeku bude nešto sitno preko dva djeteta po ženi. Ako je to previše, onda im (nam?) nitko nije kriv što odumiru. Biraju lagodan život, putovanja i zabavu, što je apsolutno njihovo pravo, ali onda se treba pomiriti s tim da će nekoga uvesti da im radi za penzije.
Uostalom, broj rođene djece po ženi se u cijelom svijetu smanjuje, problem za Europu je samo što se smanjio ionako mali broj.
https://data.worldbank.org/indicator/SP.DYN.TFRT.IN?
Tko je kriv Hrvatima, Fincima, Nijemcima što imaju malo djece a puno penzionera? Ako si već birao moderno društvo, onda bar nemoj poslije kukati da vas je sve manje i da izumirete.
Nije to kukanje zbog pada broja Europljana nego zbog toga što se politika krivo nosi s tom činjenicom.
Umjesto što uvažaju plemena iz trećeg svijeta da pokriju deficit radnika, mogli bi se usredotočiti razvoj novih tehnologija i usluga koji će revolucionarno nadoknaditi taj deficit. U tome bi trebala ležati budućnost. Neka nas je manje pa da živimo ko kraljevi uz star trek tehnologiju. Nije rješenje u uvozu stranaca.
|
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10267 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 13/06/2018 : 15:57:43
|
Jebeš didovinu. Najčešće s njon imaš više zajebancije i troška nego neke koristi i gušta. Za dobru lovu nek slobodno postane nečija tuđa didovina.
Šta se cile teme tiče, PUJPIKPOTPISPEČAT na sve šta kaže gospon KRAS, pogotovo onaj dio o imperijalističkoj bandi i porijeklu njihovog bogatsva. Lako se kurčit sa opljačkanin. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 13/06/2018 15:58:44 |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17829 Posts
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6137 Posts
Posted - 13/06/2018 : 16:00:26
|
quote: Originally posted by nagor
Nije to kukanje zbog pada broja Europljana nego zbog toga što se politika krivo nosi s tom činjenicom.
Umjesto što uvažaju plemena iz trećeg svijeta da pokriju deficit radnika, mogli bi se usredotočiti razvoj novih tehnologija i usluga koji će revolucionarno nadoknaditi taj deficit. U tome bi trebala ležati budućnost. Neka nas je manje pa da živimo ko kraljevi uz star trek tehnologiju. Nije rješenje u uvozu stranaca.
Da se moglo tako, netko bi to i uradio. Danas se uglavnom uvoze radnici da brinu o ostarjeloj domicilnoj populaciji. Nije da ne misle na sebe.
Tako je jedan moj profesor znao govoriti da mu je čudno da su ljudi tolike resurse uložili u razvoj automobila, kad bi puno jeftinije i logičnije bilo da su preusmjerili sredstva u razvoj sprava za letenje. Ne trebaju ti skupe ceste i ostala prateća infrstruktura, uđeš u vozilo ili navučeš jet-pack i odletiš gdje treba. Što bi bilo kad bi bilo. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15796 Posts
Posted - 13/06/2018 : 16:06:25
|
Tude necemo, svoje nedamo. Zivimo kao da je 100 godina mir, spremajmo se kao da ce sutra rat. Zlatne misli. |
|
|
vukozec
Advanced Member
4978 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 13/06/2018 : 16:06:54
|
Ima i toga, ali nije to ključno. Kako onda objašnjavaš visoke standarde Skandinavskih zemalja?
Grenland i Sjeverno more. Lako tako. Ajd, Šveđanima svaka čast, oni su mi oduvijek najsimpatičniji. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10267 Posts
Posted - 13/06/2018 : 16:08:59
|
quote: Originally posted by zeljko
didovina je razlog da se fameliji pokolju treba to prodavati i kupovati svoje 1 kroz 1
I ovo je živa istina. Najveća sranja u životu su ti u stanju priredit članovi familije. Ja mislin da je 90% imovinskih sporova po sudovima vodi između članova familije. |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 13/06/2018 : 16:11:29
|
Ja ovu starudiju fakat ne razumijem..cemu dobra penzija cemu zivot cemu se radovat ako nemos vise jebavat
|
Edited by - KRAS on 13/06/2018 16:13:38 |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10267 Posts
Posted - 13/06/2018 : 16:14:42
|
Tude necemo, svoje nedamo. Zivimo kao da je 100 godina mir, spremajmo se kao da ce sutra rat. Zlatne misli.
Bez zajebancije, ne vidin problem prodat didovinu ako znaš šta ćeš s novcima i ako ćeš od tih novaca svojin unucima stvorit njihovu didovinu. Ako ćeš s lovon kupit auto, ženi bundu a ostalo stavit na dojavu za drugu vijetnamsku ligu si blesav.
|
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15796 Posts
Posted - 13/06/2018 : 16:22:51
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Tude necemo, svoje nedamo. Zivimo kao da je 100 godina mir, spremajmo se kao da ce sutra rat. Zlatne misli.
Bez zajebancije, ne vidin problem prodat didovinu ako znaš šta ćeš s novcima i ako ćeš od tih novaca svojin unucima stvorit njihovu didovinu. Ako ćeš s lovon kupit auto, ženi bundu a ostalo stavit na dojavu za drugu vijetnamsku ligu si blesav.
Stoji suside stoji...da bi ric reka... Ali isto tako bez zajebancije, mi je zaj i krivo sta sve manje naseg jezika cujen i manje nase dice vidin da se igraju po Varosu. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19768 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 13/06/2018 : 16:35:34
|
quote: Originally posted by tinton
Naravno da se razbacujemo. Mirovine su niske jer nam je postotak ljudi u prijevremenoj mirovini bizarno visok. Da ne govorimo o povlaštenim braniteljskim mirovinama. Treća stvar je saniranje drugih rupa novcem namijenjenim za mirovine.
U svakom slučaju, Francuzi će se snaći prije svega zbog Macronovih reformi, kojima se protive, naravno, sindikati. Snaga sindikata je kratkoročno dobra za ljude koji se u njima nalaze, ali dugoročno ubija poduzetništvo i radna mjesta, potiče mediokritetstvo, a suzbija izvrsnost.
Ogromna većina radnika neće biti izvrsni u svom poslu. Pa kad je već tako, bolje da su zaštićeni nego da ih se izrabljuje. A izvrsni će naći način za biti izvrsni.
Ne bih rekao. Zašto bi tražili način da budu izvrsni kada im to ne čini razliku? Svaki "zaštićeni" radnik s jedne strane, znači kršenje prava nekog "nezaštićenog" s druge strane. Nekada je riječ o poslodavcu, a nekada o drugom radniku.
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19768 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 13/06/2018 : 16:37:36
|
quote: Originally posted by tinton
quote: Originally posted by tinton To je zato što u Francuskoj sindikati drže državu u talačkom odnosu. S tim da sve privilegije moraju doći nekome na naplatu, prije ili kasnije.
Mislim da će se Francuzi snaći :) Standard će pomalo opadati, ali će i dalje biti razmjerno visok.
A za prosječnog čovjeka snaga sindikata je dobra stvar. Kod nas je većina mirovina fizičkih radnika oko 150-200 eura. A opet država grca u dugovima, iako se ne razbacujemo kao Francuzi :)
Naravno da se razbacujemo. Mirovine su niske jer nam je postotak ljudi u prijevremenoj mirovini bizarno visok. Da ne govorimo o povlaštenim braniteljskim mirovinama. Treća stvar je saniranje drugih rupa novcem namijenjenim za mirovine.
U svakom slučaju, Francuzi će se snaći prije svega zbog Macronovih reformi, kojima se protive, naravno, sindikati. Snaga sindikata je kratkoročno dobra za ljude koji se u njima nalaze, ali dugoročno ubija poduzetništvo i radna mjesta, potiče mediokritetstvo, a suzbija izvrsnost.
Braniteljske mirovine nisu povlastene. One su uoravo, samo to; braniteljske mirivine. Sta je trebalo te ljude potapsat po ramenu i reci im hvala, a sad ajte ca...
Naravno da su povlaštene. A ako ti misliš da bilo branitelji, bilo država imaju koristi od toga, svaka čast.
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
Topic |
|