Author |
Topic |
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10236 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 24/07/2018 : 12:25:27
|
quote: Originally posted by ivanl
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by anto
odlično očuvana kolekcija asteriksa AZ;zar postoji takva? šalim se - mislim da će ih moj drugar možda prodavati - ako se odluči,njegov kum ide često za Zagreb,pa se lako možete dogovoriti.
Moji su AZ vrlo dobri, ali ako su ti koje spominjes glanc, samo javi...
Moji AZ su uvezani, ali ako su ti tvoji koje spominješ vrlodobri, samo javi...
Ovi moji uvezani su u glanc stanju. Stvarno neznan zašto ih je čovik uveziva, al san ih zato dobija jako jeftino.
Nisam bas za uvezivanje...
Ni ja. Ove je kupova stari, i kad su se raskupusali ih je uveza u knjižurinu i samo su se dodatno uništili.
Ove neznan zašto je čovik uveziva jer su odlično očuvani(Možda je uvez popustija). Uvezano u 3 knjige, ispali su 30ak Kn komad. Fali par brojeva, al njih iman sa strane.
|
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15788 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 24/07/2018 : 14:39:47
|
Ovaj gladijator, sta si ga otvorija, odlicno izgleda. Meni je steta sta su uvezani. Ja doma imam Roya iz Roversa i Konana uvezane, lipo to izgleda, al osobno mi je steta... |
Los cukar na fritulama! |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10236 Posts
Posted - 24/07/2018 : 15:10:39
|
Ovaj gladijator, sta si ga otvorija, odlicno izgleda. Meni je steta sta su uvezani. Ja doma imam Roya iz Roversa i Konana uvezane, lipo to izgleda, al osobno mi je steta...
Svi su u takvon stanju.Definitivno šteta šta su uvezani, al meni je bilo bitno da ih iman. |
Edited by - NESVRSTANI on 24/07/2018 17:24:15 |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11527 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15788 Posts
Posted - 25/07/2018 : 02:33:45
|
Ovaj gladijator, sta si ga otvorija, odlicno izgleda. Meni je steta sta su uvezani. Ja doma imam Roya iz Roversa i Konana uvezane, lipo to izgleda, al osobno mi je steta...
Svi su u takvon stanju.Definitivno šteta šta su uvezani, al meni je bilo bitno da ih iman.
I meni su ovi stari AZ-ovi masu dragi. Bas san ih jucer privrca po rukama...gust od starog dobrog izdanja. |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15668 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 25/07/2018 : 17:52:09
|
zakaj bi bilo šteta kaj su uvezeni pogotovo ako su kvalitetno uvezeni...to su takozvani "intgrali" iz vremena kada toga nije bilo...ja imam uvezen komplet az-a složen 1-48 u 6 knjiga..super uvezeno i fantastično za čitat,,,malo talični malo asterix a ne treba pazit da se bude raspal..palac gore za te uveze.. |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11527 Posts
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
Posted - 25/07/2018 : 22:21:42
|
quote: Originally posted by wesskowaz
quote: Originally posted by I like girlz
kupljeno prije 2 dana, sve vrhunski, dajte odmah drugu knjigu :)
Bice, bice, vec je najavljena knjiga 12.
Čovek traži drugu knjigu a ne dvanaestu... |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15788 Posts
Posted - 26/07/2018 : 13:24:51
|
quote: Originally posted by risbozg
zakaj bi bilo šteta kaj su uvezeni pogotovo ako su kvalitetno uvezeni...to su takozvani "intgrali" iz vremena kada toga nije bilo...ja imam uvezen komplet az-a složen 1-48 u 6 knjiga..super uvezeno i fantastično za čitat,,,malo talični malo asterix a ne treba pazit da se bude raspal..palac gore za te uveze..
Meni je osobno draze vidjeti ocuvane stripove kako su nekad bili. Bez intervencija sa strane. Nesto kao da na starom vozilu promjenis boju ili stavis visak dijelova, onda gubis na vrijednosti kao oldtimer. (Inace ima komisija koja to procjenjuje) Ali nemam problema sto to neko voli, sad sam se sjetio da imam one Mauroviceve uvezane stripove u Strip-strip izdanju. Totalni retro stih, ali to je originalno uradeno u nekadasnjim stamparijama. |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11527 Posts
Posted - 27/07/2018 : 21:39:12
|
quote: Originally posted by vronski 3
Čovek traži drugu knjigu a ne dvanaestu...
Mislio sam da covek nije upucen u pricu kojim redosledom ide. |
https://striposlavija.blogspot.com/
|
|
|
zo
Average Member
Bosnia and Herzegovina
619 Posts
Member since 10/01/2008 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13088 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 28/07/2018 : 17:41:04
|
quote: Originally posted by zo
Zna li se kolika je naklada?
Anto je bio pisao da je 2000. |
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17052 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Posted - 28/07/2018 : 22:39:40
|
quote: Originally posted by vronski 3
Čovek traži drugu knjigu a ne dvanaestu...
Mislio sam da covek nije upucen u pricu kojim redosledom ide.
nisam upućen u hronologiju, ali me zanima kad će druga knjiga. ove nove epizode me ne zanimaju. |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3281 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10236 Posts
Posted - 29/07/2018 : 00:26:31
|
Skoro sve. Novi kolor u kombinaciji sa sjajnin papiron je meni preblještav. Prijevod je ipak dosta drugačiji. |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Posted - 29/07/2018 : 20:50:06
|
Skoro sve. Novi kolor u kombinaciji sa sjajnin papiron je meni preblještav. Prijevod je ipak dosta drugačiji.
meni je dimitrijevićev prevod odličan, od umpah paha, pa i do ovog izdanja.
a kolor mi je također bez ikakvih zamjerki, moderan i bolji, prije su koloristi svojeglavo neke stvari bojili. ovo je ipak po uputama uderza. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10236 Posts
Posted - 29/07/2018 : 21:07:24
|
Skoro sve. Novi kolor u kombinaciji sa sjajnin papiron je meni preblještav. Prijevod je ipak dosta drugačiji.
a kolor mi je također bez ikakvih zamjerki, moderan i bolji, prije su koloristi svojeglavo neke stvari bojili. ovo je ipak po uputama uderza.
Kolor je dobar, to se slažen, ali ako imaš priliku pogledaj kako novi kolor izgleda u Bookglobe izdanjima koja su na hrapavijen papiru, meni je to puno bolje. Ovo mi je preblještavo i preneprirodno. Dimitrijevićevi prijevodi su i meni vrh, ali ovde je vjerovatno ne zbog sebe, nego Francuza ili nekih pizdarija sa pravima na stari prijevod ovo najdalje od "klasičnog Dimitrijevića". Dimitrijević je u AZu odličan jer je vrhunski prilagodija prijevod a čini mi se da čovik ima dobar osjećaj za jezik i zna pogodit duh. Ovde je uškopljen, ka da mu ne daju da se razmaše. Jebi ga meni je smješnije "Trista mu opanaka" nego "Belenosa mi", a iman osjećaj da ćemo ostat bez "Sunce ti kalaisano" i sličnih bisera na uštrb "Tutatisa mi" i sl.
Meni je to ka da čiča iz "Ko to tamo peva" kad Miško zakoči skoro u mestu zaviče "Tutatisa mi" umisto "Oca li vam jebem mangupskog".
|
Edited by - NESVRSTANI on 31/07/2018 10:55:56 |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Posted - 29/07/2018 : 21:07:39
|
quote: Originally posted by Red Marquis
Rečeno je 4 toma godišnje. Najverovatnije 2 i 11 tom će izaći za sajam.
to bi značilo nekad na jesen?
hvala za info. |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3281 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 30/07/2018 : 00:28:12
|
quote: Originally posted by Red Marquis
Rečeno je 4 toma godišnje. Najverovatnije 2 i 11 tom će izaći za sajam.
to bi značilo nekad na jesen?
Treća nedelja oktobra. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15788 Posts
Posted - 30/07/2018 : 10:54:23
|
a kolor mi je također bez ikakvih zamjerki, moderan i bolji, prije su koloristi svojeglavo neke stvari bojili. ovo je ipak po uputama uderza.
Kolor je dobar, to se slažen, ali ako imaš priliku pogledaj kako novi kolor izgleda u Bookglobe izdanjima koja su na hrapavijen papiru, meni je to puno bolje. Ovo mi je preblještavo i preneprirodno. Dimitrijevićevi prijevodi su i meni vrh, ali ovde je vjerovatno ne zbog sebe, nego Francuza ili nekih pizdarija sa pravima na stari prijevod ovo najdalje od "klasičnog Dimitrijevića". Dimitrijević je u AZu odličan jer je vrhunski prilagodija prijevod a čini mi se da čovik ima dobar osjećaj za jezik i zna pogodit duh. Ovde je uškopljen, ka da mu ne daju da se razmaše. Jebi ga meni je smiješnije "Trista mu opanaka" nego "Belenosa mi", a iman osjećaj da ćemo ostat bez "Sunce ti kalaisano" i sličnih bisera na uštrb "Tutatisa mi" i sl.
Meni je to ka da čiča iz "Ko to tamo peva" kad Miško zakoči skoro u mestu zaviče "Tutatisa mi" umisto "Oca li vam jebem mangupskog".
Da se mene pita, ja bi ga protero... Steta sto mu nisu dozvoljene stare ili ti ga starinske "baze"... Ali kupit cu ovog Asterixsa, zanima me. |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17052 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 30/07/2018 : 11:07:46
|
Nejasna mi je ta priča da Francuzi mogu da utiču na prevod. Zašto prevod mora da bude bukvalan? Ne vidim u kom smislu se to uopšte tiče Francuza. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10236 Posts
Posted - 30/07/2018 : 11:35:46
|
quote: Originally posted by delboj
Nejasna mi je ta priča da Francuzi mogu da utiču na prevod. Zašto prevod mora da bude bukvalan? Ne vidim u kom smislu se to uopšte tiče Francuza.
Neznan detalje, ali o tome se već dosta pričalo, i koliko se sićan Francuzi moraju autorizirat prijevod. Evo ti još jedan primjer dobre Dimitrijevićeve prilagodbe iz AZ-a: U Zlatnon srpu, Asteriks i Obelik sidnu u krčmu pa kad krčmar skuži da su s mora i sam reče da je s mora, i onda svo troje u glas "asti gospe". Doduše, ovo je dosta velika izmjena, ali krčmar iz Žergovije i nije toliko smiješan ako neznaš šta će se dogodit za 10-ak epizoda. |
Edited by - NESVRSTANI on 30/07/2018 11:38:28 |
|
|
Topic |
|