Author |
Topic  |
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 30/07/2018 : 22:47:23
|
Dakle što je balkan ja sam rekao svoje mišljenje, ono nije obvezujuće, netko se može složiti, netko ne. I tako je sa svakim sudionikom rasprave. Zašto bi nas trebali opterećivati nebitan pojam balkan, za nekog je ovo, za neko je ono, ali bože moj ništa bitno u životu. |
 |
|
1Euro
Advanced Member

12555 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 30/07/2018 : 22:57:11
|
quote: Originally posted by Kruger
1 Euro, koliko se god mi ne slagali s tim logično je da se Trump zalaže za to da i drugi financijski ulažu u NATO. Iako je naoružanje američko, al zašto bi to plaćali samo amerikanci? Najmanje sretni što je Trump izabran za predsjednika su Ukrajinci, njima bi više odgovaralo da je izabrana Hillary, onda bi se nastavilo širenje kaosa, pa bi se i kod njih to nastavilo, ovako sad sve stagnira, a oni su ionako upali u taj vrtlog. Geostrateški potezi se ponekad čekaju godinama, ponekad se događaju preslagivanja, ja čak mislim da je trupm postavljen za predsjednika jer će više misliti o svom narodu i zaustaviti to ludilo po svijetu koji oni moraju činiti za svjetske vođe.
da se mene pita, Nato uopšte nije potreban. Možda je bio potreban prije 60 godina ali sada više nije, trebali su ga več odavno raspustiti. EU danas ima 300+ milijuna stanovnika, tko nas bude napao? Možda smo mi sami sebi največi neprijatelj, ja se ne plašim Rusije...ja ne vidim da je Rusija neprijateljski nastrojena prema meni i da me mora čuvati nato... Svaki novac potrošen za vojsku, pogotovo za nato (jer se radi o velikim novcima, koji onda idu u Ameriku...) je bezveze bačen novac. Taj novac mogli su uložiti u sport, u kulturu, u znanost, u stvari koj euljepšavaju i olakšavaju život, a ne da ga oduzimaju. Umjesto nato, podupiram zajedničku Europsku vojsku, tako bi bar novci ostali u Eu-ju a siguran sam da nam i takva Eu vojska ne treba ali ako slučajno zatreba, skupi se vojska i pošalje na granicu, isključivo za obrambu. Koga da se plašimo? Siriju? Sjevernu Koreju, Rusiju?
U interesu Amerike je, da su svi posvađani međusobom pa ako još nisu oni če napraviti sve da ih posvađaju, pa če onda najprije naoružati jednu stranu a onda i drugu...zato neka Amerika malo predahne i bavi se svojim problemima u vlastitom dvorištu i neka ne brine za Ukrajinu, Rusiju, Siriju,...sve če se to riješiti, možda čak lakše bez Amerike. Koliko ja znam, Rusija i Ukrajina su se veoma slagale, dok ih nisu Amerikanci posvađali, organizirali oranžnu revoluciju, smjenili legitimno (i prorusko usmjerenog predsednika) i postavili nekog drugog više pro američko usmjerenog i posvađali dva prijateljska naroda....Rusija je prije 50 godina Ukrajincima darovala Krim, kojeg je sada uzela nazad....bio referendum, narod tako odlučio, šta čemo....da su Ukrajinci pametni, mogli su lijepo živjeti uz Rusiju, zarađivati sa ruskim plinom, imali bi danas još i Krim. A tako su poslušali Amerikance i izgubili sve, Amerikanci če jednom otiči a oni če zauvijek živjeti sa "neprijateljskom" Rusijom. A moglo je biti drukčije. |
 |
|
1Euro
Advanced Member

12555 Posts
Member since 17/07/2008 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Posted - 30/07/2018 : 23:06:43
|
Pogrešno, ne šire zlo svijetom amerikanci, nego svjetski moćnici. Nije ni Rusija bezazlena, ona je na drugoj strani zla. A što se tiče Ukrajinaca, dobar dio je oduvijek mrzio Ruse, neki su bili izgubljeni, nisu znali što bi i gdje bi,a neki su pokazivali velike simpatije prema Rusima, no kad je izbio ovaj rat između Rusije i Ukrajine dobar dio i onih koji su simpatizirali Ruse nije stao na stranu ruskog divljanja, već se izmaknuo ili uključio u obranu Ukrajine, jako zanimljivo. Što se tiče Ukrajine nisu svetci ni Ameri ni Rusi, da se Ameri nisu uključili Rusi bi zgazili Ukrajince, ovako su ameri iskoristili Ukrajince za svoje ciljeve jer je dobar dio Ukrajinaca nabrijan protiv Rusa. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Posted - 30/07/2018 : 23:16:17
|
Ukrajinci su se nadali da će riješiti neka sranja, no sad kad je kaos stao njima to nikako ne odgovara jer su zaglibili, a pomaka nema. Dakle nekom tramp neće odgovarati, nekom hoće, Rusima svakako, jer će malo doći do predaha. Iako je njima odgovarao predah nakon toga kad su zapeli u Ukrajini i bez trampa i sa trampom, sad im je lakše jer tramp ima neke drugačije interese glede rusa. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 30/07/2018 : 23:41:38
|
quote: Originally posted by 1Euro
quote: Originally posted by mladjo
Manite se politike, presuda, granica i svega sličnog inače ključam topic. Znači o vama ovisi koliko će tema trajati.
tek sam sad to vidio
da pobrišem postove? Čekam naređenja!
Ma ne trebaš brisati ali drži se dalje od politike. To vrijedi i za ostale naravno. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 31/07/2018 : 12:07:50
|
Topic je namjenjen balkanskim gradjevinskim poduhvatima... Evo recimo za mene nema bolje avtoceste od dalmatine..zaista je predivna.osim kad ispod sv.roka duva bura i kad je puna turista Al zapravo mi nije jasno u cijem je vlasnistvu dalmatina.jel to drzavno? Znaci nase |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 31/07/2018 : 12:26:44
|
Vise nema ni prepreka za gradnju peljeskog mosta...tvrdnje bakira kako veliki brodovi nece moci uploviti u neum su neutemeljene..ko je jos ikad vidiio neki veliki brod u neumu |
Edited by - KRAS on 31/07/2018 12:38:23 |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17486 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 31/07/2018 : 12:46:58
|
quote: Originally posted by KRAS
Vise nema ni prepreka za gradnju peljeskog mosta...tvrdnje bakira kako veliki brodovi nece moci uploviti u neum su neutemeljene..ko je jos ikad vidiio neki veliki brod u neumu
Dobro je da tamo uopšte mogu doći i auta. Da bar naprave taj put od Stoca do Neuma. Pa neka onda pričaju o brodovima. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 31/07/2018 : 13:47:23
|
Vise nema ni prepreka za gradnju peljeskog mosta...tvrdnje bakira kako veliki brodovi nece moci uploviti u neum su neutemeljene..ko je jos ikad vidiio neki veliki brod u neumu
koga uopče boli q za tamo nekog bakira? koga on uopče predstavlja? |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
bvagner3
Senior Member

Croatia
2361 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 31/07/2018 : 15:21:38
|
A što ako mora proći npr.nosač aviona ,iako se već desetak i više godina stalno iznova najavljuje gradnja,pa se stalno nešto otkazuje zbog ovoga ili onog razloga,a tamo su samo jedan ili dva temelja iz kojih strši sada već prilično hrđava armatura i ništa drugo,nadam se mostu,ali nekako sam skeptičan u vezi toga.... |
#!?? |
 |
|
senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 31/07/2018 : 18:55:12
|
quote: Originally posted by lwood
koga uopče boli q za tamo nekog bakira? koga on uopče predstavlja?
Ovi moji u beha se kuže kao tradicionalno pomorski narod biće frke oko ove ćuprije! |
 |
|
Tutta
Advanced Member

Germany
32831 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 31/07/2018 : 19:30:42
|
Ismir Jusko o izgradnji Pelješkog mosta 30.07.2018
edit: 31.07.2018
Počela izgradnja Pelješkog mosta