Malo me je potaklo ovo nedavno pojavljivanje Zagora u Politikinom Zabavniku da se zainteresujem sta je jos objavljivano od Bonelija u ovim ili slicnim strip/magazin edicijama, pa mi je potrebna pomoc znalaca da dobijem prave informacije Unapred hvala!
baš sam neki dan i ja o tome razmišljao..i mislio tražiti da li imaju kakvi spiskovi, ali nisam...osim zagora i dilana nedavno u PZ, išle su neke kratke priče u stripoteci..išla je jedna texova kratka priča, jedno toplo popodne...zatim je išao doktor misterija iz martijevih almanaha, koje je nedavno i ČK izdala kao intergral..jesu li išle i neke kratke priče od nik rajdera, ili je to bio slovenski strip bumerang...
kao što rekoh, tex je išao u stripotexi 1020 i to kratka priča..u istoj toj stripoteci je išla jedna kratka priča od nik rajdera i još je jedna išla..inače, ima tih rajderovih 6-7 kratkih priča u italiji..moguće da će jednog dana to libelus izdati u svom superbooku po uzoru na martijeve i nathanove kratke priče..martin mistere je išao u 5-6 stripoteka u oko broja 900-1000, i to već ponenuti doktor misterija.. u PZ su išli osim zagora i dilana, par priča iz serijala un uomo un adventura...
a največi broj kratkih priča je ipak išao u slovenskom strip bumerangu...i to od mister noa, texa, nik rajdera, dilan doga..
Tex je točno napisano, samo jedan je izašao i to u Stripoteci 1020, kratke Texove priče od jedne stranice su objavljene u Strip Bumerangu i to u brojevima: 22, 49, 51, 52, 53 i 54.
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
3423 Dilan Dog: Pregažen vremenom I deo 3424 Dilan Dog: Pregažen vremenom II deo 3425 Dilan Dog: Pregažen vremenom III deo
3192 Doktor Misterija: Užasi crne prašume I deo 3193 Doktor Misterija: Užasi crne prašume II deo 3194 Doktor Misterija: Užasi crne prašume III deo 3195 Doktor Misterija: Užasi crne prašume IV deo
2725 Doktor Misterija – priča prva: Tajne Milana I deo 2726 Doktor Misterija – priča prva: Tajne Milana II deo 2727 Doktor Misterija – priča prva: Tajne Milana III deo 2728 Doktor Misterija – priča prva: Tajne Milana IV deo
Posto se traze Bonelli junaci u raznim revijama do sad izaslih na ovim prostorima, a niko ga nije naveo, ja cu; Ken Parker u Comiconu,(ne sjecam se koji broj, nisam kuci). Prica bez teksta, u boji, kad hvata konja, poslije objavljena kod Fibre.
Mene zanima dali su u starijim Stripotekama izlazili neki od starih Bonelijevih stripova/junaka tipa nesto sta nije nigdje drugdje objavljeno, poput nekih prica iz Collana Rodeo, Cherry Brendy, Zenith Giganthe, i slicno? Ima li netko popis svih izdanih stripova u Stripoteci? Postoje li skenirana izdanja?
mislim da ima na onim stranicama gdje su skenirani stripovi i stripoteka, ali sad ići to sve skidati i pregledavati, puno je posla i vremena...pogotovo što u stripoteci ima po 5-6 stripova...ono što ja znam da ima od bonelija u stripoteci sam već nabrojao...dakle;
1 teks kratka priča 2 nik rajder kratke priče 5-6 brojeva martija sa pričama iz almanaha sa doktorom misterijom... dilan dog, ova iz magazina..
Na nekim zadnjim aukcijama, prodavao se za 350 kuna. Inače, u njemu nije objavljena epizoda o Zagoru, nego tekst o stripu, sa biografijama autora i njihovim portretima, (onim istim koje smo već svi vidjeli u kasnijim izdanjima), te ilustrirani pregled Zagorovih prijatelja i neprijatelja (naravno, do tada objavljenih likova). Sjećam se tog broja, čak i na kojem kiosku sam ga kupio, a kasnije podijelio, uz mnoštvo ostalih stripova (cca 2000 komada) nekim mlađim generacijama...