Author |
Topic  |
CAGLIOSTRO13
Senior Member

1767 Posts
Member since 09/05/2006 |
Posted - 27/10/2018 : 02:05:03
|
Dakle o ovome stripu sam cuo samo najbolje od najboljeg, tako kad sam neki dan skuzio da je Fibra izdala omnibuse, mome zadovoljstvu nije bilo kraja :)
No, muci me jedna stvar, knjige su jako velike ( 1000+ stranica ) - zanima me kako to izgleda nakon citanja, tj dal se da normalno citati ili se odmah hrbat nakrivi ?
U svakom slucaju mislim uzeti, ali eto cisto me zanima jel to nakon citanja moguce da ostane u stanju ocuvanosti za peticu ili ne, osobito posto mislim i uzet Spageti bracu u istom obliku
hvala
|
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15815 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 27/10/2018 : 03:47:21
|
quote: Originally posted by CAGLIOSTRO13
Dakle o ovome stripu sam cuo samo najbolje od najboljeg, tako kad sam neki dan skuzio da je Fibra izdala omnibuse, mome zadovoljstvu nije bilo kraja :)
No, muci me jedna stvar, knjige su jako velike ( 1000+ stranica ) - zanima me kako to izgleda nakon citanja, tj dal se da normalno citati ili se odmah hrbat nakrivi ?
U svakom slucaju mislim uzeti, ali eto cisto me zanima jel to nakon citanja moguce da ostane u stanju ocuvanosti za peticu ili ne, osobito posto mislim i uzet Spageti bracu u istom obliku
hvala
Sa normalnom dozom paznje, koju ces posvetiti citanju ovih 'telefonskih imenika', imat ces ih uvjek u ocjeni 5. Ja sam ih najnormalnije iscitao/proucio. Lezeci, sjedeci, kako god... hrbat se nakon citanja nije promjenio. Inace, vrhunska preporuka za ovaj strip i ovo Fibrino izdanje! Za Spaghetti bros, isto. (I isto hrbat, okej). Dont worry! |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21526 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 27/10/2018 : 03:49:47
|
quote: Originally posted by ivanl
hvala
Sa normalnom dozom paznje, koju ces posvetiti citanju ovih 'telefonskih imenika', imat ces ih uvjek u ocjeni 5. Ja sam ih najnormalnije iscitao/proucio. Lezeci, sjedeci, kako god... hrbat se nakon citanja nije promjenio. Inace, vrhunska preporuka za ovaj strip i ovo Fibrino izdanje! Za Spaghetti bros, isto. (I isto hrbat, okej). Dont worry!
+1 |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
CAGLIOSTRO13
Senior Member

1767 Posts
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15815 Posts
|
Bachy
Senior Member

Croatia
1775 Posts
Member since 06/05/2009 |
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11712 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15815 Posts
Posted - 27/10/2018 : 10:57:45
|
quote: Originally posted by wesskowaz
Dokle su dobacile te knjige u odnosu na DW izdanje?
Ovako; Zivi mrtvaci su jos zivi serijal. Jos traje. Nije dovrsen. Oni su dosli negdje preko 170 epizoda. U tri Fibrine knjige imas 144 epizode. Za Darkwood ti ne mogu tocbo reci jer sam ih stao kupovati na sedmom broju. (Iako mi je njihov hrbat predobar) ali mislim da su puno manje objavili u odnosu na Fibru. |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Bachy
Senior Member

Croatia
1775 Posts
Posted - 27/10/2018 : 11:08:05
|
Darkwood je izdao 16 TPB-ova, svaki sadržava 6 redovnih epizoda. 16x6=96
Fibra izdaje omnibuse i do sada su izdana 3 komada, svaki omnibus sadržava 48 redovnih epizoda ili 8 TPB-ova. Na engleskom to izdanje nosi naziv Compendium. "The Walking Dead: Compendium One is the first compendium of Image Comics' The Walking Dead that includes issues 1-48, otherwise Volumes 1-8 and a short story that takes place during Issue 7 about Morgan and Duane from Volume 1." "The Walking Dead: Compendium Two is the second compendium of Image Comics' The Walking Dead that includes issues 49-96, otherwise volumes 9-16." "The Walking Dead: Compendium Three is the third compendium of Image Comics' The Walking Dead that includes issues 97-144, otherwise volumes 17-24." |
Oj, budi svoj! |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 27/10/2018 : 11:15:25
|
quote: Originally posted by ivanl
Ovako; Zivi mrtvaci su jos zivi serijal. Jos traje. Nije dovrsen. Oni su dosli negdje preko 170 epizoda. U tri Fibrine knjige imas 144 epizode. Za Darkwood ti ne mogu tocbo reci jer sam ih stao kupovati na sedmom broju. (Iako mi je njihov hrbat predobar) ali mislim da su puno manje objavili u odnosu na Fibru.
Ah, ja sam (ocito nerealno) ocekivao IV. omnibus ove godine, ali ovo znači da trebamo čekati 192 izvorne. Dobro, barem sad znam gdje smo. Inace, knjiga se cita normalno bez obzira na veliku masu, ne nestaju ni najmanja ostecenja. Odlicno sluze i kao potporanj te oruđe za umorstvo punice (bez citanja, samo kontakt) i zadrtih bonelijevaca (posudis im da procitaju)  |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 27/10/2018 : 11:16:58
|
*ne nastaju, ne "ne nestaju", lol |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
Bachy
Senior Member

Croatia
1775 Posts
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11712 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
sumohrvat
Advanced Member

4035 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 27/10/2018 : 16:09:29
|
Jednostavnom matematikom. 1 Fibrina debeljuca = 8 Darkwoodovih Darkwood je izdao 16 stripova Okružen nrtvima sto odgovara dvije Fibrine knjige. Darkwood zaostaje 8 svojih knjiga za Fibrom. |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7333 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 27/10/2018 : 16:40:44
|
quote: Originally posted by Bachy
Puno hvala :)
Pogrešit ćeš ako ne kupiš te stripove. 
Da, jer propustit pročitat/kupit nešto šta je nekome super je definicija pogreške.
Inače, omnibusi su izdržljivi (imam samo prvi), ali ja ovaj strip čitam u originalu. |
And like that... he's gone. |
 |
|
CAGLIOSTRO13
Senior Member

1767 Posts
|
CAGLIOSTRO13
Senior Member

1767 Posts
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 27/10/2018 : 20:38:24
|
Da, zanimljivo. 1., 4. i 12. DW je mnogo ljepse/konciznije/dojmljivije preveo, no u ostalom je Fibra daleko bolja (ili je dakako identicno).
|
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6381 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 28/10/2018 : 07:54:59
|
Hmmm...pa ja bi rekao da ove omnibuse treba čitat skoro pa u bijelim rukavicama, i njih i Špagete čak i Propovjednika koji je cca 700 stranica. Uz to na polici nikako ne preporučam uspravno držanje nego da se polegnu jer svaki ima više od 3kg. Izdanje je vrhunsko, i cijena je dobra, ali ubija ih ta njihova težina i treba biti stvarno oprezan, moj komplet se pročitao dvaput dosada i jedan mi se odlijepio malo pa sam ga lijepio (unutar stripa gdje se spajaju dve skupine prošivenih stranica...ne znam kako se to zove :( ), a ja čuvam stripove i stvarno pazim da ih ne oštetim. Po mom mišljenju sa svime što ima 500+ stranica treba ipak malo opreznije.
EDIT: I da, strip kao strip je fenomenalan, evo ja sam pročitao omnibuse u 2-3 dana i sada dok čekam 4-i čitam skenove kako izlaze i to je dalje odličan strip, tako da toplo preporučam  |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 28/10/2018 07:56:49 |
 |
|
sumohrvat
Advanced Member

4035 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 28/10/2018 : 08:57:38
|
Ja fino paralelno kupujem i Darkwoodovo izdanje i odlično. Lakše se čita. Pod lakše mislim da se lakše drži u ruci dok se čita 😂😂😂😂 |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 28/10/2018 : 10:36:21
|
quote: Originally posted by sumohrvat
Ja fino paralelno kupujem i Darkwoodovo izdanje i odlično. Lakše se čita. Pod lakše mislim da se lakše drži u ruci dok se čita 😂😂😂😂
Sve mi se čini da neće baš ostati glanceri  |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 28/10/2018 : 10:39:01
|
I da, istina, papir je mogao biti tanji što bi smanjilo masu. Ali onda bi se našao netko tko bi to uperio prema Siriusu i rekao: "Evo sve se prozire, kako samo škrtare na papiru." |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 28/10/2018 : 10:42:52
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Hmmm...pa ja bi rekao da ove omnibuse treba čitat skoro pa u bijelim rukavicama, i njih i Špagete čak i Propovjednika koji je cca 700 stranica. Uz to na polici nikako ne preporučam uspravno držanje nego da se polegnu jer svaki ima više od 3kg. Izdanje je vrhunsko, i cijena je dobra, ali ubija ih ta njihova težina i treba biti stvarno oprezan, moj komplet se pročitao dvaput dosada i jedan mi se odlijepio malo pa sam ga lijepio (unutar stripa gdje se spajaju dve skupine prošivenih stranica...ne znam kako se to zove :( ), a ja čuvam stripove i stvarno pazim da ih ne oštetim. Po mom mišljenju sa svime što ima 500+ stranica treba ipak malo opreznije.
EDIT: I da, strip kao strip je fenomenalan, evo ja sam pročitao omnibuse u 2-3 dana i sada dok čekam 4-i čitam skenove kako izlaze i to je dalje odličan strip, tako da toplo preporučam 
Baš sam nešto razmišljao da neke HC stripove polegnem. Da li je to pametno? Brine me da hrbat ne ode ukoso ako dugo stoje polegnuti pa jedan na drugom (težina je to)... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6381 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 28/10/2018 : 12:29:01
|
quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by DiSkAcH
EDIT: I da, strip kao strip je fenomenalan, evo ja sam pročitao omnibuse u 2-3 dana i sada dok čekam 4-i čitam skenove kako izlaze i to je dalje odličan strip, tako da toplo preporučam 
Baš sam nešto razmišljao da neke HC stripove polegnem. Da li je to pametno? Brine me da hrbat ne ode ukoso ako dugo stoje polegnuti pa jedan na drugom (težina je to)...
Pa izravnaj ih ako te to brine (hrbate), ali ne, nisam primjetio takve probleme, stoje tako jedan na drugom već dvije godine, a imam i jedan NN gigant sa valovitim stranicama na kojem stoje utezi od cca 20kg (ravnam i isušujem sa odvlaživačem ) još od svibnja i ko nov je  |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 28/10/2018 12:29:48 |
 |
|
Kerempir
Senior Member

1623 Posts
Member since 09/10/2018 |
Posted - 28/10/2018 : 12:35:20
|
Imam sve omnibuse. Odličan strip, nekoliko puta pročitao i živo mi se jebe hoće li se vidjeti tragovi čitanja (ne vide se), nije baš za čitanje vani, na plaži i sl, a što se tiče same komocije prilikom čitanja, dovoljno je reći da sam u jednom danu pročitao cijelu knjigu koliko mi je napeto bilo da nisam osjećao njenu težinu. 2. i 3. knjiga su pak najbolje. Ženi je recimo 1.knjiga sapuničasta pa nije ni mogla čitati dalje. |
 |
|
Topic  |
|