Author |
Topic  |
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 21/11/2018 : 11:37:52
|
quote: Originally posted by Kerempir
Mislim da nisi shvatio point, razbojnici su dočekali Kena i Billa u zasjedi da bi ih opljačkali. Glumili su pritom Indijance i prvo su pogodili Kena, a onda i Billa, i kada su ih opljačkali, da bi nastavili sa glumom i prebacili krivnju na Indijance, skalpirali su Billa a Kena nisu ni dotakli premda je ležao nedaleko od njih? Nisu mi ni prišli da provjere je li mrtav i eventualno ga dotuku. Ok, možda su mislili da je mrtav kao i Bill ali zašto su se onda trudili samo jednog skalpirati? Sa realizmom to nema veze. Opet, spreman sam preći preko toga i dati novu šansu pogotovo jer većinom velite da tek postaje bolje, ali trenutno me nije oduševilo.
Pa sam si odgovorio. Mučili su se na jednom ( koji im je bio bliže ) kako bi svalili krivicu na Indijance, što bi se mučili oko drugog, to je gubljenje vremena.
Tiki je iz tog početnog perioda kad se Milazzo razvijao, pa ga je dobro nacrtao, dao si je više truda, imao je vremena ili što već. Kod Kena ispočetka nije bilo vremena. Iako bi se dalo pričati kod Welcome to Springville, to su kratke epizode ali su također u tom brzinskom stilu crtanja, ne znam jel imaš taj strip, neke epizode je crtao Milazzo. Crtači su ponekad malo čvrknuti i čudni, mogu napraviti izvrsne stvari, a nekad im se ne da. |
 |
|
Kerempir
Senior Member

1634 Posts
Member since 09/10/2018 |
Posted - 21/11/2018 : 11:56:05
|
Imam taj strip, i dobar mi je. Znači dolazimo do toga da je imao daleko boljih trenutaka.
Što se tiče priče, pa jbt, zar bi indijanci skapirali samo jednog jer kao što će se mučiti??? Imaš masu drugih vesterna gdje, bilo indijanci, bilo bijelci skalpiraju sve redom koga stignu, živo ili mrtvo, osim ako ih nešto ne omete. Pa eto ima u drugom broju gdje se vidi da je to lijepi biznis. I njih trojica da ne mogu riješiti dvojicu? Ali ok, ako se ovog nećemo složiti, ne želim uopće dalje raspravljati o meni šupljoj priči i pričekat ću druge epizode. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 21/11/2018 : 12:10:11
|
Taj primjer koji si spomenuo izvrsno govori o ljudskom ponašanju kad se stvari odrađuju u određenom cilju, na logične i popratne postupke se ne gleda. Moraš razumjeti kako su oni svoj cilj odradili, za ostalo ih nije briga. U ovom novom dobu bi se moglo naći hrpetina primjera djelomično odrađenih stvari ( ne ovako okrutni ), ali to će netko drugi, zašto bih ja kad su tu i neki drugi. Berardi odlično pogađa ponašanje ljudi, a njegovi primjeri su bezvremenski i mogu se primijeniti i na današnje doba.
Milazzo je crtač koji crta brzo, dakle razumljivo je da mu se nekad baš i ne da. |
 |
|
sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 21/11/2018 : 12:32:34
|
Eto, da su nam Kena skalpirali zajedno sa bratom umjesto zgodnog, plavokosog junaka koji baca na Roberta Redforda imali bi očerupano ruglo u sljedećih 80 epizoda. Nisu ga skalpirali iz ko zna kojeg razloga. Možda im je bio dovoljan samo jedan skalp da se posumnja na indijance, možda je Ken bio prepun peruti u kosi pa im bilo gadljivo, možda ne vole plavu kosu, možda... zar je bitno. Strip je realan iz potpuno drugih razloga... jer progovara o problemima koji su aktualni i danas poput rasne diskriminacije, radničkih prava, homoseksualaca. Realan je jer često u prvom planu nije akcija nego životne sudbine, realan je jer te potakne na razmišljanje... Milazzov crtež možda nekome je žvrljotina, ali on sa tom žvrljotinom pokaže više emocija likova i bolje dočara radnju nego netko sa čistim crtežom, ali crtežom bez duše. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21738 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 21/11/2018 : 12:46:51
|
Mislim da nisi shvatio point, razbojnici su dočekali Kena i Billa u zasjedi da bi ih opljačkali. Glumili su pritom Indijance i prvo su pogodili Kena, a onda i Billa, i kada su ih opljačkali, da bi nastavili sa glumom i prebacili krivnju na Indijance, skalpirali su Billa a Kena nisu ni dotakli premda je ležao nedaleko od njih? Nisu mi ni prišli da provjere je li mrtav i eventualno ga dotuku. Ok, možda su mislili da je mrtav kao i Bill ali zašto su se onda trudili samo jednog skalpirati? Sa realizmom to nema veze. Opet, spreman sam preći preko toga i dati novu šansu pogotovo jer većinom velite da tek postaje bolje, ali trenutno me nije oduševilo.
aha,o tome si priča;pa da u pravu si.
a ja sam recimo ovo naveo kao naivu: Duga puška - kada Ken kreće u razbijanje obruča,ne bi li doveo pomoć,pliva u ledenoj reci,pa onda tako mokar na minus ko zna koliko se bori sa pet indijanskih ratnika i jaše na konju 50 i više kilometara - uf,kakav propust! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
nenno
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3088 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 21/11/2018 : 12:59:11
|
quote: Originally posted by anto
aha,o tome si priča;pa da u pravu si.
a ja sam recimo ovo naveo kao naivu: Duga puška - kada Ken kreće u razbijanje obruča,ne bi li doveo pomoć,pliva u ledenoj reci,pa onda tako mokar na minus ko zna koliko se bori sa pet indijanskih ratnika i jaše na konju 50 i više kilometara - uf,kakav propust!
pa kaj? Ken Parker praotac triatlona  |
„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“ "...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..." |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21738 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19516 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 21/11/2018 : 13:06:42
|
Fala bogu dragom da ga nisu skalpirali..tako imamo zgodnog čupavog Kena a da je ostao gologlav sad bi u izdanju Fibra/SA čitali dosadnog Kinowu! i što ste sad zapeli za realnost u stripovima...realni stripovi su dosada,... fikcija,fantazija,naiva..su zabava. Govorim za sebe naravno, da nebi opet blablabla.. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 21/11/2018 13:11:36 |
 |
|
Kerempir
Senior Member

1634 Posts
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5145 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 21/11/2018 : 13:30:05
|
quote: Originally posted by teller
Fala bogu dragom da ga nisu skalpirali..tako imamo zgodnog čupavog Kena a da je ostao gologlav sad bi u izdanju Fibra/SA čitali dosadnog Kinowu! i što ste sad zapeli za realnost u stripovima...realni stripovi su dosada,... fikcija,fantazija,naiva..su zabava. Govorim za sebe naravno, da nebi opet blablabla..
+1 |
 |
|
Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts
Member since 05/08/2018 |
Posted - 21/11/2018 : 13:38:46
|
Eto ga na, ovima je dobro što je strip realan, ovom je dobro što nije realan 🙂
Ken Parker nije realan strip, strip koji obrađuje tematiku divljeg zapada po definiciji ne moze biti realan- i ne treba da bude. Taj koji je upotrijebio izraz realistican vjerojatno je samo htio naglasiti ozbiljniji scenaristicki pristup. |
 |
|
Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts
Posted - 21/11/2018 : 13:41:36
|
Za sad necu pisati opsirnije komentare jer sam procutao samo nekoliko epizoda. Ako budem sto kritizirao to ce biti usmjereno prema inzistiranju na emocionalnosti i dirljivim scenama, a sigurno ne prema sitnim "nerealnim" zgodama. |
 |
|
Kerempir
Senior Member

1634 Posts
Posted - 21/11/2018 : 14:46:16
|
Pa eto ja jedva da sam osjetio emocije. Bilo mi je žao kenove ekipe, ali sve drugo... Jedva da sam primjetio i kenove emocije. |
 |
|
Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts
Posted - 21/11/2018 : 15:06:56
|
Ima emocija u stripu, kako da ne, treba kao da pustiš suzu dok čitaš, ali ja sam poput Hermanna- ne trpim melodramu. Uopće ne očekujem vrhunski doživljaj od Kena, ali kupujem jer je svaki strip na kiosku blagoslovljen- to nije rekao Hermann, već teller čini mi se :)
Još jednu stvar da raščistimo, nije se fama digla jer mnnogo ljudi smatra Kena fantastičnim stripom. Kada bi to bila istina onda bismo ga odavno imali na kioscima umjesto Zagora, Dylana, Texa itd. Oduševljenje je rezultat činjenice da se strip, koji ne spada u sam vrh popularnosti prema mjerilima naše poblike, ipak našao na kioscima po pristupačnoj cijeni (bez Markosove suradnje to vjerojatno ne bi bilo moguće). |
 |
|
MarxH
New Member

Croatia
146 Posts
Member since 09/12/2011 |
Posted - 21/11/2018 : 15:12:49
|
Hm, na varaždinskim kioscima i dalje ništa od Ken Parkera... Ili se možda misli na sutrašnji četvrtak (22.11.2018.)? |
Ocean tuge je beskrajan i dubok. Okreni se oko sebe i naci ceš obalu... |
 |
|
Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts
Posted - 21/11/2018 : 15:15:32
|
quote: Originally posted by MarxH
Hm, na varaždinskim kioscima i dalje ništa od Ken Parkera... Ili se možda misli na sutrašnji četvrtak (22.11.2018.)?
Četvrtak se odnosio na 15.11.2018 kada je strip bio dostupan na interliberu. Za kioske nema informcije kada će se pojaviti. Bdijte jer ne znate ni dana ni časa. |
 |
|
sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts
Posted - 21/11/2018 : 15:17:25
|
quote: Originally posted by Dexters
Ima emocija u stripu, kako da ne, treba kao da pustiš suzu dok čitaš, ali ja sam poput Hermanna- ne trpim melodramu. Uopće ne očekujem vrhunski doživljaj od Kena, ali kupujem jer je svaki strip na kiosku blagoslovljen- to nije rekao Hermann, već teller čini mi se :)
Još jednu stvar da raščistimo, nije se fama digla jer mnnogo ljudi smatra Kena fantastičnim stripom. Kada bi to bila istina onda bismo ga odavno imali na kioscima umjesto Zagora, Dylana, Texa itd. Oduševljenje je rezultat činjenice da se strip, koji ne spada u sam vrh popularnosti prema mjerilima naše poblike, ipak našao na kioscima po pristupačnoj cijeni (bez Markosove suradnje to vjerojatno ne bi bilo moguće).
Teško da je pojavljivanje na kiosku mjerilo fantastičnosti nekog stripa. Zagor, Dylan i Tex su više komercijalni stripovi, bliži su nekom nezahtjevnom klincu nego neki Ken Parker, ali to ne znači da su i kvalitetniji. Kao da kažeš kako bi se Vrrdijeve opere više prodavale kada bi bile fantastične poput Severininih pjesama.... |
 |
|
sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts
Posted - 21/11/2018 : 15:24:28
|
Pa eto ja jedva da sam osjetio emocije. Bilo mi je žao kenove ekipe, ali sve drugo... Jedva da sam primjetio i kenove emocije.
Ok, ti si zatupio na prve tri epizode i ne mrdaš...lijepo ti ljudi govore, ovo je samo početak serijala, uvod u lik Ken Parkera, uvod u njegov svijet... Pročitaj Adah, Lovčevu Lilly, Chemako i slične pa mi reci da te nije dotaklo.... Mislim, možda i neće. O ukusima se ne raspravlja. Ali to što se tebi ne sviđa ovaj strip teško da je zbog toga precjenjen ili da nije vrhunski strip. |
 |
|
agochkov
New Member

293 Posts
Member since 17/10/2012 |
Posted - 21/11/2018 : 15:32:18
|
Nisam nikad citao Kena, ali uzasno me odbija western tematika. Mozda je ovo izdanje samo za mene, pa da pokusamo ponovo |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 21/11/2018 : 15:39:30
|
quote: Originally posted by agochkov
Nisam nikad citao Kena, ali uzasno me odbija western tematika. Mozda je ovo izdanje samo za mene, pa da pokusamo ponovo
Postavljena je scena na divljem zapadu, da, ali ima i 'urbanih' epizoda u gradovima, pa u divljini vjecnog leda, pa na brodu, pa... Samo ti probaj. |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts
Posted - 21/11/2018 : 15:40:26
|
quote: Originally posted by sumohrvat
Još jednu stvar da raščistimo, nije se fama digla jer mnnogo ljudi smatra Kena fantastičnim stripom. Kada bi to bila istina onda bismo ga odavno imali na kioscima umjesto Zagora, Dylana, Texa itd. Oduševljenje je rezultat činjenice da se strip, koji ne spada u sam vrh popularnosti prema mjerilima naše poblike, ipak našao na kioscima po pristupačnoj cijeni (bez Markosove suradnje to vjerojatno ne bi bilo moguće).
Teško da je pojavljivanje na kiosku mjerilo fantastičnosti nekog stripa. Zagor, Dylan i Tex su više komercijalni stripovi, bliži su nekom nezahtjevnom klincu nego neki Ken Parker, ali to ne znači da su i kvalitetniji. Kao da kažeš kako bi se Vrrdijeve opere više prodavale kada bi bile fantastične poput Severininih pjesama....
Ne govorim o fantastičnosti i kvaliteti kao nekoj intrinzičnoj vrijednosti, već o doživljaju publike tj. popularnosti. Čovjek je pitao zašto se digla fama, pa sam u tom pravcu odgovorio. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 21/11/2018 : 15:42:46
|
quote: Originally posted by sumohrvat
Teško da je pojavljivanje na kiosku mjerilo fantastičnosti nekog stripa. Zagor, Dylan i Tex su više komercijalni stripovi, bliži su nekom nezahtjevnom klincu nego neki Ken Parker, ali to ne znači da su i kvalitetniji. Kao da kažeš kako bi se Vrrdijeve opere više prodavale kada bi bile fantastične poput Severininih pjesama....
Nikad masovnost nije bila mjerilo kvalitete. Dapace... P.s. jel Severina procitala kojeg Kena? Zamisli da je to priupita neki novinar...koje bi joj tupilo od nekuzenja bilo... |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
Kerempir
Senior Member

1634 Posts
|
Torghal
Senior Member

Croatia
1985 Posts
Member since 27/09/2004 |
Posted - 21/11/2018 : 15:47:50
|
quote: Originally posted by MarxH
Hm, na varaždinskim kioscima i dalje ništa od Ken Parkera... Ili se možda misli na sutrašnji četvrtak (22.11.2018.)?
Četvrtak se odnosio na 15.11.2018 kada je strip bio dostupan na interliberu. Za kioske nema informcije kada će se pojaviti. Bdijte jer ne znate ni dana ni časa.
Najavili su ga da ce ic na kioske prosli petak,pa su posli prominili da ce na kioske malo kasnit.Koliko je to malo,e to je vec pitanje.Malo neozbiljno od izdavaca,pogotovo jer je rijec o prvom broju,ali posto je u pitanju Ken oprostit cemo mu. |
 |
|
Topic  |
|