Author |
Topic  |
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
roby05
Advanced Member

Croatia
3032 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 21/11/2018 : 16:01:51
|
quote: Originally posted by RAKOSI4
Je li ja nisam reka za 15 dana ako se ne varam 
Od kad brojimo? |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5145 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 21/11/2018 : 16:03:51
|
quote: Originally posted by roby05
quote: Originally posted by RAKOSI4
Je li ja nisam reka za 15 dana ako se ne varam 
Od kad brojimo?
Zaboravija sam , ali to bi trebalo bit otprilike za dan ,dva . |
 |
|
Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts
Member since 05/08/2018 |
Posted - 21/11/2018 : 16:06:44
|
nema ga u Zg Ivane, dylan dog extra isto kasni Dosta je novih izdanja ove godine, nadam se da neće ritam starih izdanja zbog toga usporiti. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 21/11/2018 : 16:13:18
|
quote: Originally posted by Dexters
nema ga u Zg Ivane, dylan dog extra isto kasni Dosta je novih izdanja ove godine, nadam se da neće ritam starih izdanja zbog toga usporiti.
A vidim da sve ima u SNK. Da ja zivim gore, lagano do Prerafoviceve i sve u kesicu...(i to bez utora) |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts
Member since 05/08/2018 |
Posted - 21/11/2018 : 16:26:57
|
@Ivanl da ti pravo kažem, meni nije neki gušt ići u SnK. Uzak prostor, nije usput, pogotovo jer u kvartu imam 3 kioska. Jedino ostaju ti utori kao valjan razlog |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 21/11/2018 : 16:41:45
|
quote: Originally posted by Dexters
@Ivanl da ti pravo kažem, meni nije neki gušt ići u SnK. Uzak prostor, nije usput, pogotovo jer u kvartu imam 3 kioska. Jedino ostaju ti utori kao valjan razlog
Bio sam ja tamo 100 puta. Jos i onda dok su bili u polukatu, one zgrade na 'spici'. Svaki put kad sam gore odem u Preradovicevu, a onda i u Gajevu u SKAB, blizu su...stalno sam ja u Zagrebu, evo opet cu brzo na Editors, Hladno pivo i M.o.r.t. a usput i po neke strip naslove...volim ja Zagreb, posebno sad u blagdansko vrijeme. A sto se kioska tice, ponavljam, ubili su mi svaki gust ti dugogodisnji utori. Uzimam sve direktno u nakladnika. Tako me i Ken ceka. |
 |
|
Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts
Member since 22/11/2016 |
Posted - 22/11/2018 : 13:12:42
|
quote: Originally posted by Kerempir
quote: Originally posted by Kruger
quote: Originally posted by Kerempir
Pa ajmo mi malo o tom prvom broju. Crtež je ali baš žvrljotina ponegdje, evo da mi pokažete koja sličica je remek djelo.
A radnja. ken - Ubili mi brata, idem naći njegove ubojice. E, našao sam gdje se kriju ali ne znam tko su ubojice. Imam lukav plan, idem im javno obznaniti da znam da su neki od njih ubojice, i krvi ću im se napiti. Heh, baš sam mudar. Razbojnici - opljačkali smo neke lovce, idemo potrošiti lovu na piće i kurve, ma ne ajmo radije riskirati živote i postati vojnici. Indijanci - napast ćemo bljedolike, ali ajmo prije napada napraviti nered ispred tvrđave ako nam neće pružiti liječničku pomoć.
Pa red akcije gdje se ne zna tko tu koga, pa bi odjednom trebali osjećati samilost za indijance, i još glupavi indijanski vrač, idem moliti ispred nišana bljedolikih, itd.
Realistično do boli... možda i je s obzirom da ljudski rod odiše tom vrlinom izvođenja i ponavljanja gluposti.
Druga epizoda je malo zanimljivija, a treća je najgora, tu dugo nisam imao pojma što se točno događa, dijelom i zbog lošeg crteža.
Pročitaj što je napisao Deers kako se ne bi ponavljali. Mister No je izašao 1975 godine, pojavio se izvrstan crtač, gledano iz tehničke perspektive, Diso, no što mu to vrijedi kad su mu likovi ukočeni. Milazzo crta puno jednostavnije ali radi na detaljima mimike i emocije lika, dakle likovi su mu jako živi. Uskoro će se pojaviti Alesandrini, kasnije crtač MM-a, on je sličan tip kao Milazzo. Pojavit će se i Marafa, njegov crtež je dosta ružan, ali likovi su mu užasno živi, nisu ukočeni. U jednoj epizodi ga korigira Monti, to je dobro ispalo. Pretpostavljam kako nekom tko je odrastao na playstation igricama i američkim stripovima teško shvatljiv realizam.
Što tebe toliko žulja? Niti znaš koje stripove čitam, niti imam li PS? Zamisli iskreno sam rekao da sam razočaran i čime konkretno, pa što me imaš uvjeravati da je crtež genijalan kada mi se nimalo ne sviđa? A priču vidim da ni ne komentiraš na čemu sam zapeo. Ajde reci što je tako genijalno ili realistično da Bill nakon vremena provedenog u divljini omaložava jedinu vršnjakinju, am jedinu ženu u pripizdini ili kada obore Kena i Billa, a jedino Billa skalpiraju?
Dosadne priče, bezvezan crtež, dao bih dvojku (Prava gospoda bi dobila i jedinicu), jedino prolaze naslovnice koje su mi za peticu. A ocjene ne dajem na obećanje da će biti bolje.
Pošto se trudiš da nađeš manu tamo gde je i nema, da ti razjasnim boldovano:
Bill je s njom razmenio tek nekoliko reči u stripu. Bill ima 17 i po i hvalisavac je. Naravno da ne misli da je 16.godišnja Jeanne dete, ali želi da se izdigne iznad nje jer on je tobože stariji, iskusniji, zato i kaže ''ti se ne mešaj, još si dete'', ne zato što to zaista misli, već stoga što želi da se pred drugima i njom napravi starijim nego što jeste... Njemu se Joanne sviđa, čak želi da joj pokloni ogrlicu od medveđih zuba (ni manje ni više, hvalisavac koji se trudi da je impresionira).
Jedna ''rupa u scenariju'' manje.
A ovo boldovano možda i nije genijalno, ali realistično svakako jeste. 
|
|
Edited by - Jocko on 22/11/2018 13:13:47 |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19516 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 22/11/2018 : 13:26:34
|
Slažem se sa Jockotom...tražite mane na puno lošijim stripovima..tražit manu na Kenu je ko prigovarat nogometnom/fudbalskom znanju Messija ili Ronalda... nebi rekao da je to traženje dlake u jaju več malo grubije...rđavom kur*cu i dlaka smeta. meni se isto ne sviđa Severina..i znam da nije u njoj problem, več u meni...jer ne volim Amazoniju kod žena... tamo dole.
 |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 22/11/2018 13:31:34 |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 22/11/2018 : 13:28:59
|
ja kad sam bio dijete, sjećam se kako se i 80tih cijenio ken parker, pa čak i kod okorjelih zagorovaca.
kad bi razgovarali, zavirivali u tuđe police i regale stripova, često se posebno naglašavao i posebno pokazivao ken parker... i tad su mi stariji zagorovci govorili "nije to još za tebe".
ken parker je bezvremenski, univerzalni... |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
 |
|
Kerempir
Senior Member

1634 Posts
Member since 09/10/2018 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts
Posted - 22/11/2018 : 14:45:14
|
quote: Odlično ajde na druge rupe.
quote: Razbojnici - opljačkali smo neke lovce, idemo potrošiti lovu na piće i kurve, ma ne ajmo radije riskirati živote i postati vojnici.
Da sam razbojnik, baš to bih uradio - otišao potrošiti lovu na piće i kurve. Šta, kao, razbojnik koji živi od danas do sutra će uložiti lovu u neko imanje, zasnovati porodicu i živeti od plodova zemlje, u krugu porodice, hrišćanski? Ne, neće. Potrošiće ih na piće i kurve. Tada i nije bilo puno stvari na koje su se pare mogle potrošiti. Biti vojnik onda nije značilo nužno riskirati živote. Zašto?
1. Zima je. Razbojnici ne znaju mnogo toga, osim da pljačkaju i ubijaju - možda im je lakše da se skrase u utvrđenju, dobijaju svoje sledovanje i ''hiberniraju'', bez nekih opasnosti. 2. Možda su baš zato otišli u vojsku, da bi zavarali tragove. 3. Uvek mogu da napuste vojsku ako im se prohte. Jebe se njima za pravila, razbojnici su. 4. Možda je baš tad bio period primirja. Biti vojnik ne znači biti u konstantnom ratu sa crvenokošcima - tim pre što oni nisu planirali DUGO ostaati u fort-u. 5. Oni su razbojnici, NAVIKLI SU DA RISKIRAJU ŽIVOTE!
quote: ili kada obore Kena i Billa, a jedino Billa skalpiraju
Zašto bi morali obojicu da skalpiraju? Evo razloga zašto ne bi: 1. Otaljavali su s poslom 2. Hteli su što pre da napuste mesto zločina 3. Možda su se uspaničili da ih je neko čuo 4. Dovoljno je bilo jednog da skalpiraju
quote: Indijanci - napast ćemo bljedolike, ali ajmo prije napada napraviti nered ispred tvrđave ako nam neće pružiti liječničku pomoć.
Nepružanje pomoći bi moglo da im posluži kao ''alibi'' za napad. Belci nas šikaniraju, dođe do komešanja i nereda, ajmo da im se nahebemo mame. Kao da dođu izgladneli crnci u kantinu, i belci kažu mrš nema hrane za vas jer ste crna govna, ovi naprave nered ispred kantine, odu, i to bude tek najobičniji okidač za već_dugo_pripremani sukob, koji getoizovani crnci (laki na oružju i puni dugo sakupljanog gneva) sprovedu nad belcima to isto veče, pljačkajući, paleći i sl.
Domaći zadatak: za lakše povlačenje paralela između belaca i indijanaca, odgledaj film La Haine, gde umesto belaca imaš muriju i pripadnike zakona, a umesto indijanaca imaš arape, crnce, jevreje, narkomane, huligane, blejače iz hooda, sitne kriminalce i sl.
quote: Realistično do boli... možda i je s obzirom da ljudski rod odiše tom vrlinom izvođenja i ponavljanja gluposti.
Pa ubo si u jednu od suština serijala - ljudi su glupi i čine iznova iste greške svojstvene ljudskom rodu, dolazi do nesporazuma, nerazumevanja...
Ne kažem ja da nema rupa, ali okomio si se na pogrešne. Evo meni najočitijih rupa i rupica:
1. epizoda, Ken izlazi iz ledene reke i po hladnoći jaše kilometrima bez da umre od smrzavanja (to je i Anto naveo kao WTF) 2. epizpda, ona fora na početku sa kinezom i kung fuom ne da nije smešna već (mi) je priglupa 2. epizoda, transformacija sveštenika u revolveraša (mi) je prebrza i neubedljiva 2. epizoda, završnica sa eksplozijom - ko će zakonski da odgovara za to?
|
|
Edited by - Jocko on 22/11/2018 14:48:19 |
 |
|
clint
Starting Member
30 Posts
Member since 07/03/2017 |
Posted - 22/11/2018 : 14:54:32
|
Ma meni nema smisla raspravljat oko traženja ikakvih zamjerki Kenu Parkeru. Volim ga, zanimljiv mi je, realan i životan, crtež je jednostavan a opet jako puno govori (to je i jedno od glavnih specifičnosti ovog stipa, a i umjetnički gledano je vrh), sve su mi njegove epizode dobre ili još bolje... Uglavnom, da ne duljim, drago mi je što je Ken došao i na kioske jer to svakako zaslužuje više od mnogih koji već jesu tamo. A sve dalje je stvar osobnog ukusa i vrlo je jednostavno - ili ga voliš čitati ili ne voliš. Amen. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 22/11/2018 : 14:59:36
|
Samo cu se dotaknuti ove navedene zadnje dvije stvari u epizodi no.2, kao neuvjerljive... Pa svecenik, i nije revolveras, samo vise nije mogao vjerovat u cuda, koja nikad s neba ne dolaze, pa od silne nepravde, ide sam nesto uciniti...( pada mi napamet, onaj pravoslavni pop koji u Neretvi ili pak, Sutjesci, uzima puskomitraljez i tuce po 'svabama'... Ken i Dash na kraju nece i ne trebaju odgovarati za eksploziju. Potpuno su moralno (iako ne zakonski),ispravni. I silnicima se ponekad samo tako na kraj moze stati. Uzimanjem pravde u svoje ruke. Dapace, meni je to izvrsno. |
 |
|
sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts
Member since 22/11/2004 |
|
Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts
Posted - 22/11/2018 : 15:07:06
|
quote: Originally posted by ivanl
Samo cu se dotaknuti ove navedene zadnje dvije stvari u epizodi no.2, kao neuvjerljive... Pa svecenik, i nije revolveras, samo vise nije mogao vjerovat u cuda, koja nikad s neba ne dolaze, pa od silne nepravde, ide sam nesto uciniti...( pada mi napamet, onaj pravoslavni pop koji u Neretvi ili pak, Sutjesci, uzima puskomitraljez i tuce po 'svabama'... Ken i Dash na kraju nece i ne trebaju odgovarati za eksploziju. Potpuno su moralno (iako ne zakonski),ispravni. I silnicima se ponekad samo tako na kraj moze stati. Uzimanjem pravde u svoje ruke. Dapace, meni je to izvrsno.
Meni se ne sviđa način na koji je prikazana transformacija sveštenika, a nisam jedini koji misli da je to naglo i prebrzo prikazano. Da je izbačena scena sa kinezom i kung fuom i ubačen samo jedan isečak iz sveštenikovog života više, koji bi produbio njegov lik i pokazao kako on gubi veru u nenasilje - ja bih bio prezadovoljan. Ovo tvrdim tim pre što je Berardi poznat po tome da brusi svoje likove i daje im dubinu. Ovo je ipak tek druga epizoda i logično je da se Berardi uigravao. Ali sama ideja da sveštenik roka po razbojnicima mi je sasvim ok, nemaj sumnje u to 
Što se drugog tiče, preko toga stvarno ne mogu da pređem. To nije u duhu Kena da ubije ljude (čak i zločince) eksplozivom i hladnokrvno ode, a kasnije uopšte nema naznaka da se protiv njega vodi postupak ili da za to odgovara, tim pre što je stradao uticajni moćnik. Više je u njegovom stilu da navede zlikovca na pogrešan korak, a onda istog uhapse agenti iz zasede s kojima je Ken i režirao sačekušu. Razumem da ga napadne razbojnik a ovaj ga ubije u samoodbrani, ali kada su krupnije ribe u pitanju ipak eksploziv nije -realistična- metoda. Pa još i 10 štapina dinamita - mogla je da strada i nedužna žrtva!
''Moralno'' se apsolutno slažem, ali ovo ''zakonski'' mi je problem.
Prva i četvrta zamerka su mi najviše i zasmetale. Druga i treća manje. Krupnih zamerki imam i u osmoj epizodi (Velika pljačka u San Franciscu) Welshov duel sa ajkulama i meni lično bezvezni završni duel sa Kenom....
Kao što sam već jednom napisao, krupnih zamerki imam za nabrojati na prste jedne ruke (eventualno dve) u prvih 26 epizoda. 
|
|
Edited by - Jocko on 22/11/2018 15:21:23 |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 22/11/2018 : 15:32:33
|
Stoji. Da hocu cjepidlaciti i ja bi mu nasao gresaka, ali koliko je to? Malo i nista...kad usporedis sa drugim stripovima/serijalima. I jos u ono vrijeme. Ali svaku im tu malu greskicu oprastam, za sve one velike stvari i djela koja su prikazali, i stripovno i zivotno. Velik je Ken serijal. |
 |
|
Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts
Posted - 22/11/2018 : 15:47:18
|
quote: Originally posted by ivanl
Stoji. Da hocu cjepidlaciti i ja bi mu nasao gresaka, ali koliko je to? Malo i nista...kad usporedis sa drugim stripovima/serijalima. I jos u ono vrijeme. Ali svaku im tu malu greskicu oprastam, za sve one velike stvari i djela koja su prikazali, i stripovno i zivotno. Velik je Ken serijal.
Slažem se! Ja koji sam ljubitelj Dilana Doga i Alana Forda nisam verovao da bi neki vestern serijal (dugo sam izbegavao vesterne zbog klišea) mogao da mi bude podjednako drag (a tek sam na trećini serijala!), ali zaista Ken nadilazi vestern kao žanr, Ken je i komedija, i još češće drama.
Mislim da je cela ta fama i pohvala Kena stvorila kontra efekat i uticala da Kerempir (i neki drugi) vide greške i tamo gde ih nema. Meni su tek četvrta i naročito peta epizoda one vrhunske, prve tri su samo zagrevanje. Doduše i te Kenove epizode ''za zagrevanje'' su bolje i od dosta epizoda drugih serijala.  Kenu u recenzijama nisam dao ispod 70% do sad, a bar 2/3 epizoda ide iznad 85%.
|
|
Edited by - Jocko on 22/11/2018 15:49:17 |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 22/11/2018 : 15:59:17
|
quote: Originally posted by Poli
I eto ti karme kasnije sa strajkom,*________* i gajbokom. ;)
Eh strajk. Jedna od najacih epizoda. I socjalno, politicki, moralno i kroz niz tehnikalija do tada nevidenih u crtackom/scenaristickom/stripovskom smislu. Prava strip avangarda. Kako rekoh jedna od meni najacih, problem je samo, sto ima jos jedno 15-20 najacih... |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 22/11/2018 : 16:34:17
|
quote: Originally posted by Poli
Je, znaju ovi ljevicari (ova ljevicara) to zapakirati. 
Ali, nenadjebivo su to uradili...pa jos onaj urbani stih, u western serijalu. Ma epizoda, svjeza i za danas, a nazalost i za sutra... |
 |
|
lukaku44496
Starting Member

Croatia
86 Posts
Member since 03/09/2018 |
Posted - 22/11/2018 : 21:15:30
|
Pročito prve tri epizode sad. Nikad prije nisam i meni se baš jako svidjelo. Moram reć da mi je druga bolja od prve al sve 3 su mi stvarno super. |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13026 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
Topic  |
|
|