forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Traper Kerry
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

Spock
stripovi.com suradnikCroatia
1957 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 02/02/2019 :  21:00:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ReemCP

Dobra vijest za recenziju! Idem odmah ubacit komentar..
Što se tiče M.Rendžera, jel se sjećaš za ovu od AF koja je objavljena, jesi nju prije poslao od M.Rendžera? I dal da probaš Dee-a kontaktirat na p.m.?AF sam poslao dva tjedna ranije.
Možda je problem što sam naknadno poslao jedan ispravak Kitove recenzije. Po toj logici ona je izgubila red, pa će se pričekati još na njenu objavu. Mislim da bi, po tom, slijedeća morala biti objavljena moja recenzija za Mister Noa.

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

ReemCP
Advanced MemberCroatia
4349 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 02/02/2019 :  21:07:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Ajde baš javi kad bude, ne bih znao niti za ovu od Kerrya da je objavljena da nisi rekao Vidim da su neki tamo već ocjenjivali, pa sam odmah iz inata puknuo sve desetke da dignem ocjenu, predlažem tebi isto

"Straighten up, little soldier, stiffen up that upper lip! What you cryin' about? You got me."
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnikCroatia
1957 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 02/02/2019 :  21:17:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ReemCP

Ajde baš javi kad bude, ne bih znao niti za ovu od Kerrya da je objavljena da nisi rekao Vidim da su neki tamo već ocjenjivali, pa sam odmah iz inata puknuo sve desetke da dignem ocjenu, predlažem tebi istoZnaš mene, ja ću sve po propisu - vulkanski! Moram još pročitati zadnju priču u knjizi, pa ću onda staviti komentar i ocjenu, ali ne boj se, neće biti puno lošije od desetki.

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

ReemCP
Advanced MemberCroatia
4349 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 02/02/2019 :  21:23:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Sjetio sam se kad sam komentirao, da tebi ostaje još jedna priča, pa da možeš kompletirat komentar tamo

"Straighten up, little soldier, stiffen up that upper lip! What you cryin' about? You got me."
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnikCroatia
1957 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 03/02/2019 :  11:33:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ReemCPScenarij: Tiziano Sclavi
Crtež: Domenico e Stefano Di Vitto

Zlatna Serija:
14. Krvavi mesec (ZS 936)
15. Moć tame (ZS 940)

Kerrya zatječemo na jednom mjestu, gdje i sam ne zna kako je tamo dospio. Uskoro iz zemlje izlazi jedna ruka sa kandžama i polako ga vuče dolje ispod zemlje. Kerry se budi i ispada da se samo radilo o običnoj noćnoj mori. Ili nije bila samo noćna mora..


Noćna mora?


Nakon buđenja, Kerryu se to opet uskoro događa, samo ovaj put nije noćna mora. A njegovi prijatelji Queeg i McBull nisu u blizini da mu pomognu..

Kako je spomenuto u onom tekstu na početku, ovaj serijal je prekratak da bi Kerry imao neke upečatljive neprijatelje. Ali upravo smo možda u ovoj epizodi dobili jednog, a radi se o zlom vraču Behemotu. On ima tu sposobnost da za vrijeme punog mjeseca, koristi magiju za dozivanje čudovišta iz usnulih ratnika svog plemena. Uz pomoć tih čudovišta, želi pobiti sve bijelce i vratit indijancima zemlju.

Sclavi ovdje uvodi još jednog bitnog lika, Jeda, koji umije da komunicira sa životinjama. Brzo se sprijateljuje sa Kerryem, te usput saznajemo jedan važan podatak, a to da je Kerry ovdje već proveo dvije godine.


Jed i bizon


Još jedna zanimljiva Sclavijeva priča u nizu, ali i posljednja u ovom serijalu. Sa ovom pričom i završava druga knjiga izdanja Phoenix Pressa.

(priča: 9, scenarij: 10, crtež: 10) = 97%


Čudovište u pohodu
7. epizoda: Moć tame

Broj stranica: 64

Scenarij: Tiziano Sclavi
Crtež: Domenico & Stefano Di Vitto

Sclavijeva najlošija priča (to ne znači da je loša :-)) na serijalu i ujedno njegov oproštaj sa Keryjom. Ovdje je pokušao spojiti kršćansku i židovsku mitologiju s indijanskim vjerovanjem, samo što je obrnuo stvari. Indijanski šaman predstavlja vraga (Behemoth - spominje se u starozavjetnoj knjizi o Jobu kao simbol svog zla na Zemlji), a bijelac Jed se ponaša kao indijanski šaman i koristi neiskvarenog Kerryja kao oružje za borbu protiv demona/zla. Queeg je tu više kao logistička potpora. Sclavi opet koristi standardne Queegove moći predosjećanja i predviđanja u svrhu stvaranja većeg efekta u priči.

Zanimljiv detalj je da Behemoth koristi kameni oltar usred indijanskog sela. Prvo mi je to bilo glupo, ali kad sam razmislio, shvatio sam što je Sclavi htio poručiti s tim detaljem. Behemoth predstavlja pravog iskonskog vraga koji hoće posijati smrt u tom dijelu svijeta, koristeći indijansko praznovjerje. Tu nam Sclavi hoće dati do znanja da su sve vjere u načelu iste. U svakoj vjeri okosnica je borba dobra protiv zla. Također, u vidu prošle epizode, nije slučajno da je manifestacija dobra, preko Kerryja - puma.

Dio, odnosno lik koji kvari ukupan dojam je Indijanac Karam i njegovi nelogični postupci. Zbog čega sam i naoružan samo nožem napada Kerryja i Jeda? Nakon što mu njih dva, kao malom djetetu objasne (prije bih rekao slažu) da bijelci nisu neprijatelji crvenih ljudi, mijenja stranu. U redu što mijenja stranu, ali zbog čega napad samo nožem na dvojicu, pogotovo zbog toga što baš Karama Behemoth koristi kao oružje za napade pod svjetlom mjeseca.

Najbolja je scena u indijanskom selu s Jedovim prijateljem - bizonom. U tom trenutku uzvikom: "Moć tame jača je i od velikog duha!", Behemoth jasno daje do znanja da njegova moć nema nikakve veze s indijanskim vjerovanjem.
Sclavi nam, kao i u "Demonu ludila" prikazuje bizona kao jednu manifestaciju Manitua, samo što ovdje to izrijekom ne kazuje, ali vidi se poveznica s njegovim drugim pričama.

Braća Di Vito opet odlična. Njihov crtež savršeno odgovara ovoj tematici. Razne zvijeri u njihovoj izvedbi su efektne i zastrašujuće. Crtež uvelike podiže ukupnu ocjenu epizodi!

(priča: 8, scenarij: 6, crtež: 10) - 83%

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

ReemCP
Advanced MemberCroatia
4349 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 03/02/2019 :  13:26:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Lijepo Spock napisano Ja još nisam krenuo dalje sa čitanjem, još 5 priča ostaje.

"Straighten up, little soldier, stiffen up that upper lip! What you cryin' about? You got me."
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnikCroatia
1957 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 03/02/2019 :  19:43:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ReemCP

Lijepo Spock napisano Ja još nisam krenuo dalje sa čitanjem, još 5 priča ostaje.


Hvala, ja jedva čekam nastaviti dalje!

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnikCroatia
1957 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 10/02/2019 :  10:20:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
8. epizoda: Crna sablja

Izdano u:
ZS 943 Crna sablja
ZS 948 Tragični san


Broj stranica: 60 (4 stranice izbačene )

Scenarij: Giorgio Pelizzari
Crtež: Domenico & Stefano Di Vitto

Prilično naivna priča s čudesnim zlim mačem, koji daje moć, snagu i neranjivost onome tko ga nosi, a istovremeno je zao i žedan krvi. Tema idealna za Komandant Marka, u kome je i izdana čak i u originalu.
Teško mi je objektivno ocijeniti ovu epizodu jer su oni krvoloci iz Dnevnika izbacili čak 4 stranice od 64. To je 6% epizode!

Sada shvaćam zašto sam bio razočaran čitanjem Kerryja iz ZS izdanja prije nekih desetak godina. Možda nije neka tragedija kada Pellizariju izbaciš 4 stranice, ali kod Sclavijevih epizoda se najčešće gubi bit.

Po pitanju Sclavijevih epizoda, preporuka svima je da izbjegavaju ZS izdanje, čak i pod cijenu toga da ne pročitaju ovaj fenomenalni serijal. Postoji izvrsno izdanje izdavača Phoenix Press. Izdanje je rasprodano i teško nabavljivo, ali ima skenova za skidanje na internetu.

Da se vratim na ovu priču! Daleko je ovo od Scalvija! Zanimljivo je za čitanje, ali sve je to jednoobrazno prikazano. Pelizzari je ubacio čarobni mač neke nestale indijanske kulture (na jednoj vinjeti prikazan hram) koji je zao i podčini onoga tko ga nosi. Queeg pada u nesvijest svaki put kada mu dođe nepotrebna vizija. S tim Queegovim iritantnim predskazanjima, Pelizzari je htio produbiti praznu priču, a to je htio napraviti i s Kerryjevim ukazanjem u snu glavnog negativca priče.

Opet kažem, teško je objektivno procijeniti priču kada je izbačen ogroman broj stranica u postotku! Npr. McBull nestaje nakon napada Indijanaca na trapere, da bi se opet pojavio na kraju epizode! Jedan od najvažnijih likova serijala, a ne znamo ni kako je preživio napad.

Crtež je više nego solidan, a posebno se dobre scene kod upada Kerryja i Queega u selo Indijanaca - prilikom oslobađanja zarobljenika. Obratite pozornost na zvjezdano nebu u pozadini vinjeta. Braća Di Vitto su nam, sigurno samoinicijativno, tu dali malo čarolije, kada im Pelizzari (za razliku od Sclavija) nije to omogućio preko scenarističkih ideja. Dakle, nema tu predivnih prespektiva i mističnih scena kao u Sclavijevim epizodama, već jednostavan scenarij u rangu Komandanta Marka.

Ocjene za priču i scenarij ću podići za jednu ocjenu iz razloga što smatram da nisam mogao u potpunosti doživjeti priču u obliku kakvom je zamišljena.
Strašno!

EDIT - izbačene stranice (ne otkriva se gdje je McBull nestao nakon napada):

(priča: 5, scenarij: 4, crtež: 9) - 60%

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.

Edited by - Spock on 10/02/2019 10:48:19
Go to Top of Page

ddeki
Senior Member2655 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 17/02/2019 :  00:56:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ddeki a Private Message  Reply with Quote
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=50292

http://ddeki.deviantart.com/gallery/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009518400153
Go to Top of Page

teller
Advanced MemberSlovenia
14934 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 17/02/2019 :  07:03:36  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Dobar je Keri..ali zna se zasto je bio samo sporedni junak Marku.

KO NE CITA I KUPUJE MALOG RENDŽERA NE CITA NIŠTA I NEK CUTI ZAUVIJEK!
A DA...HOCEMO I VELIKOG BLEKA U KOLORU!
Go to Top of Page

ReemCP
Advanced MemberCroatia
4349 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 17/02/2019 :  16:24:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Izvrsno Ddeki samo naprijed i polako, kako stigneš s vremenom

"Straighten up, little soldier, stiffen up that upper lip! What you cryin' about? You got me."
Go to Top of Page

ddeki
Senior Member2655 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 17/02/2019 :  18:27:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ddeki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ReemCP

Izvrsno Ddeki samo naprijed i polako, kako stigneš s vremenom


Hvala! Polako,ali sigurno.

http://ddeki.deviantart.com/gallery/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009518400153
Go to Top of Page

ddeki
Senior Member2655 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 22/02/2019 :  09:21:31  Show Profile Show Extended Profile  Send ddeki a Private Message  Reply with Quote
Nisam znao da je Traper Keri objavljen kao zaseban junak sa svojim naslovnicama u Nuova Collana Rodeo 330 - 335. Tako da cu se ja pridrzavati ovog redosleda, sto znaci da u prvoj knjizi ima 5 epizoda i ukupno 160 strana koje nameravam da obojim a za dalje cemo videti. Evo nove naslovnice za prvu knigu koju sam prilagodio za ovu novu ediciju u boji.


http://ddeki.deviantart.com/gallery/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009518400153
Go to Top of Page

teller
Advanced MemberSlovenia
14934 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 22/02/2019 :  10:40:53  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Izgleda prekrasno...
Ja bi to ipak na papiru radije citao..u ovakvom izdanju.

KO NE CITA I KUPUJE MALOG RENDŽERA NE CITA NIŠTA I NEK CUTI ZAUVIJEK!
A DA...HOCEMO I VELIKOG BLEKA U KOLORU!
Go to Top of Page

ddeki
Senior Member2655 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 22/02/2019 :  10:54:34  Show Profile Show Extended Profile  Send ddeki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Izgleda prekrasno...
Ja bi to ipak na papiru radije citao..u ovakvom izdanju.


I ja bih, ali........uvek ovo ali!

http://ddeki.deviantart.com/gallery/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009518400153
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnikCroatia
1957 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 22/02/2019 :  13:25:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Odlično deki!!

Usput, imaš li link za naslovnice tih Kerryjevih izdanja u Nuova Collana Rodeo?

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced MemberBosnia and Herzegovina
5269 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 22/02/2019 :  13:48:01  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
to je samo talijansko digitalno izdanje sta su fanovi radili...ima sve od starih boneli junaka iz 40-ih,50-ih i dalje...cak su odradili i neke epizode junaka koje su od bonelija preuzeli francuzi...francuske epizode honda, joselita, tajanstvenog alana( ne sve), rocky joe...kad sam im rekao da od alana ima jos vise od 60 epizoda koje nisu objavljene u italiji, kao i jedna epizoda djila, bilo im puno posla da to sve rade...
Go to Top of Page

ddeki
Senior Member2655 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 22/02/2019 :  13:52:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ddeki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Spock

Odlično deki!!

Usput, imaš li link za naslovnice tih Kerryjevih izdanja u Nuova Collana Rodeo?
http://ddeki.deviantart.com/gallery/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009518400153
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced MemberSerbia
5953 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 22/02/2019 :  14:41:17  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Super je ovo.
Treca i cetvrta odlicne.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

Grabb
Junior Member313 Posts

Member since 26/03/2018

Posted - 22/02/2019 :  17:26:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Grabb a Private Message  Reply with Quote
Samo mi je Dekijev kolor dvije klase iznad.
Go to Top of Page

ReemCP
Advanced MemberCroatia
4349 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 22/02/2019 :  19:38:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
@Ddeki - super si dosao na ovu ideju sa naslovnicama
3. i 5.. naslovnica su uzete iz vinjeta stripa, za ostale nisam siguran.

"Straighten up, little soldier, stiffen up that upper lip! What you cryin' about? You got me."
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced MemberBosnia and Herzegovina
5269 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 22/02/2019 :  20:13:14  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
ma sve je to iz vinjeta...evo baš četvrtu imaš na ovoj strani topica par postova iznad..kao što rekoh, to je samo fanovska serija, ništa službeno..nešto slično onim zs i lms remaster serijama sa strip zone..
Go to Top of Page

ddeki
Senior Member2655 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 22/02/2019 :  20:23:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ddeki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ReemCP

@Ddeki - super si dosao na ovu ideju sa naslovnicama
3. i 5.. naslovnica su uzete iz vinjeta stripa, za ostale nisam siguran.


Nije to bila moja ideja. Jedan clan sa SZ mi je skrenuo paznju da su u ediciji Nuova Collana Rodeo objavljene ove naslovnice. Inace sve je uzeto iz vinjeta stripa.

http://ddeki.deviantart.com/gallery/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009518400153

Edited by - ddeki on 22/02/2019 20:24:02
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnikCroatia
1957 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 22/02/2019 :  21:17:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
@deki: Hvala!

9. epizoda: Vukodlak

Izdano u:
ZS 951 Vukodlak
ZS 954 Kletva


Broj stranica: 60 (4 stranice izbačene )


Scenarij: Giorgio Pelizzari
Crtež: Marco Bianchini

Zanimljivosti:

- Likantropija je poremećaj zbog koga su pojedini ljudi uvjereni da se za vreme punog Mjeseca pretvaraju u vukove. Upravo se tom temom bavi Pelizzari u ovoj priči.
- Poremećaj se, navodno, javlja kada je puni mjesec, ali radnja se odvija kroz nekoliko dana, a i Bianchini ne crta uvijek puni mjesec.
- U stripu se na jednoj vinjeti pojavljuje Komandant Mark. Iako je riječ o dijelu stripa gdje Peter priča svoju priču o dolasku u Ameriku i prokletstvu koje ga prati, pa se ta vinjeta se odnosi na zgodu iz daleke prošlosti, taj detalj uvelike ruši kontinuitet kojeg je Sclavi stvorio. Budući da se u Scalvijevim pričama pojavljuju revolveri, a u ovoj epizodi puška sa šest cijevi, Peter bi morao biti barem starac da se ispoštuju oba detalja, iako bi i u tom slučaju bilo prenategnuto.


Komentar:

Naši junaci se nalaze u selu Assinoboina, zajedno sa skupinom trapera. Počinju se redati ubojstva u kojima su žrtve rastrgane kao u slučaju napada ogromne zvijeri. Uskoro sve sumnje padaju na Petera, koji je sam preživio takav napad, dok su njegove kolege nađene rastrgane. U selu je i stručnjak za borbu protiv vukodlaka, koji čak ima i srebrne metke u svojoj kratkoj pušci s šest cijevi, pa Peteru prijeti presuda po kratkom postupku! Tko ili što je ubojica i dali je Peter stvarno vukodlak?

Blaženi Sclavi! Pelizzari je srozao ovaj strip ispod svake mjere. Ničega tu više nema, ni čarolije, ni zagonetke, ni zanimljivih likova, ni prekrasnih vinjeta s predivnim prespektivama… Jednostavno praznina! Kerry je najbolji i najpametniji, Queeg je sveden na bezličnog nesnađenog lika koji crta pentagrame i ništa ne shvaća, pa mu Kerry mora sve nacrtati.

Bianchini se uopće nije potrudio u scenama preobrazbe čovjeka u "vukodlaka". Razumijem da je Pelizzari htio prikazati da je u pitanju mentalna bolest bez vanjskih promjena na bolesnoj osobi, ali svejedno bi barem na izrazu lica trebalo doći do nekih promjena. Izuzev toga, ostatak je korektan, bez nekih scena koje poboljšavaju ukupan dojam. Ponegdje su likovi dosta drveni, ali to nije neka novost.

(priča: 6, scenarij: 2, crtež: 6) - 47%

Izbačene stranice u Dnevnikovom izdanju:

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.

Edited by - Spock on 22/02/2019 21:19:15
Go to Top of Page

ReemCP
Advanced MemberCroatia
4349 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 23/02/2019 :  11:37:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Aha, onda je sve iz vinjeta Zato mi bilo čudno da postoje naslovnice, ali i ovo iz vinjeta zaista dobro izgleda, dobar izbor rekao bih

@ddeki - stavio sam sad na prvoj stranici među korisne linkove i tvoju temu gdje radiš kolor, pa da je se može lakše (odmah) naći tko bude čitao ovu temu

Ovdje: http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=50249&REPLY_ID=2216251

"Straighten up, little soldier, stiffen up that upper lip! What you cryin' about? You got me."
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000