forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Zlatno doba ili apokalipsa - misli o svijetu
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 07/02/2019 : 20:30:48  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Bodhi, tebi fali vjernosti
Dobro je činiti dobra djela, ali nije tu kraj - treba se smiriti. Kada imaš mir, ne opterećuješ se toliko drugima ni stvarima koje su daleko i na koje ne utječeš.

U pravu si ... skidam ti kapu
Koliko ja dobra radim, ali to samo ja radim ...
A zasto ja gubim vjernost?
Samo zato sto vas nema vise ... bar desetak mene ... i to bi promijenilo svijet pa makar u zlatno doba

Pike Bishop: Let's go!
Lyle Gorch: Why not?
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 07/02/2019 : 20:32:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Pa da, da je više.
Ali ne treba to postati organizacija, to bi tek bilo srozavanje. Dovoljno je širiti krug, tamo gdje možeš, to je to.
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 07/02/2019 : 20:40:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:

Znači, kobasice te zanimaju

A sad mali zaokret u ozbiljnije - baš kod malih i najmanjih stvari, može to biti kobasica, ajnpren juha ili kamen na cesti - može doći do uvida. Najmanje stvari mogu donijeti najveću sreću.
Kako Hamvas kaže - čovjek koji zaboravlja da treba nahraniti kravu i donijeti vodu s bunara, i umjesto toga sjedi i gleda u maslinu - taj se preobrazio.

Pogođen trenutak; jednostavno sjedim u polumraku i uživam čitati ovu temu.. godi mi, tek u osami razmišljati o vašim rečenicama..

Tek ne mogu izdržati da se ne javim i upitam te, zašto Bela Hamvas, pored tolikih mislilaca i filozofa te potaknuo da otvoriš ovu temu?
Obožavam Hamvasa od kad sam se prvi put susrela s njim čitajući Jasmin i maslina.. davno već bilo je, solirala sam na forumu na tu temu u nekim svojim filozofskim monolozima, sjećam se. Ujedno ga i prezirem, kao što mi se nikad prije desilo nije - da se svađam s piscem čitajući njegovu Filozofiju vina. Ujedno, hvala na podsjetniku, jer upravo sam poželjela iznova pročitati Maslinu. Trebam taj dobar osjećaj, upravo nekako sada.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 07/02/2019 : 20:44:11  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Just_Charlie

quote:

A sad mali zaokret u ozbiljnije - baš kod malih i najmanjih stvari, može to biti kobasica, ajnpren juha ili kamen na cesti - može doći do uvida. Najmanje stvari mogu donijeti najveću sreću.
Kako Hamvas kaže - čovjek koji zaboravlja da treba nahraniti kravu i donijeti vodu s bunara, i umjesto toga sjedi i gleda u maslinu - taj se preobrazio.

Pogođen trenutak; jednostavno sjedim u polumraku i uživam čitati ovu temu.. godi mi, tek u osami razmišljati o vašim rečenicama..

Tek ne mogu izdržati da se ne javim i upitam te, zašto Bela Hamvas, pored tolikih mislilaca i filozofa te potaknuo da otvoriš ovu temu?
Obožavam Hamvasa od kad sam se prvi put susrela s njim čitajući Jasmin i maslina.. davno već bilo je, solirala sam na forumu na tu temu u nekim svojim filozofskim monolozima, sjećam se. Ujedno ga i prezirem, kao što mi se nikad prije desilo nije - da se svađam s piscem čitajući njegovu Filozofiju vina. Ujedno, hvala na podsjetniku, jer upravo sam poželjela iznova pročitati Maslinu. Trebam taj dobar osjećaj, upravo nekako sada.

Ma ja tebe obožavam ... iako nisam baš siguran bi li ti provela konačni kraj svijeta pričajući sa mnom ;o))

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47294 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 07/02/2019 : 20:44:30  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Zoroasu jel ti misliš da je ikad postojalo zlatno doba?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12636 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 07/02/2019 : 20:46:21  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by boddhisatva

quote:

quote:

Ma ja tebe obožavam ... iako nisam baš siguran bi li ti provela konačni kraj svijeta pričajući sa mnom ;o))

Sigurno bi. Tako bi joj bilo lijepo pričati sa tobom da bi tek dva dana kasnije shvatila da svijeta više nema ...

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 07/02/2019 : 20:48:07  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

zlatno doba bluesa ... ooo da ... kad je dijete bilo samo dijete ...

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 07/02/2019 : 20:49:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Zato što mi je davno njegova knjiga otvorila oči, no kako sada vidim, to je još uvijek bila jedna slaba vjera, tek sada to sve mogu shvatiti na pravi način. Također nisam više određen drugima kako sam bio, pa se mogu potpuno otvoriti, makar se neki samo zezali.
Dobre su te dvije knjige, ali upravo genijalne su Kršćanstvo i Sacra, pa te moraš čitati.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 07/02/2019 : 20:49:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Defetisticki? ;o))
Provociras, ali odgovoricu ti ...
A gdje sam zajebo? Jedino u tome sto nisam pomagao vise sto sam mogao?
A ti, stinky? Gdje si ti zajebo?
U tome sto nisi filozofirao vise?

Daj, odgovori iskreno i ljudski. Jer i ja sam.

provociram??
pa odgovaram ti na ono što si ti napisao.
a napisao si da smo zajebali i točka.

quote:
Stinky,ti samo previse brazdis u filozofiju
Priznaj si sam i konacno: zajebali smo i tocka!
Dodatno filizofiranje i razvlacenje tu nista ne pomaze
Imas ideju za spasenje stanja u koje smo dosli ... osim filozofije, naravno

znači, govoriš da smo zajebali (tko? ljudi, svi, ništa ne valja, nikoga nema, nema čovjeka) i da se ne da ništa učiniti ("točka"). Ništa ne pomaže, pogotovo ne filozofiranje (ali kakvo filozofiranje. da, filozofiranje ex cathedra ne pomaže, ane pomaže ni filozofiranje kao mlaćenje prazne slame. ali filozofiranje shvaćeno kao najviši uzlet ljudske misli, e to pomaže boddhisatva, ako se odvažiš na to).

Dakle, to, takav govor ja zovem defetistički stav. Gdje vidiš provokaciju.

Pitaš što je spas i kažem ti: spas je dokučiti u čemu je greška koja navodi na sagledavanja "stanja svijeta" kakvo si ti izrazio. Znači, trebaš vidjeti što te muči, što je to što te tišti. Jesu li to psi na cesti? Ako da, onda opet moraš naći točku sa koje ćeš sagledati promašenost i pretjeranost tog stava, jer potezati sa takvih zla na svijetu (kao što su psi na cesti) apokaliptičke vizije cjelokupnog stanja na svijeu, to sadrži grešku i to je sasvim jasno kada trezveno razmisliš.
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 07/02/2019 : 20:51:01  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by panzer

quote:

quote:

quote:

Sigurno bi. Tako bi joj bilo lijepo pričati sa tobom da bi tek dva dana kasnije shvatila da svijeta više nema ...

;o)))))))
Potrudio bih se ... a kakav sam brbljavac ... da to bude bar nakon tjedan dana ;o)))

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 07/02/2019 : 20:51:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa ne mislim da je to najvažnije, što je bilo, više me zanima ozbiljenje zlatnog doba. Guenon i Hamvas imaju neke argumente za to o kojima se da promišljati, no meni se čini važnije ovdje i sada doći do početnog položaja.
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 07/02/2019 : 20:54:18  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

quote:
Defetisticki? ;o))
Provociras, ali odgovoricu ti ...
A gdje sam zajebo? Jedino u tome sto nisam pomagao vise sto sam mogao?
A ti, stinky? Gdje si ti zajebo?
U tome sto nisi filozofirao vise?
Daj, odgovori iskreno i ljudski. Jer i ja sam.

provociram??
pa odgovaram ti na ono što si ti napisao.
a napisao si da smo zajebali i točka.

quote:
Stinky,ti samo previse brazdis u filozofiju
Priznaj si sam i konacno: zajebali smo i tocka!
Dodatno filizofiranje i razvlacenje tu nista ne pomaze
Imas ideju za spasenje stanja u koje smo dosli ... osim filozofije, naravno

znači, govoriš da smo zajebali (tko? ljudi, svi, ništa ne valja, nikoga nema, nema čovjeka) i da se ne da ništa učiniti ("točka"). Ništa ne pomaže, pogotovo ne filozofiranje (ali kakvo filozofiranje. da, filozofiranje ex cathedra ne pomaže, ane pomaže ni filozofiranje kao mlaćenje prazne slame. ali filozofiranje shvaćeno kao najviši uzlet ljudske misli, e to pomaže boddhisatva, ako se odvažiš na to).

Dakle, to, takav govor ja zovem defetistički stav. Gdje vidiš provokaciju.

Pitaš što je spas i kažem ti: spas je dokučiti u čemu je greška koja navodi na sagledavanja "stanja svijeta" kakvo si ti izrazio. Znači, trebaš vidjeti što te muči, što je to što te tišti. Jesu li to psi na cesti? Ako da, onda opet moraš naći točku sa koje ćeš sagledati promašenost i pretjeranost tog stava, jer potezati sa takvih zla na svijetu (kao što su psi na cesti) apokaliptičke vizije cjelokupnog stanja na svijeu, to sadrži grešku i to je sasvim jasno kada trezveno razmisliš.

Čuj, jednostavno - previše razmišljaš o meni, ne čini li ti se tako? ;o))
A tema tu nisam ja osobno, iako: rado ću te gemištecom počastiti
Tema smo svi mi ... apsolutno svi mi ... i ovaj svijet

Reci nam nešto o tom, umjesto da se usmjeravaš na pojedinačne nas

Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 07/02/2019 : 20:55:11  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dobro je činiti dobra djela, ali nije tu kraj - treba se smiriti. Kada imaš mir, ne opterećuješ se toliko drugima ni stvarima koje su daleko i na koje ne utječeš.

I spremiti svoju sobu.

Al' to su baje onog kanađanina, pasiva, zapravo, eskapizam.

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 07/02/2019 : 20:57:00  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pa ne mislim da je to najvažnije, što je bilo, više me zanima ozbiljenje zlatnog doba. Guenon i Hamvas imaju neke argumente za to o kojima se da promišljati, no meni se čini važnije ovdje i sada doći do početnog položaja.

Pusti njih, pusti te "argumente", važno je šta misliš Ti
A elwood i brije taj blues ;o))
A kako ćemo doći do tog početnog položaja?

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 07/02/2019 : 20:58:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by andjusticeforall

quote:

I spremiti svoju sobu.

Al' to su baje onog kanađanina, pasiva, zapravo, eskapizam.

Uradit ću čin iz dobre vjere i pitati da pojasniš o čemu govoriš. Nagađam da je Kanađanin Peterson, ali ne znam točno o čemu on govori, no spremiti svoju sobu je tako - nema tu nikakvog eskapizma. To je ozbiljan posao. Eskapizam je prije viriti drugima u dvorišta i tražiti u nedostatke, ili glasno izražavati zabrinutost zbog svijeta - ili se zezati po forumima.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 07/02/2019 : 21:01:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Pa nije toliko važno, što mislim baš ja. Ima ona Hegelova rečenica, da ono što je njegovo kod njegove filozofije nije ni istinito.
Znači, manje je važno jesu li to original misli made by Zoro ili ne, više jesu li istinite.

A pitaš za početni položaj? Onoliko si bliže početnom položaju, koliko si manje određen izvanjskim, tako bih rekao, maksimalno pojednostavljeno.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 07/02/2019 : 21:02:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pa čuj, ako pitaš za moj stav, onda sam ja naposljetku vođen onom: sve je dobro, na kraju krajeva.

moj životni stav je OSNOVNO POVJERENJE, kad se sve zbroji i oduzme.

što sad to znači, o tome se opet treba nadugačko i naširoko (nejde bez filozofiranja, moj bodi:)
to te ne zanima, pa se moraš zadovoljiti ovako brzinski, forumsko čavrljanje.

dakle, mi se razlikujemo: ja mislim da se može promijeniti, da postoji sloboda i da posred sveg ovog pederluka postoje pravi ljudi. i drago mi je kad ih sretnem.
a i drugi nisu baš tako okorjeli kako to uobičajeno izgleda i koliko god bili iritantni.
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 07/02/2019 : 21:03:41  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
Zlatno doba počinje industrijskom revolucijom, koliko god bilo šugavo, živimo bolje od većine čovječanstva prije nas, no isto ne oslobađa stremljenja k boljem i npr. kritike postojućeg, a upravo kritika, npr. kod nas, uzduž i poprijeko se smatra veleizdajom, pa smo tu, đe smo.

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 07/02/2019 : 21:05:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zlatno doba počinje industrijskom revolucijom

Ma kakva sad industrijska revolucija.
Zlatno doba se tiče čovjeka, ne strojeva.
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 07/02/2019 : 21:05:57  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa čuj, ako pitaš za moj stav, onda sam ja naposljetku vođen onom: sve je dobro, na kraju krajeva.

što sad to znači, o tome se opet treba nadugačko i naširoko (nejde bez filozofiranja, moj bodi:)
to te ne zanima, pa se moraš zadovoljiti ovako brzinski, forumsko čavrljanje.

dakle, mi se razlikujemo: ja mislim da se može promijeniti, da postoji sloboda i da posred sveg ovog pederluka postoje pravi ljudi. i drago mi je kad ih sretnem.
a i drugi nisu baš tako okorjeli kako to uobičajeno izgleda i koliko god bili iritantni.

Dakle, tebe jebu pederi?

Zakon

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 07/02/2019 : 21:07:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

Eh, to je to. Ja to nisam imao, jer nisam bio slobodan. Samo slobodan čovjek uopće može imati povjerenja.
Strah je zatvaranje u nepovjerenje i namrgođenost.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47294 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 07/02/2019 : 21:10:18  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Pa nije toliko važno, što mislim baš ja. Ima ona Hegelova rečenica, da ono što je njegovo kod njegove filozofije nije ni istinito.
Znači, manje je važno jesu li to original misli made by Zoro ili ne, više jesu li istinite.

A pitaš za početni položaj? Onoliko si bliže početnom položaju, koliko si manje određen izvanjskim, tako bih rekao, maksimalno pojednostavljeno.

ok,ako tako uzmeš stvari onda smo u zlatnom dobu,jerbo smo se prilično udaljili od svoje biološke prirode. Odnosno materijalno smo se uzdigli iznad prirode. Gledajući čisto biološki ljudsku vrstu ,na vrhuncu smo.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 07/02/2019 : 21:10:27  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pa ona koja nam omogućuje ovu čakulu, kratkotrajnu, u konačnici, jerbo, zbog opće neinformiranosti, a i zbog avatara dečka druga Valtera, bum te dodal na blok listu, ne

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 07/02/2019 : 21:15:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ok,ako tako uzmeš stvari onda smo u zlatnom dobu,jerbo smo se prilično udaljili od svoje biološke prirode. Odnosno materijalno smo se uzdigli iznad prirode. Gledajući čisto biološki ljudsku vrstu ,na vrhuncu smo.

Uopće ne pričam o čisto biološkom. Niti me zanima savladavanje prirode strojevima i slično.
"Tehnika nije ni kult ni kultura, već sredstvo razaranja"
Potreban je kult, kao protuteža tehnologiji. Nisam ludit ni radikalan po tom pitanju, na kraju krajeva to bi bilo licemjerno kada koristim tehnologiju, ali ne mislim da treba biti u prvom planu.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 07/02/2019 : 21:16:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Pa ona koja nam omogućuje ovu čakulu, kratkotrajnu, u konačnici, jerbo, zbog opće neinformiranosti, a i zbog avatara dečka druga Valtera, bum te dodal na blok listu, ne

Ah, već sam rekao za ludizam, a ako te žulja avatar, ne da mi se sad mijenjati ga i piši kakve hoćeš liste, ionako ozbiljan čovjek ni ne računa na takve poput tebe.
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000