forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Zlatno doba ili apokalipsa - misli o svijetu
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 07/02/2019 : 21:16:29  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

pa čuj, ako pitaš za moj stav, onda sam ja naposljetku vođen onom: sve je dobro, na kraju krajeva.
moj životni stav je OSNOVNO POVJERENJE, kad se sve zbroji i oduzme.
što sad to znači, o tome se opet treba nadugačko i naširoko (nejde bez filozofiranja, moj bodi:)
to te ne zanima, pa se moraš zadovoljiti ovako brzinski, forumsko čavrljanje.
dakle, mi se razlikujemo: ja mislim da se može promijeniti, da postoji sloboda i da posred sveg ovog pederluka postoje pravi ljudi. i drago mi je kad ih sretnem.
a i drugi nisu baš tako okorjeli kako to uobičajeno izgleda i koliko god bili iritantni.

Pa to i je već izvrstan početak.
Ali ja nisam nigdje naglasio ono baš defetistički da se ne može promijeniti. Ja samo kažem da - od čega sada i kako početi te promjene.
Nećemo valjda završiti da nas kao u povijesti koja je ipak učiteljica života sve totalno shebe pa da bi na tim počecima ničega započeli nešto novo?
Ja mislim da treba početi od pojedinca. Koji reciklira, koji zna štetnost plastike. Pa od dva, tri, četiri i na kraju od svih ... to je put.
Ali kako doči i od čega početi sadataj put?
Činjenica je da ako mi kao izdvojeni počnemo ne možemo se eliminirati od drugih oko nas jer i ako oni nisu u tom slijedu tada naše nema nikakve koristi ... i to je to

Pike Bishop: Let's go!
Lyle Gorch: Why not?
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 07/02/2019 : 21:19:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by boddhisatva

quote:

pa čuj, ako pitaš za moj stav, onda sam ja naposljetku vođen onom: sve je dobro, na kraju krajeva.
moj životni stav je OSNOVNO POVJERENJE, kad se sve zbroji i oduzme.
što sad to znači, o tome se opet treba nadugačko i naširoko (nejde bez filozofiranja, moj bodi:)
to te ne zanima, pa se moraš zadovoljiti ovako brzinski, forumsko čavrljanje.
dakle, mi se razlikujemo: ja mislim da se može promijeniti, da postoji sloboda i da posred sveg ovog pederluka postoje pravi ljudi. i drago mi je kad ih sretnem.
a i drugi nisu baš tako okorjeli kako to uobičajeno izgleda i koliko god bili iritantni.

Pa to i je već izvrstan početak.
Ali ja nisam nigdje naglasio ono baš defetistički da se ne može promijeniti. Ja samo kažem da - od čega sada i kako početi te promjene.
Nećemo valjda završiti da nas kao u povijesti koja je ipak učiteljica života sve totalno shebe pa da bi na tim počecima ničega započeli nešto novo?
Ja mislim da treba početi od pojedinca. Koji reciklira, koji zna štetnost plastike. Pa od dva, tri, četiri i na kraju od svih ... to je put.
Ali kako doči i od čega početi sadataj put?
Činjenica je da ako mi kao izdvojeni počnemo ne možemo se eliminirati od drugih oko nas jer i ako oni nisu u tom slijedu tada naše nema nikakve koristi ... i to je to

Pa i nije baš tako...ono što započneš sam, imat će utjecaja i na druge, možda ne onako snažno i brzo kako bi ti to želio, no svaki čin ima posljedicu. Kako ne možeš odgovarati za drugoga, njegov nemar ne treba sprečavati tvoju aktivnost.
Znači, kako ono Stinky kaže, ozbiljan čovjek ima smjer i cilj i ne obazire se na one koji mu dobacuju preko plota ili na pijance kraj dućana koji galame - kao Zagor, lupiš sjekirom i odeš dalje svojim putem.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 07/02/2019 : 21:28:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by andjusticeforall

Zlatno doba počinje industrijskom revolucijom, koliko god bilo šugavo, živimo bolje od većine čovječanstva prije nas, no isto ne oslobađa stremljenja k boljem i npr. kritike postojućeg, a upravo kritika, npr. kod nas, uzduž i poprijeko se smatra veleizdajom, pa smo tu, đe smo.

permanentne kritike svega postojećeg, dečko

ma, to što ti pišeš, to su prigodne fraze po potrebi
instant kriticizam pod direktivom centrale i kapilarno širen kroz partijske ćelije. ukratko, to je luk i voda, da ne kažem obični bulšit.

bolji život nećeš dobiti tako da smišljaš neki bolji stroj, to je marksizam de fakto i pokazao, jer se nisu fanatično bacili na smišljanje novog usrećujućeg stroja (proizvodne snage) nego su se divljački bacili u prostore borbe za moć, u obične dobre stare borbe i bitke, u klanje ljudi.

sad, mene nešto posebno i ne zanimaju sve te ankete i istraživanja kulturalnih studija, ali priča se da na pitanje o sreći (boljem životu) potvrdnije odgovaraju u onim državama koje su na nižim razinama "industrijske revolucije". već to je znakovito i možda bi te trebalo malo trgnuti iz drijemeža, pa da si uopće osvijestiš da "bolji život" i "industrijska revolucija" ili čak "država blagostanja" nemaju takve kauzalne veze kako to ti naivno psotavljaš. čak si uopće trebaš osvijestiti da je kategorija "sreća" ili "bolji život" nešto problematično, tj. nešto što tek treba definirati a ne polaziti tako samouvjereno i samorazumljivo kako ti činiš.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 07/02/2019 : 21:33:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

[quote]Originally posted by andjusticeforall

sad, mene nešto posebno i ne zanimaju sve te ankete i istraživanja kulturalnih studija, ali priča se da na pitanje o sreći (boljem životu) potvrdnije odgovaraju u onim državama koje su na nižim razinama "industrijske revolucije". već to je znakovito i možda bi te trebalo malo trgnuti iz drijemeža, pa da si uopće osvijestiš da "bolji život" i "industrijska revolucija" ili čak "država blagostanja" nemaju takve kauzalne veze kako to ti naivno psotavljaš. čak si uopće trebaš osvijestiti da je kategorija "sreća" ili "bolji život" nešto problematično, tj. nešto što tek treba definirati a ne polaziti tako samouvjereno i samorazumljivo kako ti činiš.

Znam ponešto o tome, navodno je Butan u Himalajama dosta visoko na listi, no s druge strane i neke bogate zemlje kao u Skandinaviji. Nema tu pravila i industrija ne donosi zlatno doba, no ne znači ni da to ima veze s nekim primitivnim životom.
Materijalni život nije takav da bi sam po sebi imao smisla, bez dodira duha nemoćan je i izgubljen. Zato ga treba vratiti na mjesto. Čovjek se vraća, i zatim sve po redu.

Edited by - Zoroasterixx on 07/02/2019 21:33:19
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 07/02/2019 : 21:36:53  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:

quote:

quote:

Zlatno doba počinje industrijskom revolucijom

Ma kakva sad industrijska revolucija.
Zlatno doba se tiče čovjeka, ne strojeva.

Pa ona koja nam omogućuje ovu čakulu, kratkotrajnu, u konačnici, jerbo, zbog opće neinformiranosti, a i zbog avatara dečka druga Valtera, bum te dodal na blok listu, ne

Ah, već sam rekao za ludizam, a ako te žulja avatar, ne da mi se sad mijenjati ga i piši kakve hoćeš liste, ionako ozbiljan čovjek ni ne računa na takve poput tebe.

Živ bio.

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47297 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 07/02/2019 : 21:38:11  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Pa šta misliš zoroasu očeš se ti ili neko drugi lakše vratit danas tome nečemu kad imaš gomilu strojeva koja ti olakšava život,pristup informacijama ka nikad u povijesti, prosječno extremno dug život itd. Ili misliš da bi ti bilo lakše živit u nehigijenskim uvjetima,bit neishranjenost,radit 16 uri teški fizički rad i eventualno umrit od malih boginja?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 07/02/2019 : 21:38:37  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
quote:
jer se nisu fanatično bacili na smišljanje novog usrećujućeg stroja (proizvodne snage) nego su se divljački bacili u prostore borbe za moć, u obične dobre stare borbe i bitke, u klanje ljudi

Bacili su se u borbu za sebe same i za svoje guzice da bi im bile što uzbibanije naprama i nauštrb drugima, a jednakima ...
Zapravo to se nimalo ni ne razlikuje od ovih sadašnjih koji su na vlasti, kajne ...
Pitanje je kako stvoriti bolje i novo a eliminirati taj uvriježeni, povijesni, a politički slijed ...

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 07/02/2019 : 21:44:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

Pa šta misliš zoroasu očeš se ti ili neko drugi lakše vratit danas tome nečemu kad imaš gomilu strojeva koja ti olakšava život,pristup informacijama ka nikad u povijesti, prosječno extremno dug život itd. Ili misliš da bi ti bilo lakše živit u nehigijenskim uvjetima,bit neishranjenost,radit 16 uri teški fizički rad i eventualno umrit od malih boginja?

Pa postoje olakšice, zato sam i naglasio valjda da nisam ludit.
To što je eventualno lakše ne znači da će ljudi tako i učiniti, dapače, danas je lakše nego ikad sakriti se. A baš se treba otvoriti.

Dok svatko juri za svojim privatnim užitkom, ne može biti ni govora o zlatnom dobu.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47297 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 07/02/2019 : 21:51:52  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

To što je eventualno lakše ne znači da će ljudi tako i učiniti, dapače, danas je lakše nego ikad sakriti se. A baš se treba otvoriti.

Dok svatko juri za svojim privatnim užitkom, ne može biti ni govora o zlatnom dobu.

znači misliš da bi kolektivno tribali svi dostić isti stupanj? Pa to je tek apsurdno.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 07/02/2019 : 21:53:27  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Zlatno doba počinje industrijskom revolucijom, koliko god bilo šugavo, živimo bolje od većine čovječanstva prije nas, no isto ne oslobađa stremljenja k boljem i npr. kritike postojućeg, a upravo kritika, npr. kod nas, uzduž i poprijeko se smatra veleizdajom, pa smo tu, đe smo.

permanentne kritike svega postojećeg, dečko

ma, to što ti pišeš, to su prigodne fraze po potrebi
instant kriticizam pod direktivom centrale i kapilarno širen kroz partijske ćelije. ukratko, to je luk i voda, da ne kažem obični bulšit.

bolji život nećeš dobiti tako da smišljaš neki bolji stroj, to je marksizam de fakto i pokazao, jer se nisu fanatično bacili na smišljanje novog usrećujućeg stroja (proizvodne snage) nego su se divljački bacili u prostore borbe za moć, u obične dobre stare borbe i bitke, u klanje ljudi.

Ono kad ti Titin pijonir kaže da si zaveden.

Znaš, ono, odbij, ko zna sočim su vas filali pas ispo taki.

Neubavan.

Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 07/02/2019 : 22:02:02  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
Da nastavim s soljenjem, završio kviz, sama fraza bolji život, kazuje, tko si, smrdljivče.

Edited by - andjusticeforall on 07/02/2019 22:05:05
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 07/02/2019 : 22:02:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

znači misliš da bi kolektivno tribali svi dostić isti stupanj? Pa to je tek apsurdno.

Da, ovakve stvari nisu od ovoga svijeta, kako je rekao Isus, pa ih ljudi ne razumiju. Postoji zahtjev upućen čovjeku i upućen je svima. Neki će poslušati, a neki će izvrdavati.
No treba se i odmoriti, zato vas ostavljam sada, istina začuđene, ali što je tu je, niti je lako govoriti o ovakvim stvarima niti su većina na to spremni.

Edited by - Zoroasterixx on 07/02/2019 22:03:13
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47297 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 07/02/2019 : 22:08:10  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Da, ovakve stvari nisu od ovoga svijeta, kako je rekao Isus, pa ih ljudi ne razumiju. Postoji zahtjev upućen čovjeku i upućen je svima. Neki će poslušati, a neki će izvrdavati.
No treba se i odmoriti, zato vas ostavljam sada, istina začuđene, ali što je tu je, niti je lako govoriti o ovakvim stvarima niti su većina na to spremni.

hm,mislin da si jedino ti ovde začuđen. Očekivat da 7.5 milijardi ljudi bude na istom stupnju(materijalnom,duhovnom,bilo kakvom) je suluda maštarija.

Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 07/02/2019 : 22:22:04  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
quote:

hm,mislin da si jedino ti ovde začuđen. Očekivat da 7.5 milijardi ljudi bude na istom stupnju(materijalnom,duhovnom,bilo kakvom) je suluda maštarija.
[/quote]

kao i da imaju isto mišljenje i problemu, a po tome i istu svijest ... isti stupanj razvitka, želja i težnji - isti stupanj problema
ta formula ne drži vodu ...

Mad Max, Hombre, Svijet Mutanata ... je li to put čovječanstva

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47297 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 07/02/2019 : 22:38:59  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Ne nužno (mad Max i hombre). Ima više mogućih budućnosti.

Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

949 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 07/02/2019 : 23:00:27  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message  Reply with Quote
Zlatno doba ili apokalipsa? Ni jedno ni drugo. Svaki slijedeći dan je za nekoga zlatno doba,a za nekoga apokalipsa. Sve ovisi o tome u kakvim je dotični pojedinac problemima. A nema nikoga tko nema barem jedan problem sa kojim liježe i ustaje (blago onima koji imaju samo jedan problem). Sve ovisi o tome kako tko shvaća život. Za pesimistu je svaki dan apokalipsa iako gledajući sa strane-nema toga što mu neide od ruke... Nasuprot njemu je optimista kojemu je svaki dan zlatno doba,a gledajući sa strane-vodi težak,naporan i usran život kakav mnogi slabijih živaca okončavaju suicidom... Pa sad-eto-kako je kome grah pao pri rođenju... Znam samo da mi je žao onih koji ne primjećuju da im godine idu naprijed,a ne u rikverc,pa u svim sferama života djeluju i razmišljaju u prvom licu jednine- JA, JA i samo JA... I baš bih volio saznati dali se takve osobe ikada "otrijezne" kada (ako) saznaju odjednom da im je život prošao i da će uskoro to sve čemu su težili cijeli život ostaviti iza sebe napuštajući ovu dolinu suza... Treba znati,a i moći održavati balans, ravnotežu između stvarnih potreba i želje za dokazivanjem...
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7649 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 07/02/2019 : 23:21:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlatko900

Zlatno doba ili apokalipsa? Ni jedno ni drugo. Svaki slijedeći dan je za nekoga zlatno doba,a za nekoga apokalipsa. Sve ovisi o tome u kakvim je dotični pojedinac problemima. A nema nikoga tko nema barem jedan problem sa kojim liježe i ustaje (blago onima koji imaju samo jedan problem). Sve ovisi o tome kako tko shvaća život. Za pesimistu je svaki dan apokalipsa iako gledajući sa strane-nema toga što mu neide od ruke... Nasuprot njemu je optimista kojemu je svaki dan zlatno doba,a gledajući sa strane-vodi težak,naporan i usran život kakav mnogi slabijih živaca okončavaju suicidom... Pa sad-eto-kako je kome grah pao pri rođenju... Znam samo da mi je žao onih koji ne primjećuju da im godine idu naprijed,a ne u rikverc,pa u svim sferama života djeluju i razmišljaju u prvom licu jednine- JA, JA i samo JA... I baš bih volio saznati dali se takve osobe ikada "otrijezne" kada (ako) saznaju odjednom da im je život prošao i da će uskoro to sve čemu su težili cijeli život ostaviti iza sebe napuštajući ovu dolinu suza... Treba znati,a i moći održavati balans, ravnotežu između stvarnih potreba i želje za dokazivanjem...

Dobro napisano! Nije bogat onaj koji ima puno, već onaj kome malo treba! Ista stvar je s zadovoljstvom. Treba se veseliti malim stvarima i iz toga crpiti zadovoljstvo. Prevelika stremljenja vode u očaj i takav čovjek nikad nije zadovoljan.
Onaj tko pokušava živjeti u skladu s Božjim zapovijedima je bliže zadovoljstvu.

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47297 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 07/02/2019 : 23:40:03  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Banaliziranje. Većina stanovništva država koje se masovno furaju na religiju je sjebana i nesritna.

Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 07/02/2019 : 23:41:36  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Spock

quote:

Dobro napisano! Nije bogat onaj koji ima puno, već onaj kome malo treba! Ista stvar je s zadovoljstvom. Treba se veseliti malim stvarima i iz toga crpiti zadovoljstvo. Prevelika stremljenja vode u očaj i takav čovjek nikad nije zadovoljan.
Onaj tko pokušava živjeti u skladu s Božjim zapovijedima je bliže zadovoljstvu.

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/02/2019 : 23:56:24  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

daj govedo priglupo, makni se sa teme

ili se priberi i pričaj smisleno

I šta sad da ti čovjek radi?
A sljedeća kazna koju trebaš dobiti ti je godina dana.
Ipak, ideš u Magareću klupu jer tak i tak svi već znaju kakav si a i drug Justice se vjerojatno nije naljutio nego ga sve ovo zabavlja :D

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 08/02/2019 : 00:09:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zlatko, dobra večer.
jedan mali vremeplov za tebe i sve nas ..

William Wordsworth bio je usamljen čovjek. Njegovu samoću nije opravdavala njegova sudbina. Nije doživio osobite udarce, nije bio pogrešno shvaćen, nije bio potisnut ni proganjan. Bio je rodjeni usamljenik, a njegovu samoću nije mogao ublažiti ni čovjek, ni žena, ni prijatelj, ni zajednica. Srodnost, vezu s ljudskim bićem, nikad nije mogao istinski osjećati i nije znao što znači sjediniti se s čovjekom u simpatiji, ljubavi, prijateljstvu. Njegovo srce nije dodirnuo kolektivni osjećaj. Tek kada je išao šumom, kada je sjedio na stjenovitim obroncima, kada je šetao obalom rijeke ili jezera, kada se zagledao u zvjezdano nebo, bivao je manje usamljen - kada je u drveću, planinama,vodama i oblacima prepoznao samoću istovjetnu svojoj vlastitoj. Osjećaj ushićenosti spram prirode za njega je bila jedina mogućnost sudjelovanja u nekoj zajednici kako bi mu život bio u dodiru s drugim životima. Živio je onako kako je napisao o jednom stablu:
stajao je sam usred sredine vlastitoga mraka
- stajao je usred same sredine vlastite samoće..

Znaš li što si, prije 6 godina, napisao na ovo:
quote:

Nemogu,a da nebacim opasku,sorry... Ali po ovome napisanom William me podsjeća na-mene samoga...

Jesi li se promijenio od tada?
Koliko sebe danas pronalaziš u ovome?

dok sam ti ja odgovorila

quote:
Originally posted by Just_Charlie

Nije to nista strasno, a tako je lijepo priznati..
Premda J.Mario Simmel u naslovu knjige kaze "Nitko nije otok", sto jeste na koncu tocno, ali prvenstveno smo otoci, koji oceanom zivota kruze ne bi li sreli sebi slicne..

ja još moram porazmisliti o komentaru na svoj komentar, dok se iznova pročitam i preispitam da i sama vidim promjene.

~ Prvo suputnik onda put ~

Edited by - Just_Charlie on 08/02/2019 00:15:56
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 08/02/2019 : 01:06:22  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

quote:

daj govedo priglupo, makni se sa teme

ili se priberi i pričaj smisleno

I šta sad da ti čovjek radi?
A sljedeća kazna koju trebaš dobiti ti je godina dana.
Ipak, ideš u Magareću klupu jer tak i tak svi već znaju kakav si a i drug Justice se vjerojatno nije naljutio nego ga sve ovo zabavlja :D

Druže komesare, i vas ćemo strijeljati, ili taki kršni mošte i kamenje slagati, nakon pobjede revolucije, ako neko bude riskiro pa se založi za vas, no pustite brata Stinkya da se blamira.

Btw, govedo, nije li to u Srbiji, kao difamacija karakterističnije za to podneblje?

Edited by - andjusticeforall on 08/02/2019 01:07:31
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 08/02/2019 : 01:16:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Dragi autoru teme, i ostali,
kako sam rekla, potaknuta temom, uzela sam iznova Hamvasa u ruke i započela čitati ga, nakon toliko godina..
Mogu vam reći da je tada on čitao mene i bila sam podatno mlađa mu, u toj čitalačkoj strasti, kojom sam ga tada ljubila.

Večeras, sjedim ja, i ugledam pored sebe Sigmunda. Da.. Freuda, i oboje prasnemo u smijeh. Nije da omalovažavamo Belinu stvaralačku potenciju, ali nam na um padne da uzmemo kalkulator i izračunamo u kojim se godinama njegovog života to desilo; ta silno potentna strast u kreiranju rečenica u kojima zvuči totalno napaljeno na sve što oko njega živi i diše. Izračunali smo da je tada imao oko 40-ak. I složili smo se da nam ne djeluje napušeno već nadasve totalno napaljeno i poševio bi i ono stablo masline i cvijet i travku i trs i lozu o kojima piše, kad o njima piše.
Back to basic:

Izvor svakog nadahnuća, ode, umjetnosti .. folozofije je u seksu.
Da je Bela više ševio, ne bi tako dobro pisao. To su konstrukcije koje izviru iz dubine utrobe čovjeka koji se prazni i ispunjava riječima. Pišući, u ovom slučaju.

Ljudi, pojednostavite se.
Frojd vam maše. I ja isto, laku noć.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14741 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 08/02/2019 : 02:36:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:

u jednom mini vidu, ova tema je povezana i sa onim što kruger priča: stripovi za opuštanje.

sama potreba za opuštanjem i traženjem smiraja kroz fantazijske ljudske potencijale, konkretno stripove, opet povratno upućuje da se ovako ili onako prepoznaje ili barem na neki način biva svjesnim zla u svijetu.

jesu li stripovi rješenje u tom smislu, o tome se da diskutirati, ali da vidimo što kažu ljudi i kako reagiraju na ovakve teme.

Ipak si se odlučio pisati o ovakvim temama?

@Zoroasterixx
Pokušao sam nešto slično otvoriti prije mjesec dana, ali krenule su sprdnje.
Očito tebe ozbiljnije shvaćaju.
Odlična tema i nadam se da bude zaživjela.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14741 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 08/02/2019 : 02:41:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Just_Charlie

Dragi autoru teme, i ostali,
kako sam rekla, potaknuta temom, uzela sam iznova Hamvasa u ruke i započela čitati ga, nakon toliko godina..
Mogu vam reći da je tada on čitao mene i bila sam podatno mlađa mu, u toj čitalačkoj strasti, kojom sam ga tada ljubila.

Večeras, sjedim ja, i ugledam pored sebe Sigmunda. Da.. Freuda, i oboje prasnemo u smijeh. Nije da omalovažavamo Belinu stvaralačku potenciju, ali nam na um padne da uzmemo kalkulator i izračunamo u kojim se godinama njegovog života to desilo; ta silno potentna strast u kreiranju rečenica u kojima zvuči totalno napaljeno na sve što oko njega živi i diše. Izračunali smo da je tada imao oko 40-ak. I složili smo se da nam ne djeluje napušeno već nadasve totalno napaljeno i poševio bi i ono stablo masline i cvijet i travku i trs i lozu o kojima piše, kad o njima piše.
Back to basic:

Izvor svakog nadahnuća, ode, umjetnosti .. folozofije je u seksu.
Da je Bela više ševio, ne bi tako dobro pisao. To su konstrukcije koje izviru iz dubine utrobe čovjeka koji se prazni i ispunjava riječima. Pišući, u ovom slučaju.

Ljudi, pojednostavite se.
Frojd vam maše. I ja isto, laku noć.

Uff dobra neka roba ovaj puta.
Da nije nešto ovakvo:

Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000