Author |
Topic |
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4811 Posts
Member since 26/12/2009 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 30/03/2019 : 00:24:11
|
quote: Originally posted by emirem
quote: Originally posted by zlatan bihac
mozda ubace redni broj u naslov..
Vidim imas dosta informacija o tim felerima, greskama koji su radili izdavaci svojevremeno. Vec smo pisali o razlicitim bojama hrbata, ali mislim da je jednom bilo ili se varam da je dvaputa bio isti redni broj, jedan iza drugoga. Imao sam Dylane tako nesto, ali i kod Zagora je bilo. Ne drzi me za pisanu rijec!
Bilo je Na hrbatu Zagor SD #13 Aljaska umesto Aljaska pise Ratnici gromovnika a to je naslov sledeceg broja na cijem hrbatu pise isto to.
|
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13083 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 30/03/2019 : 08:39:46
|
quote: Originally posted by delboj
quote: Originally posted by ReemCP
Delboj, kako glasi inače naziv u orginalu? Da, malo čudno, ako bude opet neki sa kratkim pričama, neće valjda isti naziv?
Pa polgedaj kako je prevedeno u Libellusovom izdanju.
Hvala, sad išao vidit; Pogrešni čovjek i druge priče
http://www.libellus.hr/i/pogre353ni-covjek-i-druge-price/1078/0/-2
quote: Originally posted by CAGLIOSTRO13
Moze li mi netko samo reci, kakva su ovo tocno izdanja ? Neki specijali ? Isplati li se kupovat - kakve su price i to....
A piše kao "kolor specijali" na LL stranici, a mislim da ti je ovo Kolor edicija kao što Zagor ima onu svoju kolor ediciju, tako nešto..
quote: Originally posted by going going
quote: Originally posted by emirem
mozda ubace redni broj u naslov..
Vidim imas dosta informacija o tim felerima, greskama koji su radili izdavaci svojevremeno. Vec smo pisali o razlicitim bojama hrbata, ali mislim da je jednom bilo ili se varam da je dvaputa bio isti redni broj, jedan iza drugoga. Imao sam Dylane tako nesto, ali i kod Zagora je bilo. Ne drzi me za pisanu rijec!
Bilo je Na hrbatu Zagor SD #13 Aljaska umesto Aljaska pise Ratnici gromovnika a to je naslov sledeceg broja na cijem hrbatu pise isto to.
Dodajmo kod te iste redovne serije SD da dvaput piše na hrbatu broj 58, praktički 59 "ne postoji".. |
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 30/03/2019 : 10:07:36
|
Eto vidis koliko je kolekcija falicna. Hvala decki na info, dobro se malo podsjetiti. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7721 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7721 Posts
Posted - 30/03/2019 : 13:13:00
|
i ludens je radio manje greske.. greskom je npr dodatak specijalu stavio u drugi strip..bio je to dodatak o ramathu.. pa je kod jednog dilana maxija pogresno numerisan broj unutar strpa..neki od prvih brojeva...pa ima i kod almanaha dilana rimski broj pogresno upisan ili tako nesto..pa kod kolor zagora je dva puta stavljena ista unutrasnja naslovna..pa kod redovnog zagora veracruz, dva puta pise zagor na naslovnoj.. |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7721 Posts
Posted - 30/03/2019 : 13:17:56
|
mozda je i namjerno, zbog viska stranica, u ludensu 81 fali jedna prica.... u dilanu extra oko broja 110 fali zadnja stranica...
pa izbacene stranice kod mikija, bleka, ali to je sigurno if edizioni tako poslao.
pa izbaceno 10- ak stranica kod mister noa, prvih 7-8 brojeva i na kraju ubacena kratka prica od lazarusa...
pa legendarni natpis na 100 i nekoj stranici u marti specijalu ludensa... |
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14008 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 30/03/2019 : 13:39:35
|
Onih rimskih brojeva se sjecam kod Dyd-a, ali ovo sa kratkom pricom od Lazarusa, pft, nemam pojma za ovo. Iscrpan izvjestaj Zlatane. Tnx. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
CAGLIOSTRO13
Senior Member
1767 Posts
Member since 09/05/2006 |
Posted - 30/03/2019 : 15:55:29
|
@reem-cp , hvala, jos da mi netko kaze, tko je procitao jedan od koloraca, jesu price ok ( : Ne znam dal bi placao 40 kuna ako su neke blesave epizode, ako nisu, narucio bi si sva 4 ( : hvala |
|
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4811 Posts
Member since 26/12/2009 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18896 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 30/03/2019 : 16:52:42
|
meni su ok..kratke i slatke.. Kolor je dobar, a priče laganini.. na 30 stranica se i ne može nešto naročito razviti.. Bolji je 5 broj DELTA QUEEN! Cjelovita prića u izvedbi maestra Civitellija. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 30/03/2019 : 20:49:29
|
pa legendarni natpis na 100 i nekoj stranici u marti specijalu ludensa...
Koji legendarni natpis?
|
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7721 Posts
Posted - 30/03/2019 : 21:00:22
|
quote: Originally posted by going going
pa legendarni natpis na 100 i nekoj stranici u marti specijalu ludensa...
Koji legendarni natpis?
hm..više je dilema... valjda ce neko vec postaviti..ako se ne varam, na 90 i nekoj stranici stoji taj natpis u stripu djevojka iz torte... |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7721 Posts
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17042 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
tosha
Average Member
Bosnia and Herzegovina
961 Posts
Member since 31/10/2010 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7277 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
darkwoodaxe
Senior Member
Croatia
1202 Posts
Member since 23/10/2006 |
Posted - 12/04/2019 : 08:25:29
|
meni je ovaj mat kolor oku puno ugodniji od sjajnog iz libe, druga je stvar koliko ima onih kojima to vrijedi 40 kuna. mislim da kratke priče svaki drugi broj neće pomoći značajnijem uspjehu edicije na kioscima samo se nadam da je opstanak neugrožen. inače, radi se o ponekad zanimljivim minijaturama, no to ipak dođe kao bonus trake pri reizdanju nekog albuma. s obzirom na visoku cijenu za kiosk kriterije nadam se da ima dovoljno fanova na ovim prostorima koji mogu izdanje održati iznad vode. uz jači,najavljeni ritam brzo bi se stiglo talijane. budući da je svakom stripomanu koji drži do sebe izgled na polici daleko bitnija stavka od sadržaja, mala kritika berniju što hrbat nije dovoljno kričav čime je strip pomalo neuočljiv, poput igrača villarreala na nogometnom terenu. |
Till I Collapse |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18896 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 12/04/2019 : 12:19:20
|
quote: Originally posted by darkwoodaxe
meni je ovaj mat kolor oku puno ugodniji od sjajnog iz libe, druga je stvar koliko ima onih kojima to vrijedi 40 kuna. mislim da kratke priče svaki drugi broj neće pomoći značajnijem uspjehu edicije na kioscima samo se nadam da je opstanak neugrožen. inače, radi se o ponekad zanimljivim minijaturama, no to ipak dođe kao bonus trake pri reizdanju nekog albuma. s obzirom na visoku cijenu za kiosk kriterije nadam se da ima dovoljno fanova na ovim prostorima koji mogu izdanje održati iznad vode. uz jači,najavljeni ritam brzo bi se stiglo talijane. budući da je svakom stripomanu koji drži do sebe izgled na polici daleko bitnija stavka od sadržaja, mala kritika berniju što hrbat nije dovoljno kričav čime je strip pomalo neuočljiv, poput igrača villarreala na nogometnom terenu.
nadam se da to kupuju svi texoljubci a i sire...imam libu ali to izdanje mi je puno draze... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14008 Posts
Member since 28/11/2017 |
Posted - 12/04/2019 : 16:29:41
|
quote: Originally posted by darkwoodaxe
meni je ovaj mat kolor oku puno ugodniji od sjajnog iz libe, druga je stvar koliko ima onih kojima to vrijedi 40 kuna. mislim da kratke priče svaki drugi broj neće pomoći značajnijem uspjehu edicije na kioscima samo se nadam da je opstanak neugrožen. inače, radi se o ponekad zanimljivim minijaturama, no to ipak dođe kao bonus trake pri reizdanju nekog albuma. s obzirom na visoku cijenu za kiosk kriterije nadam se da ima dovoljno fanova na ovim prostorima koji mogu izdanje održati iznad vode. uz jači,najavljeni ritam brzo bi se stiglo talijane. budući da je svakom stripomanu koji drži do sebe izgled na polici daleko bitnija stavka od sadržaja, mala kritika berniju što hrbat nije dovoljno kričav čime je strip pomalo neuočljiv, poput igrača villarreala na nogometnom terenu.
|
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7277 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9403 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 05/05/2019 : 00:20:18
|
Priče ko priče. Nisu maksimum forme ali mogu proći. redom više manje prate sličan obrazac s neizbježnim završnim obračuno.
Crtež je solidan. Casertano je stari majstor i mislim da se dobro snašao. Možda mu malo Texovo lice previše varira. na nakim akdrovima vidim da je škiljio starim Texovim majstorima . Boja plošna ali ok. Moglo je i bez nje.
Scascitelli nije loš crtač ali šrafurama pokriva neke svoje druge nedostatke, ukočenost i plastičnost. Plus kolor je tu lošiji, pokriva crne linije i crtež izgleda još lošiji.
Bigla je po meni najjači crtač ovdje i nepravedno zapostavljen u globalu. Jasan i čist crtež kao stvoren za neku (bolju) boju. A vjerujem da i c/b izgleda dobro.
Genzianella nije top crtač ali je radnik. Opet isti problem s bojom kao i kod drugog crtača. Doduše, krajolici svetih planina izgledaju lijepo ali sve ostalo... Puno su mi bolje njegove c/b table sa Dampyra. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Topic |
|