Vrijeme radnje: 17. stoljeće. Mjesto radnje: teško je to reći! Jer naše plemenite glavne junake, vuka don Lopea Villalobosa y Sangrina i lisca Armanda Raynala de Maupertiusa, koji se ne boje zbog časti baciti rukavicu u lice svakom bezobrazniku i pritom mu se nasmijati u brk - i to u stihovima! - pustolovine vode u predjele znane i neznane! Ondje se susreću s lepezom slikovitih likova poput pirata, korsara, znanstvenika, životinja, Selenita... i doživljavaju potpuno nevjerojatne obrate sudbine!
Plašt i očnjaci 1 • Knjiga prva • 296 stranica • Kolor • 240 x 320 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Alain Ayroles • Crtež Jean-Luc Masbou • Prijevod Petra Matić • Lektura i redaktura Tomislav Jurić • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 15.5.2019. • Cijena 250 Kn
Serija Plašt i očnjaci, u kojoj se deveta umjetnost nadahnjuje kazalištem, pjesništvom i glazbom koje elegantno upliće u pletenicu pustolovne radnje, nastavlja se istim ritmom i na nebesima, te priča napokon dobiva rasplet... A u zadnja dva poglavlja ove knjige zeko Eusèbe napokon dobiva priliku ispričati kako se, dovraga, našao na onoj galiji na kojoj je upoznao gospodu Maupertuisa i Villalobosa!
Plašt i očnjaci 2 • Knjiga druga • 308 stranica • Kolor • 240 x 320 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Alain Ayroles • Crtež Jean-Luc Masbou • Prijevod Petra Matić • Lektura i redaktura Tomislav Jurić • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 15.5.2019. • Cijena 250 Kn
narode, u pitanju je avantura u stripu najveca od svih do sada, pa jos prozeta finim kvalitetnim humorom apsoluta preporuka od kaspera, ovo je vrhunsko stivo za sve
narode, u pitanju je avantura u stripu najveća od svih do sada, pa jos prožeta finim kvalitetnim humorom! apsolutna preporuka od anta, ovo je vrhunsko štivo za sve!!
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
narode, u pitanju je avantura u stripu najveća od svih do sada, pa jos prožeta finim kvalitetnim humorom! apsolutna preporuka od anta, ovo je vrhunsko štivo za sve!!
Meni se to nikad nije svidjelo. Mislim da imam negdje sve Politikine zabavnike u kojima je ovo izlazilo, nešto sam tu i tamo malo i čitao i odustao.
Preview mi je odličan. Mislin da ću ovo pazarit. Rasprava dva stražara ispod jarbola o osjećaju epikurejske hitnje koji se može iščitati u djelu Omara Hajjama me podsjetila na dva tamničara iz Brianovog života.
Samo mala napomena, u stripu ima na par mjesta prazna/bijela stranica - to NIJE greška, to je tako namjerno ostavljeno - u originalnim albumima strip ponekad završava na 46. stranici i onda ima jedna stranica "pauze", pa idu dvije dodatne stranice na zalistu, tako da smo mi to tako prenijeli i u integral.