forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Pogodi grad
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 62

njofra32
Average Member

776 Posts

Member since 28/02/2017

Posted - 10/06/2019 : 23:31:41  Show Profile Show Extended Profile  Send njofra32 a Private Message  Reply with Quote
meanwhile in Iran, Teheran
- ljudi često miješaju Iran i Irak (slično ime, a i susjedi su na karti)
- glavni grad Irana je Teheran a Iraka Bagdad
- više podatka o Iranu smo dobili ako smo pozorno pratili sate povijesti jer smo učili o PERZIJI
- Perzija, Mezopotamija, Kir Veliki, Darije prvi i Zaratustra,... to je to što zvoni u ušima
- Perzija je bila najveće carstvo u povijesti straog vijeka
- današnji Iran broji oko 82 milijuna stanovnika
- nažalost, jako nemirno područje zahvačeno raznim interesnim ratovima za koješta dok istovremeno normalni ljudi ispaštaju
- prva vjetrenjača je izmišljena u Iranu
- Kopernik i Darvin još nisu bili ni u jajima dok su stari Iranski znanstvenici otkrivali evoluciju i heliocentrični sustav
- Teheran je mega-megalopolis, multikuluturalan, islamski grad sa đamijom koja ima najvišlje minarete na svijetu, sa 37 crkvi i 29 sinagoga
- to je grad najnajova, četvrti NAJveći stadion na svijetu, NAJpopularniji nogometni klub u Aziji, NAJveće privatno sveučilište, NAJveći sajam knjiga u Aziji ako ne i u svijetu, velika NAJveća pijaca (tržnica, bazar) na svijetu i tako do prekosutra
- burna povijest i još burnija nedavna povijest
- zemlja i grad dobrih, vrijednih i poštenih ljudi

-
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 10/06/2019 : 23:48:36  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by njofra32

Al si ga mlađo zabiberio svaka ti čast.
Sto se tice mosta na prvoj slici smjestio bi ga u kinu, sve isti auti, opet fale skuterići i motorići za kinu.
Onda opet arhitektura nekako hladna, baca na rusiju.
Kad si rekao da je afrika, otelio se do abiđana

Volim proučavati zemljopis - države, glavne gradove... Ove godine sam bio zabrijao na Južnu Ameriku, a prošle na Afriku

OT:Ovo je ziher nešto iz kruga Austrija/Njemačka7Švicarska. Ako nije pristajem na kažnjavanje u vidu zapinjanja malim nožnim prstom o radijator :D

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5153 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 10/06/2019 : 23:52:08  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
Budimpešta
Go to Top of Page

njofra32
Average Member

776 Posts

Member since 28/02/2017

Posted - 10/06/2019 : 23:55:48  Show Profile Show Extended Profile  Send njofra32 a Private Message  Reply with Quote
Ja išao na natjecanja iz zemljopisa, između ostalog morao znati sve glavne gradove svijeta, bilo zanimljivo...
udri prstom u radijator jače, sjeti se
Go to Top of Page

njofra32
Average Member

776 Posts

Member since 28/02/2017

Posted - 10/06/2019 : 23:56:38  Show Profile Show Extended Profile  Send njofra32 a Private Message  Reply with Quote
no budimpešt
Go to Top of Page

njofra32
Average Member

776 Posts

Member since 28/02/2017

Posted - 11/06/2019 : 00:25:20  Show Profile Show Extended Profile  Send njofra32 a Private Message  Reply with Quote
A NIŠTA.
ode leč.
nema više gajbe za pobjednika,
ostade samo superhikova boca
živili do ujutro i lijep san
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 11/06/2019 : 00:30:02  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by RAKOSI4

Budimpešta

O jbmti...:D
Vjerojatno je i Kairo bliže rješenju nego Budapest.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5153 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 11/06/2019 : 00:44:25  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

quote:

Budimpešta

A bubnija sam ono, Budim i Pešta odvojeni Dunavom, pa sad neki manji kvart
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 11/06/2019 : 05:39:13  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja išao na natjecanja iz zemljopisa, između ostalog morao znati sve glavne gradove svijeta, bilo zanimljivo...

to znam i sad , problem je šta imaš gomilu toga na netu,a po slikama je teško skontat ako u mladosti nisi navika na njih.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 11/06/2019 : 11:01:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by mladjo

quote:

Budimpešta

A bubnija sam ono, Budim i Pešta odvojeni Dunavom, pa sad neki manji kvart

Pa čak i Zadar bi ti bio bliži.

Za koga ja navijam samo je moja stvar.
A ljubav je jedna, jedina...
Go to Top of Page

njofra32
Average Member

776 Posts

Member since 28/02/2017

Posted - 11/06/2019 : 11:15:49  Show Profile Show Extended Profile  Send njofra32 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:

to znam i sad , problem je šta imaš gomilu toga na netu,a po slikama je teško skontat ako u mladosti nisi navika na njih.

ma ja već zaboravio pola glavnih gradova, pogotovo afričkih
Go to Top of Page

njofra32
Average Member

776 Posts

Member since 28/02/2017

Posted - 11/06/2019 : 11:24:30  Show Profile Show Extended Profile  Send njofra32 a Private Message  Reply with Quote
evo prve pripomoći,
- glavni grad
- 5 samoglasnika, pet suglasnika

iako, sliku tog grada sam skinuo sa nationalpedie, uspoređujući je sa gradskom arhitekturom i okolicom centra ostao sam zbunjen jer nikako mi se ne uklapa u taj grad, totalno zbunjujuće, mada, ne vidim razlog ne vjerovati nationalpediji, sumnjam da bi oni pogriješili pa stavili krivu sliku.
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 11/06/2019 : 14:05:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
E je‘a ga ti i tvoj Bridgetown!

Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 11/06/2019 : 14:14:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
Moraš guglati k‘o blesav da bi na kraju našao Paramaribo.

Go to Top of Page

njofra32
Average Member

776 Posts

Member since 28/02/2017

Posted - 11/06/2019 : 14:34:45  Show Profile Show Extended Profile  Send njofra32 a Private Message  Reply with Quote
jest Paramaribo. bravo
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 11/06/2019 : 14:42:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
Hajde jednu baš dječji laku, nakon ovakve kataklizme.
Upravo ju live uslikao. 😉

Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 11/06/2019 : 14:50:27  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
quote:

jest Paramaribo. bravo

Nije to Paramaribo, ne nasjedajte na sve to piše na internetu. Ne vjerujete!? Pogledajte onda na Google earth satelitsku sliku Paramariba i recite mi gdje vidite ovakvu strukturu meandra pitome rječice, sa povijesnim gradnjama i europskim, a ne kolonijalnim strukturama i bogatao dimenzioniranim mostovima sa više cestovnih traka, svakih par stotina metara jedan od drugoga! Nigdje!
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 11/06/2019 : 15:06:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
E ako je tako, ja sad predlažem da tužimo njofru, zbog obmane javnosti i prijevare nad svima nama.
Kazna: dvije gajbe pive, najmanje!
Plus jedna ekstra g’dinu mgorovicu, koji stalno veli da ne zna postavljati slike ovdje niti mu se to više da učiti, a zbog njofre je morao naučiti baratati Google earthom!
Njofra, njofra, za’eb’o si skroz!

Go to Top of Page

njofra32
Average Member

776 Posts

Member since 28/02/2017

Posted - 11/06/2019 : 15:32:42  Show Profile Show Extended Profile  Send njofra32 a Private Message  Reply with Quote
A ne ne. Par stupaca gore sam napisao da i meni nije jasno te da sam baš uspoređivao arhitekturu paramariba i da mi je nejasno.
Na guglertu sam pregledao cijeli grad i ima bezbroj mostića i kanalića, no nisam naišao na taj poluotočić.
Opet kažem, ne vjerujem da bi nationalpedija lagala.
Al imam ideju. Ako to nije paramaribo na slici, idemo naci taj grad.
Go to Top of Page

njofra32
Average Member

776 Posts

Member since 28/02/2017

Posted - 11/06/2019 : 15:33:39  Show Profile Show Extended Profile  Send njofra32 a Private Message  Reply with Quote
Evo i linka odakle sam skinio sliku;

https://www.google.com/search?q=paramaribo&client=safari&hl=hr-hr&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjT0NmuxeHiAhWO4YUKHe3KAhQQ_AUoAXoECBAQAQ&biw=320&bih=454#imgrc=v-eNLtCir4RM7M
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 11/06/2019 : 16:15:01  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
ma to nije paramaribo, nema šanse.
A ovo gore je Umag?

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7672 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 11/06/2019 : 16:21:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Ja sam našao grad, ali odgovor dajem samo za gajbu pive, kad ste je već spomenuli.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

njofra32
Average Member

776 Posts

Member since 28/02/2017

Posted - 11/06/2019 : 17:52:02  Show Profile Show Extended Profile  Send njofra32 a Private Message  Reply with Quote
Treba nazvat ove iz nationalpedije i reč im da su brezobrazni
Selanne imaš gajbu
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7672 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 11/06/2019 : 17:54:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Ja sam uspio preko kompa, ima neka opcija "reverse image search". Trebao bi biti Besancon u Francuskoj.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10657 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 11/06/2019 : 19:38:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
I jest Besancon:

https://www.freiburg.de/pb/208789.html
Go to Top of Page
Page: of 62 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000