forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Golconda - službena tema
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 188

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6392 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 19/03/2023 : 18:00:54  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Citati sa razumevanjem. ;) Nigde nisam tvrdio da je nesto bolje i kvalitetnije vec sam rekao da je meni Durango legao bolje. Vise sam uzivao u stripu. Imam Bluberija, naravno ali vise volim Duranga.

Saviću uz tebe sam. Ima nas još kojima Blub nije sjeo zbog svog starinskog načina pisanja i meni neprepoznatljivog Moeba.
Baš sam se namučio dok sam pročitao prvih 9 epizoda i onda prodao ta 3 integrala.
Mene skoro razapeli kad sam rekao da je Comanche bolja.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 19/03/2023 18:01:43
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 19/03/2023 : 18:35:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

quote:

Citati sa razumevanjem. ;) Nigde nisam tvrdio da je nesto bolje i kvalitetnije vec sam rekao da je meni Durango legao bolje. Vise sam uzivao u stripu. Imam Bluberija, naravno ali vise volim Duranga.

Saviću uz tebe sam. Ima nas još kojima Blub nije sjeo zbog svog starinskog načina pisanja i meni neprepoznatljivog Moeba.
Baš sam se namučio dok sam pročitao prvih 9 epizoda i onda prodao ta 3 integrala.
Mene skoro razapeli kad sam rekao da je Comanche bolja.

Comancha je mlađa
I odma kreće žestoko crtački, scenaristički se podiže već nakon epizode, dvi...
Da je serijal izgura 30 epizoda moglo bi se stvarno uspoređivati.
Ovako, to su dva sjajna serijala. Na svojim vrhuncima meni podjednaka ali količina epizoda ( i još neke stvari ) idu na stranu Blueberryja.
Durango je hm... Ajmo ovako, jer nisan ciloga pročita... možda bi se moga tu i tamo sa svojim boljim epizodama nositi sa prvih pet Blueberryja.

Ali dopuštam i mišljenja poput Savićevog. On recimo misli i da je Partizan najbolji.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7954 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 19/03/2023 : 19:27:02  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
Dragi moj prijatelju Sawitchu Durango nikad nece biti ni primas Bluberiju i Komanci.
Mimo vesterna Djeremaja je itekako nesto iznad Duranga.
Izgleda da nemas osecaj da utones u scenario i crtez..
Ajd to ali ne daj boze da nemas osecaj za "ono"

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

ZoranM
New Member

Serbia
135 Posts

Member since 07/12/2010

Posted - 19/03/2023 : 19:46:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranM a Private Message  Reply with Quote
Ja na primer volim vestern, pogotovo u formi stripa, al nisam mogao svartit Mebijusov crtez u Bluberiju kao ni Hermanov u Komanci, toliko mi je bilo odbojno crtanje u njima posebno lica i glave karaktera i kod jednog i kod drugog da se nisam ni bahtao citanjem dalje od jedne epizode. I dan danas mi to smeta i prepreka mi je da procitam te serijale. Ne sumnjan da je dobro stivo, bar sto se scenarija tice. Dok su mi na primer Inkal a posebno Tornjevi super nacrtani i nemam problema sa crtezom... Ah da nije mi los bio Izbacivac on je bio pitak u svakom pogledu. Ken Parker je i dalje pojam za bilo koji vestern u svetu stripa, Magicni za koje koplje kaska za njim, mozda zbog duzine serijala i nekih bezveze epizoda u samom.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 19/03/2023 : 20:30:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Ah...

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9222 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 19/03/2023 : 20:42:21  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

Durango je hm... Ajmo ovako, jer nisan ciloga pročita... možda bi se moga tu i tamo sa svojim boljim epizodama nositi sa prvih pet Blueberryja.

Ne bi.
Sa Texom, boljim.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 19/03/2023 : 21:24:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Bas sam danas prelistavao strip agentove integrale komance, citao sam sto puta. Ja znam da sam u manjini i vec smo pricali o tome, ali komanca mi je za dva koplja bolja od bluberija. Scenarij, rezija, karakterizacija likova, atmosfera, dinamika... jednostavno sve je bolje. Moebius je bolji crtac od hermanna, ali hermann je bolji na komanci nego moebius na blubu. Dapace misljenja sam da je komanca crtacki najbolji i najuvjerljiviji hermannov strip.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

dovlajoe
Junior Member

Serbia
407 Posts

Member since 11/01/2019

Posted - 19/03/2023 : 22:11:05  Show Profile Show Extended Profile  Send dovlajoe a Private Message  Reply with Quote
Zanimljivo kako jedna blagorečeno nezgrapna izjava mobiliše istomišljenike da se brže bolje solidarišu i daju negativan glas stripu kakav je Bluberi. Gospodo, ako tako već mislite ne bi trebali na to biti ponosni i ako vam Bluberi ne ide, nemojte ga čitati. I ne, vas niko ne razapinje kako misli Diskach, i to nije huljenje kako misli Sawitch, samo stvari treba nazvati pravim imenom tj. ne treba da se vređate kad vam se kaže da jednostavno nemate ukusa. Na ovakvim mestima o ukusima treba raspravljati, a loši se trebaju apostrofirati, jer se tako postavljaju kriterijumi i 'brusi' kolektivni ukus ovog foruma. Kena i Komanču možete upoređivati sa Bluberijem, a guranje Duranga u tu kategoriju je otprilike kao porediti Pogbu sa Peleom, Maradonom i Mesijem.

Edited by - dovlajoe on 20/03/2023 20:55:22
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40913 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 20/03/2023 : 00:17:23  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Daning-Kruger

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

dovlajoe
Junior Member

Serbia
407 Posts

Member since 11/01/2019

Posted - 20/03/2023 : 15:34:29  Show Profile Show Extended Profile  Send dovlajoe a Private Message  Reply with Quote
quote:

Daning-Kruger

Ako se ovaj post ne odnosi na mene, u šta sumnjam, unapred se najiskrenije izvinjavam njegovom autoru na sledećem izlaganju.

Ovde ja vidim samo jedan efekat - relativno kasno prvo napuštanje ostrva zvanog Bonelli. Isto ti je rekao i Bane, samo upakovao i pohvalu za suprugu da lakše progutaš žabu o neukusu. Time je hteo da ti pomogne, ali ne vredi, ti i dalje voziš u pravcu 'bolje mi legao ljubavni vikend roman nego Ana Karenjina'. A one koji ti skreću pažnju da u jednosmernoj ulici ideš kontra smerom, zarad samoodbrane proglašavaš nedostojnim i nekompetentnim nemačima pojma.
P.S. A ako ne veruješ Banetu, meni i ostalim koji su se nadovezali, za Bluberija pitaj gorepomenutu dvojicu. Krugera možeš naći na forumu, a za Daninga se moraš sam snaći.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40913 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 20/03/2023 : 16:03:26  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Da, odnosi se na tebe jer postavljas svoj ukus kao aksiom a ne citas pazljivo ono sto je napisano. Bluberi je odlican strip ali ako meni nesto drugo lezi vise onda ne znaci da je ovo krs ili da je tvoj ili bilo ciji ukus neka referenca. Mnogo razloga moze da bude zbog cega je tako ali svakako to "nemas pojma" je u D-K stilu napisano.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 20/03/2023 : 16:16:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

meni neprepoznatljivog Moeba.

To nije Moebius već Jean Giraud.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

dovlajoe
Junior Member

Serbia
407 Posts

Member since 11/01/2019

Posted - 20/03/2023 : 18:11:23  Show Profile Show Extended Profile  Send dovlajoe a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, odnosi se na tebe jer postavljas svoj ukus kao aksiom a ne citas pazljivo ono sto je napisano. Bluberi je odlican strip ali ako meni nesto drugo lezi vise onda ne znaci da je ovo krs ili da je tvoj ili bilo ciji ukus neka referenca. Mnogo razloga moze da bude zbog cega je tako ali svakako to "nemas pojma" je u D-K stilu napisano.

Nije moj ukus aksiom i referenca, nego je referenca da je Bluberi najbolji strip u žanru. A tamo ga nisam postavio ja nego većina ljubitelja devete umetnosti. Moj predprethodni post je bio odgovor onima koji su se nadovezali na tvoj post, da onako usput opljunu Bluberija. Time sam stao u odbranu vrhunskog stripa, pri tom ne vređajući nikoga. A ti bi morao znati da je uvreda spočitavati nekom Daning-Krugerov efekat. A pošto većina za njega nije ni čula, zaboravićemo i njega i uvredu.

Edited by - dovlajoe on 20/03/2023 20:37:23
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40913 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 20/03/2023 : 20:24:29  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Sve 5

Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1753 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 20/03/2023 : 21:43:11  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message  Reply with Quote
Pravda za Savića, ima čovek svoj ukus! Sećam se kako su mene prozivali iz neku rakiju i rebarca zbog Hermana, jer ga očima ne mogu videti. I pokleknem, uzmem nešto od njega i shvatim da ga i dalje ne podnosim...

Edited by - night on 20/03/2023 21:43:42
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25960 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 20/03/2023 : 21:54:38  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
I ja sam izjavio da su Watchmeni pretenciozni i dosadni. Ljudi se kao nešto iščuđavali, ali preživeli smo.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15830 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 20/03/2023 : 22:15:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Bas sam danas prelistavao strip agentove integrale komance, citao sam sto puta. Ja znam da sam u manjini i vec smo pricali o tome, ali komanca mi je za dva koplja bolja od bluberija. Scenarij, rezija, karakterizacija likova, atmosfera, dinamika... jednostavno sve je bolje. Moebius je bolji crtac od hermanna, ali hermann je bolji na komanci nego moebius na blubu. Dapace misljenja sam da je komanca crtacki najbolji i najuvjerljiviji hermannov strip.

Moze se o tome diskutirati, dakako. To su dvije legende Giroud i Hermann. Ne bi previse o tome. Tu je sve odavno kazano i napisano. Volim poodavno rad obojice...

Nego Hermann je lijepo 'vozio' Comanchu, dizao je odmah od pocetka crtacki i rasturao. Sve dok nije 'poludio' od nje te se na zadnjem broju oprostio od nje sa nacrtanim japanskim turistima s kamerama, telefonskim priključcima na Divljem Zapadu i reklamama Yamahe... No niposto nije ni dodirnuo svoj uspjeh sa kompletnim Bernard Princeom i prvih pola Jeremiaha. (O onom poslije takoder necu)

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15830 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 20/03/2023 : 22:16:09  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dovlajoe

Zanimljivo kako jedna blagorečeno nezgrapna izjava mobiliše istomišljenike da se brže bolje solidarišu i daju negativan glas stripu kakav je Bluberi. Gospodo, ako tako već mislite ne bi trebali na to biti ponosni i ako vam Bluberi ne ide, nemojte ga čitati. I ne, vas niko ne razapinje kako misli Diskach, i to nije huljenje kako misli Sawitch, samo stvari treba nazvati pravim imenom tj. ne treba da se vređate kad vam se kaže da jednostavno nemate ukusa. Na ovakvim mestima o ukusima treba raspravljati, a loši se trebaju apostrofirati, jer se tako postavljaju kriterijumi i 'brusi' kolektivni ukus ovog foruma. Kena i Komanču možete upoređivati sa Bluberijem, a guranje Duranga u tu kategoriju je otprilike kao porediti Pogbu sa Peleom, Maradonom i Mesijem.

Bas lijepo napisano!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15830 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 20/03/2023 : 22:20:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

I ja sam izjavio da su Watchmeni pretenciozni i dosadni. Ljudi se kao nešto iščuđavali, ali preživeli smo.

Watchmane sam jedva iscitao od dosade. A da se jos ljudi imaju sto cuditi, i Millerovog Ronina i njegovog Dare Devila, pola Batmana i tako dalje i tako dalje, (bar od tih razvikanih)... ima tog pretencioznog i dosadnog kod Amera poprilicno...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 20/03/2023 : 22:20:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Lijepo napisano? Ozbiljno?
Egotrip na najjače.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15830 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 20/03/2023 : 22:29:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
A apropo jako dobrog Westerna uz gore spomenute mrtvo ladno mogu staviti tu iznenadujuce dobre nove serijale Deadwood Dick te biser nasih Macana/Kordeja, Marsal Bassa. A nije za baciti ni relativno nov Magico Vento...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2966 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 21/03/2023 : 00:14:25  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

quote:

Watchmane sam jedva iscitao od dosade.

Drago mi je da nisam jedini koji smatra da je Watchman precenjen strip.

Pumpaj
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9222 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 21/03/2023 : 00:25:55  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jagodanbg

quote:

quote:

Watchmane sam jedva iscitao od dosade.

Drago mi je da nisam jedini koji smatra da je Watchman precenjen strip.

Bolje bi bilo da si unikatan. Ovako si samo član kluba "Zabludeli".
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2064 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 21/03/2023 : 07:44:32  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Watchmane sam jedva iscitao od dosade. A da se jos ljudi imaju sto cuditi, i Millerovog Ronina i njegovog Dare Devila, pola Batmana i tako dalje i tako dalje, (bar od tih razvikanih)... ima tog pretencioznog i dosadnog kod Amera poprilicno...

Protiv mene se vodila hajka jer sam napisao da je Millerov Mracni Vitez dosadan a ni crtez mi se nije dopao. I dalje stojim iza toga!
Nadziraci su mi super a Moore mi je generalno naporan.
Uvek sam vise postovao individalno iskreno misljenje nego onih koji se trude da budu deo mase.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25960 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/03/2023 : 07:53:04  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=37046

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page
Page: of 188 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.45 seconds. Snitz Forums 2000