Author |
Topic |
SPQRoma
Average Member
Italy
939 Posts
Member since 30/06/2015 |
Posted - 16/02/2024 : 23:01:19
|
Julija Mladost #4
π© Dragi naΕ‘i,
U februarskoj mini turi πππππππππππ kolekcionarskih Boneli izdanja naΕ‘lo se mesto i za ππππππ i njene mladalaΔke avanture iz perioda pre nego Ε‘to je postala naΕ‘ i vaΕ‘ najomiljeniji prekaljeni kriminolog.
π Δetvrti broj ππππππππ ππππππ πππππππππππ donosi sedmu i osmu epizodu po originalom italijanskom redosledu, a u njemu Δemo videti kako se Julija snalazi kada do nje stignu ogovaranja kolega da svoj akademski uspeh duguje bliskosti sa svojim mentorom umesto predanom radu, kuda i s kim izlazi u slobodno vreme, a saznaΔemo i da je jedno od njenih interesovanja pozoriΕ‘te, odnosno gluma. Osim toga, pratiΔemo i muke profesora Krosa i poruΔnika Irvinga da se izbore s nezaustavljivom Julijinom radoznaloΕ‘Δu i ΕΎeljom da se ukljuΔi u istragu nakon Ε‘to svet crtaΔa grafita, a potom i akademsku zajednicu potresu tajanstveni zloΔini.
π Izdanje ππππππ: ππ₯πππ¨π¬π #π veΔ od danas moΕΎete pronaΔi u svim striparnicama i knjiΕΎarama koje neguju stripsku umetnost, a naravno i na naΕ‘em sajtu β www.golconda.rs |
HOKA-HEY |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 16/02/2024 : 23:48:12
|
Puno mi znaci julia i m.vetar a i nik rajder ali hronoloski pa bilo to i sporo..Imam ceo lms koji stvarno budi nostalgiju ali ne znaci mi puno jer ne(a nemam vise ni vremena i love da se vratim detinjstvu)planiram da nastavim bez razloga kad me smrt oce a ja je ne zelim..Zezam se...Jebem ja i smrt i one koje veruju da ce ziveti naknadno.Oce.pojesce sve to crvi..Dajte nam stripove dok smo zivi. |
Juznjak! Tex Willer.
|
|
|
SPQRoma
Average Member
Italy
939 Posts
Posted - 01/03/2024 : 19:45:51
|
KEN PARKER #9
π© ππ’πππ’π‘ππ ima veliku Δast i zadovoljstvo da objavi izlazak iz Ε‘tampe najnovije knjige priΔa o πππ‘π¨ π£ππ₯πππ₯π¨!
Zajedno s naΕ‘im drugarima iz izdavaΔke kuΔe πππ₯ππͺπ’π’π pobrinuli smo se da nastavimo ovo ultimativno izdanje jednog od najkvalitetnijih serijala italijanske Ε‘kole stripa.
Poznate priΔe starog majstora Δankarla Berardija zasjale su novim sjajem u izuzetnom prevodu naΕ‘eg Zlatibora StankoviΔa, a uredniΕ‘tvo se u autorskom uvodniku nadahnuto osvrΔe na nastavak serijala, dok je grafiΔka ekipa doprinela da avanture Kena Parkera izgledaju bolje nego ikad ranije. VeΔ na prvi pogled, svakom pravom stripofilu Δe biti jasno da u rukama drΕΎi sasvim posebno strip izdanje! Prenosimo samo iseΔak uvodnika. Nadamo se da Δete uΕΎivati kao mi dok smo radili na ovoj knjizi...
βΉοΈ π΅πππ ππ π π‘π ππ’ππππ ππππ‘π’ π§π ,,ππππ‘π πΉπ πππ ππππ " πππ π’π ππππ ππ π’π§πππ Μππ‘π πππππ, π π£πππππ π π‘π ππππππππ Μππ ππ ππ ππππ‘ππ‘π πππ π‘ππ£ππ πΎππππ£πβ ππ£πππ‘π’ππ, π π‘π ππππ£πβ! ππππ π£ππΜ π’π£πππππ πππππ, πππ£πππππ π§ππππ π ππ ππ’π ππ ππ πππππ‘π ππππππ Μππππππ π‘ π ππ§ππππππ ππππππ π‘ π΅πππππππππ£πβ π π‘πππππ π π‘πππ ππππ ππ π£πππ πππ Μπ’ πππ§ππππππ’ π§Μππ£ππ‘π β πππππ π ππ’πΜπππ π πππ Μπ‘πππ’ π’ π·ππ£πππ π§ππππ π’ πππ’πππ πππππ£πππ ππππ‘ππππ Μπππ π£πππ β ππ’πππ‘π π πππ’πππ ππ ππ ππ£ππ ππ’π‘π πππΜππ‘π ππ π‘ππ‘π πΜππ‘ππππΜππ ,,ππππππ". πΎππ π π π£πππ πππππ π§ππΜππππππ ππππ, π πππππ, π‘πππ π πππ πππ Μππ π πππππππ ππππ‘πππ βπ’πππππ, ππ πβππππ Μπππ π£πππππ‘πππ π π π’πππ£ππ ΜπΜπ’, πππππ π‘ππ£πππ π£ππππΜπππ π‘π£πππ’ πππ§ππ’ ππππ π£ππ πππΜπ ππ π‘ππ£ππ‘π πππ£ππππ’π Μπππ, ππ π πΜπππ’ π π ππππΜπππ. π΅ππππππ π£ππ π πππππ ππππ’ππππ‘ππ£πππ ππππ ππΜπ ππ βπ’ππππ ππππ‘πππππ’ππ, π‘πππ ππ ππππ π£ππ π π πΜπππ ππ πππππππ π§πππ‘π πΎπ ππ ππππ πππππ π Μππππππ‘ππ πΎππ ππππππ, πππ§Μππ ππ ππππππππππ§Μππππ ππππ πππΜπ ππ ππ ππ ππ π·ππ£ππππ π§πππππ’ πππ π Μπ‘π ππ πΎπππ‘π ππππ‘ππ§π ππ π π£ππππ ππ’π‘ππ Μππ π‘π£πππππ ,,π πππππ ππππππ".
βͺοΈ IzdavaΔi: Golconda i Darkwood βͺοΈ Broj originala: 17-18 βͺοΈ Naslov epizoda: Na dugoj, krvavoj stazi / Santa Fe ekspres βͺοΈ Format: 170 x 260 mm βͺοΈ Povez: tvrdi / meki βͺοΈ Boja: crno-belo βͺοΈ Broj strana: 212
π² ππ²π»π²:
π π²πΈπΆ π½πΌππ²π: Promo (2 nedelje) - 990 dinara Klupska β 1.090 dinara Puna - 1.290 dinara
π§ππΏπ±πΆ π½πΌππ²π: Promo (2 nedelje) - 1.190 dinara Klupska β 1.490 dinara Puna - 1.790 dinara |
HOKA-HEY |
|
|
ZoranM
New Member
Serbia
128 Posts
Member since 07/12/2010 |
Posted - 01/03/2024 : 20:23:31
|
Golconda radi dva najbolja Boneli serijala. MagiΔnog i sada Kena. JoΕ‘ kada bi uspela od Veseljaka da preuzme Dampira imala bi trio fantastiko (a i Dampira bi imali ΔeΕ‘Δe). Kena Δu kupovati, i ako sam ga nabavio u Strip agentu u meΔuvremenu. Ovaj serijal ipak zasluΕΎuje maksimalnu podrΕ‘ku. |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11527 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Lajkovcanin
New Member
Serbia
118 Posts
Member since 22/02/2024 |
Posted - 02/03/2024 : 00:00:28
|
Lepo je to Ε‘to se Ken nastavlja, ali... Δemu da se nadamo? Kakvom ritmu izlaΕΎenja? Svako drugo Golcondino izdanje je maltene novi serijal. To i ne bi bio problem da se veΔ zapoΔeti serijali ne usporavaju. I umesto da se uradi neΕ‘to po tom pitanju pokrene se novi serijal. Ili nastavi neki serijal koji je neko napustio. Nema nas "stripadΕΎija" puno, usporavanjem tempa ili zapostavljanjem starih serijala gubite naΕ‘e poverenje u vezi novih... Dozovite se pameti... |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2214 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 02/03/2024 : 00:21:14
|
Koja usporavanja te najvise bole? |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
|
|
jagodanbg
Senior Member
2821 Posts
Member since 17/07/2019 |
Posted - 02/03/2024 : 01:04:03
|
Ja sam ih u poΔetku podrΕΎavao i branio, ali sam primetio ovo Ε‘to LajkovΔanin pominje. Δak sam im pisao na tu temu na mreΕΎama i onda joΕ‘ kao pokuΕ‘aju da naprave Ε‘atro neku sprdnju na svoj raΔun. Fore su im, ono Ε‘to bi rekli 'VΔ sa Aliekspresa' π€£ Bukvalno svaki serijal njihov koji imam nije izdato ne pamtim. Tipa Duh Tokija, joΕ‘ jedna jbn knjiga. Za Oldboy su na poΔetku sami obeΔali meseΔni ritam, nema novog broja 3 meseca. Odesa isto, obeΔavali (da ne licitiram sa datomom) da Δe izdati 2/3 broja odjednom, niΕ‘ta ni od toga nije bilo! |
Edited by - jagodanbg on 02/03/2024 01:07:12 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21136 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 02/03/2024 : 10:27:18
|
quote: Originally posted by Lajkovcanin
Lepo je to Ε‘to se Ken nastavlja, ali... Δemu da se nadamo? Kakvom ritmu izlaΕΎenja? Svako drugo Golcondino izdanje je maltene novi serijal. To i ne bi bio problem da se veΔ zapoΔeti serijali ne usporavaju. I umesto da se uradi neΕ‘to po tom pitanju pokrene se novi serijal. Ili nastavi neki serijal koji je neko napustio. Nema nas "stripadΕΎija" puno, usporavanjem tempa ili zapostavljanjem starih serijala gubite naΕ‘e poverenje u vezi novih... Dozovite se pameti...
iz mog ugla - nabavio sam kompletnog Kena u SA izdanju;kakav god da bude ritam Kena,odgovara mi. A gledajte - uzmite u obzir da je ovo zajedniΔko izdanje Golkonde sa Darkvudom,pa se pitaju za ritam oba izdavaΔa;stoga nisam pesimist po pitanju brzine izlaΕΎenja Kena.Tri knjige godiΕ‘nje puna kapa (to mu doΕΎe 6 epizoda) |
Dajte nam Ralph Azhama;moΕΎe i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
blueberry9
New Member
229 Posts
Member since 14/11/2016 |
Posted - 02/03/2024 : 11:14:27
|
quote: Originally posted by anto iz mog ugla - nabavio sam kompletnog Kena u SA izdanju;kakav god da bude ritam Kena,odgovara mi.
Ante, svaka ti je ka' Njegoseva. Takodje nabavio SA izdanje nakon ispale Darkvudjana. Prvih 8 brojeva mi skuplja prasinu, a za ovo izdanje me bas zabole, pogotovo sto ga izdaju clanovi zle udruge. Slobodno nek ide jedan na 2 godine, i da stanu nakon broja 11. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8064 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 02/03/2024 : 12:49:27
|
MagiΔni Vetar, u izdanju Golconde, je stigao do 57-og redovnog broja. To nije malo, nije presporo, moΕΎda bi neko voleo brΕΎe, ali koliko je za to vreme VΔ objavio Dampyra ili Napoleona, za koje drΕΎi prava? |
|
|
Lajkovcanin
New Member
Serbia
118 Posts
Member since 22/02/2024 |
Posted - 02/03/2024 : 14:23:45
|
quote: Originally posted by alexts
MagiΔni Vetar, u izdanju Golconde, je stigao do 57-og redovnog broja. To nije malo, nije presporo, moΕΎda bi neko voleo brΕΎe, ali koliko je za to vreme VΔ objavio Dampyra ili Napoleona, za koje drΕΎi prava?
Takvom logikom moΕΎemo porediti i sa Agarthijevim Bonelli izdanjima. Δinjenica je da su u prve dve godine izdali 13 trobroja a u poslednje 2 godine 6. Ali su zato u meΔuvremenu pokrenuli 10ak serijala... To je itekako uticalo na MagiΔnog, ali utiΔe i na sve ostale serijale. Ukoliko neΕ‘to ima viΕ‘e od tri broja (izuzev onih sveΕ‘Δica) vrlo verovatno Δe ga usporiti i ko zna kad i da li uopΕ‘te zavrΕ‘iti...
|
Edited by - Lajkovcanin on 02/03/2024 14:27:10 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8064 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 02/03/2024 : 15:20:22
|
quote: Originally posted by Lajkovcanin
quote: Originally posted by alexts
MagiΔni Vetar, u izdanju Golconde, je stigao do 57-og redovnog broja. To nije malo, nije presporo, moΕΎda bi neko voleo brΕΎe, ali koliko je za to vreme VΔ objavio Dampyra ili Napoleona, za koje drΕΎi prava?
Takvom logikom moΕΎemo porediti i sa Agarthijevim Bonelli izdanjima. Δinjenica je da su u prve dve godine izdali 13 trobroja a u poslednje 2 godine 6. Ali su zato u meΔuvremenu pokrenuli 10ak serijala... To je itekako uticalo na MagiΔnog, ali utiΔe i na sve ostale serijale. Ukoliko neΕ‘to ima viΕ‘e od tri broja (izuzev onih sveΕ‘Δica) vrlo verovatno Δe ga usporiti i ko zna kad i da li uopΕ‘te zavrΕ‘iti...
Nije na odmet da im ti duΕΎi serijali budu redovniji, naravno.
Oni sami najbolje znaju, da li im na uΔestalost izlaΕΎenja utiΔe slabija prodaja, ili zbog ΕΎelje da budu izdavaΔ sa veΔim "proizvodnim programom", a malim ljudstvom (redakcija+saradnici), ne mogu to sve da efikasno procesuiraju.
Ali, logika kupca, da kad bi manje izdanja pokretali, brΕΎe bi iΕ‘la dotadaΕ‘nja, je verovatno ispravna, iako ne mora biti 100% taΔna. |
|
|
dovlajoe
Junior Member
Serbia
381 Posts
Member since 11/01/2019 |
|
tomas.hokenberi
Junior Member
Serbia
473 Posts
Member since 31/07/2017 |
Posted - 04/03/2024 : 18:49:28
|
Uzeh danas, u Darkwood-u, ovog Kena,u HC, da nastavim tamo gde sam stao pre viΕ‘e godina (nikada nisam uzeo SA ili Libelus izdanja). Sve je OK, jedino bi moΕΎda trebali da umesto Berardi-Milaco na naslovnoj strani da stave i konkretne crtaΔe epizoda (nijedna nije Milacova, radili su Trevisan, Kalegari i Alesandrini). Moram sada da iskopam iz plakara 8 Darkwood-ovih brojeva da vidim da li je tako stajalo i tamo. |
|
|
SPQRoma
Average Member
Italy
939 Posts
Posted - 05/03/2024 : 09:20:01
|
Berardi i Milazzo su na koricama svih brojeva, kako kod DW i Golconde, tako i kod ostalih izdavaΔa, pa i originalnih italijanskih izdanja.
|
HOKA-HEY |
|
|
vetropiroman
Junior Member
301 Posts
Member since 27/02/2022 |
Posted - 06/03/2024 : 10:35:09
|
Prelistao sinoΔ izdanje, i savrΕ‘eno deluje. Otisak dobar, papir je eventualno mogao biti TANJI. :D Dizajn rikne skoro pod konac sa starim, sa suptilnim dodatkom Golkondinog logoa. Sve u svemu, dostojan nastavak. |
|
|
jagodanbg
Senior Member
2821 Posts
Member since 17/07/2019 |
|
SPQRoma
Average Member
Italy
939 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25334 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18910 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 08/03/2024 : 20:43:00
|
Vrhunsko... Jedna od boljih naslovnica Koze... Blek i Teller, zastitni znak LMS... sad jos i Parker... Dajte na 14 dana...
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POΕ TENJU I PRAVDI!
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 08/03/2024 : 20:46:53
|
quote: Originally posted by teller
Vrhunsko... Jedna od boljih naslovnica Koze... Blek i Teller, zastitni znak LMS... sad jos i Parker... Dajte na 14 dana...
Telleru, Pavel mi je drag ali pogledaj livu ruku trapera |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17052 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5089 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 09/03/2024 : 00:49:17
|
Ε to ide u 1031.broju? |
β’ 54 god.Alan Forda u HR β’ Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) β’ β’ Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju β’ |
|
|
Topic |
|