Author |
Topic |
lwood
Advanced Member
Colombia
47176 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 26/12/2019 : 12:18:59
|
Poll Question:
Vidin da se traži potpuna zabrana petardi pisanjem nekih peticija,od strane kojekakvih udruga, milicija, vjerskih organizacija itd. Šta mislite o tome? Daklem,pitanje je; Triba li potpuno zabraniti upotrebu petardi u HR?
Who Can Vote? Only Members can vote. You need to register or be logged in to vote.
|
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 26/12/2019 : 12:22:08
|
Ne. Ne traba objašnjavati koliko treba biti odgovoran i oprezan. I sam sam otac dvoje male djece. Ali zabrane neće donijeti nikakav pomak da se nesreće spriječe. To je do roditelja. |
|
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2474 Posts
Member since 26/07/2009 |
Posted - 26/12/2019 : 12:45:55
|
Apsolutno zabraniti. Nebitno o kojoj zemlji je reč (pošto sam iz Srbije). Toliko sam se nagledao povreda od tih stvari tokom svog posla u Urgentnom centru, a neke od njih ostavljaju osobe doživotnim invalidima. Osim toga otac sam dvoje dece, za koju (iako se trudim da ih vaspitavam na pravi način) nikada neću biti siguran da u jednom trenutku zarad igre neće uzeti jednu od tih eksplozivnih naprava i zapaliti. Ljudi, vi i ne pretpostavljate kako te povrede stravično izgledaju, posebno kod dece... |
Carpe diem |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17040 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 26/12/2019 : 12:56:16
|
Normalno da treba da se potpuno zabrane, ne samo u Hrvatskoj, nego i u okolnim zemljama, probiše mi glavu eksplozije. I po mjesec dana u zatvor sve koji ih prodaju. |
Edited by - delboj on 26/12/2019 12:58:07 |
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 26/12/2019 : 13:02:01
|
Mislim da treba u najmanju ruku limitirati jačinu današnjih petardi jer ovo što danas bacaju su mini dinamiti. Prije koji dan netko je ubacio jedno takvo čudo u vrt, mislio sam da će nam popucati sva stakla na kući, strava. Mogu misliti što bi bilo da je nekome eksplodiralo u blizini glave ili u ruci.
I mi smo kao klinci uvijek radili piz*arije i bacali petarde, ali tada je plafon bila žutka, sandokan i pirat, ako se dobro sjećam, davno je to bilo. To su tada bile najjače petarde.
Uz to potrebna je edukacija, jer je strašno što ta buka radi životinjama. Starci mi imaju psića i on se jadan cijeli trese čim čuje petarde u daljini, a moguć je i srčani udar od straha. Možda to nekom zvući smiješno, ali kad jednom to vidite onda vam tek postane jasno koliko su te petarde s*anje. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 26/12/2019 : 15:22:53
|
Zabraniti. Ne zato što su petarde nužno loše, već zato što su ljudi debili. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Dexters
Senior Member
Croatia
1526 Posts
Member since 05/08/2018 |
Posted - 26/12/2019 : 15:29:36
|
Treba zabraniti odnosno sankcionirati prodaju/upotrebu, ali ne zbog ozljeđenih očiju/prstića klinaca- to je korisna nuspojava. Treba zabraniti prije svega zbog uznemiravanja nas poštenih ljudi i životinja. |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Posted - 26/12/2019 : 15:30:00
|
Imam paket petardi kutija za cipele zolje magnumi i one jace petarde jos od 2012. Nw znam funkcioniraju li danas...opalim 2 3 godisnje na vikendici kad se sakupe psi u blizini |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 26/12/2019 : 15:46:56
|
quote: Originally posted by Dexters
Treba zabraniti odnosno sankcionirati prodaju/upotrebu, ali ne zbog ozljeđenih očiju/prstića klinaca- to je korisna nuspojava. Treba zabraniti prije svega zbog uznemiravanja nas poštenih ljudi i životinja.
Ti si makar do sad bio normalan i trezven sugovornik, sa zanimljivim temama i odgovorima. Kako mozes napisat da su ozljede djece korisna nuspojava? Ej... |
Los cukar na fritulama! |
|
|
Dexters
Senior Member
Croatia
1526 Posts
Member since 05/08/2018 |
Posted - 26/12/2019 : 16:20:59
|
A man learns best when he get burned.
Suština je da bih ja zabranom sigurno u određenoj mjeri umanjio incidenciju dječjih ozljeda pirotehničkim sredstvima, dok ovaj tko je protiv zabrane ne bi. Tko od nas individualno više žali djecu je nebitno.
|
Edited by - Dexters on 26/12/2019 16:23:20 |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Posted - 26/12/2019 : 17:14:23
|
nemoj tako bitno je da babe mogu popodne odspavati, frajle ujutro jer su bile u kranju noć prije te da se kućni ljubimcim ne uznemiravaju svih 24 sata
|
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 26/12/2019 : 18:35:55
|
Treba zabraniti, bez obzira koliko je covjek oprezan moze doci do povrede, pogotovo sto se cesto koriste za zastrasivanje. Bilo tjelesne povrede ili tinitus, opasna je to stvar. Da ne pricam o tome koliko petardisti komsijama idu na onu stvar. |
|
|
dnevni boravak
Senior Member
Croatia
1033 Posts
Member since 26/07/2008 |
Posted - 26/12/2019 : 20:22:17
|
Sada sam za ne-zabranu, ali za par godina ko zna... |
I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away I'm working on a dream And I know it will be mine someday...... |
|
|
vešmašina
Average Member
599 Posts
Member since 12/10/2013 |
Posted - 26/12/2019 : 20:48:46
|
Sinoć sam četvoricu zaskočio ispred zgrade kak su bacali petarde i rakete. Uz par napomena da ću im zube razbiti i nagurati petarde u guzicu, u lijepom blagdanskom raspoloženju su se usrali ko grlice |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2752 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 26/12/2019 : 21:18:14
|
glasao za zabranu, ali samo zato što sam ostario pa mi svaki penis smeta. ajde, i zbog kućnih ljubimaca. |
hejt, jal & rock 'n' roll |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4741 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 26/12/2019 : 22:13:47
|
Nisu mi jasni ovi koji bi zabranili radi sigurnosti djece, pa mlađi od 18 ionako ne mogu kupiti petarde, pa ih to ne sprječava da nabave ilegalnim putem. Jbte, pa ja sam s 10 godina bio u stanju nabaviti Zenge, di ova balavurdija danas to ne bi mogla. Tako da je zabrana najneefikasnije rješenje. A ovi što se žale zbog svojih peseka, pa to je kao da se ja žalim na lajanje usred noći i remetenje mojeg unutarnjeg mira, hoćemo li zbog toga zabraniti pse? |
Go kneel and weep
|
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
|
izivko
Advanced Member
Germany
12525 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
vešmašina
Average Member
599 Posts
Posted - 26/12/2019 : 23:00:26
|
quote: Originally posted by drogsy
Nisu mi jasni ovi koji bi zabranili radi sigurnosti djece, pa mlađi od 18 ionako ne mogu kupiti petarde, pa ih to ne sprječava da nabave ilegalnim putem. Jbte, pa ja sam s 10 godina bio u stanju nabaviti Zenge, di ova balavurdija danas to ne bi mogla. Tako da je zabrana najneefikasnije rješenje. A ovi što se žale zbog svojih peseka, pa to je kao da se ja žalim na lajanje usred noći i remetenje mojeg unutarnjeg mira, hoćemo li zbog toga zabraniti pse?
ako lavež ima isti efekt ko deseci osakačenih dječjih udova godišnje, stotine mrtvih ptica zbog šoka ili direktnog pogotka kao posljedica raketa/petardi i koliko mrtvih mačaka kad im se u dijelove tijela uguraju pirotehnička sredstva, a sama detonacija ima iste decibele kao pseće lajanja te na koncu dodaj i dozu agresivnosti koje potiču eksplozije i rajcaju psihu onda da - definitivno je lavež jednak petardiranju |
Edited by - vešmašina on 26/12/2019 23:01:17 |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4741 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 26/12/2019 : 23:08:15
|
quote: Originally posted by vešmašina
Nisu mi jasni ovi koji bi zabranili radi sigurnosti djece, pa mlađi od 18 ionako ne mogu kupiti petarde, pa ih to ne sprječava da nabave ilegalnim putem. Jbte, pa ja sam s 10 godina bio u stanju nabaviti Zenge, di ova balavurdija danas to ne bi mogla. Tako da je zabrana najneefikasnije rješenje. A ovi što se žale zbog svojih peseka, pa to je kao da se ja žalim na lajanje usred noći i remetenje mojeg unutarnjeg mira, hoćemo li zbog toga zabraniti pse?
ako lavež ima isti efekt ko deseci osakačenih dječjih udova godišnje, stotine mrtvih ptica zbog šoka ili direktnog pogotka kao posljedica raketa/petardi i koliko mrtvih mačaka kad im se u dijelove tijela uguraju pirotehnička sredstva, a sama detonacija ima iste decibele kao pseće lajanja te na koncu dodaj i dozu agresivnosti koje potiču eksplozije i rajcaju psihu onda da - definitivno je lavež jednak petardiranju
Kao što rekoh, petarde već jest zabranjeno prodavati djeci, a samo uporaba istih je ograničena na tih nekoliko dana u godini. Ne vidim što bi apsolutna zabrana doprinjela osim naglog porasta ilegalnih dilera. |
Go kneel and weep
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47176 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 27/12/2019 : 08:13:13
|
jebote koliko fosila ovde. Šta ,niste pucali ka dica/tinejđeri,palili benge,vatromete itd? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
Edited by - lwood on 27/12/2019 08:13:44 |
|
|
vešmašina
Average Member
599 Posts
Posted - 27/12/2019 : 08:33:44
|
quote: Originally posted by vešmašina
ako lavež ima isti efekt ko deseci osakačenih dječjih udova godišnje, stotine mrtvih ptica zbog šoka ili direktnog pogotka kao posljedica raketa/petardi i koliko mrtvih mačaka kad im se u dijelove tijela uguraju pirotehnička sredstva, a sama detonacija ima iste decibele kao pseće lajanja te na koncu dodaj i dozu agresivnosti koje potiču eksplozije i rajcaju psihu onda da - definitivno je lavež jednak petardiranju
Kao što rekoh, petarde već jest zabranjeno prodavati djeci, a samo uporaba istih je ograničena na tih nekoliko dana u godini. Ne vidim što bi apsolutna zabrana doprinjela osim naglog porasta ilegalnih dilera.
Očito živimo u Disneylandu gdje se zakoni poštuju, a preventiva i zdrav razum ima prednost u odnosu na sirove strasti. Kao što je i zabrana prodaje alkohola i cigareta maloljetnicima učinkovita te daje rezultate - tako i ovo. Od kraja studenog možeš kupiti petarde od malih dućana do šoping centara.
Ne govorimo o prohibiciji pa će nastati ilegalne destilerije; na koncu konca već ima gradova koji su ih zabranili, jedino ovisi hoće li netko imati mudrosti to dignuti na državni nivo |
|
|
Topic |
|