Author |
Topic  |
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 09/11/2020 : 10:35:48
|
quote: Originally posted by Kruger
Naravno da mu godine ne treba nabijati na nos. Kod upisa i strasti ima klasičnih problema kao i neki stariji, ovdje dobro spomenuti poli.
Jednom kad prihvatiš da su svi ljudi takvi, nitko nije bez predrasuda i ostrašćenosti, bit će ti lakše ne reagirati na takve stvari. Bitno je samo truditi se ne prijeći na osobne napade i pokazati minimum poštovanja pa se o svakoj temi može normalno razgovarati. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 09/11/2020 : 10:57:51
|
Trumpa voli običan čovjek jer ima je nešto dao. Ti sad pišeš kao onaj petogodišnji tinton ... pardon ... tinton nije petogodišnjak ali tako piše. Svi su političari i biznismeni mutni. Trunp je svakako poslije Regana trenutno najbolji predsjednik, ovog ćemo vidjeti ali po dosad viđenom najvjerojatnije najbevezniji predsjednik, čista marioneta.
Krugeru stalno spominješ Reagana, a nikako da spomeneš što konkretno ti se sviđa kod njega. Daj par poteza za vrijeme njegovih mandata koji ti se sviđaju. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 09/11/2020 : 11:04:53
|
Kako vam se sviđa ona Churchillova: "Tko u mladosti nije socijalist nema srca, tko u starosti nije konzervativac nema pameti?" |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 09/11/2020 : 11:12:58
|
quote: Originally posted by tinton
Trumpa voli običan čovjek jer ima je nešto dao. Ti sad pišeš kao onaj petogodišnji tinton ... pardon ... tinton nije petogodišnjak ali tako piše. Svi su političari i biznismeni mutni. Trunp je svakako poslije Regana trenutno najbolji predsjednik, ovog ćemo vidjeti ali po dosad viđenom najvjerojatnije najbevezniji predsjednik, čista marioneta.
Krugeru stalno spominješ Reagana, a nikako da spomeneš što konkretno ti se sviđa kod njega. Daj par poteza za vrijeme njegovih mandata koji ti se sviđaju.
Nije li Regan dobro balansirao u hladnom ratu sa Sovjetima. Gospodarstvo. Da li je on uspio pridonijeti demokraciji na istoku Europe ili ne možda je upitno ali je svakako pripomogao. |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
Posted - 09/11/2020 : 11:14:05
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
Kako vam se sviđa ona Churchillova: "Tko u mladosti nije socijalist nema srca, tko u starosti nije konzervativac nema pameti?"
To nije Churchillova izjava, ali ljudi vole pripisivati takve izjave nekome tko ima "težinu" da bi opravdali svoj put. Ne mislim o tome ništa posebno, osim da nije točno :D
I na engleskom izjavu prenose kao "liberal" i "conservative", liberal i socijalist nije isto. Ali to se prilagodi tržištu, ovisi koga želiš provocirati :D |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 09/11/2020 : 11:14:29
|
To su opća mjesta. Šta gospodarstvo? Daj neke konkretne poteze za koje znaš. |
|
 |
|
Tonto
Advanced Member

8974 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 09/11/2020 : 11:15:04
|
Kako vam se sviđa ona Churchillova: "Tko u mladosti nije socijalist nema srca, tko u starosti nije konzervativac nema pameti?"
Meni je najdraza macanova: kad sam bio mlad bio sam orijentiran desno, sto idem stariji to sve vise skrecem ulijevo. Ocigledno nemam ni srca ni pameti...
 |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 09/11/2020 : 11:16:22
|
Evo da ti dam primjer. Meni je dobar Reaganov potez bila amnestija koju je dao "ilegalnim migrantima". |
|
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts
Posted - 09/11/2020 : 11:17:16
|

Ukrajinci se nadaju valjda rasčišćavanju odnosa sa Rusima, Trumpu su zamjerili koketiranje sa Putinom.
Ne znam koliko je to točno ali navodno već počinje igrokaz za smjenu Bidena a trebala bi ga zamjeniti ona rigidna ljevičarka. To je na neki način za očekivati što može ovaj prazan starac. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts
Posted - 09/11/2020 : 11:17:55
|
To su opća mjesta. Šta gospodarstvo? Daj neke konkretne poteze za koje znaš.
Rasterećenje od poreza. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 09/11/2020 : 11:18:06
|
Ako ne znate kome pripada citat, pripište ga meni Winston Churchill |
|
Edited by - tinton on 09/11/2020 11:18:48 |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
Posted - 09/11/2020 : 11:21:17
|
To je na neki način za očekivati što može ovaj prazan starac.
Kad se nešto puno puta ponovi, ljudi to uzimaju zdravo za gotovo. I sam sam bio dojma da je Biden dementan i što sve ne, zbog takvih stvari. Onda pogledam par govora i vidim da je Biden itekako vitalan. Postoji realna bojazan da će mu se zdravlje pogoršati zbog godina, ali zasad je OK. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 09/11/2020 : 11:21:46
|
Rasterećenje od poreza.
Reagan je mijenjao različite poreze više puta. Koja promjena ti se posebno svidjela i zašto? |
|
 |
|
vukozec
Advanced Member

5078 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 09/11/2020 : 11:24:15
|
To nije rekao Churchill (koji je btw do svoje 30 godine, dakle u mladosti, bio član Konzervativaca, a onda je prešao u Liberale do 50.) ;) |
Edited by - vukozec on 09/11/2020 11:26:25 |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 09/11/2020 : 11:25:21
|
quote: Originally posted by vukozec
To nije rekao Churchill (koji je btw do svoje 30 godine, dakle u mladosti, bio član Konzervativaca, a onda je do 50te prešao u Liberale) ;)
A onda se vratio u Konzervativce. |
|
 |
|
vukozec
Advanced Member

5078 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 09/11/2020 : 11:30:46
|
To nije rekao Churchill (koji je btw do svoje 30 godine, dakle u mladosti, bio član Konzervativaca, a onda je do 50te prešao u Liberale) ;)
A onda se vratio u Konzervativce.
Da, uklapa se bar u drugu polovicu te uzrečice. Može se reći da je Konzervativac bio kao neiskusni mladac, te kao ishlapljeli starac. U najboljim godinama jednog muškarca je bio Liberal ;) |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts
Posted - 09/11/2020 : 11:33:00
|
Rasterećenje od poreza.
Reagan je mijenjao različite poreze više puta. Koja promjena ti se posebno svidjela i zašto?
Recimo dezinflacija. Povećanje prihoda i potrošnje. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 09/11/2020 : 11:33:26
|
A onda se vratio u Konzervativce.
Da, uklapa se bar u drugu polovicu te uzrečice. Može se reći da je Konzervativac bio kao neiskusni mladac, te kao ishlapljeli starac. U najboljim godinama jednog muškarca je bio Liberal ;)

U svakom slučaju, taj citat je nebitan za ovu temu jer je Biden, kako sam već pisao, bio istovremeno najkonzervativniji, najprogresivniji i najliberalniji kandidat u ovoj utrci. |
|
Edited by - tinton on 09/11/2020 11:34:02 |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 09/11/2020 : 11:35:38
|
Rasterećenje od poreza.
Reagan je mijenjao različite poreze više puta. Koja promjena ti se posebno svidjela i zašto?
Recimo dezinflacija. Povećanje prihoda i potrošnje.
??? Ja te pitam koja promjena poreznih stopa kod Reagana ti se sviđa, a ti meni počneš nabrajati ekonomske kategorije. |
|
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts
Posted - 09/11/2020 : 11:38:14
|
quote: Originally posted by Beva
To je na neki način za očekivati što može ovaj prazan starac.
Kad se nešto puno puta ponovi, ljudi to uzimaju zdravo za gotovo. I sam sam bio dojma da je Biden dementan i što sve ne, zbog takvih stvari. Onda pogledam par govora i vidim da je Biden itekako vitalan. Postoji realna bojazan da će mu se zdravlje pogoršati zbog godina, ali zasad je OK.
Između Trunpa i Bidena nije velika razlika u godinama, Trunp je vitalniji od ovog. Biden je prije 30-40 godina slično pričao kao i Trunp no s vremenom je mijenjao mišljenje kako vjetar puše a i u svojoj političkoj karijeri je bio vrlo nebitan. Biden je pogubljen čovjek, razumijem godine su tu i zdravlje. Nemoj se čuditi ako ga s lakoćom maknu. Za sad su počela govorkanja, gdje ima dima ima i vatre.
|
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts
Posted - 09/11/2020 : 11:42:19
|
Rasterećenje od poreza.
Recimo dezinflacija. Povećanje prihoda i potrošnje.
??? Ja te pitam koja promjena poreznih stopa kod Reagana ti se sviđa, a ti meni počneš nabrajati ekonomske kategorije.
A što bih sad htio da razglabamo o ekonomiji? |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 09/11/2020 : 11:46:39
|
quote: Ako je nakon pristojnog političkog diskursa sljedeći stadij "odrastanja" Trumpov stil, jebiga, ja ne želim odrasti.
Ja to nikad nisam rekao. Trump je tašt čovjek koji traži lojalnost od svih, a ako mu je ne daju onda ih vrijeđa, nema u tom "stilu" ništa posebno hvalevrijedno.
quote: Nisu vama godine donijele mudrost, samo ste promijenili stavove pa vam sad druga strana više odgovara. Nema u tome ništa loše, ali očekivati da će i tinton vremenom doći na "vašu razinu" i uvidjeti svoje "greške" je pomalo jadno.
Već sam napisao na drugom topicu da je Trump daleko od moralne vertikale i da bi Republikanci vrlo vjerovatno učinili isto sa mail-in glasovima da su kontrolirali velike gradove i izborne stožere u ključnim državama. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 09/11/2020 : 11:49:14
|
Ne bih ja ništa htio, samo te pitam da staneš s nečim konkretnim iza svojih riječi umjesto da se nabacuješ frazama. Ako nemaš pojma, priznaj da nemaš pojma i nikome ništa. Šta bi rekao Marasović: "Kiro ajde lipo priznaj da ne znaš što je server pa svi možemo doma." |
|
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27671 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 09/11/2020 : 11:49:44
|
Biden će odustati od predsjedništva zbog bolesti u roku godine dana. I onda će se dobit "pravi" predsjednik. Sve mi se čini da će ljudski rod u narednim desetljićima imat borbu za život ili smrt protiv demokracije. A meni je smišno kako se vi ovdje ložite na Trumpa ili protiv njega a sve su to lutke na koncu koju pokreće ista/e ruka/e. Trump je samo poslužija za radikaliziranje američke scene i opravdanja za daljne uvođenje "demokracije".U budućnosti predviđam daljnje jačanje federalnih vlasti i NGOa te globalnih medija i pravovjernog govora a smanjenje moči država i svih demokratskih ustanova. Jedna od najvažnijih točaka će biti ukidanje prava za slobodno posjedovanja oružja.Jer jednom kad narod razoružaš onda ga imaš u vlasti a on može samo lajati.Kao mi u Europi i EU. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
Topic  |
|