forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Coronavirus
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 256

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13242 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 14/12/2020 : 13:09:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger
A gle sad i neki Zagrepčani zbunjeno bauljaju i nose maske na otvorenom prostoru.

oni su samo zbunjole, komični i bezazleni... sve dok se ne zapjene i pretvore u modernu verziju inkvizicije, pa počnu kenjkati i tupiti po forumima (kao ovdje) i organizirati hajke (ovo se još nije dogodilo ovdje, ali je lako zamislivo da bezazleni beva, manijak dosada, poli i slični podivljaju)

ne, nipošto nisu uvjerljivi svi ti tobože "brižni" i empatični. ja se i GGG-u čudim, koji je ipak nešto smisleniji.
treba se pripremati, krugeru, i naoružati na vrijeme, protiv svih ovih empatičara i popravljača ljudskog roda.
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 14/12/2020 : 13:14:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
https://www.logicno.com/politika/bill-gates-zakljucavanje-treba-produziti-do-2022-godine.html

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17248 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 14/12/2020 : 13:15:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

quote:
Originally posted by Kruger
A gle sad i neki Zagrepčani zbunjeno bauljaju i nose maske na otvorenom prostoru.

oni su samo zbunjole, komični i bezazleni... sve dok se ne zapjene i pretvore u modernu verziju inkvizicije, pa počnu kenjkati i tupiti po forumima (kao ovdje) i organizirati hajke (ovo se još nije dogodilo ovdje, ali je lako zamislivo da bezazleni beva, manijak dosada, poli i slični podivljaju)

ne, nipošto nisu uvjerljivi svi ti tobože "brižni" i empatični. ja se i GGG-u čudim, koji je ipak nešto smisleniji.
treba se pripremati, krugeru, i naoružati na vrijeme, protiv svih ovih empatičara i popravljača ljudskog roda.

Teško je kad histerija krene imati bilo kakvu obranu. Neće oni ni primijetiti tu inkviziciju, čak štoviše biti će prvi sa upaljenom bakljom pred lomačom.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6231 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 14/12/2020 : 13:16:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:

Zanemari sve što sam pisao u prethodnom postu, nema smisla. Tebi se svađa, pa izvoli. Meni se ne da.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17248 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 14/12/2020 : 13:17:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by panzer

Busted:
https://www.twitter.com/RaheemKassam/status/1337485879712079875

Ovaj to vjerojatno radi iz glume, kako bi se prikazao revan i utegnut građanin. Možda je bolje reći iz gluposti.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17248 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 14/12/2020 : 13:23:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by Risar_69

https://www.logicno.com/politika/bill-gates-zakljucavanje-treba-produziti-do-2022-godine.html

Biće takvih informacija po netu. Evo slična:

https://www.geopolitika.news/vijesti/bill-gates-barovi-i-kafici-moraju-biti-zatvoreni-lockdown-je-moguc-i-u-2022/

Samo nisu to baš neki vrhunski portali.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13242 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 14/12/2020 : 13:26:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:
Originally posted by Beva

No nema smisla da se prepiremo oko ovoga. Ne želim prikazati sebe kao sveca, nije da ne razumijem tvoj stav, itekako razumijem što hoćeš reći, samo sam htio naglasiti ono što je GGG već govorio da je korona problem društva u cjelini.

U redu, ako sad hoćeš ozbiljno razgovarati.
Da, to i ja kažem: nema smisla tu se prepucavati. Ja se čak i sprdam s vama, rijetko, ali ponekad se ne može izbjeći, pogotovo kad se tako tupi na sve strane.

Nije korona samo problem društva u cjelini.
Jer u tu cjelini spada opet svatko od nas, a on je, opet - jedna cjelina iliti apsolutan. Tako se tu događa taj konflikt, koji sam pokušao reći.
Svatko će se prema tom konfliktu odrediti kako zna i umije.
Ja sasvim sigurno neću prema "uputama", jer takvih uputa koji bi za mene bile mjerodavne nema na razini stožera, administrativnog pristupa problemu.

Moraš razumjeti da je to samo jedna strana problema (a ti ju uzimaš kao da je sve, kao da je strana "društva" sve i sva).
Ima tko se brine za "društvenu" stranu: Capak i kompanija. Ja njima sasvim dragovoljno prepuštam da se iscrpljuju u tome. Oni su se za to izborili, organizirali upravljanje i sad nek budu pukovnici ili pokojnici, meni je sasvim svejedno. A kako ti rekoh, ta društvena strana je meni manje važna od egzistencijalne. Za egzistencijalnu razinu sam zainteresiran, i tu radim najbolje što je u mojoj moći, da budem odgovoran ili što god, dostojanstven prema sebi i drugima.

Tako da si ti krivo shvatio; nema nikakvog bunta kod mene, u smislu da ću ja sad prkositi mjerama ili ću nemam pojma, podići narodni ustanak. Ne, to je meni irelevantno, te administrativne mjere su tek tako, nekakvo petljanje po nečemu, koje ipak ne prodire u egzistencijalne dubine (a ja sam prvenstveno zainteresiran za ove).

Znači, neću biti uzoran građanin, to je sasvim sigurno, i neće me pohvaliti Plenković. Morat će me prisiliti na sve, na masku, na cijepljenje, na ovo na ono. Jer ništa od toga ja ne želim, meni to ne treba.
A opet ću paziti one do kojih mi je stalo, pa i sve druge u nekoj sasvim prihvatljivoj i razumnoj mjeri, izvan, pored i preko svih tih uputa i uputica.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6231 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 14/12/2020 : 13:40:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:

U redu, ako sad hoćeš ozbiljno razgovarati.
Da, to i ja kažem: nema smisla tu se prepucavati. Ja se čak i sprdam s vama, rijetko, ali ponekad se ne može izbjeći, pogotovo kad se tako tupi na sve strane.

U biti se i nemamo oko čega svađati, ja također nisam za neke strože mjere. One se uvode jer neki kompromis mora biti, i vi ste u Hrvatskoj vjerojatno malo više revoltirani jer su vam i mjere strože. Kod nas skoro da i ne postoje trenutno.

Ja bih volio samo da se ne gleda kao čudaka nekog tko nosi masku jer želim vjerovati da to radi iz najbolje namjere. Isto tako ne želim osuđivati one koji ne nose maske. Ne znam, kažem, preteška je to tema da se olako razbacujemo frazama. I htjeli ne htjeli, na ovaj ili onaj način, svi smo pogođeni.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 14/12/2020 : 13:48:18  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
Pustimo sad te mjere, stožere, maske, milijarde i šta je još tog folklora.

Osnovno pitanje korone je to koje sam postavio več nekoliko puta - da li, i ukolikoj mjeri smo kao društvo spremni odreči se, recimo tako, djela svog života, da bi se pokušalo zaštiti živote jednog relativno malog i po nekakvim mjerljivim kriterijima potpuno marginalnog djela društva. Iz kikyevih rantova, stinkyevih prevtanja, ekspertiza ljubitelja respiracije te svetih Kochovih postulata, možemo zaključit, da je za određen broj ljudi sasvim OK, da korona uzme svoje. Sa moje strane to je sasvim legitiman stav, ni ne toliko "skandalozan i čudovišan". Na kraju krajeva, populacija kod nas i na zapadu je i onako prestara, rasteretit če se zdravstveni i mirovinski sustav, na tržištu če biti koji stan više, nešto če se i nasljediti...
Ali zbog nekakvih vlastitih moralnih, stavova, a još više zbog "a šta če drugi reči", ili jednostavno zbog nekakve uljuđenosti i odgoja, nitko to nije spreman reči. Bar dok se ne pojavi netko, da to čiščenje povede, pa da odmah stanemo svi uz njega.
Problem je u tome, da dok taj mesija ne dođe ili bar korone nestane, gluposti se razbacuju okolo šakom i kapom. Mentalni sklop večine ljudi u ovim hiperinformacijskim vremenima več tako ne stoji najbolje, dok količina gluposti i neistina povezanih sa koronom, sve skupa još žešče korodira. I ako sam več na nekakvom frontu, onda sam u prvom redu na frontu protiv gluposti, prevrtanja i laži. To, što se trenutno u stavovima poklapam sa nekakvim stožerima, komercialnim interesima i čime več, nije bila moja namjera ali se zbog toga niti previše ne sekiram. I na onom drugom topicu sam u službi Erdogana, čifuta i Amerokenjaca, jer baš ne progutam svako govno, koje ruski botovi serviraju.
Ako je zid crn, onda je crn, i neču zagovarati ničije "pravo, da ima stav da je zid bjeli". Jebi ga, za takve akrobacije ima drugih , boljih ;-) forumaša, ja sam, kako bi rekao stinky, "birao stranu vraga, jer ne znam bolje"

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17248 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 14/12/2020 : 13:58:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
GGG zbog svojih uvreda i omalovažavanja neistomišljenika si pao na ispitu.
A što se tiče ostalog. Ljudi moraju raditi da bi preživjeli, nije uredu da ljudima zatvore kafić i daju mu nešto za preživljavanje a ne odreknu se sami djela plaće oni koji o tome odlučuju.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13242 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 14/12/2020 : 13:59:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:
ja također nisam za neke strože mjere. One se uvode jer neki kompromis mora biti

nemam pojma zašto se onda nas dva stalno nađemo u svađi haha

ti nisi za strože mjere
a nisam ni ja

neki kompromis mora biti
da, tako je, a opet je ovdje ključna točka razdora među nama: jer, sa mnom su kompromisi teški. teško idu haha. tu sam ti ja demode, antički tip, tip iz epa i poezije i mita, a ti živiš svakodnevnu prozu. mi se teško možemo razumjeti, makar ostaje da ovako pokušavamo.

što se mene tiče, za kompromise nek se brinu kompromiseri, plenkovići bandići i svi ti vrli ljudi.
a ja ću se brinuti za druge, bitne stvari, stvari bez kompromisa.

i tako, sad bismo mi mogli pričati nadugo. no, ne vuku nas iste stvari, pa je sve to konvencija sve dok se ne dogodi odlučni proboj, do kse srca ne zapale.

ps - ma zezao sam te tamo, ne zamjeri. ne bi ti ni mrava zgazio. ili ipak...;)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13242 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 14/12/2020 : 14:22:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
GGG, mogu ja razumjeti tvoj poluprosvjetiteljski (haha) stav "na prvoj sam crti obrane protiv gluposti". No, događa se to, da si ujedno i protiv raznih morona, tipova sa mrenom, luđaka, nepismenih tipova i kojekakvih kosmatih i dlakavih, ALI I protiv ljudi koji nisu sve to, dapače, čak su i bolji od većine drugih. Teško je to nijansirati, to ti kažem, i svatko ima drugačije motive, razloge, moći i uvide zašto je ovakav ili onakav.

Osim toga,
mislim da je pogrešna ta tvoja hipoteza ili-ili. Naime, uopće nije tako isključivo i čovjek se tu zaista ne nalazi pred dramatičnom odlukom "ili ću nositi masku i slušati upute" - "ili će 'oni' umrijeti".
Kada bi to tako bilo, onda bih ja prvi rekao, pa dobro, evo sad ću staviti masku na cesti i lajkati Capaka. Ali nije tako. Što god ja napravim, netko će umrijeti ili neće. Nije u mojoj moći, ej čovječe božji, ta sudbonosna presuda.
I ti ne možeš pokazati niti dokazati da su ove mjere spasile ili upropastile dio ljudi. Čovječe brojevni božji, previše je faktora ili da ti to kažem zajedno s Jaspersom "uvijek je nešto netočno uslijed beskonačnosti svih neprekidno promjenjivih uvjeta".
Ti si toliko svjestan da i sam prihvaćaš ovo, samo se još iz nepoznatih razloga, držiš slamke brojeva i statistike.

Ja kažem da nemam pojma, uopće ne vidim na koji način bi se uopće i prišlo takvom jednom pothvatu, a da bude mjerodavan na obvezatan način za svakoga. Koliko mjere upropaštavaju jedne, spašavaju druge, to se ne da izračunati, jer se "uvjeti neprekidno mijenjaju u beskonačnom protjecanju". Svatko tu ima pomalo pravo i pomalo krivo, a nitko mi neće odrediti što ću ja i kako ću ja - nego ću to ja sam, u povratnoj sprezi sa saznanjima drugih, koja su ipak za mene samo ORIJENTACIJA (a nikako ne mogu biti nalog i propis i ispis moga života).
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 14/12/2020 : 14:49:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Ovu koronu bismo mogli iskoreniti na celoj planetu u vrlo kratkom roku: svi, ali doslovno svi zivi ljudi na ovoj planeti, se zatvore sa svojom rodbinom i ne izlaze 2-3 tjedna (epidemicari ce reci koliko je zaista potrebno), ako je potrebno drzava im prije toga dostavi zalihe hrane, vode WC papira, ali onda nema nikog zivog vani.

Naravno, nema nikakve, ali bas nikakve sanse, da se nesto takvo napravi, a i pitanje koliki % budala bi setao na kaficu do komsinice te da se malo pogrije, a i ako je netko upravo zarazen, onda bi to prenio na clanove obitelji, pa i kada se izađe...
Ili ako bi se desio neki scenarij tipa The Walking Dead, samo bez zombija. :D

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 14/12/2020 : 15:16:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
quote:

quote:
ja također nisam za neke strože mjere. One se uvode jer neki kompromis mora biti

sa mnom su kompromisi teški

Nažalost, nema života u društvu bez kompromisa, jedino je Zaratustra živio bez kompromisa, kada se povukao na planinu na deset godina.
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 14/12/2020 : 15:39:58  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
Stinky, opet te vuče u binarnost - ako nešto nije 100%, onda je 0%. Sigurno je, da če neko umrijeti, nosiš masku ili ne, stvar je u tome, da sa mjerama cjelu distribuciju pomakneš u područje Što manje i Što kasnije. Sve faktore ni teorijski ne možeš odrediti ili kvantificirati. Ali na kumulativi, na makro nivou, na 7-dnevnim prosjecima, možeš vidjeti, da li stvar djeluje ili ne. U krajnjoj liniji, ako uspiješ broj infekcija i smrti spustiti za 10%, potpuno je nevažno, da li su maske tome pridonjele 3 ili 0,03%.

Pazi koliko god se stvar činila banalnom, bezveznom i totalno izvan okvira, ne znam, ljudskog, duhovnog, moralnog... Kad si u fazi eksponencijalnog rasta, jedino što to zaustavlja je pozitivni (odnosno kod korone, negativni) rezultat u što kračem roku, pa kako god do njega došli. Drugo je kad si ti u nekom aritmetičkom rastu (1+1+1+1...), tu se može onda raspravljati o "malo maske, malo pjesma". Ljudski um ne procesira umnožavanje baš najbolje, za večinu ljudi je povečanje sa 20 na 30 jednako kao sa 200 na 300

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13242 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 14/12/2020 : 15:50:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
kažem, sve je to točno
ali to svi ionako znaju, na ovaj ili onaj način

netko pak mora osvijetliti onu drugu stranu
ta teška zadaća je, eto, na mojoj grbači
pa se mora ljudima objasniti (eto, i ja sam prosvjetitelj ili poluprosvjetitelj poput GGG-a) da je čovjek također onaj tko se ne miri, tko teško popušta, tko teško sklapa kompromise (sa stožerima i povjerenstvima, sa ženama i biljkama). dapače, baš takav dobacuje dalje, nekako se u takvima ogleda što je to čovjek - ne u onima koji uredno pišu pozz i lajkam.

znači, mora se imati uvid u obje strane jednadžbe
ne samo jednu. jesmo li se "mi kao društvo" spremni odreći nečega je jedna strana, koja uopće ne pogađa onu žicu u čovjeku da bi on treperio. koje društvo, to je samo prazna riječ, bagatelizirana u ustima onih koji inače ne prihvaćaju nikakve zajedničke vrijednosti, jer su im to onda "plemenski" i "dinarski" mentaliteti. kakvu vjerodostojnost ima tip koji na sitno serucka po thompsonu, domoljublju itd. pozivati se na "mi", na druge, na društvo npr.? tamo gdje su rastočene ove supstancijalne vrijednosti, riječ "društvo" je samo floskula i nema se čovjek više za što uhvatiti. za što bi se uhvatio? za apstraktne druge, za građane, za empatiju, ljudskost... ali to može živjeti onako za pravo jedino u supstancijalnim formama, koje upravo ti isti koji se pozivaju na floskule nagrizaju. tako da su tu na djelu opet proturječja koja se ne daju samo tako capakovski izgladiti i pozvati ljude na mobilizaciju za zajedničke vrijednosti u svijetu individualaca.

to ti je Evola i "zajahati tigra" u svijetu markuzeovskih jednodimenzionalnih ljudi
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 14/12/2020 : 15:50:27  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
Kak vam se daaaaaaaaaaaaa.......

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 14/12/2020 : 15:56:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
A što uopće daje društvu supstancijalnost

Mit, totem, zastava? Ako je tako supstancijalnost su plemenski, iracionalni, nerazjašnjivi elementi.
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2543 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 14/12/2020 : 15:57:59  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message

quote:
Originally posted by anto
pa čekajte bre,znam sam da saberem 1 + 1 (=2,da ne bude zabune) - udišemo kiseonik,kad izdišemo,izbacujemo ugljen dioksid.Ako nosimo masku,vraćamo taj ugljen dioksid u pluća,čime narušavamo njihov pravilan rad.Čestim nošenjem maske samo se dovodimo u stanje da nas korona jače pogodi.
Jesam li u pravu??

U pravu si:
https://www.bitchute.com/video/PeYr02EfJmAC/?fbclid=IwAR1j51muvrjYUvkrnmrj1ckD1f0iFUc2RBNMktqc6A0t8v6r3n2SYVxu_-s

quote:
The levels of CO2 in the air and potential health problems are:
2,000 - 5,000 ppm: level associated with headaches, sleepiness, and stagnant, stale, stuffy air. Poor concentration, loss of attention, increased heart rate and slight nausea may also be present.
5,000 ppm: this indicates unusual air conditions where high levels of other gases could also be present. Toxicity or oxygen deprivation could occur. This is the permissible exposure limit for daily workplace exposures.

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13242 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 14/12/2020 : 16:08:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:
Originally posted by GGG
Ali na kumulativi, na makro nivou, na 7-dnevnim prosjecima, možeš vidjeti, da li stvar djeluje ili ne.

Možeš samo interpretirati, ovako ili onako.
Nemaš na raspolaganju dva svijeta, niti možeš praviti opite u realnosti.
Zbog toga i sve ove nesuglasice, razilaženja, različiti pokušaji...

Eto, možeš li ti reći da li kod vas sve te mjere djeluju ili ne? Što znači ovo "djeluju"? Kada ne djeluju, a kada djeluju?
Ako djeluju, zašto se raspravlja o novim mjerama?
Ako ne djeluju, kako to da smo još živi i zdravi i svakakvi?
Kako ćeš kvantificirati slučaj ljudi koji umiru u dobi od 80 i 90 godina sa nepoznatom sudbinom stotina tisuća 30-godišnjaka u budućnosti kojima su mjere na ovaj ili onaj način utjecale na život?
I tako, nisu to binarne stvari, GGG, nego ima ohoho pitanja. Kažem, ja ne znam odgovore na ova pitanja. Ipak vidim da ničija objašnjenja ne zadovoljavaju u potpunosti.
Ja čak ni ne kažem da Capak & co NE SMIJU raditi ovo ili ono. Oni to rade, nešto pokušavaju.. za mene to nije bog i batina i napravit ću kako ja mislim da je bolje (ili najbolje). Do sada nisu prešli granicu da bih ja morao postati outlaw: tamo gdje me prisile na masku (u dućanu) stavim, jer nadam se da se razumijemo: imam svoje dobre kapacitete za obradu podataka i snalaženja udatoj situaciji, pa mogu procjenjivati dobro/loše, pluseve i minuse raznih situacija.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47476 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 14/12/2020 : 16:26:33  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by lwood

quote:

Ne idem ...Vrlo važno...Sad mi je sve jasno što su te psihopate sposobne..

https://www.bitchute.com/video/fzBIUZxXOFzW/

https://youtu.be/DBzqBLa1r9c

sta ima

Evo čekan da vas Bill čipira. Šta ima s tobom?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13242 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 14/12/2020 : 16:26:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

A što uopće daje društvu supstancijalnost

Mit, totem, zastava? Ako je tako supstancijalnost su plemenski, iracionalni, nerazjašnjivi elementi.

upravo tako
to su, neću reći iracionalni da se pogrešno ne shvati sa negativnim prizvukom, nego izvanracionalni elementi. ne daju se ni razložiti ni razjasniti bez ostatka.
zato je teško izigravati Stožer ili Povjerenstvo i pozivati se na "zajedničke vrijednosti"

one su tu (onda su supstancijalne) ili nisu
ako nisu više žive, onda je otužna moralka pričati o "nama" "društvu" itd. to postaje patetično i komično, a svatko će pred drugima glumatati, dok će se u osnovi voditi svojim interesom. to je društvo sa figom u džepu. zato se ja ne slažem sa takvim GGG-ovim formulacijama, da bi to bilo osnovno pitanje. iz tog "osnovnog pitanja" je već isparilo sve ono živo i povezujuće, a ostala je samo fraza.
tako da ipak presudan ostaje egzistencijalni nivo, makar već i tu ima sve manje ljudi, a sve više automata koji bauljaju po direktivama raznih ekspertiza, nabacanih zbrda-zdola
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 14/12/2020 : 16:38:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
Ništa se ne može razjasniti bez ostatka

No da totem i zastava čine društvo je diskutabilno, čine pleme, no pleme još nije zajednica u pravom smislu, kako kažu Hamvas i Le Bon; za njih je okupljanje oko zajedničkog simbola karakteristika krda.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13242 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 14/12/2020 : 16:49:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
a kako bi nazvao Capakov performans da će se javno cijepiti, nego - simbol? znači, čak i u ovakvim farsičkim zajednicama ne preostaje ekspertima ništa bolje nego simbolički činovi. eno ti na, tamo se velik igrađanoid ken2 veseli što će se Biden javno cijepiti. ej!!!! o čemu mi pričamo. samo simboli i refleksi krda, idoli i totemi.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 14/12/2020 : 16:58:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
Možda mi ni nismo (grupno gledano) takvi da uopće možemo bez simbola i idola, osim kao pojedinci, koji se mogu othrvati (eto, mene cjepivo ne zanima, ne plašim se za sebe, osim ako to postane neka prisila, uvjet za slobodu kretanja, onda se bolje i cijepiti, tj pristati na kompromis)

Uostalom, ako je točno da će se morati nositi maska i nakon cijepljenja, onda je još i logičnije da se cijepe ovi, koji su potencijalno najugroženiji, a ostali po volji.
Go to Top of Page
Page: of 256 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.61 seconds. Snitz Forums 2000