Author |
Topic  |
vukozec
Advanced Member

5077 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 17/11/2020 : 10:07:27
|
quote: Originally posted by Paka01
E ali vidiš, ja sam govorio o sasvim drugoj stvari. AC/DC je bend podložan kritici, kao i svaki drugi, a ovaj tvoj odgovor je ono klasično "oni oduvijek sviraju isto, šta očekuješ?" obrambeni mehanizam. Stvar je tome što to nije istina, ni za njih, ni za Motorhead ni za ZZ Top.
Poprilično je to istina za AC/DC i Motorhead, za ZZ Top nešto manje. Možemo pričati o 50 nijansi iste boje eventualno. |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 17/11/2020 : 10:15:04
|
U tome i jest čar i ljepota onih najboljih albuma AC/DC-a i Motorheada. Njihove pjesme su često plesale po tim nijansama. Od skoro bijele, preko svih nijansi sive pa sve do crne. Čisto primjera radi, Dirty Deeds album... Nema dvije iste pjesme. Naslovna stvar, Problem Child, Ride On, Big Balls, Jailbreak... Sve isti stil, a opet tako različite. S druge strane, zadnjih par albuma su čisto jedno te ista nijansa, sve je to jedna jedina pjesma kopirana i zalijepljena 10-15 puta.
Kod Motorheada da i ne govorim, njihovi albumi su bili još raznolikiji nego kod australaca. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6319 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 17/11/2020 : 10:33:21
|
Bon Iver sam nešto sitno slušao i nije mi baš sjelo, iako bi zapravo trebao malo aktivnije počešljati njihovu diskografiju. The National nisam nikako slušao, dat ću im priliku 
Kod Bon Ivera počni s drugim albumom, eventualno prvim. Ako ti se to svidi, moglo bi i ovo kasnije.
Kod The Nationala preporučujem Boxer i High Violet za početak, izvrsni albumi. I ostali su dobri, ali ova dva su zasad najbolje što je bend napravio. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6319 Posts
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 17/11/2020 : 10:37:45
|
Nikako se ja s tim Nationalom nisam našao. Ni kap zanimljivosti, uzbuđenja, emocije, ma ničega ja tamo nisam našao...a probavao sam i probavao. Jbga, ne ide. |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 17/11/2020 : 10:47:29
|
Znam masu dobrih poznavatelja glazbe koji cijene ilitiga vole National. Do njihovog mi je misljenja jako stalo, ali ja sam ih pozorno odgledao/odslusao uzivo, (kao uostalom i sve drugo), ali nista me tu nije 'puklo'. |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
Posted - 17/11/2020 : 10:52:21
|
U tome i jest čar i ljepota onih najboljih albuma AC/DC-a i Motorheada. Njihove pjesme su često plesale po tim nijansama. Od skoro bijele, preko svih nijansi sive pa sve do crne. Čisto primjera radi, Dirty Deeds album... Nema dvije iste pjesme. Naslovna stvar, Problem Child, Ride On, Big Balls, Jailbreak... Sve isti stil, a opet tako različite. S druge strane, zadnjih par albuma su čisto jedno te ista nijansa, sve je to jedna jedina pjesma kopirana i zalijepljena 10-15 puta.
Kod Motorheada da i ne govorim, njihovi albumi su bili još raznolikiji nego kod australaca.
Stoji to, naravno. Ali kao utemeljitelji stila, svak na svoj nacin, bendovi, (a ova cetiri su to posebice), Motorhead, ZZ Top, The Ramones i AC munja DC, su uvijek isti u svom zanru, i to se tako cijeli radni vijek i ockuje, ako me razumijes... Nositelji. Prvoborci. Barijaktasi. To ti je to. Bas ova cetiri lista r'n r djeteline. |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 17/11/2020 : 10:56:03
|
quote: Originally posted by ivanl
Znam masu dobrih poznavatelja glazbe koji cijene ilitiga vole National.
Ma da, i ja isto. Upravo zato sam i pokušavao više puta pitajući se što tu meni promiče, što ja tu ne vidim/čujem. Nisam ništa našao, prazan skup. |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6319 Posts
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
Posted - 17/11/2020 : 11:15:50
|
quote: Originally posted by Tonto
Znam masu dobrih poznavatelja glazbe koji cijene ilitiga vole National.
Ma da, i ja isto. Upravo zato sam i pokušavao više puta pitajući se što tu meni promiče, što ja tu ne vidim/čujem. Nisam ništa našao, prazan skup.
E to je to. Problem. Nakon savjeta osobe do koje ti je glazbeno stalo i znas da kuzi materiju, a ti se ne nades u ponudenom prijedlogu, mislis da je do tebe. Pa pokusavas ponovo i ponovo ali ne ide. Prava je istina da nije sve za svakoga. A i malo zdravih glazbenih konfikata medu zaljubljenicima u rock vise je nego ponekad pozeljno. Budu strasno zanimljive te rasprave i 'kontrestavanja'. Da se i nauciti stogod. To i je bitno. Uostalom na ovom topicu ja ne poznajem vas oar, ali sve sto ste postavili i prodiskutirali ja sam proucio. Vise ili s manje zadovoljstva, ali bas nista nisam propustio. Svasta nesto tu ima, i cijenim vasa misljenja. Zar to nije okej? |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
Posted - 17/11/2020 : 11:40:23
|
To i kazem. Ovo je prva liga razmjena glazbenog misljenja, al pari glazbenih zaljubljenika. Beva, evo bas sad opet poslusao u autu dok sam cekao starijeg iz glazbene skole,(u nasoj kuci sve je oko, i u glazbi), National i Kansas, ali imam dojam da sam sve to vec cuo negdje prije i jos bolje. Sto uopce ne znaci da ovo nije dobro. Ali malo mi je 'ispeglano', sterilno. Sad, ne znam koliko duboko i siroko si isao u gazbu pa nije red da ti ja podastirem neke svoje primjere, ali naprosto se ne mogu oteti dojmu da je ovakvo sto vec davno prije odsvirano i kazano. |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6319 Posts
Posted - 17/11/2020 : 11:56:14
|
To i kazem. Ovo je prva liga razmjena glazbenog misljenja, al pari glazbenih zaljubljenika. Beva, evo bas sad opet poslusao u autu dok sam cekao starijeg iz glazbene skole,(u nasoj kuci sve je oko, i u glazbi), National i Kansas, ali imam dojam da sam sve to vec cuo negdje prije i jos bolje. Sto uopce ne znaci da ovo nije dobro. Ali malo mi je 'ispeglano', sterilno. Sad, ne znam koliko duboko i siroko si isao u gazbu pa nije red da ti ja podastirem neke svoje primjere, ali naprosto se ne mogu oteti dojmu da je ovakvo sto vec davno prije odsvirano i kazano.
Nemam ja "staža" ni blizu kao većina vas ovdje, napisao sam već da kad mi se nešto svidi ostajem dugo vjeran :D Nije da nisam istraživao, ali kad vidim što vi ovdje pišete rekao bih da sam popriličan početnik.
Imam prijatelja koji je i sam glazbenik i on mi je i preporučio National. Kaže, kad bi imao bend, volio bi da zvuče kao oni. Ja sam tad uglavnom slušao Arcade Fire i u tom trenutku mi The National i nije nešto sjeo, AF mi je bio bolji. Ali, vremenom mi se mišljenje poprilično promijenilo, ušao sam u glazbu Nationala i njihove pjesme su mi bezvremenske, dok mi AF lagano opada.
Slobodno daj preporuke bendova koji ti zvuče slično Nationalu. Tražio sam već, ali većina se slaže da su poprilično "svoji", i uglavnom navode "iz tog žanra" Bon Iver i slične bendove koje ionako volim. |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 17/11/2020 : 13:34:20
|
+ 1 za the National. Probao u nekoliko navrata i nije išlo. Ja nisam baš toliko u takvoj alternativi ali ljudi koji slušaju National obično slušaju i M83, Wilco, Alt-J, Wovenhand iako su to sve prilično različiti bendovi.
Od toga su meni najbolji Wovenhand ali to je zato što sam uglavnom fan nota u molu :D Alt -J ide odmah nakon toga. Povremeno mi jako pašu takve obezmuđene vokalne harmonije i prvi album je remek djelo! Wilco je također too happy for my taste ali stvari poput California Stars i Hesitating Beauty su mi super sjedale u vožnji nakon Witchfinder generala i Venoma.  M83 je synth i nema veze s ovim ostalim ali ova "Not in Kansas" me malo podsjetila na M83 -Wait pa mnemam pojma, možda bi ti bilo ok po liniji sentimenta :D E i First Aid Kit isto! Te dvije ženske obožavam! |
Bok, kako si.
|
 |
|
vukozec
Advanced Member

5077 Posts
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 17/11/2020 : 13:55:00
|
Wovenhand su mi super, ali više zbog atmosfere koju postižu, nego zbog mesa koje nude. |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6319 Posts
Posted - 17/11/2020 : 13:58:23
|
Sad sam baš pročitao par recenzija albuma The Nationala i recenzent kaže da se većini ljudi kojima ne paše njihova glazba ustvari ne sviđa Berningerov glas. Vjerojatno ima nešto u tome. Meni je njegov način pjevanja izrazito sugestivan, dok će nekome drugom biti samo dosadan. Zato bi možda takvima najbolje legao zadnji album gdje većim dijelom na pjesmama sudjeluju vrhunski ženski vokali. Ako ni tad ne ide, ne znam do čega je :D
@ Cromwell, od ovih "tvojih" bendova koji idu uz The National slušao sam samo Wilco. Ako stignem, preslušat ću nešto od toga. |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6319 Posts
Posted - 17/11/2020 : 14:10:33
|
quote: Originally posted by vukozec
Nije sve ko jaje jajetu, ali onima kojima se dopada The National mogli bi se (uz spomenute) dopasti i Tindersticks, Jayhawks, Sufjan Stevens, Interpol, Editors, Iron and Wine, Bill Callahan/Smog, Mark Lanegan i poludomaći The Strange.
Evo, kad ovako nešto pročitam, uz sve ostalo na ovom topicu i općenito, samo mi jedno pada na pamet: Kad vi to sve stignete poslušati? :D Plus talijanski žanrovski filmovi, pa stripovi, ovo-ono... Imam dojam da bi mi trebale godine samo da mogu donekle pričati s vama o glazbi općenito :D Samo sam u stripovima jak :D
Dajte mi recept! :D |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
Posted - 17/11/2020 : 14:29:32
|
Beva, udari ti u same osnove. Po fundamentu. 'Udri' ti po Joy Divisionu, i Gang of Four. To je classic. Iz toga sve ide na tu i takvu stranu. A poslije dolazi lepeza razlicitosti, izmedu ostaloga i ovo sto su kolege pobrojale... Za recept, ne znam. Znam samo da su me strip i glazba oduvjek silno zanimali a ostalo je doslo samo po sebi. Inace citanje stripova pocesto ide uz idealnu glazbenu podlogu. Sad, moja i tvoja sigurno ne bi bile iste, ni ostalih kolega, ali ja to sve vise i vise upraznjavam... |
Edited by - ivanl on 17/11/2020 14:32:11 |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Posted - 17/11/2020 : 14:40:31
|
Vrti li tko synthwave možda? Ja sam taj "žanr" otkrio ima nekoliko godina i odličan mi je kao muzika za noćnu vožnju i noć općenito. Većinom se radi o instrumentalnom žanru, no ima tu i tamo vrhunskih stvari koje sadrže vokale. Puno je tu izvođača i stvarno treba prokopati da bi se izdvojile kvalitetne stvari (kao uostalom i u svakom žanru), al kad valja onda je stvarno vrhunski... Teško mi je ovako nabrojati sve favorite, al najčešće slušam Gunship, The Midnight, Mitch Murder i slično...
Narator na početku pjesme je John Carpenter:
Mitch Murder je među boljim izvođačima synthwavea:
Vrhunski saksofon na ovoj!
|
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5077 Posts
Posted - 17/11/2020 : 16:01:36
|
quote: Originally posted by Beva
Evo, kad ovako nešto pročitam, uz sve ostalo na ovom topicu i općenito, samo mi jedno pada na pamet: Kad vi to sve stignete poslušati? :D Plus talijanski žanrovski filmovi, pa stripovi, ovo-ono... Imam dojam da bi mi trebale godine samo da mogu donekle pričati s vama o glazbi općenito :D Samo sam u stripovima jak :D
Dajte mi recept! :D
Sam si već dao recept: i trebale su godine, ništa preko noći :)
U još malo pa 30 godina aktivnog praćenja glazbe i filmova (i stripova, premda je tu intezitet prvih 15 godina bio slabiji) svašta se nakupi...
Naravno u tom receptu ključan je sastojak: strast. |
Edited by - vukozec on 17/11/2020 16:04:38 |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 17/11/2020 : 17:31:22
|
Vrti li tko synthwave možda? Ja sam taj "žanr" otkrio ima nekoliko godina i odličan mi je kao muzika za noćnu vožnju i noć općenito. Većinom se radi o instrumentalnom žanru, no ima tu i tamo vrhunskih stvari koje sadrže vokale. Puno je tu izvođača i stvarno treba prokopati da bi se izdvojile kvalitetne stvari (kao uostalom i u svakom žanru), al kad valja onda je stvarno vrhunski... Teško mi je ovako nabrojati sve favorite, al najčešće slušam Gunship, The Midnight, Mitch Murder i slično...
Paka, ja ovo zaista ne mogu. Vjerujem da tu ima zanimljivih i kvalitetnih stvari, ali ja imam ogroman problem s tim zvukom... iliti onako generalizirano i karikirano predrasudaški: da mi je dati vremeplov imao bi samo jednu misiju - vratiti se u prošlost da ubijem onog majmuna kome je palo na pamet da bubanj može biti elektronski. |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
Posted - 17/11/2020 : 18:59:34
|
Jbg. Jedva sam istrpio kad je Stephen Morris pri prelasku/transformaciji Joy Division u New Order poceo koristiti Yamahin 'sinteticki' set. Iako je on to koristio izvrsno i sa posebnim 'motom' ipak...hm, hm, nije to-to.
|
 |
|
Topic  |
|