Author |
Topic  |
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 11/02/2021 : 11:28:01
|
quote: Originally posted by vukozec
quote: Originally posted by ivanl
Kako su mi Majke bile drage onomad, nema se sto reci. Kad bi dosli u Split, redovno bi se kvalitetno izubijali dobrom robom, ali koncerti su bili dobri. Nekako mu je stalo to sve. (Njima) Ali znalo se da tako ne moze dugo. A evo prije godinu ipo svirao je u Trogiru, nije znao rijeci svojih stvari, jedva je stajao, vrijedao, bend pokusavao prikriti stvari, spasavali, hvatali... ali Bare u knockdown-u. Bas tuzno je to izgledalo. Ne znam kako uopce zivi taj covjek... dobro je i dosao do ovdje. Ali ta je prica zavrsena.
I koncerti koje sam ja u zadnje vrijeme gledao su sve slabiji, uglavnom jer ih Bare sabotira zbog mood swingsa koje ima tijekom koncerta. Stvar izvuče bend koji je uvijek vrhunski, u kojoj god formaciji, što se svirke tiče, nema za domaće rock instrumentaliste bolje gaže od Baretova benda.
No kad objavi novi album i dalje je to nedostižno za apsolutno sve domaće "rokere". Štoviše, pritom svaki put evoluira, radi nešto novo. Zadnji, Nuspojave, pa to je opet bilo nešto drugačije, dugački psihodelični jammovi kakve dosad nije radio, ujednačen zvuk kroz cijeli album, svirka prva klasa, tekstovi standardni Bare (dakle, u svom fahu vrh). Meni je fascinantno da unatoč svemu još uvijek drži tu razinu na studijskim uradcima.
I da i ne. Da, jer je u studiju zahvaljujuci konstantno dobrim glazbenicima uistinu okretan kao riba u vodi. Mada, ja mogu samo zamisliti kakvo je to mucenje s njegovim rupama na mozgu. Ali stoji, studijski uratci su jako dobri. Kako si sam vidio bend uzivo se trsi spasiti stvar. Ali Bare je dobrano vec tuzni trubadur, kao Kurt Cobain sto je bio primjerice, a to je lose. Ne, zbog toga sto odlicna glazba njegovih sidekickova ipak nije superiorna ostalima ma sceni. Ima ih jos vrhunskih, ali po meni, svi su usli u lagano prezvakavanje samih sebe. (Nesto kao Zagor i Tex) Svi odreda, i Let 3, Pusenje, Pivo itd, itd... Samo da kazem, da su meni rijecki Jonathan nedostizni nivo za regiju i sire. Kad si kod dugackih psihodelicnih jammova, je si li poslusao Skrtice? Mozda ti se svidi. To ti je bas to. Proguglaj, ako nisi vec... |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5077 Posts
Member since 17/08/2013 |
|
BeaGea
Advanced Member

4070 Posts
Member since 29/04/2020 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 11/02/2021 : 13:00:02
|
To je onaj Canetov projekt sa strane? Bio sam na jednom koncertu.
Jest. Jesu li okej uzivo? |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 12/02/2021 : 10:09:36
|
Iskreno, osobno cvrsto vjerujem da je stavove u, i oko glazbe potrebno i pozeljno, isto tako cvrsto i braniti. Jer to je bitna i vazna rabota. Naravno, razumno, sa logicnim i utemeljenim cinjenicama. Argumentima. Kako je takvo sto zaista bitno i dolazi ravno iz srca, tako ponekad bude peckanja, podjebavanja i namjernog 'kontrestavanja' sa suprotnom stranom. Sto je i okej i dobro sve dok je spomenutih argumenata i pristojnosti.
Osobno zaista ne vidim potrebe za ljutnju ijedne strane u dosadasnjem 'sukobu misljenja', proteklih stranica, ali vi cete znati bolje...
U meduvremenu jedna moja, mislim se, zanimljiva lista studijskih madionicara, vrlo bitnih producenata albuma, koji su ostavili veliki trag u povjesti rocka.
Dakle, top 10 glazbenih producenata ilitiga studio inzinjera;
1. Martin Birch 2. Rick Rubin 3. Phill Spector 4. Steve Albini 5. Theodor Barbarian 6. Bob Rock 7. Trent Reznor 8. Daniel Lanois 9. Braian Eno 10. Tom Allom
|
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 12/02/2021 : 10:38:23
|
Ajmo dalje onda...
Da se vratim na baru i majke. Osim pjesama koje ste naveli mogu dodati još meni bitne koje ste preskočili.
Mala ima sliku Dobro se osjećam Evo vlak mi stiže Waltz za pokojnike Način poseban Zbog tvoje ljubavi
Inače unplugged od majki mi je užasan. Dobro nije užasan, ali tu kao da su bendu oduzeti svi njihovi aduti. Kastrirani.
Što se tiče unpluggedova u rvata onaj spomenutog i problematičnog psihomodopopa mi je izvrstan pa čak i onaj parnog valjka ima kvalitetu i nekad sam ga znao zavrtit, ali broj 1 je onaj TBF-a, njega kresnem svako malo. |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5077 Posts
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 12/02/2021 : 10:57:21
|
Ah, meni nije legao. Majke bez struje, nije mi to to... a i bare je strašno naporan sa govorancijama.
Ne mogu se sjetiti imamo li još koji bitan unplugged.
Od ovih preko grane dobar mi je čorbin. |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
|
vukozec
Advanced Member

5077 Posts
Posted - 12/02/2021 : 12:53:48
|
Oli je i Cromwell hejter? (fali im globinjo btw) A baš mi je bio simpatičan :)
Neke sam čuo sa liste, neke ne. Najbolja mi je od njih možda Morrisonova Baby Blue. Drugi sa liste, Beck, je samplirao tu verziju na Odelay ako se ne varam.
Odličan album covera je soundtrack za I'm not there. Jako drag mi je i dvostruki live Garcia Plays Dylan.
|
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 12/02/2021 : 13:30:47
|
quote: Originally posted by Cromwell
Dok s jedne strane obožavam Waitsa, Cavea, Van Zandta, Neil Younga itd. sljedeća 3 lika ne mogu smislit iz ne znam kojeg razloga Bob Dylan Lou Reed Leonard Cohen
... i mene je iznenadio. Oprostit ćemo im svima, ne znaju što čine. |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5077 Posts
Posted - 12/02/2021 : 13:31:38
|
Na listi fali veliki dylanofil Bryan Ferry koji je često obrađivao Dylana, a ima i cijeli album covera Dylanesque. Najdraže su mi ove 2 sa album Frantic:
Ovo uvijek odvrnem na najjače (obje verzije):
Još favorita:
Ima toga još puno, ali samom Dylanu je vjerojatno najdraža ova :)
|
 |
|
vukozec
Advanced Member

5077 Posts
Posted - 12/02/2021 : 13:32:41
|
quote: Originally posted by Tonto
Dok s jedne strane obožavam Waitsa, Cavea, Van Zandta, Neil Younga itd. sljedeća 3 lika ne mogu smislit iz ne znam kojeg razloga Bob Dylan Lou Reed Leonard Cohen
... i mene je iznenadio. Oprostit ćemo im svima, ne znaju što čine.
A, zaboravio sam na to. Još i Cohen i Reed, ajme. |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5077 Posts
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
|
vukozec
Advanced Member

5077 Posts
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 12/02/2021 : 14:12:35
|
Sta mrzim tu 'hejter' ric, brale...pa to je! Tonto, pobogu; di ti je Stuliceva obrada Dylana? Bez nje nemamo sta pricat sa ovim spiskovima. Bolja od svih pobrojenih, bolja i od originala uostalom.
|
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 12/02/2021 : 14:21:29
|
... i mene je iznenadio. Oprostit ćemo im svima, ne znaju što čine.
A, zaboravio sam na to. Još i Cohen i Reed, ajme.
Da ajme, za potonju dvojicu. Steta mu je. (Oba sam fala Bogu vidio uzivo, odlicni su bili) Dok za ovog prvog ajme, zaista stoji!  |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 12/02/2021 : 14:34:24
|
quote: Originally posted by ivanl
Sta mrzim tu 'hejter' ric, brale...pa to je! Tonto, pobogu; di ti je Stuliceva obrada Dylana? Bez nje nemamo sta pricat sa ovim spiskovima. Bolja od svih pobrojenih, bolja i od originala uostalom.

Nisam je uopce ukalkulirao, ali u pravu si, mjesto joj je tamo.
A ric ka ric, sta je sad bitno, bitno je da se razumimo, gora je meni brale
Inace, nisam ni ja veliki fan Reeda. Velvet underground mi je odlican, Lou solo me uglavnom gnjavi. |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13024 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 12/02/2021 : 14:49:47
|
 Ric ka ric. Sta jest, jest. Brale je upotrijebljena upravo namjerno. Vis' da je postigla svrhu... Ima i gorih: bre, ba, kaj... A neka si i prizna...ajd. Usne vrele visnje je zaista lijepa pjesma i vrhunska obrada, za koju masa ljudi ni ne zna cija je. Iako se spominje i Irska tradicionalna glazba kao original, pa cak i da ju je Joan Baez prva otpjevala. Bilo kako bilo odlicna stvar. Ali ja sam prijemciv i korektan covjek. Retoriku brzo smanjujem, kao sto je kao svaki pravi Dalmatinac brzo i 'uzgam'. Sve 5! Samo vi slusajte sto god vam se svida. I ja slusam s vama, svasta nesto dosad. Niste losi, uopce... |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 12/02/2021 : 15:09:56
|
Inace, nisam ni ja veliki fan Reeda. Velvet underground mi je odlican, Lou solo me uglavnom gnjavi.
Tocno to. Ima i solo Reed po koju dobru stvar, ali bogati ima i jada od albuma, kuku leelee. |
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 12/02/2021 : 15:17:15
|
Kao i svaki ksntautor. Pjevac, tekstopisac, glazbenik, producent... Omakne se i jacima. I Springsteenu, Youngu...jbg. Ali New York i Set the Twilight Reeling, ja osobno drzim za albume sa savrsenom ravnotezom. Nemaju loseg trenutka. Zar mu i to vec nije dosta? Mnogi iz dvadesetog pokusaja ne dodu do petine takvo necega. |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5077 Posts
Posted - 12/02/2021 : 17:21:06
|
quote: Originally posted by Poli
Inace, nisam ni ja veliki fan Reeda. Velvet underground mi je odlican, Lou solo me uglavnom gnjavi.
Tocno to. Ima i solo Reed po koju dobru stvar, ali bogati ima i jada od albuma, kuku leelee.
Tko nije slušao Metal Machine Music nije čru metalac već obični fejker  |
 |
|
Topic  |
|