Author |
Topic  |
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 12/02/2021 : 18:57:49
|
Tako mos' sist isprid Wartsile V12 sa novim obrusenim spricama, na 85% loada, i snimit jos bolji album. Jedno 45 minuti, uru vrimena i podilit na jedno deset pisama, nazvat ih, tipa; Run. Running. Noise. Exhaust. Turbo Charger. Lng. Heavy fuel. Lubricated extra special. I tako to... A mos' i u kucnoj radinosti malo brusit, blanjat, tuc macom...nije da nije bilo pokusaja u rock history-u. Tu bi isli jos zivopisniji nazivi pjesama.
|
Los cukar na fritulama! |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 12/02/2021 : 21:32:14
|
@Tonto i Vukozec: jebat ga. :( Meni je Dylan nekako previše urban, mainstream, mjuza za alternativne svadbe itd. Valjda sam previše rural type of guy pa mi onda i bolje sjedaju oni ostali likovi koje sam nabrojao. Cave mi pjeva sa južnjačkog groblja ili onih klisura iz prvog Mad Maxa. Neil Young mi pjeva uz logorsku vatru kod brvnare na obalama Nipigona. Tom Waits mi pjeva iz prašnjavog usranog Saloona dok se na trijemu psi grizu nasmrt itd ... ak nekome ovo zvuči glupo, nije bed. Meni savršeno ima smisla 
Lou Reed i Cohen mi zvuči ko da im se ne da pjevat, muzika isto tak. Vjerojatno imaju iznimaka, evo sad sam se sjetio da Cohen ima onu stvar Avalanche koja mi je jako dobra. Jedino mi je vokal li la Ali ok, davno sam to sve preslušavao, možda s godinama promijenim mišljenje.. Bacio sad uho na par stvari koje ste postavili - Mark Lanegan - Man in the Long Black Coat mi je odlična! Bacit ću uho i na ostale definitivno.
quote: Originally posted by ivanl Ric ka ric. Sta jest, jest. Brale je upotrijebljena upravo namjerno. Vis' da je postigla svrhu... Ima i gorih: bre, ba, kaj...
Da malo prilagodim citat legendarnog Miljenka Smoje- Nisu ružne riječi bre, ba i kaj nego tviteraš, hejter, influencer.  |
Bok, kako si.
|
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 12/02/2021 : 22:03:45
|
Apsolutno. A tek, novogovor djece na ekranima dok igraju Fortnite. Jbg, stvari su nepovratno iskrivljene.
Steta ti je Reeda i Cohena. Posebno Cohena, ali jbg. meni nije Waits to sto drugi tvrde. Ja nisam za onu devizu; o ukusima se ne raspravlja. Meni se bas cini da se raspravljati treba.
Odo, citati, to jest ponoviti Chichanos od Trillo-a/Risso-a. Uz glazbenu podlogu Christian detha, ako je itko to slusao... ja nisam jedno 30 godina, a jutros se probudim s tom idejom u glavi, i vrati mi se sve kao da je jucer bilo.
Ako koga zanima, kontraverzni bend, jednog od najkontraveznog omota ploce ikad, sa kontraveznim imenom albuma i tada mahom zabranjivanom turnejom. Pa izvolite;
https://youtu.be/rSffLmJ99PY
|
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 13/02/2021 : 00:49:04
|
Mislim da su CD poslednji put bili u Ljubljani istu vecer kao i NMN (samo par metara dalje) pa sam radije isao na Kanađane - ludnica i sauna ujedno! Volim male klubove poput Gala hale na Metelkovoj.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 13/02/2021 00:50:46 |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 13/02/2021 : 01:38:28
|
Kad je to bilo, koje godine kad su nastupili u Ljubljani? Ja sam Nomeansno gledao dvaput 2007-e u Splitu i 2009-e na Bracu. Na otvorenom, ljeti, mali prostori, izvrsna svirka. Ludnica od nastupa. Christian Death nisam nazalost ni u primisli mogao pogledati, kao ni Bauhaus, jbg. A bilo bi mi izvanredno drago da sam mogao. Peter Murphy je nema bas dugo sa Davidom J-om nastupao u Zagrebu i ljudi koji su pohodili taj nastup kunu se da je bila 'panika mozga'. I to mi je krivo sto sam propustio. Jbg. ne moze se sve... |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 13/02/2021 : 02:19:01
|
Uff, krajem 90-ih ili tu oko 2000 mislim, mozda do 2004? NMN sam mislim da gledao samo dva puta, ali taj prvi mi je ostao u stvarno toplom sjecanju. Nas 500 u mozda 50m2, skinuo majicu i trebalo mi je nekih pola sata vani da se ohladim (a zima).
|
|
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 13/02/2021 : 09:59:20
|
quote: Originally posted by Poli
Uff, krajem 90-ih ili tu oko 2000 mislim, mozda do 2004? NMN sam mislim da gledao samo dva puta, ali taj prvi mi je ostao u stvarno toplom sjecanju. Nas 500 u mozda 50m2, skinuo majicu i trebalo mi je nekih pola sata vani da se ohladim (a zima).
Gadno je kad moras birati izmedu dva koncerta na istom mjestu u isto vrijeme, kako si spomenuo. Meni se to dvaput dogodilo; u Munchenu pod ogromnim satorom sviraju Midnight oil, a 100 metara dalje u dvorani ZZ top. Izabrao sam Australijance jer tko zna kad ce se to vise moci vidjeti. Bili su; malo je reci fantasticni, i moja zarka mladalacka zelja. A ZZ-i cu uhvatiti negdje, jednom. Sa izivkom, nadam se... A drugi put na Jarunu, na In Musicu, drugom po redu, kad su u isto vrijeme na dva stagea svirali New York Dollsi i Sonic Youth. Izabrao sam Sonic Youth i nisam se pokajao, to je bilo neopisivo dobro. Jednom je moj brat birao izmedu Sisters of Mercy i Motorheada, u par dana, pa izabrao sestre jer ce Motorhead zivjeti vjecno kao Tito, no eto nisu...i sad mu je vjecno zao, a Sisters i dalje povremeno nastupaju. Ja bi na tvom mjestu bio izabrao Christian Death, jer kako kazes NMN si gledao dvaput, ali kako to znati? Jbg. Evo reportaze iz Splita, koncerta NMN-a od strane jedne cure iz Zagreba, koji sam zapamtio dobro jer je to taj pomalo pretenciozni pogled iz purgerskog kuta onih koji imaju prilike vidjeti masu toga, za razliku nas dole u 'provinciji' cije su 'glave pune baluna' i koji smo 'slijepo crijevo rocka'. Jebiga, tekst je malo s visine, ali tocno je sve ispisano. Zato ja moram, kako sam kazao minimum uraditi 800-900 kilometara svaki put, za vidjeti iole dobar koncert. To je naprosto tako, vec desetljecima...
http://www.terapija.net/koncert.asp?ID=3279
U svakom slucaju Nomeansno su bili zaista koncertna poslastica i iznimni dozivljaj. Pogotovo za Split. Bar nas 'parsto', te lijepe ljetne veceri.
|
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 13/02/2021 : 14:16:33
|
quote: Originally posted by ivanl Ja bi na tvom mjestu bio izabrao Christian Death, jer kako kazes NMN si gledao dvaput, ali kako to znati? Jbg.
Zapravo, one noci sam ih gledao po prvi put pa ne zalim nimalo. Jedan od boljih koncerata uopce, i energija, atmosfera, zvuk je stimao, sve skupa. 
|
|
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 13/02/2021 : 20:26:39
|
quote: Originally posted by Poli
quote: Originally posted by ivanl Ja bi na tvom mjestu bio izabrao Christian Death, jer kako kazes NMN si gledao dvaput, ali kako to znati? Jbg.
Zapravo, one noci sam ih gledao po prvi put pa ne zalim nimalo. Jedan od boljih koncerata uopce, i energija, atmosfera, zvuk je stimao, sve skupa. 
Nemam na njih ama bas nikakvu prituzbu. Ni najmanju. Biti na njihovim nastupima je bila privilegija. Bilo je to ustvari nekad, sad su nazalost, povijest, antologija. Naravno sto vise pohodenja koncerata to vise i glazbenog iskustva. To je uostalom cijelozivotni 'poziv'. Kums, glazbe. Samo da pocne opet... sto prije. |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5077 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 13/02/2021 : 20:35:17
|
quote: Originally posted by Tonto
Nema toliko materijala kao Bob, naravno, ali da spomenemo i bitne obrade velikog Toma.
Scarlet je snimila cili album.
...kao i Springsteenov suborac sa obale Jerseyja, Southside Johnny. Waits u swing djeeru:
A ovo je vjerojatno najveći hit (uključujući i Waitsove originale) :
|
Edited by - vukozec on 13/02/2021 20:37:16 |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
|
vukozec
Advanced Member

5077 Posts
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 13/02/2021 : 20:52:02
|
quote: Originally posted by vukozec
Još mi mlađo ostaje, znam da je napisao da ima oko 600 ploča doma, ali ne znam je li favorite ovdje spominjao...
Bilo kakvo pop govance iz 80-ih i mladjo sretan. |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
|
vukozec
Advanced Member

5077 Posts
|
Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts
Member since 28/08/2011 |
|
vukozec
Advanced Member

5077 Posts
Posted - 13/02/2021 : 21:32:46
|
...a ima i cijeli Female tribute to Tom Waits... i skroz je dobar.
Slušamo li mi muziku za žene? Eno baš mi frend sluša i svira Dylana zadnjih dva tjedna i mora zatvorit vrata jer mu žena sluša Waitsa.
Ne znam, moram pitat svoju je li joj gori Dylan ili Waits :)
PS: Cavea voli, to je za žene definitivno. |
Edited by - vukozec on 13/02/2021 21:33:20 |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 13/02/2021 : 21:39:07
|
Pa žene su mu zaista sklonije prema mom iskustvu.
Mene u svijet Tom Waitsa uvukla moja draga prijateljica koja je inače slikarica i oslikala je cover za Rundekov album Plavi avion (a niti pije niti se drogira, moram joj javit da nije umjetnica ) |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 13/02/2021 : 21:39:58
|
quote: Originally posted by vukozec
...a ima i cijeli Female tribute to Tom Waits... i skroz je dobar.
Slušamo li mi muziku za žene? Eno baš mi frend sluša i svira Dylana zadnjih dva tjedna i mora zatvorit vrata jer mu žena sluša Waitsa.
Ne znam, moram pitat svoju je li joj gori Dylan ili Waits :)
PS: Cavea voli, to je za žene definitivno.
Evo, ja pita svoju, ovi moment... Onog Boba, jbmu, voli za popizdit, to znan, a tog Toma, da joj je skroz okej. I stas' sad? Nista, sutra joj za dobro jutro ne gine Screaming for Vengeance na razglasu... |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13026 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13026 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 14/02/2021 : 11:35:41
|
Top 10 albuma
1. Aqualung (winner) 2. Thick as a brick 3. Stand up 4. Heavy horses 5. Songs from the wood 6. Benefit 7. Minstrel in the gallery 8. This Was 9. A passion play 10. Catfish rising |
 |
|
Topic  |
|