forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Potres!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 30

xilrion
Advanced Member

Croatia
3028 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 04/01/2021 : 18:37:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote

https://www.index.hr/vijesti/clanak/bozanic-u-sisku-drzava-treba-uciniti-vise-mi-smo-bogu-preporucili-stradale/2243954.aspx

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4021 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 04/01/2021 : 18:38:31  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by roby05

quote:
Originally posted by zeljko

Stvarno ste banama drzava
Bez uvrede branim i hvalim hrvatsku non stop...ali ovo sto se dogadja...
Totalni raspad sustava
Ako je i postojao

U Americi je vjerovatno bolje?

Ako u SAD-u ako ikaj funkcionira onda je tu upravo sistem.
Pogledaj gdje će završiti Trump upravo zato jer sistem funkcionira, a Trumpić može tražiti do imendana 11 000 glasova po Georgiji
Nikad ne bi živio u SAD-u, ali oni na čemu im se divim je upravo funkcioniranje sustava. Sudovi vrhunski! Šteta kaj nemaju pametnije birače da državu dodatno urede na temeljima liberalne demokracije.

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47455 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 04/01/2021 : 18:55:28  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by xilrion

https://www.index.hr/vijesti/clanak/bozanic-u-sisku-drzava-treba-uciniti-vise-mi-smo-bogu-preporucili-stradale/2243954.aspx

Baš je odvratan lik

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47455 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 04/01/2021 : 18:56:08  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:
Originally posted by BeaGea

quote:
Originally posted by Zoroasterixx
danas pjevač svjetskog ranga

Slušaju ga "geni kameni" od Novog Zelanda do Njemačke i Irske.

Postoje optužbe da je pokrao Mejdene, ali naravno, istina je obratna, Mejdeni su pokrali Thompsona

Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3020 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 04/01/2021 : 19:34:42  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea

quote:

quote:
Originally posted by zeljko

Stvarno ste banama drzava
Bez uvrede branim i hvalim hrvatsku non stop...ali ovo sto se dogadja...
Totalni raspad sustava
Ako je i postojao

U Americi je vjerovatno bolje?

Ako u SAD-u ako ikaj funkcionira onda je tu upravo sistem.
Pogledaj gdje će završiti Trump upravo zato jer sistem funkcionira, a Trumpić može tražiti do imendana 11 000 glasova po Georgiji
Nikad ne bi živio u SAD-u, ali oni na čemu im se divim je upravo funkcioniranje sustava. Sudovi vrhunski! Šteta kaj nemaju pametnije birače da državu dodatno urede na temeljima liberalne demokracije.

Vidi prijatelju,stvar je malo suprotnija nego sto mislis.
Naime,kad je uragan Catherina pogodio dio SAD-a,konkretno Louisianu,dobar dio tih ljudi je prve kontejnere doceka nakon tri miseca nakon udara!???
Poslali su ih u razne motele,hotele...i oslobodili ih poreza smjestaj!???
Bez obzira,mozemo razglabat koliko hocemo,o polozaju,nacinu gradnje,gubljenju objekata,imovine...
Svugdi ima lesinara koji na tudjoj nesreci profitiraju,pa u u SAD-u.
Nasa drzava nije iznimka ni u pozitivnom,ali ni u negativnom smislu.
Stvar je u tome sto mi samo gledamo u drzavu,koliko je i sta ce dat,a ne pitamo se sta smo mi dali njoj.
Da pojednostavim,mislima smo u socijalizmu,a ricima u kapitalizmu.

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4021 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 04/01/2021 : 20:57:31  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

Slažem se.

quote:
Stvar je u tome sto mi samo gledamo u drzavu,koliko je i sta ce dat,a ne pitamo se sta smo mi dali njoj.
Da pojednostavim,mislima smo u socijalizmu,a ricima u kapitalizmu.

Promašena floskula, državi dajem sve kaj traži. A daleko smo od riči, naši poduzetnici poprilčno koriste loše strane kapitalizma u stvarnosti.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5022 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 04/01/2021 : 21:28:36  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

Čarobni štapić relativizacije sve stavi u istu ravninu. Svi su isti i nisu ni drugi ništa bolji.

Neki ipak pokušavaju objektivno procijeniti stvari: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Corruption_Perceptions_Index

Ajdede, bolji smo od Afrike (premda nam Senegal opasno puše za vratom).
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13207 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 04/01/2021 : 21:46:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Jedini je problem tu "objektivnu procjenu" povezati sa nekakvim sudom "što je bolje".
Npr. na toj listi je Italija visoko, ali ja bih rađe živio u Italiji nego u Danskoj. A i u Hrvatskoj bih rađe nego u Norveškoj.
To je slično pitanje kao i koji je film bolji = nema općevažećeg kriterija, može se obrazlagati sa parcijalnih pozicija.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5022 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 04/01/2021 : 21:52:36  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Sad pričamo konkretno o korupciji, ne pričamo o klimi, temperamentu ili nečemu četvrtom.

Kvaliteta života u Hrvatskoj je relativno dobra (što ja prvi uvijek ističem), no može biti i bolja ako promijenimo stvari na koje možemo utjecati (dok Norvežani ne mogu dobiti mediteransko sunce).
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 04/01/2021 : 21:58:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Zna se koja je tvrtkae koju kuću gradila a zna se i ko je bio nadzorni injžener koji je nadgledao gradnju pa ih slobodno može tužiti a kako je RH bila investitor može i nju ako su građene ne poštujući propise.

Te tvrtke više ne postoje 15 godina
Pokrali lovu i zatvorili firme

To je mafija, nisu oni od jučer
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3020 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 04/01/2021 : 22:57:21  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

quote:

Čarobni štapić relativizacije sve stavi u istu ravninu. Svi su isti i nisu ni drugi ništa bolji.

Neki ipak pokušavaju objektivno procijeniti stvari: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Corruption_Perceptions_Index

Ajdede, bolji smo od Afrike (premda nam Senegal opasno puše za vratom).

A ne,jedno je slovo na papiru,drugo nagoogl-u,nesto sasvim trece na stolu,oci u oci iliti ga u praksi.
To je bit,sto su mase opterecene razno raznim inf.koje u stvarnosti nemaju veze s vezom.

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Go to Top of Page

tihomirduras
Senior Member

1839 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 05/01/2021 : 06:25:03  Show Profile Show Extended Profile  Send tihomirduras a Private Message  Reply with Quote
Da se svima i svakome zahvaljujem svaki dan nebi mogao dovoljno iskazati svoju zahvalnost, toliko sam tužan i sretan u isto vrijeme.

Htio sam vam samo dati blitz info o stanju, jučer sam se vratio doma provjerio roditelje (još prije nego sam otišao osigurao roditelje sa svim što im je potrebno(trenutno su smješteni u dvorišnoj prostoriji pored garaže, srećom prošle godine sam napravio malo kupatilo tu) i preko jedne gospođe Anite iz crvenog križa osigurao topli obrok roditeljima).
Kako sam se često čuo sa Anitom žena se u jednom trenutku rasplakala i rekla da padaju s nogu od umora tako sam odmah poslije nakon što sam se uvjerio da su mi roditelji u redu i da im ništa ne nedostaje, otišao pomoći ekipi volontera, s njima sam bio do kasno u noć, mogu samo reći prekrasni mladi ljudi, na žalost korova uvijek ima pa su otjerali dvije kakti volonterke koje su gazile i prekapale po stvarim tražeći za sebe najbolji komad, ono što je, a to je da robe ima previše, previše, previše. Ljudi se rješavaju svog smeća pod izlikom humanitarstva u svoj toj gomili izgubi se ono što bi moglo pomoći nekome (primjer vidio sam u vreći neke zguljene štikle mislim si pa koji k.) nakon što sam se svojevski naradio došao san doma "prespavao" na vrtnoj ljuljački u garaži.

Nakon što sam prošao put od Gline do Petrinje mogu samo reći da je moja kuća još i dobro prošla imam jednu veću pukotinu na kutu kuće i par sitnijih pukotina uokolo,kad sam se čuo sa suprugom dok smo se vraćali iz Njemačke mislio sam da je u ruševinama jasno mi je i zbog čega jer u kući se sve živo porazbijalo (staklovinja do koljena) i popadalo ormari, komode, hladnjak, peć na drva, srećom nije vatra gorila inače bi se sve zapalilo jedino što se nije prevrnuo od tog namještaja su dva ugradbena ormara na jednom od njih držim stripove (i oni su svi popadali), čudi me da su bojleri ostali na svom mjestu, kolika je to količina štete nastala na zidovima i koliko je narušena statika kuće ne znam najviše me brine to oštećenje uz rub kuće statičari još nisu bili navodno bi trebali danas doći, ali bez obzira s njihovom naljepnicom ili bez nje nitko se ne osjeća ugodno u kući iz straha da iz tih sitnijih pukotina ne dođe do većeg oštećenja tim više što stalno podrhtava.

Danas ću vidjeti što sa poslom najviše bi volio da mi daju neplaćeni dopust na mjesec ili dva pa da se može život vratiti u neku normalu iako stvarno ne znam kako, vrtići su oštećeni škole oštećene, nema zgrade u gradu koja nije oštećena to je sve van funkcije općina, sud, katastar, gruntovnica, dom zdravlja, hitna, dom kulture, trgovine, stambene zgrade. Što se tiče mene neke sitne ušteđevina imam pa preživjeli bi taj period neplaćenog dopusta samo ako mi ga odobre. Suprugu su zvali na posao od idućeg tjedna nisu konkretno spomenuli otkaz ali onako na finjaka provukli sličnu tezu, mislim da na posao neće tako skoro, jer klinci se nemiču od nje pogotovo po noći. Ostaje sa djecom taman joj uručili otkaz, inače supruga radi kao njegovateljica u jednom franjevačkom domu za stare i nemoćne u blizini Zagreba.

Toliko za sada od mene, nemojte se ljutiti što se ne stignem svakome odmah javiti ili odgovoriti na poruku ili poziv čim stignem javljam se i odgovaram.

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17244 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 05/01/2021 : 09:12:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
tihomirduras, drži se.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17244 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 05/01/2021 : 09:20:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Mislio sam kako nas dobrovoljce DVD-a neće dizati ali su nas ipak digli. Vidio sam svašta, donekle je razumljiv ovaj kaos i neorganizacija. Nadam kako će ovaj novi stožer to posložiti, no nekako dobrano kasne s tim plus ako se to stvarno ustroji da ne kažem vojnički ustroji. hrpa je ljudi koji bauljaju bez reda i plana. Dosta je volontera koji su se sami organizirali i stvarno pomažu konkretno.
Zanimljivo je vidjeti drvenu kuću staru 100-tinjak godina kako stoji čitava netaknuta a preko puta zidana kuća rasturena kao što su u selu Majse Poljane kuće sravnjene sa zemljom ili razrušene. U dosta sela ima lakših oštećenja tipa otpao dimnjak, djelomično rasturenog krova ili zida. Nešto su ljudi sami ili uz pomoć volontera sanirali.
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 05/01/2021 : 09:51:40  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:

Zna se koja je tvrtkae koju kuću gradila a zna se i ko je bio nadzorni injžener koji je nadgledao gradnju pa ih slobodno može tužiti a kako je RH bila investitor može i nju ako su građene ne poštujući propise.

meni samo jedna stvar nije jasna. Očito se u svakom poslu koji se financira iz proračuna (bilo državnog bilo gradskog) jaaako preplati ono što se napravi. Ali, zašto se onda barem ne napravi kvalitetno i dobro da se kasnije ne vuku repovi? Da su ove kuće iz obnove bile kvalitetno napravljene i izdržale potres (a trebale su) mislim da danas nitko ne bi postavio pitanje koliko su plačene i da li su preplačene.... Ovako imaš uzalud bačen novac, a posao ofrlje napravljen..... i sad svi peru ruke i naravno na kraju - "pojeo vuk magare"

„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“
"...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6365 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 05/01/2021 : 10:47:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nenno

quote:
Originally posted by supermark

quote:

meni samo jedna stvar nije jasna. Očito se u svakom poslu koji se financira iz proračuna (bilo državnog bilo gradskog) jaaako preplati ono što se napravi. Ali, zašto se onda barem ne napravi kvalitetno i dobro da se kasnije ne vuku repovi? Da su ove kuće iz obnove bile kvalitetno napravljene i izdržale potres (a trebale su) mislim da danas nitko ne bi postavio pitanje koliko su plačene i da li su preplačene.... Ovako imaš uzalud bačen novac, a posao ofrlje napravljen..... i sad svi peru ruke i naravno na kraju - "pojeo vuk magare"

Da se odradi kako treba, onda ne bi bio preplaćen (dobro vj bi, ali opet).
Gledao sam nešto sa Italijom, autoceset gradi mafija, i onda ako se dobro sjećam, oni umjesto 6cm asfalta stave 2 i cesta se sjebe za bubam 5g, i onda oni opet popravljau i tako ukrug. A cijena je navodno kao da stavljaju 25cm asfalta.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4021 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 05/01/2021 : 10:49:08  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH
Gledao sam nešto sa Italijom, autoceset gradi mafija, i onda ako se dobro sjećam, oni umjesto 6cm asfalta stave 2 i cesta se sjebe za bubam 5g, i onda oni opet popravljau i tako ukrug. A cijena je navodno kao da stavljaju 25cm asfalta.

Tako su kod nas građene dionice Zagreb-Split, pa su se tuneli višekratno farbali i sl.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47455 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 05/01/2021 : 11:26:20  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Čudite se ka da ste prvi put došli u Hr..
Kralo se šakon i kapon di se god moglo,da nismo ušli u eu gradili bi kućice od slame i prodavali ih ka armiranobetonske da su mogli.
u biti tuneli su bili još i velika igra,a sitite se ovoga https://www.jutarnji.hr/naslovnica/zgrada-za-branitelje-za-nedostatke-krivi-izvodaci-4027146

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47455 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 05/01/2021 : 11:28:14  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
O privatnom sektoru za tržište ima tu svega,dosta mi se sitit jedne zgrade prikoputa šta je propišala posli prve kiše.
"elitni stanovi" s pogledom na more.

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5022 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 05/01/2021 : 11:41:25  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
I onda u Italiji poplava odnese most na autocesti...

Međutim, za razliku od mnogih drugih stvari, kažu da u ovoj talijanska mafija nije imala prste. Kolaps mosta u Genovi rezultat je miksa državne nebrige i privatizacije vitalne infrastrukture. Autocesta i most su u privatnom vlasništvu/koncesiji obitelji Benneton. Još početkom 90ih je procijenjeno da most mora u obnovu. Jasno privatnoj firmi bitan je samo profit, ulaganje u obnove i slično za nih je neželjeni trošak. 2018. je donešena načelna odluka da se konačno u jesen te godine ide u obnovu. Most tu obnovu nikad nije dočekao, srušio se u kolovozu 2018.

Dakle privatne firme su loše radile svoj posao i loše ili nikako brinule o sigurnosti građana, a državne inspekcije i nadzorni organi su ih slabo ili nikako provjeravali i kažnjavali. Epilog: 43 mrtvih i (koliko je meni poznato) 0 kažnjenih.

Zvuči poznato?

Edited by - vukozec on 05/01/2021 11:56:39
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5022 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 05/01/2021 : 11:49:36  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nenno

U posljedratnoj obnovi tko je imao da podmaže izvođače napravljeno mu je kako spada. Tko je imao još malo više napravljena mu je i bolja, veća kuća nego što je bila prije rata. Zadovoljan i gazda i izvođači, a državu zaboli. Od sirotinje koja nije imala za podmazivanje se očito namirilo kroz fušanje i uštedu na materijalu.

Ovi noviji bandićevski projekti, gdje se po nekoliko desetaka milijuna preplati svaki projekt, nadam se da se tu bar radovi izvedu po pravilima, jer tu u startu ima viška love. Ali tko zna, kod nekih je pohlepa beskrajna.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13207 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/01/2021 : 12:02:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Vukozec, da, priča se o korupciji, ali u kontekstu "ma, Hrvatska ništa ne valja". To je pretjerivanje.
I sam priznaješ da je Hrvatska dobra zemlja za živjeti, pa eto, to je onaj bazični početak i dobro sidrište da se ne odleti u te žalopojke i fantazije.
A da može bolje, to je uvijek prisutno - kao mogućnost. Sasvim je druga stvar realizacija. A ona ne ovisi samo o nekakvom imaginarnom sustavu, strukturama, "onima drugima". Meni je, recimo, jedan od najgorih hrvatskih nedostataka baš ovo lebdenje, fantaziranje o idealnom stanju bez sagledavanja kompletne slike. To fantaziranje u pravcu pomišljenog ideala je igranje praznim mogućnostima, a radi se o tome da čovjek mora realizirati stvarne mogućnosti. Vjera i nada - da, ali u trezvenom suočavanju sa ograničenjima.
Kažem, trezveno je, za početak, uvidjeti da nije tako crno kako to krene kad se otme kontroli (pa i ovo naklapanje oko potresa, te ne valja ovo te ne valja ono itd. itd... nisu bitne idealne priče, nego operativa: sagledaš situaciju i još bitnije, uzimaš snagu i volju da doneseš odluku; za prvu ruku, ovo nije izostalo, i što je dobro, ni sa strane države, ni sa strane naroda, ljudi; do svakog pojedinog slučaja se nikada ne može, kako god to teško bilo reći, priznati; ostaje da se operativa sve više koordinira, suzuje na bitno; trezveno je govoriti DA ĆE SE TO DOGODITI, a ne unaprijed širiti paniku i dezorijentirati ljude; u procesu odvijanja operative TEK DOLAZE korektivne snage (ali ne s figom u džepu) i razložna kritika -> u cilju POBOLJŠANJA, a ne samo kao sredstvo za druge interese.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47455 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 05/01/2021 : 14:31:33  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/obala/jug-zemlje-najgora-je-zona-potresa-u-hrvatskoj-maksimalni-intenzitet-koji-moze-zadesiti-dalmaciju-je-od-6-3-do-7-stupnjeva-po-richteru-1068780

Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4614 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 05/01/2021 : 14:39:20  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
ovaj sektor upravljanja sa hitnim situacijama ili kako se već zove nije pripremljen za ovakve katastrofe. Austrija pošalje 83 kontejnera u kraće vremena ili turska 100 stambenih kontejnera, 500 kreveta, a RH na robnim zalihama ima 21 kontejner, nešto malo kreveta ili grijalica. te kontejnere inače ne treba niti uvoziti jer ih Jedinstvo iz Krapine proizvodi. Srećom u EU ipak postoji neka solidarnost u ovakvim katastrofama pa je svaka zemlja nešto poslala.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27175 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 05/01/2021 : 16:07:17  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Treba mi Tihomirova adresa da kupac aukcije može uplatiti iz inozemstva.
Pod IBANom je samo kunski račun ili Tiho ima i eurski račun?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page
Page: of 30 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000