forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor maxi 38 - Stočari
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

Kruger
Advanced Member

Croatia
17115 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 26/04/2020 : 11:57:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PAJDO

quote:
Originally posted by Kruger

quote:
Originally posted by PAJDO

quote:
Originally posted by teller

Zagor Origini je odlična edicija.. čast Buretu na tome...

Mene bi zanimalo mišljenje nekog mlađeg čitatelja jer nije “opterećen” epizodom Zagor priča. Meni je recimo Zagor priča i Gospodar Darkvuda sasvim dovoljno za reći priču o Zagorovom porijeklu.
U Korijenima sam zaista guštao u crtežu i libellusovo izdanje je tradicionalno odlično, ali kad vidim ono Buratinijevo seciranje svake minute Zagorove mladosti dođe mi loše.
Ugl, imam neko subjektivno mišljenje pa bi volio vidit šta kažu mlade snage.

Pa sad minute. U 4-om ili 5-om je već mladić. To je kratak serijal koji drugačije ulazi u već ispričane priče ili bolje reći razjašnjava nešto što nismo znali.

Mene ne bi čudilo da nam Bure jednom i po minutama sve razjasni
Moja poanta je i bila da je za mene dovoljno i onih par kadrova iz Zagor priča gdje Zagor iz dječaka postaje mladić. Ostalo mogu i mašti prepustit.

Neki kažu da Buratini previše objašnjava, ti kažeš da objasni u par minuta. Svatko ima nekakav svoj doživljaj, ja opet razmišljam drugačije, meni je Bure dobar zbog te jednostavnosti. Ne razmišljam da li je puno ili malo objašnjavao, njegove priče su jako protočne i brze, a to mi se sviđa kod takvog tipa stripa.
U svakom slučaju zanimljivo osvježenje na serijalu zvanom Zagor.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/04/2020 : 12:21:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ma daj
burattini je bezveze tip, srozao je zagora. Zagor je Nolitta i Boselli, to je viša razina (najviša zapravo). burattini je berardi, nizzi i takvo slično jednolično odvijanje, samo dakako sto puta niža razina od berardija. to su pričice uglavnom za zaspale čitače, kojima nije ni do čega osim do 2-3 minute zabave. par puta je napravio odlično i to je sve od njega. poguban tip za zagora, pravi nemač pojma. čitam neki dan Knjigu sjena, neki perniola ili kako već. eto, to je burattini, bezvezno bezlično štancanje priča o magiji i glupostima. koliko je superiorna jedna Crna magija od te Knjige sjena, to je strašno uopće za usporediti. perniola i burattini, nikakve razlike: sve je u istoj ravni, magičari, vračevi, demoni, gljive, nikakve perspektive, nikakve dubine, njima su kulminacije da se zagor bori protiv onog ili ovog. sve je to tako slučajno štancanje bilo čega, obična kvantiteta, najlošiji vid poantiranja, vrhunaca i zaključaka. i nema tu mjesta nikakvom pozivanju na vlastiti doživljaj: pozivaš se na ništa, na nesvijest, zamor, kolaps i duhovnu zakržljalost. ili se možda šalim;)))
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17115 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 26/04/2020 : 12:42:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Nolita je Ok, ali Boseli mi ne leži. Da je volim strip radi razbibrige, barem ovaj tip/vrsta/podvrsta. Buratini i Nizi kod tog tipa stripa izvrsno pišu priče. E sad nekima se to ne sviđa žele neko više ništa, glamur, filozofiranje, spektakl, nešto umjetno i nasilno. Kod onog koji je zamišljen da bi čovjek trebao više razmišljati se dvoumim, imam dojam da su ti stripovi bezvezniji.
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 26/04/2020 : 12:50:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
Kruger, pa baš je Buratini sklon nasilju, kod njega Zagor najviše zakrvari ruke.

Inače, Buratini je najbolje funkcionirao dok je bio premosnica između Bosellijevih vrhova, sad je toliko propao da više ni za to nije sposoban.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/04/2020 : 12:57:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
da, ta mi je stvar uvijek bila čudna: ovi koji se pozivaju na lijepe trenutke i uspomene i milinu stripa, kao kruger recimo, ne primjećuju tu brutalizaciju zagora koju je uradio burattini. to je ta nemoć, ne znaš drugo pa uradiš brutalizaciju, slično kao američke gluposti. rasprskavanje glava i sadističko nasilje, jako često kod burattinija, najjeftiniji potez onih koji ne znaju bolje.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/04/2020 : 13:01:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
takve jeftine brutalizacije ima i kod berardija
sclavijeva je već na višoj razini, to je čitav sklop. premda je i njegova dosta puta dosadna i promašena, jer je izrečena kao posljednja riječ.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17115 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 26/04/2020 : 13:03:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Ne znam, meni su svi Zagori nasilni. No kod Boselija je prisutan taj američki plastični štih, dok je Buratini staromodan. Nekako se izgleda bori između modernog konzumiranja stripa i onog starog.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/04/2020 : 13:14:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
burattini je staromodan, ali ne u dobrom smislu te riječi, kao Nolitta recimo, nego u najgorem: prežvakano zastarjelo tupljenje koje je bilo staromodno tog trena dok je napisano.
Boselli je između modernog i starog, i to u najboljem smislu. on je jedino inferioran Nolitti po pitanju duhovne dimenzije, jer kod njega je magično sravnjeno, ista razina sa ostalim: Zagor se može boriti sa prodavačima viskija, ali i sa demonima, sve u istom tonu. ta okolnost tebe zbunjuje kod Bosellija, premda je kod Burattinija isto, samo tako nesprtno, debelo i zdepasto da se nikome ni ne da u tančine raspravljati o njemu... dok se o Boselliju raspredalo, te je i više pod udarom ozbiljne kritike.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 26/04/2020 : 13:24:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Burattini je imao i dobrih radova, kao ona epizoda na planini, ili dok se izmjenjivao sa Bosellijem za vrijeme američke Odiseje.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/04/2020 : 13:26:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
da
tih par: Močvara robijaša, Kameni div, Očajnička utrka. a i to sam bio predarežljiv.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 26/04/2020 : 13:29:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Kruger valjda ima dojam da Burattini manje "fantazira" od Bosellija.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17115 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 26/04/2020 : 13:37:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Meni Boseli ima taj element američkog konzumiranja stripa. Boselijeva borba sa demonima mi je pomalo fantasy, opet valjda američki element, to mi se ne sviđa, ustvari kod njega mi se ništa ne sviđa na Zagoru. Kad sam čitao artičku sagu iz 94/95 primijetio sam da su mi neke epizode odlične a neke odbojne, s vremenom sam skužio da su mi Buratinijeve odlične a Boselijeve odbojne. Kod Teksa sam tek nedavno primijetio Farcija ili tako nekako, da izvrsno piše priče, mislim da sam ga miješao sa Nizijem, nisam obraćao pažnju, čak mi je možda bolji od Nizija.
Buratinijev Zagor je odličan stari zagor samo profulao je razdoblje, to vrijeme završava, nestaje, odlazi u nepovrat, a on je još uvijek u tom vremenu koje je nestalo.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 26/04/2020 : 13:39:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni Boseli ima taj element američkog konzumiranja stripa. Boselijeva borba sa demonima mi je pomalo fantasy, opet valjda američki element, to mi se ne sviđa, ustvari kod njega mi se ništa ne sviđa na Zagoru. Kad sam čitao artičku sagu iz 94/95 primijetio sam da su mi neke epizode odlične a neke odbojne, s vremenom sam skužio da su mi Buratinijeve odlične a Boselijeve odbojne. Kod Teksa sam tek nedavno primijetio Farcija ili tako nekako, da izvrsno piše priče, mislim da sam ga miješao sa Nizijem, nisam obraćao pažnju, čak mi je možda bolji od Nizija.
Buratinijev Zagor je odličan stari zagor samo profulao je razdoblje, to vrijeme završava, nestaje, odlazi u nepovrat, a on je još uvijek u tom vremenu koje je nestalo.

I Nestali istraživač ti je odbojan? Tu nema fantasya.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17115 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 26/04/2020 : 13:41:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Kruger valjda ima dojam da Burattini manje "fantazira" od Bosellija.

Pa ja volim taj jednostavni opuštajući element bum/kraš/tras. Boseli nema taj element on je filozof, puno priča pa mu priča zapinje, kao da biciklom hoćeš voziti po oranici, a to mi se ne sviđa. Ja kod priče volim protočnost, kod Buratinija imaš osjećaj kao da bicikl voziš autoputom.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17115 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 26/04/2020 : 13:43:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Da nije mi se svidio onda, kako nema fantasyija, atlantida i taj mambo džambo šuć muć.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 26/04/2020 : 13:45:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Da nije mi se svidio onda, kako nema fantasyija, atlantida i taj mambo džambo šuć muć.

To si nešto pobrkao, nema Atlantide u Nestalom istraživaču
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/04/2020 : 13:48:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pa lijepo ti kaže da voli samo bum tras priče, dakle burattinijevo nizanje scena, pravolinijski, bez ikakvog udubljivanja, logički povezano na onoj rudimentarnoj razini. Nestali istraživač je već svemirski brod za tako nešto, i to on ne voli.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/04/2020 : 13:50:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
da ne bude zabune, ja mislim da jako griješi. uopće se ni neće pomaknuti iz mjesta, nego ustarajava u toj "prirodnosti", jako loša pozicija.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 26/04/2020 : 13:52:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

pa lijepo ti kaže da voli samo bum tras priče, dakle burattinijevo nizanje scena, pravolinijski, bez ikakvog udubljivanja, logički povezano na onoj rudimentarnoj razini. Nestali istraživač je već svemirski brod za tako nešto, i to on ne voli.

Čim spominje Atlantidu znači da ni ne zna o kakvoj priči se radi.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17115 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 26/04/2020 : 13:53:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Nakon toga se pojavljuje u toj sagi.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17115 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 26/04/2020 : 13:55:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

A to je zagor nego bum/kraš/tras. Pokušavaju ga naštelati prema američkom pogledu a to nekako nije išlo.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 26/04/2020 : 13:56:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

To je Sedam gradova Cibole, ne Istraživač.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17115 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 26/04/2020 : 13:56:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

To je Sedam gradova Cibole, ne Istraživač.

Pa ide prema tome, veličanje poganske kulture. ne sviđa mi se to.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/04/2020 : 13:59:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ken parker je veličanje poganske kulture na kub, pa padaš na koljena pred tim, baš baš, užasnim berardijevim kompilacijama
ti nemaš nikakav kriterij, moj krugeru, nego odokativno - nabadaš.
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 26/04/2020 : 13:59:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
quote:

takve jeftine brutalizacije ima i kod berardija
sclavijeva je već na višoj razini, to je čitav sklop. premda je i njegova dosta puta dosadna i promašena, jer je izrečena kao posljednja riječ.

Berardi i Sclavi su zanatski potkovaniji tako da i promašaji posjeduju nekakav horizont za istražiti, neki detalj zapne za oko, neka vrijednost ispliva. Buratini je klasični štreber, ako mu daš dovoljno vremena on će odraditi posao u svojim dosadnim okvirima i producirati solidnu priču, ništa više. Kao npr. Kameni div, koji mi nije ostao u sjećanju kao nešto vrhunsko.
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000