forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor korijeni 1: Clear Water
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 12

jaki
Advanced Member

Croatia
27168 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 30/10/2020 : 18:10:41  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PAJDO
Dade (Libellus) svoja izdanja zovu kolekcionarskima,

Službeno?Npr.Kolekcionarska Zagor biblioteka?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15809 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 30/10/2020 : 18:12:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Pa, zar nisu?

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 30/10/2020 : 18:25:40  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:
Originally posted by PAJDO
Dade (Libellus) svoja izdanja zovu kolekcionarskima,

Službeno?Npr.Kolekcionarska Zagor biblioteka?

Neslužbeno, naravno
Znao sam da ćeš skužit

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 30/10/2020 : 18:26:51  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

Svi su stripovi kolekcionarski, ali neki su kolekcionarskiji.

Kao šta su neki jednakiji pred zakonom

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22338 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 30/10/2020 : 18:57:45  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Korijeni su obavezna lektira za sve fanove i odlican dodatak pricama o Zagoru.
LL izdanja su perfektna, Ludensova su tu za procitati.
Ja bih volio da sva Zagorova izdanja izlaze u sto boljem ruhu, kada se radi o tom junaku zelim u kolekciji da imam najbolje od najboljeg.
Go to Top of Page

dicmanjac
Senior Member

Croatia
1049 Posts

Member since 23/01/2011

Posted - 30/10/2020 : 19:25:18  Show Profile Show Extended Profile  Send dicmanjac a Private Message  Reply with Quote
Moja su sva kolekcionarska...pa vi pričajte šta oćete. I sva su ista...i sva su mi jednako draga.

Jedino ih razlikujem po jednom kriteriju, kao i moja žena:

1.Platim 10 kn za Ludensov strip iz remitende, ponosan, sretan..."ti si ko malo dite, šta će ti te pizdarije....odrasti više!"

2.Kupim Priče sa divljeg zapada na kiosku za 29,90 kn, ponosan, sretan..."dat ćeš 30 kuna za to sranje. Bolje da kupimo kokoš...samo se ti razbacuj."

3.Kupim bilo koji od ta 2 stripa, sa istim sadržajem, ali za 270 kn...ona nezna naravno jer bi me ostavila...a ja sam sebi kažem..."Dino stvarno si bolestan"!

Eto tako ih ja razvrstajem...Dino, kolekcionar iz Dicma....jedini na 3000 stanovnika.

Edited by - dicmanjac on 30/10/2020 19:31:15
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15809 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 30/10/2020 : 19:30:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
A, Coce?

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 30/10/2020 : 20:02:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dicmanjac

Moja su sva kolekcionarska...pa vi pričajte šta oćete. I sva su ista...i sva su mi jednako draga.

1.Platim 10 kn za Ludensov strip iz remitende, ponosan, sretan..."ti si ko malo dite, šta će ti te pizdarije....odrasti više!"

2.Kupim Priče sa divljeg zapada na kiosku za 29,90 kn, ponosan, sretan..."dat ćeš 30 kuna za to sranje. Bolje da kupimo kokoš...samo se ti razbacuj."

3.Kupim bilo koji od ta 2 stripa, sa istim sadržajem, ali za 270 kn...ona nezna naravno jer bi me ostavila...a ja sam sebi kažem..."Dino stvarno si bolestan"!

Eto tako ih ja razvrstajem...Dino, kolekcionar iz Dicma....jedini na 3000 stanovnika.

Genijalno!
Imam osjećaj da si pod 3. bio preblag, da ne bi samo "ostavila" nego recimo ugušila jastukom dok spavaš
Mislim da bi joj svaki sud uvažio izuzetne olakotne okolnosti

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9466 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 30/10/2020 : 20:12:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Ja bi stavija:Bistrica.
Je li Docov prijevod?

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 30/10/2020 : 20:36:07  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vidiš moja žena zna kad kupujem "te od 270 kuna".... i ne trebam joj ništa govoriti jer je znala i kad se udavala. Pa nije me naručila preko e-baya za udaju da nije znala za moje hobije.

I ne samo što zna, nego je sudjelovala u kreiranju mog "strip kutka" i naručivanju polica po mjeri kako stripove ne bih skupljala po cijelom stanu i bili u dohvatu djece.

Da ne kažem da su ti "stripovi od 270 kuna" redovito pokloni od nje za rođendan, godišnjica, pod bor itd.

I da je drugačije vjerojatno bi rekla da sam bolestan.

E tako to radi ovaj kolekcionar.....

Edited by - logo111 on 30/10/2020 20:38:06
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15809 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 30/10/2020 : 21:46:32  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by logo111

quote:

Vidiš moja žena zna kad kupujem "te od 270 kuna".... i ne trebam joj ništa govoriti jer je znala i kad se udavala. Pa nije me naručila preko e-baya za udaju da nije znala za moje hobije.

I ne samo što zna, nego je sudjelovala u kreiranju mog "strip kutka" i naručivanju polica po mjeri kako stripove ne bih skupljala po cijelom stanu i bili u dohvatu djece.

Da ne kažem da su ti "stripovi od 270 kuna" redovito pokloni od nje za rođendan, godišnjica, pod bor itd.

I da je drugačije vjerojatno bi rekla da sam bolestan.

E tako to radi ovaj kolekcionar.....

Potpuno isto, do u 'dlaku'. Osim sto meni niko nista za nekakve prigode ne treba kupovati. Uvijek kazu, pa ti ionako sve imas.
No, istina je ziva, da pravu suprugu treba znati i izabrati, a sto je jos vaznije i zasluziti.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21396 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/10/2020 : 21:49:57  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17844 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 30/10/2020 : 21:50:57  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
Prije ce biti da im dobre pare ostavljate pa im je svejedno gdje trosite svoj dzeparac

Jednostavno ne vjerujem u to
To su rijetke gotovo nepostojece zene

Il su vam place nestvarne

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17844 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 30/10/2020 : 21:52:02  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jel se ona tebi ispovijeda i zapravo znas li koliko sminka kosta

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21396 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/10/2020 : 21:54:28  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
svaka čast logou i ivanu,ali kod mene (a bogami i kod svih mojih pajtaša) je kao kod Dina - da zna koliko ovi stripovi koštaju,sutra bi me udavila na spavanju pa se onda razvela od mene - mi (ja i ortaci) im pričamo (našim suprigama) da su to stripovi od ovih drugih,a naš tek po neki,a i taj košta najviše 1000 dinara (oni od 250 kuna).
Uglavnom se svi vade na mene,i kad donesu kući novitete,kažu "ma pozajmio sam od Anta nešto";a kod svih se gomila povećava i to ubrzano.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17844 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 30/10/2020 : 22:01:03  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
To je realnoat a ne ona 2 papucara gore

Il imaju 27 centi il 27000 kuna placu

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15809 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 30/10/2020 : 22:05:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

Prije ce biti da im dobre pare ostavljate pa im je svejedno gdje trosite svoj dzeparac

Jednostavno ne vjerujem u to
To su rijetke gotovo nepostojece zene

Il su vam place nestvarne

Sta's...
Moja ti zena radi i ima svoju lovicu.

Cuj, ljudi vjeruju i u zagrobni zivot i reinkarnaciju. To je makar slobodni izbor. Meni je rijetkost i nevjerica upravo drugacija situacija.

Moja placa je bas ono stvarna. Svaki mjesec je dobijem.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

kifi
Junior Member

449 Posts

Member since 30/10/2005

Posted - 31/10/2020 : 09:38:34  Show Profile Show Extended Profile  Send kifi a Private Message  Reply with Quote
Moja žena skuplja lol lutkice. Jedna lutkica može dogurati i preko 200 kuna na aukciji. Pa neka prigovori nešto mojim stripovima.
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4762 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 31/10/2020 : 10:21:22  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

Ma kako to može bit tako nezamislivo loše kako pišete? Riječ je o novom, ekskluzivnom, relativno skupom izdanju i nelogično mi je da se tu Bure ne bi više potrudio oko priče.

Trudio se ili ne, uspio je upropastiti čak i svoje vlastite priče (priča o wandering fitzyju, nulta godina darkwooda) ovim remake-om.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4762 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 31/10/2020 : 10:32:02  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Ne znam. Crtez, kavez, kadriranje i kolor su mi jedini razlog zasto sam isao na veci format.

Mogao si komotno uzeti talijansko kiosk izdanje, ja nemam nikakvih zamjerki. Nije da je ovo crtao Jean Giraud pa da ti treba a4 format da se diviš detaljima, štoviše jednu epizodu je crtao Freghieri.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13202 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 31/10/2020 : 12:31:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

Ma kako to može bit tako nezamislivo loše kako pišete? Riječ je o novom, ekskluzivnom, relativno skupom izdanju i nelogično mi je da se tu Bure ne bi više potrudio oko priče.

U svakom slučaju, ako i je takav trash, bolje i to nego da je običan nezanimljivi prosjek.

Strašno loše, moj pcoro. Nezamislivo, svemirski slabo. Burattini u elementu, tako da si u pravu: on se potrudio, ali od toga nas hvata jeza. Priča 4, to je ponovo ispričao Zagor priča, a priča 5, ponovo Nultu godinu Darkwooda. Znači, baš tako: samo je ponovio ono što već postoji i u jednoj megalomaniji zamislio da je povezao sve konce. Ustvari je spojio neke sitnice, periferne stvari i dodao malo brutalnosti za čitatelje 21. stoljeća (traperi siluju, Zagor je gnjevan i razbija sjekirom lubanje).

Ali nešto najgore i najljigavije što sam vidio u posljednjih četvrt stoljeća, to su predgovori. Strip se još može čitati, jer gledaš slike. A predgovori, predgovori su ludost. Tu je sve pojasnio i dao Zagor sagu a la sapunica. To je toliko loše da ulazi u fenomen, može se proučavati.

I zato nema nikakve veze što su Korijeni slabi; Zagora se proučava, on se izborio za tu poziciju. Tako da je ovo izdanje super.

Evo kako je Burattini povezao suprotnosti, sinteza a la burattini proturječja koja raskidaju Zagorov lik:

1. "Premda je bio optužen za pokolj jednoga miroljubivog indijanskog plemena, mladi poručnik zapravo se bio našao u jednoj teškoj situaciji jer je bio prisiljen zamijeniti kapetana kojeg su zajedno s još nekim vojnicima ubili Creeki koji su se potom sklonili kod Abenaka. Smrt suboraca razjarila je prekaljene vojnike, a neiskusni časnik nije ih bio u stanju obuzdati."

2. "Fitzy prihvaća savjet jedne svoje prijateljice, lijepe gatare Jelene, koja mu predlaže da ništa ne govori Patu kako ne bi uništio njegovu uspomenu na oca. Jelena ima sina Percyja, Patrickovog vršnjaka, čije je lice izobličeno ožiljkom za koji on vjeruje da ga ima od rođenja."

3. "No zapravo, majka krije od njega da ga je unakazio njegov vlastiti otac, inače gutač vatre i mačeva iz Bloom Circusa po imenu Molten, u trenutku kad je bio pijaniji nego obično. (ahahahaha, ovo mi je vrh. htio si treš? e pa dobio si treš i kič na način kako su to pisali u 18. stoljeću. pazi to, otac gutač vatre i mačeva, jeftina mjuza i teška cuga, u trenutku abnormalnog pijanstva unakazi sina; majka to krije, sin misli da mu je ožiljak od rođenja, maltene Božji znak)
Upravo kako bi zaštitio Jelenu od Moltenovog zlostavljanja, Fitzy se odlučuje pridružiti cirkuskoj družini i ondje od njihova impresarija Jonasa Blooma uči tehniku bacanja noževa i sjekira."

4. "Patrick također upoznaje umjetnike iz Bloom Circusa, a posebice ga očarava akrobat Manuel Reyes koji mu pokazuje tehniku letenja s grane na granu. Tijekom svog boravka u cirkusu Pat uči jahati te svladava vještinu bacanja noževa i brojne druge stvari..."

...

Mislim, ovo je krajnje ludilo, analitika do kraja prosvijećenog uma, odnosno Burattini i racionaliziranje. Možda se pozabavim ovim genijalnim tekstom u kojemu se Burattini zaista potrudio i dao ono najbolje od sebe: povezao je bitne značajke, ali sa potpuno periferne strane, tako da je samo umnožio slučajnosti i budalaštine (otac pijanac, unakaženi dječak, cirkus, bacači noževa, jahači i akrobati, Fitzy kao doktor Oz suptilno rješava obiteljsko nasilje; ovo je Zagor za 21. stoljeće, Zagor političke korektnosti, mejnstrima i novognormalnog).

Edited by - stinky on 31/10/2020 12:35:26
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 31/10/2020 : 13:26:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
Jao, jao, i opet jao, nadmašio je sama sebe.
I što volim ovo "Creeki"

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13202 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 31/10/2020 : 13:32:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Creeki je toliko dobro da je nevjerojatno da to nije napisao sam Burattini.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 31/10/2020 : 13:40:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13202 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 31/10/2020 : 14:04:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Ajde onda još i ovo, pa dosta šale.

Ova mi je rečenica vrh: "No zapravo, majka krije od njega da ga je unakazio njegov vlastiti otac, inače gutač vatre i mačeva..."
Naizgled je to obična rečenica, tisuće takvih imamo po stripovima. Ali odmah mi je nekako iskočila, nešto me je lecnulo dok sam čitao te uredne predgovore.
Unakazio ga je njegov vlastiti otac... ali sad ide ovo "inače". Magija ove rečenice krije se u tome "inače". Burattini sasvim uredno piše da je sina unakazio otac; kao, to se podrazumijeva ---- i čak možemo reći da je u pravu, jer na toj razini priča mora biti nekih takvih dramatskih zbivanja. Problem čitavog sklopa se ne nalazi u tome da je sina unakazio otac, ni u tome da to majka krije, nego u tome višku koji Burattini tako elegantno dodaje: "Znate, inače je otac gutač mačeva."

To, u svakom smislu pravo buratinijevsko pojašnjenje, dovodi do toga da dolazi do preobrtanja smisla koji bi trebao biti: umjesto da je više određenje toga čovjeka to što je on otac, buratinijevski dodatak čini da je njegova bit to da je gutač mačeva. On je otac, ali to je usput, a pravo njegovo određenje je da je gutač vatre i mačeva.
Pročitajte tu rečenicu još jednom: "No zapravo, majka krije od njega da ga je unakazio njegov vlastiti otac, inače gutač vatre i mačeva..."

Stvarno je jako zanimljivo to Burattini formulirao, o tom čovjeku koji je otac, ali INAČE je zapravo gutač vatre i mačeva. Čovjek može umrijeti od smijeha dok to čita.

Edited by - stinky on 31/10/2020 14:07:11
Go to Top of Page
Page: of 12 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000