Author |
Topic  |
|
LudensovPotrcko
Average Member

712 Posts
Member since 05/06/2018 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27272 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
Duke Zill
Senior Member

Croatia
1078 Posts
Member since 23/05/2015 |
Posted - 23/12/2020 : 13:24:15
|
U Bjelovaru je jos Smirnoff na kioscima tako da ce ovaj broj najvjerojatnije u ponedjeljak doci. A mozda nas Ludens iznenadi na Badnjak |
 |
|
leKrava
New Member

273 Posts
Member since 21/01/2016 |
Posted - 23/12/2020 : 19:04:34
|
ne znam sta je s Piccinelliem i perspektivom, al mene bi ta ruka s pistoljem uzasno zivcirala, ja bi je bar ispravija malo ovako.
 |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27272 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 23/12/2020 : 19:12:07
|
Bravo. Onako kako na Pičijevoj naslovnici Zagor drži pištolj je tragično. Doduše i legenda Ferri je ima puno takvih gafova a jedan je naslovnica s (drugim)vampirom. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
Duke Zill
Senior Member

Croatia
1078 Posts
Member since 23/05/2015 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17058 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Altairfan
Junior Member

.gif)
472 Posts
Member since 12/12/2019 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 24/12/2020 : 17:41:07
|
Nakon dva broja, čini se vrlo dobra priča, s istim takvim crtežom. Iako iako ima uobičajenih detalja koji izazivaju susramlje - Zagor spasi život jednome od protivnika, pa ga onda ostavi naoružanog da nišani u njega "jer mu je pogledao u oči i zna da on neće pucati". Ovo je puno ozbiljnija priča od Castellijeve zafrkancije, koja svoje temelje ima u onome što se zaista događalo na globalnoj geopolitičkoj karti u 19. stoljeću, pa tako doznajemo da je i Castellijeva Badenlandija bila samo špijunska izmišljotina za jednokratnu upotrebu. Priča drži čitsteljevu pozornost zbog dinamike i pripovijedanja - Lapalleteov upad u Smirnovljevu vilu u Washingtonu i bijeg, obračun s plaćenicima u močvari, zmije, susret s ruskim agentima i engleskim lordom u kanadskom Ontariju - sve se kreće vrlo prirodno i pitko. Iako će rasplet vjerojatno donijeti određeno razočarenje, rekao bih da je ovo bila godina redovnog Zagora, sa nekoliko iznadprosječnih priča: Rakosi (Rauch i Della Monica), Newfoundland (Burattini i Piere),Krik Banshee (Burattini i Piccininno), Povratak samuraja (Rauch i Pesce). |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 24/12/2020 : 21:20:52
|
quote: Originally posted by jaki
Bravo. Onako kako na Pičijevoj naslovnici Zagor drži pištolj je tragično. Doduše i legenda Ferri je ima puno takvih gafova a jedan je naslovnica s (drugim)vampirom.
Ma to je trenutak poslje pucnja, pa zato pistolj ide na stranu. Ali bolje bi bilo da nije "toliko realan". A i vjerojatno bi bio usmjeren malo vise nagore nego u stranu.
Cime se mi bavimo umjesto da uzivamo u tome sto je unutra. 
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
11963 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 24/12/2020 : 22:42:41
|
quote: Originally posted by VALTER
Nakon dva broja, čini se vrlo dobra priča, s istim takvim crtežom. Iako iako ima uobičajenih detalja koji izazivaju susramlje - Zagor spasi život jednome od protivnika, pa ga onda ostavi naoružanog da nišani u njega "jer mu je pogledao u oči i zna da on neće pucati". Ovo je puno ozbiljnija priča od Castellijeve zafrkancije, koja svoje temelje ima u onome što se zaista događalo na globalnoj geopolitičkoj karti u 19. stoljeću, pa tako doznajemo da je i Castellijeva Badenlandija bila samo špijunska izmišljotina za jednokratnu upotrebu. Priča drži čitsteljevu pozornost zbog dinamike i pripovijedanja - Lapalleteov upad u Smirnovljevu vilu u Washingtonu i bijeg, obračun s plaćenicima u močvari, zmije, susret s ruskim agentima i engleskim lordom u kanadskom Ontariju - sve se kreće vrlo prirodno i pitko. Iako će rasplet vjerojatno donijeti određeno razočarenje, rekao bih da je ovo bila godina redovnog Zagora, sa nekoliko iznadprosječnih priča: Rakosi (Rauch i Della Monica), Newfoundland (Burattini i Piere),Krik Banshee (Burattini i Piccininno), Povratak samuraja (Rauch i Pesce).
Uf, bas se ne slazem Valter. Meni je ovo sigurno jedan od najgorih novijih Zagora. Uzasna prica. Objasnio sam u Zagor stickyu. http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=1100&TOPIC_ID=37611#2349078
A sem Rakosi (Rauch i Della Monica) koja je dobra prica, ne na nivou Bosselijevog Vampira, ali dobra prica ove ostale su teski prosek ili osrednje ka losim. Pogotovo Povratak samuraja je bio veliko razocarenje. |
Edited by - going going on 24/12/2020 22:45:25 |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 25/12/2020 : 09:41:16
|
Pretjerano stroge ocjene, naročito kada se u vidu ima kontekst. A kontekst nije nekakav zlatni period, već niz epizoda koje kao da su pisane samo da se odradi posao. Ove nabrojane priče nisu takve, zabavne su i dinamične, i uglavnom ne vrijeđaju inteligenciju čitatelja. A to je već puno. Samuraj mi je skoro pa odličan, bez obzira što je sam lik Takede bezvezan, neuvjerljiv - akcija je odlična. Kod Newfoundlanda je atmosfera forte, iako to nije Nestali istraživač. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47563 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4654 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 25/12/2020 : 15:38:28
|
Newfoundland Sam procitao u jednom dahu. Bas originalna i mastovita epizoda u kojoj Zagor nije uvijek u prvom planu. Na kraju brodolomce spasava Brod kojem su Oni dosli u pomoc. Nestali istrazivac je epska prica sa predviljivom radnjom. ovo je drukcije, Ali nije losije.quote: Originally posted by VALTER
Pretjerano stroge ocjene, naročito kada se u vidu ima kontekst. A kontekst nije nekakav zlatni period, već niz epizoda koje kao da su pisane samo da se odradi posao. Ove nabrojane priče nisu takve, zabavne su i dinamične, i uglavnom ne vrijeđaju inteligenciju čitatelja. A to je već puno. Samuraj mi je skoro pa odličan, bez obzira što je sam lik Takede bezvezan, neuvjerljiv - akcija je odlična. Kod Newfoundlanda je atmosfera forte, iako to nije Nestali istraživač.
|
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13332 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 25/12/2020 : 16:42:33
|
slabo pratim nove Zagore, uvijek u zakašnjenju, a čitao sam Newfoundland... i to je dosta slaba priča, sa buratinijevskim bezvezno-spektakularnim efektom da je glavni negativac netko sasvim sporedan i beznačajan, a ujedno opasniji i jači od Hellingena i Kandraxa zajedno. potpuno beskrvna priča, ni ledenjaci sjevera ne pomažu. a najbolja potvrda da tome jest tako, da je to jako dosadna priča, jest da se sviđa adrianu. |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4654 Posts
Posted - 25/12/2020 : 18:58:06
|
Kako to da si citao buratinia? Mislio Sam da ga ti preskaces obzirom koliko ga ne volis. Moji komentari ti mogu posluzit ko lakmus tako da ne gubis vrijeme na Ono Sto se meni svidi |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13332 Posts
Posted - 25/12/2020 : 19:17:55
|
ne preskačem. sve čitam. nije burattini meni smrtni neprijatelj, samo je slab scenarist. tu i tamo napiše nešto dobro. dok nolitta i boselli tu i tamo napišu nešto slabo. to je ta razlika, adriano. |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4654 Posts
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13332 Posts
Posted - 25/12/2020 : 19:53:12
|
morat ćeš to prihvatiti, da je boselli napravio takav proboj tamo sa američkom odisejom na zagoru da se lansirao među besmrtnike. i tik do nolitte. strašna koncentracija kvalitete od Nestalog istraživača pa nadalje. |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4654 Posts
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4654 Posts
Posted - 30/12/2020 : 21:31:12
|
Dobra ideja sa geopolitickim igrama engleza i Rusa te pokvarenim trgovcima oruzjem. Prica drzi napetost Ali me izivciralo 30 strana objasnjavanja kako je smirnof prezivio a kasnije i zagorovo spasavanje Ekipe koja ga progoni. Scenarij je pomalo naivan |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17058 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 30/12/2020 : 23:36:46
|
quote: Originally posted by VALTER
Pretjerano stroge ocjene, naročito kada se u vidu ima kontekst. A kontekst nije nekakav zlatni period, već niz epizoda koje kao da su pisane samo da se odradi posao. Ove nabrojane priče nisu takve, zabavne su i dinamične, i uglavnom ne vrijeđaju inteligenciju čitatelja. A to je već puno. Samuraj mi je skoro pa odličan, bez obzira što je sam lik Takede bezvezan, neuvjerljiv - akcija je odlična. Kod Newfoundlanda je atmosfera forte, iako to nije Nestali istraživač.
Slažem se s ovim. Ispadne nekako da ne valja niti jedna nova priča. Takedin povratak je stvarno dobra priča, ni ova nije daleko. |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4654 Posts
Posted - 30/12/2020 : 23:47:33
|
I kod takedinog povratka imamo pricu uklopljenu u povijesni Kontekst. U japanu su stvarno i bili sukobi izolacionista i onih Koji su bili za priblizavanje zapadu, Samo mozda malo kasnije u 19 stoljecu |
 |
|
|
Topic  |
|