Author |
Topic |
LudensovPotrcko
Average Member
681 Posts
Member since 05/06/2018 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17011 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 09/01/2021 : 18:17:34
|
Zanimljiva priča, jedan pravi prikaz surovosti savremenog društva. Posebno je upečatljiva scena kad čovjek pokazuje album slika s priznanicama za rate kredita... |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
mmajstor
Starting Member
22 Posts
Member since 26/08/2010 |
Posted - 14/01/2021 : 20:54:22
|
Odlicna odlicna prica, citao ranije kod nas kroz VC.
Jedan od razloga sto mi se svidjaju "skorasnjiji" Dilani jeste to sto idu u korak sa vremenom. Gadjaju one teme koje nas pogadjaju u svakodnevici. |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Posted - 14/01/2021 : 21:16:22
|
quote: Originally posted by mmajstor
Odlicna odlicna prica, citao ranije kod nas kroz VC.
Jedan od razloga sto mi se svidjaju "skorasnjiji" Dilani jeste to sto idu u korak sa vremenom. Gadjaju one teme koje nas pogadjaju u svakodnevici.
Ja bih rekao da je Dilan oduvek bio strip koji je relevantan i uvek isao u korak s vremenom sto se tice aktuelnih pitanja. Ali jos veca je vrednost to sto price iz 80ih i pocetka 90ih mogu da se citaju kao da su i danas objavljene. Nisu izgubile draz i nisu lose ostarile vremenom, vec su bezvremenske, pogotovo Sclavijeve.
A ova moderna sminka tipa Dilan koristi vikipediju i mobilni telefon mi je pomalo glupo, jer bas i nije u skladu s likom Dilana. Ali ajde, to je samo kozmetika.
I ja sam cuo od vise ljudi koji nisu prisutni na forumu a citaju Dilana da je ova epizoda Ljudksa masina odlicna, ja je jos uvek nisam procitao iako stoji na polici. |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4648 Posts
Member since 10/10/2003 |
|
Altairfan
Junior Member
466 Posts
Member since 12/12/2019 |
|
InvisibleMan
Starting Member
88 Posts
Member since 07/01/2021 |
|
leKrava
New Member
264 Posts
Member since 21/01/2016 |
|
BullShark
Starting Member
37 Posts
Member since 15/01/2010 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17111 Posts
Member since 25/10/2001 |
|
BullShark
Starting Member
37 Posts
Member since 15/01/2010 |
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4342 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7821 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 21/01/2021 : 17:29:57
|
Prolistao baš onako na brzinu da izbjegnem spojlere, sa čitanjem sam u ogromnom zaostatku. Upalo mi u oko da na sredini piše "kraj epizode". To je neka posebna fora u priči? Jer mi ne izgleda da su mi stranice duple. |
Edited by - mpavin on 21/01/2021 17:31:51 |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4648 Posts
|
kifi
Junior Member
440 Posts
Member since 30/10/2005 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 26/01/2021 : 20:44:52
|
Epizoda je strava! Pravi, opipljivi svakdašnji horor! Davno nije bilo tako opipljive birokratske strave, možda još od Progonitelja. POsim ča dosta zorno prikazuje taj birokratki ušas sprepeleten sa slijepim konzumerizom on ide u toliku krajnost da očekuješ da će priča završiti repetitivnom radnjom. Billota je ipak pokazao srce i dao nam nadu. Simbolički. Možda. Bravo. De Tommasso je već u samom vrhu Bonellijevih naslovničara a ovdje se dokazao i kao vrsan crtač stripova. Doduše, prepozano sam neke kadrove od Carnevalea i Ambrosinija ali sveukupno je jako pozitivan dojam. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
dnevni boravak
Senior Member
Croatia
1033 Posts
Member since 26/07/2008 |
Posted - 26/01/2021 : 21:16:39
|
Možda kupim ako nije krš i lom. Ove nove crtače ne podnosim. |
I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away I'm working on a dream And I know it will be mine someday...... |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4648 Posts
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4648 Posts
|
DragonSlayer
New Member
Croatia
266 Posts
Member since 22/01/2013 |
Posted - 28/01/2021 : 19:27:58
|
Inteligentno štivo, socijalna tematika, klasična dylandogovština koja se komotno može promatrati van kontinuiteta bez neke poveznice sa ostatkom serijala, Groucho u nekoliko navrata totalno izdominirao. Da budem iskren nisam niti očekivao ništa manje od lika koji je osmislio "Planetu mrtvih", za razliku od svih ostalih scenarista Dylana koji su bili na serijalu, Bilotta je jedini poslije Sclavia koji se nije trudio davati objašnjenja, obojica puštaju čitatelju mašti na volju i ne trude se zatvoriti cjelinu. Na momente djeluje kao epizoda nekog stripa koji nema veze sa Dylanom, zaista me interesira kako bi ovo shvatio netko tko nikada nije čitao ovaj serijal, u svakom slučaju jedna nadprosječna epizoda kojoj ću se sigurno vratiti... |
When I die, I want to die like my grandfather who died peacefully in his sleep. Not screaming like all the passengers in his car. |
|
|
morski
Senior Member
2656 Posts
Member since 09/08/2014 |
Posted - 28/01/2021 : 21:43:48
|
quote: Originally posted by DragonSlayer
Inteligentno štivo, socijalna tematika, klasična dylandogovština koja se komotno može promatrati van kontinuiteta bez neke poveznice sa ostatkom serijala, Groucho u nekoliko navrata totalno izdominirao. Da budem iskren nisam niti očekivao ništa manje od lika koji je osmislio "Planetu mrtvih", za razliku od svih ostalih scenarista Dylana koji su bili na serijalu, Bilotta je jedini poslije Sclavia koji se nije trudio davati objašnjenja, obojica puštaju čitatelju mašti na volju i ne trude se zatvoriti cjelinu. Na momente djeluje kao epizoda nekog stripa koji nema veze sa Dylanom, zaista me interesira kako bi ovo shvatio netko tko nikada nije čitao ovaj serijal, u svakom slučaju jedna nadprosječna epizoda kojoj ću se sigurno vratiti...
ako procitas ponovo "Morganu", videces da nije nista osmislio vec samo razradio ideju i to, imho, ne bas sjajno |
Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu |
|
|
DragonSlayer
New Member
Croatia
266 Posts
Member since 22/01/2013 |
Posted - 28/01/2021 : 23:33:11
|
Napravio je od jedne zapetljane priče kulminaciju Dylana Doga o kojoj u redovnoj seriji možemo samo sanjati, pritom mislim na trilogiju "Planeta mrtvih", a ne samo na prvu epizodu. Sclavi ili nije htio ili nije znao produbljivati kontinuitet na način da bi imalo utjecao na status quo, 100tka koja je trebala dati odgovore o Dylanovoj prošlosti radi to na jedan zbrzan i površan način i ostavlja više pitanja nego odgovora. Čitav serijal je masa kontradiktornih informacija, a odlična "Morgana" koja bi trebala biti jedan od stupova serijala ustvari osim samog glavnog lika nikada ni na koji način nije produbljena, Crandal Reed, oaze, Dylan Dog kao lik iz stripa i ostale sitnice su Sclavijeve ideje koje je samo pustio da vise u zraku, dok su ostali scenaristi na ovaj ili onaj način pokušale te ideje produbiti (Barbato, Ruju, Bilotta). Nije "Planeta Mrtvih" loša iz razloga što je razrađeni Sclavijev plagijat, već je odlična iz razloga što je koherentan nastavak zapetljanog scenarija koji usprkos tome što se trudi što više približiti Sclavijevom načinu pripovijedanja ipak ostaje jednostavan za čitanje pa čak i pokriva neke rupe koje je sam tvorac ostavio... |
When I die, I want to die like my grandfather who died peacefully in his sleep. Not screaming like all the passengers in his car. |
|
|
Topic |
|