Author |
Topic |
lwood
Advanced Member
Colombia
47307 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 19/07/2021 : 15:14:51
|
quote: Originally posted by sumohrvat
quote: Originally posted by 1Euro
i sad zamisli, da te netko prevari za 10.000+ eura prodavajuči ti neka piratska izdanja (tiskana tko zna gdje) umjesto originala i ti mu onda zalijepiš negativni na avkciji, isto ko netko drugi nekome drugome koji nije dobio strip kojeg je platio 10 kuna....mislim i ovi negativni na avkcijama nemaju jednaku težinu, ako se radi o težim prevarama, onda bi trebao ključ odmah a ne čekati još 3 negativna, da ga se zaključa. Naravno, ne kažem da su ovo pirati, samo sam dao primjer.
Zalevatiš nekog za 10 milja eura i jedina kazna ti je minus na aukcijama.... Jebenica 😂😂😂😂
€uro je stari romantik |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Posted - 19/07/2021 : 16:07:21
|
quote: Originally posted by giant
Jaki, ja sam skoro siguran, da su se bidovatelji javili prodavacu za vise slika... Ako ne, ako je u pitanju samo inercija, onda "svaka dala" ... 😉
Pa covjek je napisao "Nemate potrebe zvati jer stripovi su SVI kao jedan izuzetni, te na pozive i poruke ne odgovaram!!!! Aukcija kreće od 1 kune i pošteno će pripasti najboljem ponuditelju koji zna koliko ovakva kolekcija vrijedi. Sretno svima!"
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27020 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
giant
Average Member
Slovenia
897 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 19/07/2021 : 18:39:20
|
Po mome je ipak zdravo razumno, da su se javili prodavacu iako ima napisano ,istina, da se ne javlja na poruke i tako dalje. U ovom primeru bi mogao staviti nekih 30 slika minimum i jos koji link do ostalih skena stripova ove zaista ljepe kolekcije. Ipak je još ovde pitanje kriterijuma "izuzetno ocuvan". Za nekog je to ocena 5, za nekog može I realno ocene 4...i tako dalje, yes? Drugo je pitanje, ako se prodavac ne javlja na ove molbe i neki jos dalje biduju po inerciji. Pa u pitanju je ogroman novac, jedna slika jest okacena, ali premalo...Po mome bi prodavac,ako bar malo pozna cijene stripova, morao biti bolje dostupan za potencialne interesente. A ne da u samom startu napiše da se ne javlja na poruke. Momci na aukcijama prodaju stripove po 10 kuna po komadu i izlaze ti u susret, ako zatrazis jos koju dodatnu sliku. A za 10000 i plus eura bi trebalo da snimis mini film. Ovo je naravno moj vidik ove i slicnih stvari. Ipak bice zanimljiv epilog ove aukcije. |
Invincible shield |
Edited by - giant on 19/07/2021 18:52:15 |
|
|
PaoloRivera
Average Member
Croatia
520 Posts
Member since 09/09/2014 |
Posted - 19/07/2021 : 20:45:11
|
Pa po meni je jedini moguci razlog zasto se covjek ne zeli javljat svima osim konacnom kupcu taj sto ne zeli da ga se dovodi u vezu s tim sto prodaje vise nego sto je nuzno. Sto mi implicira da ih nije stekao na skroz legalan nacin. Je, istina je da tiskare imaju svoje makulature u koje se odlazu savrseno dobri viskovi naklade koji nisu poslani u distribuciju i arhive u koje se sprema sve sto tehnolozi prekontroliraju i odobre, ali to kasnije ne postaje nicije privatno vlasnistvo.
Jedino ako su mu bas poklonjeni jer ih je nakladnik namjeravao bacit ili je godinama skupljao jedan po jedan koje je uzimao iz makulature (za jedan primjerak nitko ne radi frku ako je vec u makulaturi) i spremao ih sebi doma u kolekciju… ali onda opet ne bi valjda napisao da su iz arhiva nakladnika/tiskare? |
Edited by - PaoloRivera on 19/07/2021 20:58:09 |
|
|
navaho
Starting Member
Croatia
54 Posts
Member since 21/02/2009 |
Posted - 19/07/2021 : 21:30:53
|
Covjek je napisao sto je napisao. Covjek se ne zeli zajebavat sa raznoraznim upitima. Svatko ga moze pitat otkud mu arhiva. Vjerovatno ce odgovorit. Da je ukrao sigurno ne bi napisao da je iz arhive. Pobjednik ce sigurno doci preuzet osobno ili ce poslati nekoga od povjerenja. Bio pobjednik iz Vukovara, Beograda, Sarajeva ili dr., sigurno nije glup i ne misli bacit novce u vjetar.. |
|
|
PaoloRivera
Average Member
Croatia
520 Posts
Member since 09/09/2014 |
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
|
BBRule150
Starting Member
1 Posts
Member since 16/12/2020 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27020 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
|
navaho
Starting Member
Croatia
54 Posts
Member since 21/02/2009 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 21/07/2021 : 19:17:40
|
quote: Originally posted by Poli
Ratko se vratio?
izgleda da je ovo iz "arhive" Lastana/Dveribada/Ratka samo je vjerovatno pronašao nekoga, tko prodaje umjesto njega. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27020 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
|
lukatheman
Starting Member
2 Posts
Member since 21/05/2019 |
Posted - 22/07/2021 : 10:58:04
|
Evo i mene FANTOMSKOG prodavaca sada kako vidim vec legendarne kolekcije AF,ponukan ovim vašim stručnim ekspertizama pa da i ja nesto napisem. Kolekcija je iz privatnih kanala,nije piratska,nije ukradena,da svi su u GLANC stanju,a razlog zasto se ne javljam na sms i pozive jer bi me neki od inih kvazi kolekcionara(preprodavača)a oni znaju o kome pricam MASAKRIRALI,daj da vidim hrbat,zadnju stranicu,prednju,križaljku,5 stranicu,10,25,120… Vidim i čujem da se ovih dana naveliko razglaba o mojoj kolekciji na području bivše države i to mi je drago.Inaj ko osvoji ove PREDIVNE stripove pa valjda ce pogledat sta je kupio i ocjenit da li je to vrijedilo njegovog bidanja.Vjerovatno cu i ja dobit neki negativan komentar (recimo od SARAIVE) ali da li mislite da ce to meni bit od neke iznimne važnosti.Drago mi je da se o mojim stripovim toliko razglaba,i sad je vec nekim ljudima krivo pa smišljaju svakakve spačke kako bi diskreditirali aukcije i stripove.DOLAZE NOVE SNAGE NA AUKCIJE !! OVO NIJE POČETAK KRAJA,OVO JE TEK KRAJ POČETKA ! 😜 |
|
|
lukatheman
Starting Member
2 Posts
Member since 21/05/2019 |
Posted - 22/07/2021 : 11:24:33
|
Ja bar imam muda pa stavljam takve stripove sa pocetnom cijenom od 1 kn,a ne ko neki od xy kn,pa zar mislite da ja ljudima sugeriram da bidaju na toliko i toliko.I svjestan sam da ce bit zlih i loših komentara ali neka izlazimo jos jaci iz toga,jako sam sretan da smo MALO uzdrmali to čvrsto tržište stripova i pokazali nekim ljudima da ne smiju potcjenjivat IGRAČE iz sjene. Toliko zasad od mene…😉 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27020 Posts
Posted - 22/07/2021 : 11:26:09
|
😄 Svaka čast.Imaš smisla za reklamu. Nego,na onoj slici na aukciji se slabo vidi pa bi moga stavit bolju sliku. Onako uzgleda da su glanceri pozutjeli i imaju krive hrptove. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
ministarbubuleeja
Starting Member
27 Posts
Member since 14/01/2010 |
Posted - 22/07/2021 : 13:47:48
|
https://www.stripovi.com/aukcije/alan-vjesnik-151-tako-je-nastala-grupa-tnt-5-glanc/18351820/
quote: Originally posted by lukatheman
Evo i mene FANTOMSKOG prodavaca sada kako vidim vec legendarne kolekcije AF,ponukan ovim vašim stručnim ekspertizama pa da i ja nesto napisem. Kolekcija je iz privatnih kanala,nije piratska,nije ukradena,da svi su u GLANC stanju,a razlog zasto se ne javljam na sms i pozive jer bi me neki od inih kvazi kolekcionara(preprodavača)a oni znaju o kome pricam MASAKRIRALI,daj da vidim hrbat,zadnju stranicu,prednju,križaljku,5 stranicu,10,25,120… Vidim i čujem da se ovih dana naveliko razglaba o mojoj kolekciji na području bivše države i to mi je drago.Inaj ko osvoji ove PREDIVNE stripove pa valjda ce pogledat sta je kupio i ocjenit da li je to vrijedilo njegovog bidanja.Vjerovatno cu i ja dobit neki negativan komentar (recimo od SARAIVE) ali da li mislite da ce to meni bit od neke iznimne važnosti.Drago mi je da se o mojim stripovim toliko razglaba,i sad je vec nekim ljudima krivo pa smišljaju svakakve spačke kako bi diskreditirali aukcije i stripove.DOLAZE NOVE SNAGE NA AUKCIJE !! OVO NIJE POČETAK KRAJA,OVO JE TEK KRAJ POČETKA ! 😜
|
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14039 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
sumohrvat
Advanced Member
4032 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 22/07/2021 : 14:27:28
|
Ovaj kupuje od Saraivo, onda Saraivo bida od njega... Uvijek isti kupuju i prodaju iste naslove... Zato cijene i idu u nebo... Čestitke i prodavaču, a čestitke i onom tko ima za izdvojit skoro 100 milja kuna za stripove. Respect obojci... |
|
|
ministarbubuleeja
Starting Member
27 Posts
Member since 14/01/2010 |
Posted - 22/07/2021 : 14:43:17
|
Citat prodavača:"Vjerovatno cu i ja dobit neki negativan komentar (recimo od SARAIVE)...aukcija iz travnja (25.4.2021.)Saraivo ostavlja komentar kupcu lukatheman:Prekrasna i nadasve uzbudljiva suradnja, triput HURAAA za Markana!!!, a ovaj uzvraća:Kakav lik,kao iz neke bajke,respekt za priku Nebojšu Gdje i kad je nastao "šum", "distorzija" u komunikaciji ? Pitat ćemo Krešu Mišaka https://www.stripovi.com/aukcije/alan-vjesnik-151-tako-je-nastala-grupa-tnt-5-glanc/18351820/
quote: Originally posted by sumohrvat
Ovaj kupuje od Saraivo, onda Saraivo bida od njega... Uvijek isti kupuju i prodaju iste naslove... Zato cijene i idu u nebo... Čestitke i prodavaču, a čestitke i onom tko ima za izdvojit skoro 100 milja kuna za stripove. Respect obojci...
|
|
|
Topic |
|