Author |
Topic |
xilrion
Advanced Member
Croatia
3024 Posts
Member since 16/12/2010 |
|
1Euro
Advanced Member
12496 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 10/10/2021 : 17:41:03
|
quote: Originally posted by xilrion
Ahaa. Eto nešto sam i naučio. Znam da je inače za jedan top bilo potrebno 4-5 ljudi.
imaš ovdje cijelu ekipu:
https://www.firstlegionltd.com/landsknechtartillery.aspx
ja sam kupio samo troje po mom mišljenju najvažnijih za rukovanje topom (onog koji nosi kugle i stavlja ih u cijev, onaj koji čisti cijev, odnosno puni barut i onaj koji opali top, ostali iz ekipe su više manje statisti (komandir može biti i netko drugi npr, neka več postoječa figurica koju stavim izza onoga koji pali fitilj, onaj koji cilja, onaj koji se drži za uši,...više smetaju jer nemam prostora za njih na toj maloj diorami, ali jesu dio tima, ako ništa drugo, vjerovatno su gurali top, okretali ga i slično,...da imam više prostora na diorami kupio bi barem još dvojicu (onaj koji cilja, i onaj koji se drži za uši ili komandir koji daje znak za paljbu,..) ali nemam prostora za njih, jer mi nije tolika poanta na topu nego na bitci, pa me više interesiraju dinamičnije figurice koje ratuju. Ionako moram još puno figurica kupiti pa ako slučajno ostane nešto mijesta na diorami možda kupim i neku za ovaj top. A onda ču odlučiti, dali ču proširiti ovu dioramu (naručiti još jedan dio, ispred zamka, da povečam površinu prostora, i da bude više bitke i figurica ili ču početi sa nekom drugom serijom npr Napoleonski rat, 1 ili 2 svijetski rat, Zuluji, wild west, Stari Egipt, Rimljani,.....ima puno različitih mogučnosti. Ali to neče biti tako brzo, sigurno ču se još cijelu godinu baviti sa tom dioramom, jer su figurice dosta skupe, dugo se čeka na njih, jer ih naručujem iz USA, uz to nemam PCT pa ne mogu uči na banku, poštu,....pa tražim neke krivine itd,...ali ne žuri mi se, uživam u svakom trenutku ( i kada gledam koje figurice ču naručiti, koje bi dobro izgledale na diorami, pa vagam cijenu, računam, onda naručim, pa čekam da mi dođu, pa se veselim svakim novim danom koji svane, jer sam jedan dan bliži da dođu, pa onda kada dođu i otvaram paket i kutije,....) treba znati uživati u cijelom postupku i što duže na nešto čekam, što teže mi je nešto dobiti to više onda cijenim to.
|
Edited by - 1Euro on 10/10/2021 17:57:49 |
|
|
GGG
Senior Member
Slovenia
2541 Posts
Member since 08/11/2003 |
|
1Euro
Advanced Member
12496 Posts
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
1Euro
Advanced Member
12496 Posts
Posted - 23/10/2021 : 13:38:26
|
quote: Originally posted by mladjo
Biznis su ti Turci:D:D
biznis za proivođača koji me je navukao ( bolje to nego droga )
Upravo sam naručio nove figurice, koje se nadam da če stiči što brže, ali vjerovatno oko mijesec dana strepnje i čekanja....Prošli put so mi poslali povređenu figuricu (ona ruka odpala) pa se nadam da če mi sad poslati novu plus da ostale neče biti povređene. Onda računam na još barem dvije ture, pa da se završi ova diorama |
|
|
panzer
Advanced Member
12627 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 24/10/2021 : 01:13:16
|
quote: Originally posted by panzer
I onda je prodaš za velike pare.
Janez i Redzep ce bidovati na aukciji do bankrota. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
1Euro
Advanced Member
12496 Posts
Posted - 24/10/2021 : 11:54:30
|
quote: Originally posted by emirem
quote: Originally posted by panzer
I onda je prodaš za velike pare.
Janez i Redzep ce bidovati na aukciji do bankrota.
ne razmišljam o prodaji, ali postoji jako ozbiljan trg kolekcionara tih olovnih figurica, postoje sajmovi, forumi, razstave, katalozi, klubovi,....i slično gdje se okupljaju kolekcionari olovnih figurica. Najviše toga je u Sjevernoj americi (Usa i Canada) Engleskoj, Francuskoj, Njemačkoj,....kod nas to nije popularno, tako da ne znam ni za jednog kolekcionara ali u drugim zemljama ima puno kolekcionara, koji naravno i kupuju, prodavaju, mijenjaju,... Što se tiče moje diorame, siguran sam da bi dobio lijepu svoticu novca za samu dioramu (zamak) jer je unikatna, i svaki kolekcionar uvijek traži dioramu za svoje figurice, umjesto da ih drži samo u vitrini. Što se tiče samih figurica, one postaju tražene kada ih se više ne proizvodi, pa im cijene narastu, pošto sam ja dosta njih kupio po akcijskim cijenama -30% kada bude završio taj promo period cijene če avtomatski porasti za 30 posto, što je samo po sebi več dobar posao uz to neke od njih če postati jako tražene kada ih više ne budu proizvodili itd,...bilo kako bilo, ovo nije uludo bačen novac, čak bi se moglo reči da je investicija ali na duge staze. |
|
|
1Euro
Advanced Member
12496 Posts
Posted - 28/10/2021 : 10:33:32
|
Turci su stigli več do Koelna:
četrtek, 28. oktober 2021 08:32 KOELN DE V tranzitu 07:30 KOELN DE Zapustilo FedExovo vozlišče 00:28 KOELN DE V tranzitu sreda, 27. oktober 2021 19:42 KOELN DE Prispelo v FedExovo vozlišče 04:24 MEMPHIS, TN Zapustilo FedExovo vozlišče 04:16 MEMPHIS, TN V tranzitu torek, 26. oktober 2021 18:36 MEMPHIS, TN V tranzitu 07:12 MEMPHIS, TN Prispelo v FedExovo vozlišče ponedeljek, 25. oktober 2021 20:49 LANCASTER, TX Odpremljeno iz FedExove odhodne poslovalnice 15:42 LANCASTER, TX Prevzeto 13:58 Informacije o pošiljki so bile poslane družbi FedEx
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12496 Posts
Posted - 29/10/2021 : 11:29:44
|
Turci su stigli do Beča:
Časovni pas Zgodovina potovanja Datum ali čas Mesto in država Stanje petek, 29. oktober 2021 10:49 VIENNA AT V tranzitu 08:28 VIENNA AT V tranzitu 08:27 VIENNA AT V tranzitu četrtek, 28. oktober 2021 08:32 KOELN DE V tranzitu 07:30 KOELN DE Zapustilo FedExovo vozlišče 00:28 KOELN DE V tranzitu sreda, 27. oktober 2021 19:42 KOELN DE Prispelo v FedExovo vozlišče 04:24 MEMPHIS, TN Zapustilo FedExovo vozlišče 04:16 MEMPHIS, TN V tranzitu torek, 26. oktober 2021 18:36 MEMPHIS, TN V tranzitu 07:12 MEMPHIS, TN Prispelo v FedExovo vozlišče ponedeljek, 25. oktober 2021 20:49 LANCASTER, TX Odpremljeno iz FedExove odhodne poslovalnice 15:42 LANCASTER, TX Prevzeto 13:58 Informacije o pošiljki so bile poslane družbi FedEx |
|
|
1Euro
Advanced Member
12496 Posts
Posted - 04/11/2021 : 13:13:14
|
stigao paket u Ljubljanu na Carinu več 30.10.2021 a od tada mi se još nisu javili i tražili da im pošaljem potvrdu o kupovini na osnovi koje onda oni meni mogu poslati račun,...danas sam im sam "ničim izazvan" posalo mail gdje sam ih pitao zašto mi ne pošalju to pismo (kako ide procedura) pa da se maknemo sa mrtve tačke....izgleda imaju gužvu ili im se ne da raditi....sve u svemu u ovoj turi se među ostalim figuricama nalazi i ratni vođa turaka pa ga turci sa moje diorame jedva čekaju da ih posloži u formaciju da krenu žariti i paliti dioramom. Dolaze sve zajebaniji turski ratnici!!!! |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12496 Posts
Posted - 04/11/2021 : 18:29:36
|
quote: Originally posted by mladjo
Koji naslov - Turci zapali na carini:D:D
Zamisli, da je bilo Šengena več u 16. stolječu, Turci ne bi nikada napali Sisak, jer ih ne bi pustili preko granice odnosno ako bi išta ukrali, Carina na granici bi im to zaplijenila, a kako se toga nitko tada nije sjetio da se postavi granicu, carinu,...naravno da su mogli stiči sve do Beća....mislim, stvarno je sve bilo neorganizirano pa su Turci to iskorištavali. Neki još uvijek misle da je tako, pa krenu put Evrope, ali sada ih Hrvatska Policija zaustavi, uzimaju im novac i mobitele i slično a uz to još ih nalupaju, a ako nekako preveslaju Hrvate onda ih istuče Slovenska policija ili Madžarska,...nije Turcima lako u 21. stolječu. A ovi moji su zapeli na Carini, pa se nadam kako ih neče netko istuči, jer sam prošli put dobio povređenu figuricu, pa se nadam da če ovaj put biti bolje, iako se plašim da sa tim paketima rade ljudi sa nedovršenom osnovnom školom koji bacaju ove pakete vamo tamo kako im se prohtije. |
|
|
1Euro
Advanced Member
12496 Posts
Posted - 09/11/2021 : 17:37:51
|
eto dok čekamo Turke da srede papire ja sam se malo poigrao idejom, kako bi mogao stvarno sagraditi ovakav dvorac, n eizgleda mi previše zakomplicirano (malo veča kuča...) u kojoj bi bile tri velike sobe (svaka soba sa kupatilom) u lijevom tornju i terasa na vrhu tornja, možda sa jaccuzijem ili malim bazenom ili obična terasa sa razgledom, intimni kutak za neku romantičnu večeru za dvoje npr. ili neko manje društvo. Onda imamo srednji dio, gdje bi mogla biti 4 stola po dve stolice a ako netko želi, mogu se stolovi sklopiti zajedno pa se ima neki zajednički ručak, ako se radi o obitelji npr.... onda imamo desni toranj, tu bi bio Bar sa dostupom do vanjske terase a iznad bara neka klubska soba u kojoj bi bio bilijard, fliperi ili gdje bi se mogli družiti gosti za vrijeme kiše, kada ne budu mogli da uživaju na terasi. Ispod, u pritličju naravno recepcija, skladište, podrum,...takve stvari. Ili ako bi posao dobro krenuo onda umjesto skladišta, podruma,...napravimo još 2 sobe za goste ili teretanu ili nešto slično. Pa se skladište, podrum,....napravi izza. Naravno okolina bi bila uređena (ne kao sada, gdje je kamenje) nego lijepa uređena engleska travica, park, šetalište, možda bazen, klupe,.....ako bi posestvo bilo dosta veliko onda malo jezero sa labudovima, možda neki pčelnjak, neki vočnjak,...možda kasnije postavim i mobilne kučice ili neki glamping,...sve ovisi od veličine posestva, novca, vremena, lokacije,.... Sobe u dvorcu bi bile opremljene sa starim stilskim namještajem, što više restavriranog starog namještaja od 15-19 stolječa, na zidovima stari mačevi, helebarde, stare slike,....znači takve stvari nije tako teško kupiti, jer se to prodava po ozbilnim avkcijskim kučama, čijih sam ja član i gdje često ionako kupujem starine, tako da bi jako uživao u opremljanju ovakvih sobana. Trebao bi vlastiti grb i zastavu, kojeg bi stavio (zastavu na krov) grb iznad vrata u dvorac,....imao bi i svoj pečatni prsten. Zaposlenici bi nosili one nekakve butlerske uniforme, ili slično kao paževi ili kako nose u drugim dvorcima ali malo drukčije, slično ali ipak drukčije, jer ne želim ništa kopirati. Neki prozori bi imali vitraž (vitraj ili kako se kaže) ono obojeno staklo, kao u Crkvi ali drukčiji motivi, večere uz sviječe, butleri koji posluživaju goste, pozivnice koje imaju otisnut vosak sa pečatom i slično,....ono kao što sam napisao dašak aristokracije za goste koji vole ovakav način života, možda za nekog momka koji želi zaprositi djevojku na ovakav romantični način i od nje napraviti princezu (možda čak napravimo neku dvoranu u kojoj se ljudi mogu vjenčati) i ako se vjenačju u mom dvorcu isto tako ih krstimo za viteze (ono sa mačem od ramena do ramena) ili okrunamo princeze,...i slično. Bit če tu još ideja puno.
Najprije mi treba zanimljiva lokacija, gdje ču postaviti dvorac. Treba imati što više kvadrature, možda unutrašnji dio Istre, sa pogledom na more ali ipak nekih 20-30 km od mora, jer mi nije fora da radim "morski turizam" gdje ima masa hotela, kampova,...nego bez gužve ali ipak sa lijepim pogledom i blizinom nekih drugih zanimljivih stvari, da nisu ljudi usred ničega, mislim jesu ali da isto tako imaju gdje iči ako požele, da nisu zatvoreni u dvorcu 24 sata, nego da tamo samo prespavaju, druže se, jedu, piju,..a da nisu sasvim odsječeni (osim ako to žele) da mogu iči u neki veči grad u šoping,...itd....ili negdje na Krasu sa lijepim pogledom na Tržaški Zaljev,...a može doči u obzir i lokacija negdje sa pogledom na neko jezero, rijeku,...ono treba me privuči lokacija, trebam je osjetiti. Ne zanimau me lokacije usred šume, usred ničega,...super je negdje na visini, da se ima lijep pogled na dolinu.
Eto, kako bi dvorac izgledao:
|
Edited by - 1Euro on 09/11/2021 17:39:48 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47183 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 09/11/2021 : 20:29:34
|
Obavezno u podrum stavit sprave za mučenje,radi postizanja srednjovjekovne atmosfere. Tajni prolaz do sobe za alkemičarske pokuse koju možeš i iznajmljivat swingerima za orgije. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Posted - 09/11/2021 : 20:45:10
|
Ne zaboraviti metalne gace sa lokotom naprijed za cuvanje cestitosti. 😁 |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
1Euro
Advanced Member
12496 Posts
Posted - 11/11/2021 : 13:03:17
|
stigao paket ali opet loše vijesti, jako loše......javljam kasnije, sad se idem testirati na PCT da mogu sutra kod zubara |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 11/11/2021 : 13:17:43
|
Samo nemoj Turke polijevati vodom da ne pošize kao Gremlini:D:D |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38132 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3024 Posts
Member since 16/12/2010 |
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Posted - 11/11/2021 : 17:18:47
|
Da nisu ubacili brkate zene iz cirkusa mjesto janjicara? 😁 |
|
|
1Euro
Advanced Member
12496 Posts
Posted - 11/11/2021 : 17:23:30
|
sve je počelo lijepo. Stigao paket:
ja ga otvorio:
unutra 5 kutijica:
prva kutijica ok, sve super. Druga kutijica ovakva:
puno boje se je odlijepilo (još uvijek odpada boja) a najgore, ŠOK, figurica slomljena od podstavka:
a to naravno nije sve:
figurica koja je trebala zamijeni prošlu figuricu (onog viteza sa slomljenim mačem i slomljenom lijevom uzdo) došla je OPET sa slomljenim mačem i slomljenom lijevom uzdom, mislim WTF!!!!!!!! sa tom razlikom da je prijašnja figurica imala i slomljenu ruku, dok ova ima "samo" slomljen mač:
Tako sada imam dvije jednake figurice a nijedna nije ispravna:
Nekako sam zakrpao prvu figuricu (onu sa slomljenom rukom), zalijepio i koliko tolikoje ok, dok sam čekao da mi dođe ova ispravna ali ovu se čak ne može zalijepiti jer je samo mač odlomljen i mala površina pa ne drži, odnosno drži nekako ali izgleda bezveze jer se mač nekako savio prema dole i pitanje je koliko če to uopšte držati. Mislim za nekoga tko nije upoznat, možda čak ne bi ni prmjetio ali mi stripari smo poznati kao "picajzle" ono glanceri i to, a nijedna od ove dvije nisu glanceri, da o onoj prvoj bez pola boje i podstavka uopšte ne pričam |
Edited by - 1Euro on 11/11/2021 17:43:27 |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Posted - 11/11/2021 : 17:30:17
|
Pa gdje je prob? Dobio krivo ili paket manje?
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38132 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Topic |
|
|
|