forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Gricka vjestica
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 13

Sekta
Average Member

Bosnia and Herzegovina
768 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 01/05/2021 : 21:28:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Sekta a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by all_ba

GRIČKA VJEŠTICA/Integral u pripremi/
-------------------------------------------

Gornje linije na prve dvije slicice mi izgledalu suvise ravne. To ne izgleda rukom povuceno.

???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ???
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 01/05/2021 : 21:39:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
Štamparija Stega tisak d.o.o. iz Zagreba je dugo vremena štampala Fibrina izdanja i pokazala zavidan kvalitet i to je bio jedan od razloga zašto smo se odlučili baš za nju.
Drugi razlog je taj što nam je promocija u Zagrebu, a treći je najveća zainteresovanost za ovaj naš integral.

A, to što trenutno Fibra ne radi s njima, nije razlog da ne radimo mi.:) Štamparije s vremena na vrijeme treba mijenjati, jer se uspavaju, pa počinju praviti kardinalne greške preko kojih izdavač ne može preći.

Striparnica "Stripovi na kvadrat" će biti naš glavni distributer za Hrvatsku (Sloveniju, možda i Srbiju). S Alan Fordom ćemo poslije praznika imati dogovor.

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/

Edited by - all_ba on 01/05/2021 21:42:57
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 01/05/2021 : 22:19:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
Zahvaljujem se svima na učešću na ovom topiku! Poslužit ću se onom starom poslovicom (parafraziram): Kad je dobra stvar u pitanju možete joj "naći" hiljadu mana, ali ako je loša, nećete naći niti jednu!

Svi ljubitelji "Gričke vještice" koji su rezervisali svoj primjerak imaće višestruku dobit (bonitet u cijeni i adekvatan numeracijski primjerak), a prava pretplata će započeti tek početkom ljeta i trajaće do 1. septembra/rujna kad integral ode u štampu. Još je dosta posla pred nama!

Prave pohvale i kritike očekujemo tek kad budete imali ovo izdanje u rukama!
Do tad ostajte nam u dobrom raspoloženju!

C'est la vie...

Edited by - all_ba on 01/05/2021 22:19:45
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 01/05/2021 : 22:30:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
Heh... kad sam radio sa Stegom nije bila tako velika kao danas... Mala obiteljska tiskara bila... Tam krajem 90-tih...

I tada je još bio drugi vlasnik...

Moj strip
Moje aukcije

Edited by - Spiderman on 01/05/2021 22:32:03
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 20/05/2021 : 19:06:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
GRIČKA VJEŠTICA /Integral u pripremi/
--------------------------------------------
Evo ovako bi trebalo da izgleda lettering u albumu. Držaćemo se originalnog upisa sa adekvatnim fontom. Dosad je digitalno restaurirano 258 pasica /kaiševa stripa od 629koliko ih sadrži ovaj Maurovićev mega strip serijal (najduži iz cijelog njegovog opusa), odnosno 86 stranica integrala (po tri pasice na stranici), a uporedo radiće se i sam lettering.

1. stranica strip integrala "Grička vještica"❤😎

Tiraž ovog luksuzno opremljenog ultimativnog integrala je 500 i svaki će imati srebrnastu samoljepljivu markicu sa numeracijskim znakom. Obim strana je 256. Format knjižnog bloka je 270 X 255 mm. Papir Munken print cream 115 gr. To bi bile osnovne generalije.

Likovno rješenje korica dali smo ponajboljoj dizajnerici strip albuma u regiji, ali i šire Melini Mikulić koja je upravo krenula sa pripremom ovog zahtijevnog dizajnerskog "zadatka".

Rezervacije vašeg numerisanog primjerka primamo isključivo na e-mail: revija.bosona@gmail.com Do danas je rezevisano oko 70 primjeraka.❤

C'est la vie...

Edited by - all_ba on 20/05/2021 23:44:46
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10363 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 20/05/2021 : 22:33:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Dobro izgleda. Slova su veća.

Mada ima grešaka u tekstu.

Npr. treća slika piše copirnice umjesto coprnice. A u drugoj prezime odvjetnika je Dvojković?
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40350 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 20/05/2021 : 22:52:21  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ovaj font mi pase. Ali stvarno obratite paznju na greske. Ovaj poduhvat mora da ima bas attention to details mindset.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 20/05/2021 : 23:46:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Dobro izgleda. Slova su veća.

Mada ima grešaka u tekstu.

Npr. treća slika piše copirnice umjesto coprnice. A u drugoj prezime odvjetnika je Dvojković?

i Iće na lekturu kompletan tekst. Hvala na sugestiji.:)
Ne smije biti nikakve greške.

C'est la vie...
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 20/05/2021 : 23:48:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Ovaj font mi pase. Ali stvarno obratite paznju na greske. Ovaj poduhvat mora da ima bas attention to details mindset.

Sad sam odgovorio Peyi, kompletan strip će ići na lekturu prije same štampe, ne smije se desiti niti jedna greška. Drago mi je da smo pogodili sa fontom.

C'est la vie...

Edited by - all_ba on 20/05/2021 23:48:33
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 21/05/2021 : 00:21:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
@Peyo za coprnice si u pravu, a za odvjetnika Dvojkovića tako stoji u ediciji (izdanje JutanjiList), no u strip serijalu je I vrlo slično slovu J. Provjerićemo to još.
Kako bude lektor rekao tako će biti, a lektor je naš Rommel koji je da usput kažem i prekucao kompletan tekst.:) No, pazićemo na svaki detalj!

C'est la vie...
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10363 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 21/05/2021 : 09:17:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:

a za odvjetnika Dvojkovića tako stoji u ediciji (izdanje JutanjiList), no u strip serijalu je I vrlo slično slovu J. Provjerićemo to još.

Provjerio sam u starijem izdanju ovog stripa. I tamo piše Dvojković.

Zaboravio sam na to, a bilo mi je čudno prezime.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40350 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 21/05/2021 : 09:22:28  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ne znam za vas ali ja cupkam od nestrpljenja da ovo citam :)

Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 21/05/2021 : 09:55:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

quote:

a za odvjetnika Dvojkovića tako stoji u ediciji (izdanje JutanjiList), no u strip serijalu je I vrlo slično slovu J. Provjerićemo to još.

Provjerio sam u starijem izdanju ovog stripa. I tamo piše Dvojković.

Zaboravio sam na to, a bilo mi je čudno prezime.

Dobro je da smo se složili oko toga.:)

C'est la vie...
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 21/05/2021 : 09:58:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Ne znam za vas ali ja cupkam od nestrpljenja da ovo citam :)

@Sawichu i mi smo isto!!! No, ono što je najvažnije (pored digitalne restauracije, dobrog tiska i integralnog izdanja) je potpuno novi vizualni doživljaj čitanja stripa sa tri kaiša.:) Nevjerovatno, kako moćno izgleda u toj novoj formi.

C'est la vie...
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15788 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 26/05/2021 : 06:30:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Upis izgleda sad puno bolje. Bar meni izgleda lijepo. A ovo sto cujem da Melina Mikulic radi dizajn korica zaista obecava. Drago mi je sto ce biti i numeracijska naljepnica, bas sam nekidan listao ponovo Barinic/Mraovic album Einstein world u kome je ta fora odlicno odradena. (Mozda da bacite oko, lijepo zaista izgleda) A sjetim se i one ukusno napravljene markice s brojem primjerka Princa Valianta, Marketprinta, takoder odlicno rijeseno. A kad sam vec kod Valianta, jeste li razmisljali da ovo izdanje ima onu crvenu nit/traku za obiljezavanje stranica, mozda bi izdanje jos bilo lijepse. To bi takoder diglo album.
Drago mi je da se narudzbe polako gomilaju, lijepo je to cuti takoder.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2755 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 26/05/2021 : 16:58:03  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
Lettering je OK, nije savršen, ali je sasvim pristojan.

Svaka čast na izboru dizajnerice.
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 27/05/2021 : 17:08:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by verab

Lettering je OK, nije savršen, ali je sasvim pristojan.

Svaka čast na izboru dizajnerice.

Bitno da je čitljiv, adekvatan originalnom i korektno urađen. Biće to sve tip-top ne brinite!

C'est la vie...
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 27/05/2021 : 17:15:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

Upis izgleda sad puno bolje. Bar meni izgleda lijepo. A ovo sto cujem da Melina Mikulic radi dizajn korica zaista obecava. Drago mi je sto ce biti i numeracijska naljepnica, bas sam nekidan listao ponovo Barinic/Mraovic album Einstein world u kome je ta fora odlicno odradena. (Mozda da bacite oko, lijepo zaista izgleda) A sjetim se i one ukusno napravljene markice s brojem primjerka Princa Valianta, Marketprinta, takoder odlicno rijeseno. A kad sam vec kod Valianta, jeste li razmisljali da ovo izdanje ima onu crvenu nit/traku za obiljezavanje stranica, mozda bi izdanje jos bilo lijepse. To bi takoder diglo album.

@ivan1, hvala na razumijevanju i dobrim sugestijama. Usput da kažem da smo mi imali prvo uskustvo sa numeracijskim markicama još od prije par godina kad smo objavili BOSONA Specijal u tiražu od svega 50 primjeraka /kolekcionarsko izdanje/ na digitali.
Šta ste mislili kad ste predložili crvenu nit/traku, jeste li mislili na traku kao što je traka kod knjiga? Mislili smo i o tome, ali da li će to odgovarati našim čitaocima.

C'est la vie...

Edited by - all_ba on 27/05/2021 17:16:28
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15788 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 27/05/2021 : 22:25:13  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by ivanl

@ivan1, hvala na razumijevanju i dobrim sugestijama. Usput da kažem da smo mi imali prvo uskustvo sa numeracijskim markicama još od prije par godina kad smo objavili BOSONA Specijal u tiražu od svega 50 primjeraka /kolekcionarsko izdanje/ na digitali.
Šta ste mislili kad ste predložili crvenu nit/traku, jeste li mislili na traku kao što je traka kod knjiga? Mislili smo i o tome, ali da li će to odgovarati našim čitaocima.

E da. Ta. Upravo to. Kao kod Marketprintovog Valianta, CRS Tarzana, Tinove Imperi-e, Komikovog Zezelja Omnibus knjige, Saturn's circle samizdatog albuma Simona Bogojevica Naratha...sto mi odmah sad 'pada u oko', dok gledam po policama doma...
To bi 'diglo' izdanje samo tako. 100%
Drago bi mi bilo ako vam ova moja sugestija padne na plodno tlo.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10363 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 27/05/2021 : 23:16:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Nemojte pretjerivati.

Slijedeći prijedlog će biti rukavice za čitanje sa pozlaćenim crtežima Andrije Maurovića, limitirano izdanje za 100 bitcoina. Poklon pjenušac i Maurovićeve original japanke. Plus počasne iskaznice i odvojen ulaz za sirotinju koja kupuje jeftinije izdanje.

Ako se počne pretjerivati, ono najvažnije, a to je sam strip, se gubi iz fokusa.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15788 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 28/05/2021 : 06:41:29  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Pa ne bi rekao da je traka za obiljezavanje stranica ikakvo pretjerivanje. Nemoj sad Peyo, pretjerivati...
Kao da ne znas sam koliko to dobro izgleda. A ova knjiga nije bas, da je svakidasnje izdanje.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40350 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 28/05/2021 : 07:58:01  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Meni je ta traka uvek bezveze. Na kraju uvek ispadne i njaka se bez obzira koliko je ti uklapao unutra.

Go to Top of Page

udarnik007
Senior Member

Croatia
1109 Posts

Member since 21/10/2013

Posted - 28/05/2021 : 08:22:59  Show Profile Show Extended Profile  Send udarnik007 an AOL message  Send udarnik007 a Private Message  Reply with Quote
UH!
Ja baš volim tu traku u kolekcionarskim primjercima!
Ne uklapa se svud ali u ovo bi se baš uklopila,
prema tome palac gore za traku!
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 30/05/2021 : 19:45:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
GRIČKA VJEŠTICA/ Integral u pripremi
-----------------------------------------
Zahvaljujući Marku Šunjiću dobili smo konačno adekvatan font za ovaj ultimativni album. Od sveg srca mu se zahvaljujem u ime cijele ekipe koja stoji iza ovog projekta.
1. strana strip serijala "Grička vještica" Andrije Maurovića i Norberta Neugebauera

C'est la vie...

Edited by - all_ba on 30/05/2021 19:52:06
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40350 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 30/05/2021 : 20:23:09  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ovaj je savrsen!!!

Go to Top of Page
Page: of 13 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000