forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: Alvar Mayor
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 02/06/2021 : 11:56:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

skini skenove i pročitaj 5-6 priča i onda znaš da li ti odgovara.
Ili privju od Fibre

i to sto kazes.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7125 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 03/06/2021 : 01:55:30  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Pitanja za poznavaoce, u čemu je najveći kvalitet Alvara? Privlači me izdanje, ali ako je kvalitet samo u crtežu, i nisam nešto zainteresovan... Brine me što su pričice po 12 strana...

Ne brini nije samo crtez fenomenalan! Naprotiv, način na koji su Trillove price i Breccijin crtez u simbiozi je prava magija! Meni jedan od najboljih stripova/serijala svih vremena. Ima nekoliko priča koje su mi se urezale u glavu nakon prvog čitanja i postale su dio mene.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26827 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 03/06/2021 : 02:24:10  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ameri umiru za ovim boxom,što čekaš?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4883 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 03/06/2021 : 02:25:27  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message  Reply with Quote
Danas sam uživo video alvara i mogu da kažem da je u pitanju najmonumentalnija perverzija ikad odštampana u ex-yu, makar ja veću ne pamtim. Svaka čast, ne znam kako može bolje od ovoga.

I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7125 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 03/06/2021 : 09:36:32  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ako Bog da, bit ce i Alvara na engleskom.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29379 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 03/06/2021 : 10:09:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dd fan

Danas sam uživo video alvara i mogu da kažem da je u pitanju najmonumentalnija perverzija ikad odštampana u ex-yu, makar ja veću ne pamtim. Svaka čast, ne znam kako može bolje od ovoga.

Trouble will find me
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3517 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 03/06/2021 : 10:14:48  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

quote:

Bilo bi super!
I u boji, znaš da Ameri ne vole c/b ;)

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6258 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 03/06/2021 : 10:25:46  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

a sad da se vratim na temu:
da li vam je bolji Alvar ili Hodočasnik zvezda?

Alvara sam čitao samo prijvu i čekam popuste da ga zgrabim.
Hodočasnika sam posudio u knjižnici i pomučio se da ga pročitam do kraja, baš nikako mi nije legao taj strip.
Alvar mi na prvo čitanje privju od pred par godina isto nije sjeo, ali sam ponovio sada kada je najavljen ovaj reprint i svidio mi se.

Netko je već napisao tu na forumu, očito je za strip (ili bilo što durgo tipa film, knjiga, video igra...) potrebno i određeno raspoloženje.
Ja čak imam neke ''sezone'', pa mi se u jednom periodu samo čitaju stripovi, pa samo knjige, pa bi gledao neku seriju, pa bi igrao igre...

Nego Alvar, da sviđa mi se, a kratke pričice podsjećaju na Hombreov stil...ili je obrnuto?

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 03/06/2021 10:26:26
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4565 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 03/06/2021 : 10:58:21  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Metalne godine? Sinsiti? Tjah, to je praistorija. Samo je jedan kralj Alvar
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1951 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 03/06/2021 : 13:48:19  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
Na fejsbuku neki tip pise kako Fibra potcenjuje kupce jer je i trece izdanje Alvara crno belo umesto da bude u boji.

Trebalo bi kupiti jednog novog Alvara, poslati u lokalni vrtic da deca oboje i poslati tom tipu kao nagradu za komentar pa neka uziva.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26827 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 03/06/2021 : 14:06:00  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ali u istom izdanju i na istom papiru

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7125 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 03/06/2021 : 23:34:09  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Vidjet cemo. Najveci problem je sto je ovo u Americi nepoznat strip i odmah ga prodati u tako maksimalno luksuznom izdanju nije mala stvar.
No ako se gleda Markosov format i cijena, to je stvarno bagatela za sto se dobije.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3513 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 08/06/2021 : 02:53:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Vidjet cemo. Najveci problem je sto je ovo u Americi nepoznat strip i odmah ga prodati u tako maksimalno luksuznom izdanju nije mala stvar.
No ako se gleda Markosov format i cijena, to je stvarno bagatela za sto se dobije.

ima jedno izdanje iz '89. ali em se toga niko ne seca, em nije ni blizu kao fibrino
mada je verovatno pitanje trenutka kad ce fantagraphics zagristi
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4314 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 17/06/2021 : 15:41:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Iako sam i kao klinac povremeno čitao "ozbiljnije" naslove tek mi je u odrasloj dobi i povratku stripu Alvar već od prvog susreta pokazao što je to čista magija u stripu! Tako mi je širom otvorio nova vrata i zagnjurio glavu u čudesan ocean izuzetnih stripovskih naslova kojih se unatoč svemu ne mogu nauživati niti nakon desetak godina intenzivnog gutanja.

Često sam uživao u prvom izdanju i bio emotivno vezan uz njega, ali kao i u slučaju sa Vrhom Bogova kad sam saznao da Markos radi ultimativno izdanje, od prvoga mi se uopće nije bilo teško rastati.
Mislio sam- kvragu pa niti Alvar ne stoji na mjestu. Putuje, traži, ne želi se previše vezati ni uz što. Pa tako neće niti moje druženje sa njime. No uz ovo prekrasno, monumentalno, neopisivo, jebačko izdanje mislim da smo i Alvar i ja pronašli svoj Eldorado. Ne treba više ništa, što god izašlo jednostavno ne može biti bolje od ovoga. Potraga je završena.

Slava Trillju, živio Enrique, živio Markos, živjela Fibra!

Bok, kako si.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8019 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 18/06/2021 : 19:29:32  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Uzeh sebi ovo izdanje.

Iz dva razloga - nemam ranija izdanja Alvara, a cena je zaista povoljna (bar u Srbiji, u AF).

E sad, izdanje je onakvo kakvo sam, iz opisa, pretpostavljao da jeste, pa nisam razočaran, ali nisam oduševljen.

Zbog papira - ovo je izdanje koje verovatno oduševljava Jakija i one sa sličnim ukusom u vezi štampe. Meni je svako, iole luksuznije izdanje, bolje na tanjem, maznijem, finom papiru, u odnosu na ovakav. Stvar ukusa, valjda.

I format, uz debljinu, prevelik i imamo izdanja nepraktična za čitanje. Ima takvih već podosta - jedno od prvih, Darkvudov Konan- Divlji mač, po meni totalno pogrešno zamišljen, preveliki, težak.

Bjusemin crtež na Konanu, i u tom izdanju, sa epizodama preštampavanim iz magazina, najbolje funkcioniše, od američkog, do A4 formata maksimalno. Iznad toga deluje praznjikavo, nepotrebno uvećan. Isto mislim i za Breccia-in crtež na Alvaru. On još ima krupnije kadrove, bez puno detalja.

Ali, trenutno je trend za ovakvim izdanjima i poneki put mu se treba prikloniti. Ljudi više smatraju savršenim izdanjem ono kojem se mogu diviti, da je samo po sebi umetničko delo (veličina, povez, dizajn, kutija...), nego u kojoj meri odgovara sadržaju. A neke stvari jesu pitanje ukusa (prvo izdanje Fibrinog Alvara je po meni najbolje).

Nisam ni ja uvek protiv ovakvog formata i papira. Recimo, sjajno bi odgovarao Rajtsonovom Swamp Thingu, pa i za Moor/Bissett/Totleben, naravno CB, možda na A4. Veći format da, za neke novinske stripove, sa sitnim kadrovima-pasicama.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10353 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 18/06/2021 : 22:04:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts
E sad, izdanje je onakvo kakvo sam, iz opisa, pretpostavljao da jeste, pa nisam razočaran, ali nisam oduševljen.

Zbog papira - ovo je izdanje koje verovatno oduševljava Jakija i one sa sličnim ukusom u vezi štampe. Meni je svako, iole luksuznije izdanje, bolje na tanjem, maznijem, finom papiru, u odnosu na ovakav. Stvar ukusa, valjda.

+1

Danas uzeo Morta Cindera, nažalost ista priča što se tiče papira.
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4366 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 18/06/2021 : 22:14:21  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Uzeo sam u ruke stari integral Alvara koji nisam bas citao do sada i krenuo iscitavati malo te price.
Jako dobar miks avanture, komike i sanjive, gotovo pa fantasticne atmosfere. Vrijedan je ovo umjetnicki uradak, ali cu i staviti kompletno citanje ovog na cekanje
Zasto?
Jer cekam da nabavim ovo neprikosnoveno luksuzno izdanje. A onda kad se stavi na stol takva perverzno dobra knjiga odmah ce i citanje ovog znacajnog djela dobiti novu dimenziju. Nevjerojatno je koliko Fibra oplemeni vec sasvim lijepo izdanje Alvara.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3517 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 18/06/2021 : 22:56:02  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

quote:
Originally posted by alexts

+1

Danas uzeo Morta Cindera, nažalost ista priča što se tiče papira.

Jel to onakav papir kakav je i kod Drakule (prvog izdanja)?

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo

Edited by - BeaGea on 18/06/2021 22:56:36
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 18/06/2021 : 23:03:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
Glanc- sjajni papir je kič i odraz neukusa, pogotovo kada je riječ o c/b crtežu.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29379 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 18/06/2021 : 23:20:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Gledam i ne vjerujem.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10353 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 19/06/2021 : 00:03:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Nije u pitanju kakvo je izdanje, ono je izvanredno i zadivljujuće.

To što se nekima od nas manje sviđa ovakav papir je druga priča i rekao bih ne osobito dramatična osim ako je netko takvom doživljava.

I Mort Cinder je izvanredan u novom izdanju. Kontrasti crnog i bijelog u prvom izdanju na onom papiru su mi bili fenomenalni. U drugom izdanju smo dobili uvećane slike vrlo kvalitetno nijansirane i to je također fenomenalno, vjerojatno ultimativno izdanje.

Ne vidim razloga da nekoga smeta što netko drugi preferira drugačiju vrsta papira i što piše alexts to je vjerojatno stvar ukusa.

Naravno ne pada mi napamet ne zadržati novog Cindera, štoviše preporuka i drugima.

quote:
Originally posted by Dexters

Glanc- sjajni papir je kič i odraz neukusa, pogotovo kada je riječ o c/b crtežu.

S ovim se dakako uopće ne mogu složiti.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8019 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 19/06/2021 : 00:44:42  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Zar je Fibrin Rip Kirbi bio odraz kiča i neukusa?
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2136 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 19/06/2021 : 01:16:56  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Ne znam, meni je i onaj mat lupam sad, tipa - kunstdruk papir 150gr ili neki sličan koji koriste ČK za stari kontinent ili Makondo za svoja izdanja prilično sjajan. Pod jačim svetlom mi ne prija dok čitam.

Nemam taj fetiš da sada izvoljevam oko vrste papira, ali kada moram strip da čitam sa indirektnim/prigušenim svetlom onda mi nije pogođen papir.
Na primer Fibrin Sandman mi je bio naporan pod sijalicom da čitam.

Što se Alvara/Morta tiče... Meni na ovom debljem papiru izgledaju nekako luksuznije.

Što se Morta i kontrasta tiče, ovde je morao kontrast da se smanji da bi se dobilo na detaljima. A kako je Breća voleo da slika belinom papira i da se igra kontrastima svetlosti i tame u novom izdanju se malo gubi ta dimenzija. Ali se dobija mnogo više na drugoj strani. E, sad, da li je debeo papir i sam pojeo malo kontrasta i da li bi se više dobilo na tanjem, glatkom papiru, ne znam.

Al meni i ovako - top izdanja.

Resistance is futile.

Edited by - borg on 19/06/2021 01:19:46
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8302 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 19/06/2021 : 01:17:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Meni osobno c/b crtez izgleda puno bolje na sjajnom papiru, bice da nemam ukusa... ne djelimo svi jakijeve fetise.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26827 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 19/06/2021 : 01:28:19  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000