Author |
Topic |
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 02/06/2021 : 11:56:17
|
quote: Originally posted by jaki
skini skenove i pročitaj 5-6 priča i onda znaš da li ti odgovara. Ili privju od Fibre
i to sto kazes. |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 03/06/2021 : 01:55:30
|
quote: Originally posted by Elderane84
Pitanja za poznavaoce, u čemu je najveći kvalitet Alvara? Privlači me izdanje, ali ako je kvalitet samo u crtežu, i nisam nešto zainteresovan... Brine me što su pričice po 12 strana...
Ne brini nije samo crtez fenomenalan! Naprotiv, način na koji su Trillove price i Breccijin crtez u simbiozi je prava magija! Meni jedan od najboljih stripova/serijala svih vremena. Ima nekoliko priča koje su mi se urezale u glavu nakon prvog čitanja i postale su dio mene. |
www.epicentercomics.com |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26827 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
dd fan
Advanced Member
Serbia
4883 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 03/06/2021 : 02:25:27
|
Danas sam uživo video alvara i mogu da kažem da je u pitanju najmonumentalnija perverzija ikad odštampana u ex-yu, makar ja veću ne pamtim. Svaka čast, ne znam kako može bolje od ovoga. |
I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother. |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
|
Markos
Webmaster
Croatia
29379 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 03/06/2021 : 10:09:29
|
quote: Originally posted by dd fan
Danas sam uživo video alvara i mogu da kažem da je u pitanju najmonumentalnija perverzija ikad odštampana u ex-yu, makar ja veću ne pamtim. Svaka čast, ne znam kako može bolje od ovoga.
|
Trouble will find me |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3517 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 03/06/2021 : 10:14:48
|
quote: Originally posted by D.J.
Ameri umiru za ovim boxom,što čekaš?
Ako Bog da, bit ce i Alvara na engleskom.
Bilo bi super! I u boji, znaš da Ameri ne vole c/b ;) |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6258 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 03/06/2021 : 10:25:46
|
quote: Originally posted by anto
a sad da se vratim na temu: da li vam je bolji Alvar ili Hodočasnik zvezda?
Alvara sam čitao samo prijvu i čekam popuste da ga zgrabim. Hodočasnika sam posudio u knjižnici i pomučio se da ga pročitam do kraja, baš nikako mi nije legao taj strip. Alvar mi na prvo čitanje privju od pred par godina isto nije sjeo, ali sam ponovio sada kada je najavljen ovaj reprint i svidio mi se.
Netko je već napisao tu na forumu, očito je za strip (ili bilo što durgo tipa film, knjiga, video igra...) potrebno i određeno raspoloženje. Ja čak imam neke ''sezone'', pa mi se u jednom periodu samo čitaju stripovi, pa samo knjige, pa bi gledao neku seriju, pa bi igrao igre...
Nego Alvar, da sviđa mi se, a kratke pričice podsjećaju na Hombreov stil...ili je obrnuto? |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 03/06/2021 10:26:26 |
|
|
naker
Advanced Member
4565 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1951 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 03/06/2021 : 13:48:19
|
Na fejsbuku neki tip pise kako Fibra potcenjuje kupce jer je i trece izdanje Alvara crno belo umesto da bude u boji.
Trebalo bi kupiti jednog novog Alvara, poslati u lokalni vrtic da deca oboje i poslati tom tipu kao nagradu za komentar pa neka uziva. |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26827 Posts
Posted - 03/06/2021 : 14:06:00
|
Ali u istom izdanju i na istom papiru |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Posted - 03/06/2021 : 23:34:09
|
Ali u istom izdanju i na istom papiru
Vidjet cemo. Najveci problem je sto je ovo u Americi nepoznat strip i odmah ga prodati u tako maksimalno luksuznom izdanju nije mala stvar. No ako se gleda Markosov format i cijena, to je stvarno bagatela za sto se dobije.
|
www.epicentercomics.com |
|
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3513 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 08/06/2021 : 02:53:13
|
Ali u istom izdanju i na istom papiru
Vidjet cemo. Najveci problem je sto je ovo u Americi nepoznat strip i odmah ga prodati u tako maksimalno luksuznom izdanju nije mala stvar. No ako se gleda Markosov format i cijena, to je stvarno bagatela za sto se dobije.
ima jedno izdanje iz '89. ali em se toga niko ne seca, em nije ni blizu kao fibrino mada je verovatno pitanje trenutka kad ce fantagraphics zagristi
|
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4314 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 17/06/2021 : 15:41:39
|
Iako sam i kao klinac povremeno čitao "ozbiljnije" naslove tek mi je u odrasloj dobi i povratku stripu Alvar već od prvog susreta pokazao što je to čista magija u stripu! Tako mi je širom otvorio nova vrata i zagnjurio glavu u čudesan ocean izuzetnih stripovskih naslova kojih se unatoč svemu ne mogu nauživati niti nakon desetak godina intenzivnog gutanja.
Često sam uživao u prvom izdanju i bio emotivno vezan uz njega, ali kao i u slučaju sa Vrhom Bogova kad sam saznao da Markos radi ultimativno izdanje, od prvoga mi se uopće nije bilo teško rastati. Mislio sam- kvragu pa niti Alvar ne stoji na mjestu. Putuje, traži, ne želi se previše vezati ni uz što. Pa tako neće niti moje druženje sa njime. No uz ovo prekrasno, monumentalno, neopisivo, jebačko izdanje mislim da smo i Alvar i ja pronašli svoj Eldorado. Ne treba više ništa, što god izašlo jednostavno ne može biti bolje od ovoga. Potraga je završena.
Slava Trillju, živio Enrique, živio Markos, živjela Fibra! |
Bok, kako si.
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8019 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 18/06/2021 : 19:29:32
|
Uzeh sebi ovo izdanje.
Iz dva razloga - nemam ranija izdanja Alvara, a cena je zaista povoljna (bar u Srbiji, u AF).
E sad, izdanje je onakvo kakvo sam, iz opisa, pretpostavljao da jeste, pa nisam razočaran, ali nisam oduševljen.
Zbog papira - ovo je izdanje koje verovatno oduševljava Jakija i one sa sličnim ukusom u vezi štampe. Meni je svako, iole luksuznije izdanje, bolje na tanjem, maznijem, finom papiru, u odnosu na ovakav. Stvar ukusa, valjda.
I format, uz debljinu, prevelik i imamo izdanja nepraktična za čitanje. Ima takvih već podosta - jedno od prvih, Darkvudov Konan- Divlji mač, po meni totalno pogrešno zamišljen, preveliki, težak.
Bjusemin crtež na Konanu, i u tom izdanju, sa epizodama preštampavanim iz magazina, najbolje funkcioniše, od američkog, do A4 formata maksimalno. Iznad toga deluje praznjikavo, nepotrebno uvećan. Isto mislim i za Breccia-in crtež na Alvaru. On još ima krupnije kadrove, bez puno detalja.
Ali, trenutno je trend za ovakvim izdanjima i poneki put mu se treba prikloniti. Ljudi više smatraju savršenim izdanjem ono kojem se mogu diviti, da je samo po sebi umetničko delo (veličina, povez, dizajn, kutija...), nego u kojoj meri odgovara sadržaju. A neke stvari jesu pitanje ukusa (prvo izdanje Fibrinog Alvara je po meni najbolje).
Nisam ni ja uvek protiv ovakvog formata i papira. Recimo, sjajno bi odgovarao Rajtsonovom Swamp Thingu, pa i za Moor/Bissett/Totleben, naravno CB, možda na A4. Veći format da, za neke novinske stripove, sa sitnim kadrovima-pasicama. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10353 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 18/06/2021 : 22:04:17
|
quote: Originally posted by alexts E sad, izdanje je onakvo kakvo sam, iz opisa, pretpostavljao da jeste, pa nisam razočaran, ali nisam oduševljen.
Zbog papira - ovo je izdanje koje verovatno oduševljava Jakija i one sa sličnim ukusom u vezi štampe. Meni je svako, iole luksuznije izdanje, bolje na tanjem, maznijem, finom papiru, u odnosu na ovakav. Stvar ukusa, valjda.
+1
Danas uzeo Morta Cindera, nažalost ista priča što se tiče papira. |
|
|
don_draper
Advanced Member
4366 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 18/06/2021 : 22:14:21
|
Uzeo sam u ruke stari integral Alvara koji nisam bas citao do sada i krenuo iscitavati malo te price. Jako dobar miks avanture, komike i sanjive, gotovo pa fantasticne atmosfere. Vrijedan je ovo umjetnicki uradak, ali cu i staviti kompletno citanje ovog na cekanje Zasto? Jer cekam da nabavim ovo neprikosnoveno luksuzno izdanje. A onda kad se stavi na stol takva perverzno dobra knjiga odmah ce i citanje ovog znacajnog djela dobiti novu dimenziju. Nevjerojatno je koliko Fibra oplemeni vec sasvim lijepo izdanje Alvara. |
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3517 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 18/06/2021 : 22:56:02
|
quote: Originally posted by Peyo
quote: Originally posted by alexts E sad, izdanje je onakvo kakvo sam, iz opisa, pretpostavljao da jeste, pa nisam razočaran, ali nisam oduševljen.
+1
Danas uzeo Morta Cindera, nažalost ista priča što se tiče papira.
Jel to onakav papir kakav je i kod Drakule (prvog izdanja)? |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
Edited by - BeaGea on 18/06/2021 22:56:36 |
|
|
Dexters
Senior Member
Croatia
1526 Posts
Member since 05/08/2018 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29379 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10353 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 19/06/2021 : 00:03:10
|
Nije u pitanju kakvo je izdanje, ono je izvanredno i zadivljujuće.
To što se nekima od nas manje sviđa ovakav papir je druga priča i rekao bih ne osobito dramatična osim ako je netko takvom doživljava.
I Mort Cinder je izvanredan u novom izdanju. Kontrasti crnog i bijelog u prvom izdanju na onom papiru su mi bili fenomenalni. U drugom izdanju smo dobili uvećane slike vrlo kvalitetno nijansirane i to je također fenomenalno, vjerojatno ultimativno izdanje.
Ne vidim razloga da nekoga smeta što netko drugi preferira drugačiju vrsta papira i što piše alexts to je vjerojatno stvar ukusa.
Naravno ne pada mi napamet ne zadržati novog Cindera, štoviše preporuka i drugima.
quote: Originally posted by Dexters
Glanc- sjajni papir je kič i odraz neukusa, pogotovo kada je riječ o c/b crtežu.
S ovim se dakako uopće ne mogu složiti.
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8019 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
borg
Senior Member
Serbia
2136 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 19/06/2021 : 01:16:56
|
Ne znam, meni je i onaj mat lupam sad, tipa - kunstdruk papir 150gr ili neki sličan koji koriste ČK za stari kontinent ili Makondo za svoja izdanja prilično sjajan. Pod jačim svetlom mi ne prija dok čitam.
Nemam taj fetiš da sada izvoljevam oko vrste papira, ali kada moram strip da čitam sa indirektnim/prigušenim svetlom onda mi nije pogođen papir. Na primer Fibrin Sandman mi je bio naporan pod sijalicom da čitam.
Što se Alvara/Morta tiče... Meni na ovom debljem papiru izgledaju nekako luksuznije.
Što se Morta i kontrasta tiče, ovde je morao kontrast da se smanji da bi se dobilo na detaljima. A kako je Breća voleo da slika belinom papira i da se igra kontrastima svetlosti i tame u novom izdanju se malo gubi ta dimenzija. Ali se dobija mnogo više na drugoj strani. E, sad, da li je debeo papir i sam pojeo malo kontrasta i da li bi se više dobilo na tanjem, glatkom papiru, ne znam.
Al meni i ovako - top izdanja.
|
Resistance is futile. |
Edited by - borg on 19/06/2021 01:19:46 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8302 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 19/06/2021 : 01:17:41
|
Meni osobno c/b crtez izgleda puno bolje na sjajnom papiru, bice da nemam ukusa... ne djelimo svi jakijeve fetise. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26827 Posts
|
Topic |
|