forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 INTEGRAL "GRIČKA VJEŠTICA"
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 28

Peyo
Advanced Member

Croatia
10407 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 21/11/2022 : 09:53:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Ne bih Hrapu i Bosonu/Baltu izjednačavao ni po čemu.

Istina je što piše Jah Wobble da se prema projektu Bosona, a sada i prema ovom izdanju Gričke od jednog dijela forumaša iskazivao podrugljiv (pogotovo ispočetka kada su probijani rokovi kod Bosone, a poslije se to ponovilo i kod GV) i nekorektan stav.

I Bosona i GV su vrijedna izdanja u koja je uloženo puno truda i ljubavi (i prema hrvatskom stripu i autorima).

Da li je moguće bolje izdanje GV to ćemo tek vidjeti. Volio bih da bude. I njega bih kupio.

Edited by - Peyo on 21/11/2022 09:54:29
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 21/11/2022 : 19:00:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by all_ba
Hvala @Emirem! Lijepa sjećanja na studentske dane i Klovićeve koje ste podijelili s nama. Ja prvi puta dolazim u Gornji grad, čak ću i apartman da rezervišem tamo kako bih što više vremena proveo na mjestu "zločina", radnje Maurovićevog remek-djela. Biće mi čast što će baš u Klovićevim dvorima biti promocija integeralnog izdanja "Gričke vještice".

Ipak je to mjesto "zločina" Zagorkinih romana pa tek Maurovićevog djela

Probajte posjetiti i Zagorkin stan na Dolcu.

http://zagorka.net/

Moj strip
Moje aukcije

Edited by - Spiderman on 21/11/2022 19:01:44
Go to Top of Page

cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1633 Posts

Member since 01/02/2007

Posted - 21/11/2022 : 20:46:57  Show Profile Show Extended Profile  Send cerichus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

quote:
Originally posted by JAH WOBBLE

Ne razumem zašto se vrtite u krug i zamerate mu jedno isto?! I čemu taj ton?

Nenadjebivi Hrapa je davno detektirao da se na ovom forumu "vrši udar na pokušaj da se obnovi BiH strip izdavaštvo, da zauzme opet prvo mjesto u regiji" i da se masa, "odgajana na najobičnijem stripovskom šundu", "obrušava na ponovno buđenje BeHa izdavaštva".
Njegov alter ego, sandrica, je nastavila u istom pravcu.
Također, ASS (Akademija stripa Sarajevo) je negdje u to vrijeme iz istih razloga ispizdio i zauvijek pozdravio forum.
Teorije zavjere ili činjenica? Istražit ćemo u novoj epizodi.

Kakve veze Hrapa ima s ovom temom i projektom? Dovođenje veze Hrape s ovim projektom je krajnje maliciozno. Šta je pisac htio reći?

Elvis has just left the building!
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

6909 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 21/11/2022 : 21:16:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cerichus

quote:

quote:

Nenadjebivi Hrapa je davno detektirao da se na ovom forumu "vrši udar na pokušaj da se obnovi BiH strip izdavaštvo, da zauzme opet prvo mjesto u regiji" i da se masa, "odgajana na najobičnijem stripovskom šundu", "obrušava na ponovno buđenje BeHa izdavaštva".
Također, ASS (Akademija stripa Sarajevo) je negdje u to vrijeme iz istih razloga ispizdio i zauvijek pozdravio forum.

Kakve veze Hrapa ima s ovom temom i projektom? Dovođenje veze Hrape s ovim projektom je krajnje maliciozno. Šta je pisac htio reći?

Maliciozno... možeš misliti.
Što je pisac htio reći? Samo sam nabrajao slučajeve u kojima je na ovom forumu, iz perspektive izdavača, dolazilo do udara na njihov rad, odnosno bh. izdavaštvo. I sam si udarao, tako da ne znam šta sad izvodiš.

loading...
Go to Top of Page

cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1633 Posts

Member since 01/02/2007

Posted - 21/11/2022 : 21:33:30  Show Profile Show Extended Profile  Send cerichus a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Maliciozno... možeš misliti.
Što je pisac htio reći? Samo sam nabrajao slučajeve u kojima je na ovom forumu, iz perspektive izdavača, dolazilo do udara na njihov rad, odnosno bh. izdavaštvo. I sam si udarao, tako da ne znam šta sad izvodiš.

Brkaš babe i žabe. Omašio si cijeli fudbal. Potpuno neprikladna usporedba.Hrape i Balte.

Go to Top of Page

cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1633 Posts

Member since 01/02/2007

Posted - 21/11/2022 : 21:35:22  Show Profile Show Extended Profile  Send cerichus a Private Message  Reply with Quote
Btw, bio sam večeras na sarajevskoj promociji Gričke vještice i bila je sjajna. Nisam vjerovao da jedan strip može okupiti onoliko ljudi iz kulturnog i javnog života.

Go to Top of Page

StripArt
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
309 Posts

Member since 14/04/2019

Posted - 22/11/2022 : 12:25:40  Show Profile Show Extended Profile  Send StripArt a Private Message  Reply with Quote
Moji dojmovi sa sarajevske promocije su da je ‘zvanični’ dio mogao biti malo ‘interaktivniji’ ali mi je ‘nastavak’/ćaskanje s ostalim posjetiteljima bio mnogo interesantniji. Budući planiram doći i na zagrebačku promociju moći ću usporediti te dvije promocije.

Everyone is entitled to their own opinion, but not their own set of facts.
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 22/11/2022 : 13:55:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:

Btw, bio sam večeras na sarajevskoj promociji Gričke vještice i bila je sjajna. Nisam vjerovao da jedan strip može okupiti onoliko ljudi iz kulturnog i javnog života.

Bolju Sarajevo po pitanju promocija strip albuma nije vidjelo!

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 22/11/2022 : 14:01:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by StripArt

Moji dojmovi sa sarajevske promocije su da je ‘zvanični’ dio mogao biti malo ‘interaktivniji’ ali mi je ‘nastavak’/ćaskanje s ostalim posjetiteljima bio mnogo interesantniji. Budući planiram doći i na zagrebačku promociju moći ću usporediti te dvije promocije.

Nije moglo biti interaktivnije zbog tehničkih mogućnosti, no mogao se uključiti u razgovor bilo ko iz publike, kad sam upitao da li ko ima kakvo pitanje.

C'est la vie...
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 22/11/2022 : 14:21:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
SARAJEVSKA PROMOCIJA - VIŠE OD PROMOCIJE!
------------------------------------------------------
Sinoć je bilo fenomenalno, noć za sjećanje! Hvala domaćinu Slaviši Mašiću, hvala Damiru Nikšiću i njegovom kolegi Beninu Mujkiću na odličnoj svirci, mojim saradnicima, sjajnoj publici. Krcato je bilo sinoć. Hvala mojim kolegama i prijateljima koji su sinoć samo radi promocije "Gričke vještice" došli na istu, a neki od njih kupovinom pomogli ovaj svevremenski projekat.

U toku dana postaviću kompletan video prilog sinoćnjeg programa u Ataljeu FIGURE (na Youtube kanal) koji je snimio moj mlađi sin Mak Balta (njegova mirna ruka zabilježila je događaj za sva vremena)

C'est la vie...
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 22/11/2022 : 14:28:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Ne bih Hrapu i Bosonu/Baltu izjednačavao ni po čemu.

Istina je što piše Jah Wobble da se prema projektu Bosona, a sada i prema ovom izdanju Gričke od jednog dijela forumaša iskazivao podrugljiv (pogotovo ispočetka kada su probijani rokovi kod Bosone, a poslije se to ponovilo i kod GV) i nekorektan stav.

I Bosona i GV su vrijedna izdanja u koja je uloženo puno truda i ljubavi (i prema hrvatskom stripu i autorima).

Da li je moguće bolje izdanje GV to ćemo tek vidjeti. Volio bih da bude. I njega bih kupio.

Zahvaljujem Peyo na ovom postu. Ne znam koliko puta treba da ponovim da sam sa Hrapom poslije prvog broja BOSONE prekinuo sve poslovne relacije.
Mi smo dva različita svijeta, ja sam u poslu ozbiljan ko smrt i perfekcionista. Nikome se ne pravdam, radim ovo prevenstveno zbog ljubavi prema stripu, a oko BOSONE i GV okupio sam jaku ekipu ko armirani beton!

C'est la vie...

Edited by - all_ba on 22/11/2022 14:29:23
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 22/11/2022 : 14:34:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:

U kratkom razgovoru sa Baltom u Beogradu, pomenuli smo i ovaj forum.
Složili smo se da su ovde najveći poznavaoci stripa, da se ovde može mnogo naučiti o stripu i da su mnogi izdavači krenuli sa foruma, kao i sam Balta.
Ovde sam svaki dan. Ne postujem tako često, ali sam tu, čitam diskusije.
Ne razumem zašto se vrtite u krug i zamerate mu jedno isto?! I čemu taj ton? Neka je i pogrešio, pa šta. Niste fer prema njemu. Uložio je ogroman trud. Da li je obavezno "da prizna grešku i revidira stav"?!
Rekao je da će videti koliko ima originalnih pasica i razmotriti novo izdanje. Zar to nije dovoljno?
Dođite na promociju, vidite izdanje, upoznajte čoveka!

Sve najbolje svima na najboljem strip forumu!
Pratim i Crisis On Infinite Comics! (tamo je i jaki) i Forum BD Gest, ali stripovi.com nema premca.

Hvala JAH WOBBLE na ovom postu! Pametnom dosta!

C'est la vie...
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8190 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 22/11/2022 : 16:44:47  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
jako me zanimalo koliko ima originala u NSK, pa sam ih kontaktirao mejlom i odmah dobio odgovor
citiram ga:
------------------
Poštovani,
Grafička zbirka čuva ukupno 312 jedinica, od čega 291 polutabli i 21 pasicu (odnosno 603 pasice). Nedostaje 29 pasica (br.: 1,2,3,4, 253,254,261,262,299,300, 337,338,351,352,353,354,384,385, 459,460,515,516,542,559,560,571,572,573,574).

Bit ću toliko slobodna istaknuti da su to odnedavno revidirani podaci od strane jednog našeg korisnika (na čemu smo mu zahvalni) koji nas je već upoznao s problematikom novog izdanja.
--------------------

dakle, novo izdanje se jednostavno MORA napraviti

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 22/11/2022 : 17:03:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
preduhitrio si me ken2 za koju minutu, upravo sam i ja dobio preko Marka Fančovića:

Poštovani,
Grafička zbirka čuva ukupno 312 jedinica, od čega 291 polutabli i 21 pasicu. Nedostaje 29 pasica (br.: 1,2,3,4,253,254,261,262,299,300,337,338,351,352,353,354,384,385,459,460,515,516,542,559,560,571,572,573,574).

Bit ću toliko slobodna istaknuti da su to odnedavno revidirani podaci od strane jednog našeg korisnika (na čemu smo mu zahvalni).

Srdačan pozdrav,
Maja Karić
Grafička zbirka, kustos
T. +385 1 616 4088 E. mkaric@nsk.hr

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu
Ulica Hrvatske bratske zajednice 4, p.p. 550
10000 Zagreb, Hrvatska
www.nsk.hr

C'est la vie...
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 22/11/2022 : 17:07:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
Novo izdanje će se napraviti svakako! Već ide upit u NSK u vezi originala.

No, prvo ide mongrafsko izdanje braće Neugebauer!

C'est la vie...
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1062 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 22/11/2022 : 17:15:27  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
ken2

A u MMSU, Rijeka ti se nalaze još pasice 337 i 338.
Još najmanje dvije (253 i 542) se nalaze kod jednog kolekcionara.

Da, ja sam bio u NSK još 27.listopada, prošao kroz sve originale i
napravio taj popis koji ti je poslala kustosica iz NSK.

U međuvremenu je i sve ostalo regulirano i dogovoreno.
Gričku vješticu će sljedeće godine objaviti FIBRA.

U ovih mjesec dana pokušao sam doći i do ostalih originala.
Kontaktirao hrpu ljudi.
Ako netko zna tko još ima koju originalnu pasicu Gričke vještice,
molim ga da mi javi u mailbox.

Hvala!

Edited by - dupli on 22/11/2022 17:16:29
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10407 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 22/11/2022 : 17:22:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Sjajne vijesti!
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8190 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 22/11/2022 : 17:26:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
da, sjajne vijesti
nisam znao da je dupli već odradio grafičku zbirku, a ja sam bio spreman otići tamo i istražiti
ali sve nešto ne stignem danas, ne stignem sutra..... pa sam odlučio mejlom ih kontaktirati
odgovor je došao za nekoliko sati

if you tolerate this, then your children will be next

Edited by - ken2 on 22/11/2022 17:27:07
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10267 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 22/11/2022 : 17:32:52  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Ovo je klasični nokaut.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 22/11/2022 : 17:46:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Ovo je klasični nokaut.

Smiješno, ne znam o čemu pričaš. Normalno da je dobro što postoje svi ti originali u NSK.

Ja i moja ekipa smo napravili ovim izdanjem spomenik Andriji Mauroviću i Gričkoj vještici, nakon 60 godina. Svakako, i Zagorki i Norbertu Neugebaueru. Teško ga neko može nadmašiti!

C'est la vie...

Edited by - all_ba on 22/11/2022 17:48:19
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27010 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 22/11/2022 : 18:59:55  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dupli

ken2

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 22/11/2022 : 19:01:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:

ken2

Ne trči pred rudu.:)

C'est la vie...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27010 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 22/11/2022 : 19:08:57  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Zabranit ćeš mu izdanje?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10267 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 22/11/2022 : 19:08:59  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

ken2

Ne samo da je nokaut, nego je ovo direktno na traumatologiju.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10267 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 22/11/2022 : 19:09:38  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zabranit ćeš mu izdanje?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page
Page: of 28 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page