forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 INTEGRAL "GRIČKA VJEŠTICA"
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 28

Peyo
Advanced Member

Croatia
10404 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 23/11/2022 : 10:58:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:
Originally posted by Peyo

Ipak, bez obzira na ovo stoji i dalje kao upitnik zašto "znalci" nisu reagirali punih godinu dana?

Možda nisu čitali topik ili su možda i oni saznali nedavno?
Uostalom,ko su ti "znalci"?

"Znalci" su oni koji su znali za originalne pasice u NSK i prije objavljivanja integrala.

A da netko nije znao za ovaj topic gdje su stavljane pasice (i još je veliki štovatelj Maurovića i njegovog rada), ma daj?

Ili možda još vjeruješ u Djeda Mraza?

Edited by - Peyo on 23/11/2022 10:59:04
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4973 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 23/11/2022 : 11:06:04  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Ajmo probati malo smanjiti mitologiziranje ovog slučaja.

Ja kronologiju kontroverze vidim ovako:
- Počelo je sa sawitchevim bezazlenim upitom zna li itko koliko se toga izgubilo u odnosu na originale.
- Upit je ponukao duplog da po Internetu potraži originale i tako je došao do zapanjujućeg otkrića da NSK u Zagrebu čuva preko 95% originalnih tabli.
- Na to otkriće su se onda nadovezali ostali komentatori koji dotad nisu bili ni svjesni da su originali tako lako dostupni.
- Otkriće je zagolicalo maštu mnogih.

Dakle, meni se čini da ne postoje "svi koji su znali za originale i sad se javljaju". Čini mi se da čak ni dupli nije znao za njih donedavno, a naravno da prosječni kupac/čitatelj ne razmišlja o pretraživanju kataloga knjižnica i muzeja u potrazi za originalnim tablama.

Potraga za originalima (odnosno najboljim dostupnim materijalima) je dužnost izdavača, a ne čitatelja. All_ba je rekao da je imao informaciju da su dostupne originalne table nepotpune. Pitanje je tko mu je takvu informaciju prenio i zašto. S obzirom da se na njegovom izdanju surađivali ljudi koji se već dugo bave Maurovićevom ostavštinom, svakako bi bilo neobično (i porazno) da oni nisu znali za te table u NSK.

Dakle da bi se kontroverza do kraja rasčistila potrebno je odgovoriti na sljedeća pitanja:
1) Zašto all_ba nije detaljnije istražio postojanje originalnih tabli prije objavljivanja svog izdanja?
2) Je li korištenje "second hand" materijala bila svjesna odluka jer je to bilo jednostavnije/povoljnije od korištenja originalnih tabli?
3) Što o svemu imaju reći spomenuti suradnici sa ZG adresom od kojih se očekuje detaljno poznavanje zbirke koju čuva NSK?

Edited by - vukozec on 23/11/2022 11:13:27
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 23/11/2022 : 11:15:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

quote:

Zar nije logično očekivat da onaj koji izdaje i "ulaže ogromne napore" u izdanje provjeri stanje i broj originala?
A taj je reka da mu njegova veza u Zagrebu(Peyo ti si?)rekla da fali dosta pasica.

Jeste, ali jebiga nije. Dokle ga sad jebati sa tim. Iskidao se od truda i sad mu sedati na glavu konstantno nije u redu. Verujem da se jede vise nego svi ostali zajedno.

Ne jedem se sekunde, ja sam čovjek u godinama, u poznoj jeseni života, sa velikim životnim iskustvom..., ovaj projekat je bio moj životni san, naravno da ostaje žal što nisam imao prave informacije, ali s druge pak strane, ponosan sam na izdanje, na sve vas koji ste doprinijeli da ono izgleda ovako raskošno, kao i na sve saradnike koji su učestvovali na ovom kapitalnom projektu.

Idemo dalje, želimo Fibri da uradi još kvalitetnije izdanje nego što je to naše, a ako me zdravlje posluži, nakon njega slijedi naše drugo izdanje kao što sam i obećao!

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29434 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 23/11/2022 : 11:54:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

- Počelo je sa sawitchevim bezazlenim upitom zna li itko koliko se toga izgubilo u odnosu na originale.
- Upit je ponukao duplog da po Internetu potraži originale i tako je došao do zapanjujućeg otkrića da NSK u Zagrebu čuva preko 95% originalnih tabli.
- Na to otkriće su se onda nadovezali ostali komentatori koji dotad nisu bili ni svjesni da su originali tako lako dostupni.

Dakle, meni se čini da ne postoje "svi koji su znali za originale i sad se javljaju". Čini mi se da čak ni dupli nije znao za njih donedavno, a naravno da prosječni kupac/čitatelj ne razmišlja o pretraživanju kataloga knjižnica i muzeja u potrazi za originalnim tablama.

Potraga za originalima (odnosno najboljim dostupnim materijalima) je dužnost izdavača, a ne čitatelja. All_ba je rekao da je imao informaciju da su dostupne originalne table nepotpune. Pitanje je tko mu je takvu informaciju prenio i zašto. S obzirom da se na njegovom izdanju surađivali ljudi koji se već dugo bave Maurovićevom ostavštinom, svakako bi bilo neobično (i porazno) da oni nisu znali za te table u NSK.

Dakle da bi se kontroverza do kraja rasčistila potrebno je odgovoriti na sljedeća pitanja:
1) Zašto all_ba nije detaljnije istražio postojanje originalnih tabli prije objavljivanja svog izdanja?
2) Je li korištenje "second hand" materijala bila svjesna odluka jer je to bilo jednostavnije/povoljnije od korištenja originalnih tabli?
3) Što o svemu imaju reći spomenuti suradnici sa ZG adresom od kojih se očekuje detaljno poznavanje zbirke koju čuva NSK?

Vidiš da Peyo ima potencijalnu bombu od teorije zavjere, a ti kvariš zabavu tom dosadnom faktografijom.

Trouble will find me
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40472 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 23/11/2022 : 11:58:27  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Jbt, ja sam root cause. Trebao sam pitati ranije za linije :D

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10404 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 23/11/2022 : 12:03:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos
Vidiš da Peyo ima potencijalnu bombu od teorije zavjere, a ti kvariš zabavu tom dosadnom faktografijom.

Ne razumijem ove insinuacije.

Ja sam samo postavio pitanje.

A čudi me da si na ovo odgovorio budući da mi inače u pravilu ne odgovaraš.
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 23/11/2022 : 12:14:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ova tri pitanja su vrijedna pažnje, pa da odgovorim na njih:

1.Na ovo pitanje sam odgovorio već dva-tri puta. Da se ne ponavljam, od svojih saradnika iz Zagreba (ali i drugih centara ex-yu), dobio sam informacije da je jedan dio završio u NSK, jedan dio kod bar desetorice kolekcionara, a jedan dio da je izgubljen zauvijek. Drugim riječima da bi mogli računati eventualno najviše do 50% materijala.

2. Nakon takvih saznanja, odlučio sam se za digitalnu restauraciju. Prva je bila za potrebe strip-časopisa BOSONA u kojoj je objavljena kompletna "Grička vještica" u sedam nastavaka od 4. do 10. broja.

Već sam radeći Gričku na BOSONI nadošao na ideju da napravimo integralno izdanje ovog kapitalnog djela, koje su mnogi već zaboravili. Veliki doprinos stripskoj kulturi ovih naših prostora smo dopronijeli objavom ovog spomenika Andriji Mauroviću, ali i time što smo izvukli od zaborava ovo istinsko stripsko remek-djelo

Dakle jedini "krivac", nakon informacija koje sam dobio, sam ja i niko drugi, i zato sam se odličio za digitalnu restauraciju "Gričke vještice"

Želja mi je bila da uradimo integralno izdanje prema Strip-Strip sveskama, a ne prema originalima, da imamo ujednačen štrih-crtež cijelog izdanja.

Nisam želio da nam bude šaroliko izdanje. Originali iz Večernjeg lista i Lykos/Epohinog izdanja su u razlici kvalitete kao nebo i zemlja u korist Večernjaka.

3.Spomenuti saradnici nisu imali ovu informaciju koja je isplivala ovih dana. Da su imali sigurno bi me obavijestili.

C'est la vie...

Edited by - all_ba on 23/11/2022 12:33:38
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1062 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 23/11/2022 : 12:22:35  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
Peyo, a tko je to ovdje osim all_ba i ljudi oko njega znao za originale do prije mjesec dana?

Ja sam sve napravio pošteno, otvoreno i u dobroj vjeri.

Bilo bi fer podsjetiti se na kronologiju i datume.

---------------------------------------------------------
18.10.2022.
@all_ba
Bravo dupli, za ovaj dio posta! Znam da NSK sadrži u svojoj zbirci dobar dio Gričke vještice, ali ne toliko koliko si ti naveo. Pa, ako je to tako kako kažeš, a provjeriću preko svojih veza u Zagrebu, odštampat ćemo ponovo Gričku prema originalnim tablama. Naravno, ne kolkcionarsko izdanje, nego jeftinije izdanje, za širu čitalačku publiku.

----------------------------------------------------------
19.10.2022.
@all_ba
Nisu, jer bi imali u tom slučaju šaroliko izdanje, morali smo se odlučiti za štrih koji je ponudio LYKOS/EPOHA u svom izdanju.

@Markos
Ne slazem se da je “sareno” izdanje problem.

@frano
Dupli vam je puno pomogao glede baze podataka.
Marko isto dobro veli. Čupajte s izvornika šta ide.

@all_ba
Dupli, ne priželjkujem ja ništa, naprotiv volio bih da su svi originalli dostupni. No, jedno su želje, a drugo je stvarnost.
...
nemam ja problema oko toga da li će se prodati izdanje ili ne - nisam ga radio zbog finansisjkog efekta,nego da svijetu stripa donesemo konačno jedno ovakvo izdannje. Maurović je to zaslužio, ali i čitaoci širom regije!

-----------------------------------------------------
20.10.2022.
@Peyo
Iz ove prepiske otprije godinu dana vidljivo je da je izdavaču (i Krulčiću) bilo poznato da NSK ima dio originala (barem meni je iz prethodnih postova nejasno koliko, ali stekao sam utisak max. do 50%), ali da se izdavač odlučio na restauriranje skenova Strip stripa i dijelom Večernjaka za nedostajuće pasice.
Tako da to nije bila tajna, a i u Bosoni je objavljivana Grička.

@Shuckey
Poslao sam upit u NSK. Zanimalo me radi li se o 312 polutabli (dvije pasice) ili o 312 pasica.
….
Netko bi trebao otići i pogledati tih 312 jedinica građe. Ja ne mogu. Kontakt grafičke zbirke mogu proslijediti na PM.

@all_ba
Dakle, od samog starta sam znao, odnosno takve informaije dobio iz Zagreba, da postoji dio originala sačuvanih u NSK, da je jedan dio završen u privatnim zvirkama, a jedan dio zauvijek izgubljen u vremenu i prostoru.
Tek kad se odnedavno na ovom topiku izašlo sa dokazima da u NSK postoji dobar dio originala, tad sam rekao da to nisam znao.
….
E, sad da sam krenuo sa dostupnim materijalima (sa informacijama koje sam imao u tommomentu) to me ne bi zadovolijlo dok ne bih pronašao sve originale (što je bila nemoguća misija tada), zato sam odlučio koristiti predložak iz Strip-strip sveski.

---------------------------------------------------------
21.10.2022.
@ken2
pa zar nitko još nije provjerio brojno stanje u nsk?!
zar boddhisatva ne radi tamo

@all_ba
S druge pak strane, bolje je imati ujednačeni kvalitet svih pasica u stripu, nego da jedan dio izdanja bude savršen, a drugi ispod tog nivoa. Tom logikom sam se i rukovodio.

@Paka01
Uh, ne. Ne x100.

@all_ba
ne slažemo se 100% , ja sam likovni umjetnik, grafički dizajner i izdavač, ja to tako gledam, a ti kao amater možeš imati svoje mišljenje, ali je neispravno.

@dupli Private Message to @Shuckey
Bok,
Javljam se za kontakt Grafičke zbirke NSK.
Je li te već netko pitao?
Ja bih otišao to pogledati ali ako već netko ide glupo je ljudima tamo raditi gužvu.

@Shuckey Private Message to @dupli
Bok, Dupli. Nitko osim tebe nije pitao.

----------------------------------------------------------------
23.10.2022.
@all_ba
Ali, opet kažem, bez kompletnih originala ne bih se upuštao u štampu takvog izdanja. Više volim ujednačeni kvalitet cijelog strip-serijala, nego da bude šaroliko izdanje. Tu mi je savijest čista i mirna.

-----------------------------------------------------------------
24.10.2022.
@ken2
za mene bi u svoj ovoj raspravi bilo ključno provjeriti koliko originalnih pasica ima u NSK

@dupli mail grafičkoj zbirci NSK
S obzirom na navedeno, interesira me kada bih mogao doći pogledati zbirku
crteža Gričke vještice kako bi vidio koje su pasice dostupne, što nedostaje
i koliko su dobro očuvane ?

------------------------------------------------------------------
25.10.2022.
@all_ba
Ovo izdanje, po svim prilakam biće rasprodato do Nove godine.

Dao sam već upute kolegi iz Zagreba da provjeri stanje u NSK, na licu mjesta -spisak svih pasica.
...
Ako ništa, ova debata će imati efekta ukoliko budu dostupni svi originali.

------------------------------------------------------------------
26.10.2022.
NSK odgovor na @dupli
Građu možete doći pogledati uz najavu dan prije kako bismo mogli pripremiti građu.

26.10.2022.
@dupli mail na MMSU, Rijeka
Posebice bi me zanimale strip table Gričke vještice.
Koliko ih posjedujete ?
----------------------------------------------------------------

27.10.2022.
Uzeo sam slobodan dan na poslu i otišao u NSK.

Kad je kustosica iz arhive iznjela hrpu plahti dimenzija 30x50 počeo sam plakati.
Mislila je da mi je pozlilo.
Ja joj kažem da nisam vjerovao da ću ikad u životu ovo vidjeti, a ona meni, gospodine, imamo još pet takvih hrpa.
Onda mi namigne i kaže, zažmirit ćemo na jedno oko ako želite slikati.
A s čime, gospođo? Uzeo sam samo papir i olovku jer me bilo strah da me ne izbacite ako dođem s mobitelom ili foto-aparatom.

Nakon NSK kontaktirao sam izdavača kojem “šareno” izdanje ne bi bilo problem.

---------------------------------------------------------------
………
………
………

20.11.2022.
@all_ba
saznaću uskoro kako stvari stoje po pitanju originala, pa ću vas sve obavijestiti. Daleko od toga da su svi originali dostupni!

Da ken2 nije jučer objavio post s podacima iz NSK ne bih izlazio sa svojom pričom van.
Ne bi bilo pošteno prema all_ba koji ima promociju u petak i koji još rasprodaje izdanje.
U stvari, neznam kada su točno doznali da je netko već bio u NSK i MMSU ali pomalo je neobično da nitko ništa nije poduzeo tako dugo vremena.

U svakom slučaju, all_ba je najzaslužniji što je do ovog “otkrića” došlo i ni u kojem slučaju nije gubitnik. On je izdanje napravio kako je želio i htio cijeli život. Ne ispuni mnogo ljudi svoj životni san.

Na kraju krajeva, možda se pojavi još koji izdavač koji bude htio vidjeti Gričku u izdanju za kakvo je i rađena, novinski strip u rasteru. Na većini originala piše Maurovićeva napomena tiskari: 20 točaka raster.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10404 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 23/11/2022 : 12:28:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dupli

Peyo, a tko je to ovdje osim all_ba i ljudi oko njega znao za originale do prije mjesec dana?

Ok, samo sam to pitao, hvala ti što si odgovorio i što si ovo pokrenuo.
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 23/11/2022 : 12:28:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dupli

Bilo bi fer podsjetiti se na kronologiju i datume.

Da ken2 nije jučer objavio post s podacima iz NSK ne bih izlazio sa svojom pričom van.
Ne bi bilo pošteno prema all_ba koji ima promociju u petak i koji još rasprodaje izdanje.
U stvari, neznam kada su točno doznali da je netko već bio u NSK i MMSU ali pomalo je neobično da nitko ništa nije poduzeo tako dugo vremena.

U svakom slučaju, all_ba je najzaslužniji što je do ovog “otkrića” došlo i ni u kojem slučaju nije gubitnik. On je izdanje napravio kako je želio i htio cijeli život. Ne ispuni mnogo ljudi svoj životni san.

Na kraju krajeva, možda se pojavi još koji izdavač koji bude htio vidjeti Gričku u izdanju za kakvo je i rađena, novinski strip u rasteru. Na većini originala piše Maurovićeva napomena tiskari: 20 točaka raster.

Najveći doprinos što imamo sad potpunu informaciju o originalima Gričke vještice, nesumnivo je zasluga Duplija i treba mu čestitati na tome. To je fantastična vijest!!!

Dođite svi na promociju našeg kapitalnog izdanja, biće to noć za pamćenje! 25.11. u 19 sati u Klovićevim dvorima!

C'est la vie...

Edited by - all_ba on 23/11/2022 12:29:31
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 23/11/2022 : 12:44:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Dugo sam član ovog foruma i koliko sam upratio naš Peyo je među nama jedan od najčestitijih i najpoštenijih "forumaša" - iskren, dobroćudan, bez imalo zlobe!

C'est la vie...
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 23/11/2022 : 12:50:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
DOBRO NAM DOŠLI!
Vidimo se u Klovićevim dvorima!

C'est la vie...

Edited by - all_ba on 23/11/2022 12:55:31
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10404 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 23/11/2022 : 12:52:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
@all_ba

Nisam ja baš takav anđeo, ali ne širim ni teorije zavjere.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26990 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 23/11/2022 : 13:05:01  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
A stalno potenciraš "znalce"?
Mislim da je Alija ima krive podatke(baš me zanimaju koji su to znalci?) a onda on kaže da ionako ne bi koristio originale ako ih nema svih.
Ali ne znam zašto sada najavljuje drugo izdanje s originala kad ga financijska strana ne zanima?
Sve je ovo jedan bučkuriš.

Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 23/11/2022 13:05:57
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29434 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 23/11/2022 : 13:07:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ma naravno, ne razumijes insinuacije. Ti si samo postavio pitanje. Kad bi barem negdje postojala kronologija dogadjaja, kad bi barem negdje bilo javno dostupno sto se i kako odigralo. Ali posto nije, normalno je da pitas.

Trouble will find me
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26990 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 23/11/2022 : 13:15:41  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Mene više zanimaju all_baini "znalci" koji su mu prenijeli da originala fali pola.:)

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26990 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 23/11/2022 : 13:17:25  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ajde ne vrdaj,potplatija si all_baine "znalce" da mu daju krivu informaciju da bi moga pokupiti perje sa svojim izdanjem.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4973 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 23/11/2022 : 13:21:37  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by all_ba

quote:

Ova tri pitanja su vrijedna pažnje, pa da odgovorim na njih:

1.Na ovo pitanje sam odgovorio već dva-tri puta. Da se ne ponavljam, od svojih saradnika iz Zagreba (ali i drugih centara ex-yu), dobio sam informacije da je jedan dio završio u NSK, jedan dio kod bar desetorice kolekcionara, a jedan dio da je izgubljen zauvijek. Drugim riječima da bi mogli računati eventualno najviše do 50% materijala.

2. Nakon takvih saznanja, odlučio sam se za digitalnu restauraciju. Prva je bila za potrebe strip-časopisa BOSONA u kojoj je objavljena kompletna "Grička vještica" u sedam nastavaka od 4. do 10. broja.

Već sam radeći Gričku na BOSONI nadošao na ideju da napravimo integralno izdanje ovog kapitalnog djela, koje su mnogi već zaboravili. Veliki doprinos stripskoj kulturi ovih naših prostora smo dopronijeli objavom ovog spomenika Andriji Mauroviću, ali i time što smo izvukli od zaborava ovo istinsko stripsko remek-djelo

Dakle jedini "krivac", nakon informacija koje sam dobio, sam ja i niko drugi, i zato sam se odličio za digitalnu restauraciju "Gričke vještice"

Želja mi je bila da uradimo integralno izdanje prema Strip-Strip sveskama, a ne prema originalima, da imamo ujednačen štrih-crtež cijelog izdanja.

Nisam želio da nam bude šaroliko izdanje. Originali iz Večernjeg lista i Lykos/Epohinog izdanja su u razlici kvalitete kao nebo i zemlja u korist Večernjaka.

3.Spomenuti saradnici nisu imali ovu informaciju koja je isplivala ovih dana. Da su imali sigurno bi me obavijestili.

Hvala na odgovoru, mislim da je većina toga sad rasčišćena i da nema potrebe dalje razvlačiti.

Donešene odluke što se mene tiče zvuče legitimno, a neka eventualna buduća izdanja tek treba usporediti sa ovim izdanjem. Zasad ga možemo usporediti sa reprintima drugih Maurovićevih djela, a u toj konkurenciji je, barem koliko je meni poznato, uvjerljivo najluksuznije i najatraktivnije izdanje Maurovića ikad.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10404 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 23/11/2022 : 13:22:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:

A stalno potenciraš "znalce"?

"Znalce" koji su znali za ove originale u vrijeme najave integrala, a nisu se javljali ako takvi postoje.

I "znalce"-suradnike u izradi integrala koji su s obzirom na svoju reputaciju trebali istražiti (ili znati) situaciju oko originala. A očigledno to nisu napravili.

Vidim da postoje i treći "znalci" koji znaju što ja mislim. I to tako dobro da ni ja nisam znao da to mislim.

Edited by - Peyo on 23/11/2022 13:26:43
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6909 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 23/11/2022 : 13:23:08  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Ajme, ovo je ko online tečaj izdavaštva.

Abeceda tikarskog reda.

Mašala svima.
Go to Top of Page

panda
New Member

Serbia
263 Posts

Member since 30/10/2011

Posted - 23/11/2022 : 13:39:05  Show Profile Show Extended Profile  Send panda a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by all_ba

Pa, ako je to tako kako kažeš, a provjeriću preko svojih veza u Zagrebu, odštampat ćemo ponovo Gričku prema originalnim tablama. Naravno, ne kolkcionarsko izdanje, nego jeftinije izdanje, za širu čitalačku publiku.

Obavezno jeftinije izdanje po originalima. Sa vrhunskom reprodukcijom originalnih kaiseva, detalji na max. Meke korice i novinski papir unutra, sto bi se reklo - "za citanje"
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3301 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 23/11/2022 : 13:40:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Ako sam ikad i maštao kako bi bilo lepo imati svoju izdavačku kuću, sad sam se ohladio zauvek.
Ne volim ni kad mi žena skače za vrat kad nešto nisam uradio kako je zamislila, kako bi me tek nervirali svi ovde kad vam nešto nije po volji.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26990 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 23/11/2022 : 13:45:03  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
"Znalce" koji su znali za ove originale u vrijeme najave integrala, a nisu se javljali ako takvi postoje.

Pa niko nije zna..Više puta napisano..
A ti ih uporno tražiš?
Jedini "znalci" koji su zabrljali ako virujemo all_bai(all_bau?) su njegovi.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8509 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 23/11/2022 : 13:55:53  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pa niko nije zna..Više puta napisano..
A ti ih uporno tražiš?
Jedini "znalci" koji su zabrljali ako virujemo all_bai(all_bau?) su njegovi.

Meni si ti Jaki sumnjiv. Sumnjam da si znao.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26990 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 23/11/2022 : 14:44:21  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Jaki je Jon Snow.
Nema pojma o ničemu...
Zato i piše gluposti po forumu🙃

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page
Page: of 28 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000